Gå til innhold

Aqulini

Medlemmer
  • Innlegg

    331
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aqulini

  1.  

    Blir kvalm av fremstillingene på norsk TV.

     

     

    Jeg blir kvalm av de som hadde den ufortjente flaksen å bli født i ett av verdens beste land som praktisk talt garanterer dem et godt liv, og som føler det gir dem retten til å se ned på de som ikke hadde slik flaks.

     

    Det blir litt som om lottomillionærer skulle oppføre seg som om det var deres egen dyktighet som skaffet dem pengene.

     

    For all del - vær glad for og nyt det flaksen har gitt deg - men ikke lat som om du fortjener det mer enn andre. Du er ikke spesiell fordi du tilfeldigvis ble født i et fantastisk land.

     

     

    Det er ikke alle som har et godt liv her i Norge heller. Kanskje ta oss av dem først, før vi skal sørge for nye?

    • Liker 4
  2.  

     

    Støtten er per def midlertidig, det er vel ikke oppholdstillatelsen her? Utover det ser jeg ikke hva nasjonen tjener på å hive ut fyren. Hadde han nå enda vært NAV'er på tiende året, eller noe slikt, men her har vi altså en fyr som er en ressurs for staten (og menneskene vedkommende arbeider for).

     

    Forøvrig: foreldelse er veldefinert i straffeloven: https://no.wikipedia.org/wiki/Foreldelse

     

    Her har det altså gått 17 år? Jeg vet ikke når siste påståtte løgn har blitt benyttet til saksbehandling eller lignende (det er generelt ikke forbudt å lyve om sitt opphav, så at det har blitt snakket usant i enkelte sammenhenger medfører ikke at det har blitt gjort noe ulovlig).

     

    15 års fengselsstraff virker litt i overkant i alle fall.

     

     

    Utgangspunktet her er vel ikke strafferettslig - men et spørsmål om innvilgelse av statsborgerskap (ved 20 år - ikke 14 ?) var gyldig eller ei?  Generelt er det jo lovlig å lyve om sin bakgrunn :-)

     

    En annen sak er om det er lovlig (strafferettslik brudd) å lyve til deg NAV-støtte eller å oppnå noe fordelaktig der forutsetnigen er ærlighet?.  Dersom domstolene skal brukes som "saksbehandler" i slike saker, så kan de vel ikke komme utenom *tilknyttede* strafferettslige forhold? Dette betyr at det i praksis kan bli komplisert å gå rettens vei for å få igjen/stadfestet et statsborgerskap? Dersom du skadet bilen min - og jeg vil kreve min rett i denne sammenheng - men forklaringen i saken inkluderer at jeg har kjørt i fylla (eller løyet til meg NAV-støtte) - så har jeg uansett en ganske dårlig sak :-)

     

    Dersom den aktelle mannen kan være veldig nyttig for det norske samfunnet, så er vel det en sak om arbeids-tillatelse? Argumenter som nytte eller ulempe for det norske samfunnet brukes vel ikke generelt i slike saker?  I hvert fall er det ikke et spesielt humant argument.

     

    Litt kjekt om en i slike saker unngår for "populistisk" argumentasjon der en ikke bryr seg om det er sammenheng i tingene og en bare lar følelsene spille seg ut :-)

     

     

    Og der kom "populisme"-kortet ja...

    Poenