Gå til innhold

mikkel lien

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mikkel lien

  1. Woodkid Run boy run var klasse. Ellers ane anbefaler jeg Jeatstream & True faith- New Order, Love Interruption- Jack White, You dont understand me- Racounters, Tokyo & Moving to New York & Walking Disasters- Wombats, Maybe- Screamin Jay Hawkins, Christmas song- Jethro Tull.

     

    Hvis noen her finner denne listen bra, vennligst responder og anbefal gjerne låter i samme smak tilbake! :)

  2. Det var den ja! Stilig konsept, men det er klart man kan komme like langt og lengre med en capo når det gjelder ringlende akkorder og sånt...

    Selv vaker jeg faktisk mer i andre enden, har sinnsykt lyst på en bariton. Twin Peaks etc...

    Tror faktisk jeg skal begynne å planlegge bygging, gitt.

    Det var den ja! Stilig konsept, men det er klart man kan komme like langt og lengre med en capo når det gjelder ringlende akkorder og sånt...

    Selv vaker jeg faktisk mer i andre enden, har sinnsykt lyst på en bariton. Twin Peaks etc...

    Tror faktisk jeg skal begynne å planlegge bygging, gitt.

     

     

    Hei, spør deg siden du virker smart innenfor dette feltet. Finnes det ukuleler med stålstrenger? Hvor får man tak i en kvalitetsukulele?

    • Liker 1
  3. Hei

     

    Har akkurat kjøpt meg et piano. Jeg lurer på om noen her har noen sider/enkle tips til hvordan jeg skal lære meg noter,om noen gode internettsider der jeg eksempelvis kan søke opp en sang og derfra få notene. Med andre ord, sette meg selv mer inn i systemet.

     

    Noen tips?

  4. Jo, hvordan man definerer mainstream er jo egentlig alt i denne sammenhengen. Det som er mainstream for meg er musikk jeg liker og kjenner til - bokstavlig talt hovedstrømmen av musikk jeg hører på. Så kan man helt sikkert finne ut hva som er mainstream for en gruppe folk, et område, et land, en verdensdel, en del av befolkningen - være seg aldersmessig, kulturelt betinget, syn på ditt og datt...

     

    Å diskutere smak er jo i og for seg morsomt, men litt vanskelig. :)

    Er ikke mainstream det verden generelt hører mest på? de største artistene/bandene? Spørsmålet er vel hvem som er da er mainstream. Gode eksempler er jo Justin Bieber, coldplay og killers, men jeg befant meg godt nedi en diskusjon der flesteparten mente at topp 300 band i verden er mainstream. Etter min mening er det 250 for mange.

  5. Han har jo rett. Dersom du definerer mainstream på samme måte som pop før i tiden, altså populær musikk. I dag er det en egen sjanger som slett ikke trenger å være populær. Mange av de som ikke liker mainstream har en eller annen forestilling om at "annerledes" eller sær musikk er bedre. For noen er det bedre, men det finnes også mange som liker en type musikk for å være bedre enn andre. Det tror jeg alle som har gått videregående med en musikklinje har opplevd. Plutselig begynner halve musikklinja å like jazz, fordi det er "avansert musikk" og noe "musikere" liker. Så går det noen år og det er ikke så kult å være jazzer.

     

    Men jo, argument mot at mainstream er best (uansett om det er best eller ikke): Det finnes så mye musikk at det er umulig for hver enkelt å finne den musikken vedkommende potensielt liker aller best. Så vi må ta til takke med den musikken vi finner, enten ved ren slump eller aktiv leting. Mainstream mater folk med musikk, men en person som leter aktivt etter musikk for seg selv kan godt komme opp med de samme låtene som en annen får avspilt i sin mainstream-liste. Meh, jeg finner ikke noen gode argumenter. Mainstream er best!

    Takk for svar, men nei, mainstream er som regel ikke best :) Nettopp fordi det er så mye som ikke kommer opp. En må grave å lete, men selvfølgelig er det masse som er bra innenfor mainstream. Så er jo spørsmålet hva som er mainstream.
  6. Kan noen her gi meg et uslåelig argument for at min musikk smak ikke er dårlig, kun fordi jeg har fordypet meg litt mer en vanlig. Argumentet hans er at det er en grunn for at alle hører på mainstream, derfor er det best. Plis bare gi meg noen argumenter så jeg kan kjøre han.

  7. Selvom det er mange som ikke kan plassere Jack White av dine venner, betyr ikke dette at han ikke er mainstream. Han er mainstream. Det er mange av dine (og mine) venner som ikke har peiling på musikk, sånn er det bare.

     

    Og da er vi enige. Har skjønt nå at jeg hadde feil på begrepet mainstream. Jeg trodde det handlet om folk som ikke hadde peiling snøring på musikk, og derfor tok utgangspunkt i topplistene både når det gjelder sanger og artister. Har skjønt nå at uttrykker er mer utbredt. Visste ikke at Jack White var stor, derfor lurer jeg på; Hvor går grensen?

  8. Om musikken er mainstream eller ikke burde uansett ikke ha noe å si for den som lytter til den.

    Virker som mikkel lien her ikke vil innse hvor mainstream hans favorittartist her, da blir det ikke like kult å høre på han lengre.

     

    Skal ikke motsi det nei. Blant mine venner er mainstream et uttrykk for folk som ikke har peiling på musikk, som tar utgangspunkt i sangene/artistene som topper listene rundt om i verden. Beklager hvis jeg har feiltolket uttrykket alle sammen. Hadde ingen aning om hva det egentlig betydde det, hvert fall på denne tråden.

     

    Derfor er det litt kulere å ha en egen favorittartist ikke alle hører på, som viser at du har fordypet deg litt lenger en mengden, men her igår'n har jeg ikke mye å tilføye dog.

  9. Har du ikke sett Prison Break? Skulle faen meg ønske jeg var deg.

     

    Det er det beste serien som er lagd noen sinne, jeg lover deg. Sesong er helt sinnsykt spennende.

     

    Dog er den ikke lik bra i 2012 som i 2005. Oppløsningen suger, og serien får ikke seerne til å tenke seg til ting, alt er på en måte veldig åpenlyst. Men den er fortsatt en must, ekstremt bra handling og dyktige skuespillere. Synd at det bare var en bra sessong, dog fantastisk. De andre lagde de bare for pengeinnsamlingen, rævva handlig de siste 3.

     

    Men til syvende og sist: Sessong 1 MÅ ses.

     

    E

     

    Spartacus minner veldig om GoT, til tross for at den ikke er like utberedt på så mange forskjellige stadier.

     

    Ja, jeg kan si meg enig i det. Sesong 1 er helt klart et must, den er så sinnsykt bra, alt sammen er plottet sammen på det beste. De tre andre blir dårligere og dårligere, kun for pengenes skyld tipper jeg.

     

    Hadde det vært en "like" knapp her nå hadde jeg trykket på den :)

  10. Prison Break blir flaut dårlig etterhvert. Går fra å være særs underholdende til å bli nesten like ille som Dexter ble i sesong 3. Helt jævlig.

    Og når i serien hender dette?

     

    Helt korrekt. De siste 3 sessongene av PB lagde de kun for pengeinnsamligen. Folk ville jo bli ferdig. Når det ble dårlig? Når alt ble uutholdelig usannsynlig, rett og slett latterlig. Kunne telle 5 ganger vær episode at en ble truet med en gun i huet, men greide selfølgelig å snu situasjonen til sittt favør.Latterlig

  11. Jeg lurer på om noen har noen gode komedie serier å anbefale?

     

    Har sett disse:

    weeds

    Friends

    King of queens, Two and a half men, big bang theory, how i met your mother

    Party down

    Episodes

    Community

    Its always sunny in philladelphia

    Californications,

     

    Liker ikke slike animasjons greier, som simpsons osv med unntak av south park.

     

    Av de seriene som er nevnt ovenfor så likte jeg best Its always sunny in philadelphia og party down. two and a half men osv blir kjedelig etter du har sett 2 episoder.....

     

    Her har du gått glipp av den desidert beste serien som er lagd gjennom tidene: South Park. Gjennomført genialt, og skal godt gjøres å mislike den humoren. Anbefales til tusen. Begynn å se på de gode sessongene i starten, slik at du får satt deg inn i serien. Så er det bare å nyte alt fra sessong 8.

     

    Ønsker virkelig jeg var deg.

  12. Har du ikke sett Prison Break? Skulle faen meg ønske jeg var deg.

     

    Det er det beste serien som er lagd noen sinne, jeg lover deg. Sesong er helt sinnsykt spennende.

     

    Dog er den ikke lik bra i 2012 som i 2005. Oppløsningen suger, og serien får ikke seerne til å tenke seg til ting, alt er på en måte veldig åpenlyst. Men den er fortsatt en must, ekstremt bra handling og dyktige skuespillere. Synd at det bare var en bra sessong, dog fantastisk. De andre lagde de bare for pengeinnsamlingen, rævva handlig de siste 3.

     

    Men til syvende og sist: Sessong 1 MÅ ses.

     

    E

     

    Spartacus minner veldig om GoT, til tross for at den ikke er like utberedt på så mange forskjellige stadier.

  13. I diskusjoner påpeker jeg stadig feiltenkning (fallacies), faktafeil, at folk ikke hvet hva ordene de bruker faktisk betyr og mange andre ting som ligger i deres påstander og argumenter.

     

    Men stort sett aldri hører jeg ett "Ah, takk, jo du har rett i det, dette må jeg tenke litt mer på" eller noe i den duren?

     

    Jeg kan i farten kun huske ETT eksempel hvor vedkommende ble tatt i å ha dårlig begrunnelse for sine påstander hvor vedkommende faktisk ureservert innrømmet at han hadde bygget sine meninger på uriktige opplysninger, og gikk i tenkeboksen.

     

    Hvorfor er det så vanskelig å innrømme at vi (meg inkludert) tar feil iblandt?

     

    Her virker det faktiskt som at det er du som har problemer med å innrømme feil. Du storkoser deg med å påpeke andres feil, i det du blir litt for ivrig og ensidig i din egen tangegang. Klassisk feil.

  14. Det er selvfølgelig mulig, men er det nødvendig? Hvis målet er å spille timeslange soloer hvor du egoronker rundt på det som er av intrumenter så er det selvfølgelig mulig med mye øving. En annen mulighet er å lære det grunnleggende, og heller legge mer vekt på den kreative prosessen. Det er sikkert moro å mestre et trommesett med 100 trommer, men for meg som lytter er det mer spennende å se hvor langt du klarer å strekke kreativiteten med kun 3.

     

    Ser ikke helt hva du legger i dette. Først og fremst er det pianospilling er opp for, trommer har jeg rimelig liten interesse for foreløpig.

  15. Hvis jeg tolket rikitg, mener du at Jack White er mainstream?

    Blunderbuss har vært nummer 1 på Billboard 200. Han er definitivt mainstream.

     

    Hva med de 200 andre sangene han har gitt de siste 12 årene i White stripes, Racounters og Dead Weather? Det at han slo gjennom med et kanonalbum i våres betyr ikke at han er Mainstream. Man hørte så vidt at han var i Norge nå i september i media. Tror han fin tok flyet med vanlige passasjerer. Mainstream er nok noe litt annet, gutt.

     

    Jack White slo igjennom i våres? Hvor var du i 2006 når White Stripes ble spilt og sunget på hver eneste fotballstadion i fotball-VM i Tyskland?

    det er helt korrekt at Jack white slo gjennom som inidivid artist i våres ja.
  16. Reisinga var kun en metafor på hvor "lite" kjent han er. Tviler på at de andre i rekka de som er "mainstream" kunne gjøre det samme. Hvis Jack White er mainstream, blir veldig mye annet mainstream. Jeg kunne ramset opp 100 band/artister som er mer kjent enn JW, så det å kalle han mainstream blir litt å ta i. Han lager såpass sær, nyskapende musikk at undertallet liker han. Forresten, Jack White er ikke White stripes, bare en del av bandet.

    • Liker 1
  17. Hvis jeg tolket rikitg, mener du at Jack White er mainstream?

    Blunderbuss har vært nummer 1 på Billboard 200. Han er definitivt mainstream.

     

    Hva med de 200 andre sangene han har gitt de siste 12 årene i White stripes, Racounters og Dead Weather? Det at han slo gjennom med et kanonalbum i våres betyr ikke at han er Mainstream. Man hørte så vidt at han var i Norge nå i september i media. Tror han fin tok flyet med vanlige passasjerer. Mainstream er nok noe litt annet, gutt.

  18. Hvorfor er du så vanvittig opptatt av hva som er "mainstream"? Med Spotify, Wimp, Youtube, torrents og musikkblogger er det fullstendig irrelevant hva NRK P3 har på spillelista si.

     

    Og du vil ha store navn? Radiohead, Florence and the Machine, Foo Fighters, Kanye West, Modest Mouse, Arcade Fire, Jay-Z, Fiona Apple, fun,, The Black Keys, Jack White ...

     

    Jo mer du skriver, jo mer opplagt blir det at du vet nøyaktig nada om dagens musikkscene.

     

    Hvis jeg tolket rikitg, mener du at Jack White er mainstream?

  19. Skjønner svært godt at du er ute etter nyskapende musikk når du kun hører på kjipe band som The White Stripes, The Killers og The Rolling Stones. Dessverre finner du ikke nyskapende musikk som ligner på noen av disse bandene.

     

    Les nå bedre hva jeg skrev. Det er JACK WHITES nyskapende musikk som interesserer meg for tiden. Hans musikk er nyskapende, samt noe av verkene hans i white stripes.

  20. Heisann!

     

    Jeg leter etter god musikk, og lurer på om noen har noen hint. Jeg hører mer eller mindre bare på The White Stripes, The killers og the Rolling Stones. I liten grad The xx, New Order, Strokes, U2 og colplay.

     

    Er det noen som har hint til noen band som dette, som laker lik musikk? Jeg likte forresten det siste albumet til The Killers svært dårlig, og er mer fan av det "gamle" Killers. Uansett, Jack White er nesten den eneste jeg hører på for tiden. Og det er hans nyskapende musikk som interesserer meg mest. Hadde satt utrolig pris på om noen kunne gitt meg gode band å høre på!

     

    Syntes personlig Coldplay, strokes og new order er altfor ustabile, selv om de har noen fantastiske enkeltsanger.

     

    Takk!

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  21. T

    Ikke vet jeg hva du legger i "stor" musiker, og ikke er jeg for kjent med Jack White, men tror du i første omgang bare skal øve. Ikke vet jeg om et er noen fordel å begynne å spille instrumenter i tidlig alder (bortsett fra at man kan i yngre alder bli bemerket), men jeg er ganske sikker på at ikke de fleste kjente musikere begynte å spille som fire-åringer. Det er nok aldri for sent, og i en alder av 16 skal det nok gå veldig fint å lære seg å spille instrumenter (helt ett av gangen da). Men som sagt; øving, øving og øving. Vil nok være hjelpende å ta undervisningstimer på kulturskole eller noe lignende også, men det er absolutt ikke et krav for å bli en god musiker. Lær deg det grunnleggende, og forstå hvordan akkorder og noe teori fungerer og henger sammen. Utrolig hvor mye en kan lære på nettet og av bøker, men etter hvert er det å lære av og med andre personer vel så viktig. :)

     

     

     

    Takk for god tilbakemelding!

     

    Det jeg legger i god musiker er at du blir kjent for verket du lager, og har et godt reportoat i flere instrumenter(Jack White). Det jeg i første omgang tenker å gjøre er å kontakte pianolærer og lære med basicen der. Så for jeg senere se hvor godt tolmdighet jeg har.

  22. Heisann

     

    Jeg har i det siste blitt veldig opptatt av musikk. Igår kjøpte jeg inn en piano, som jeg skal lære meg å spille på. Hvis jeg lærer meg piano, blir det antakeligvis lettere å lære andre instrumenter. Jeg har ingen instrumental erfaring fra før, men er er kun 16 år.

     

    Det jeg lurer på er; Er det mulig for meg å bli en stor musiker, som kan spille på flere instrumenter? Eller er jeg for gammel, og har gått glipp av gullalderen?

    De fleste kjente musikere starten når de var 4 år, så jeg vil gjerne ha noen innspill på om det er en mulighet her.

     

    Jeg har ingen aning om hvor musikalsk talentet jeg er, men jeg kan synge rimelig bra tross lite øving. Et prakteksempel på hvordan jeg har lyst til å bli er Jack White.

     

    Håper på innspill!

     

    Hilsen engasjert sekstenåring.

×
×
  • Opprett ny...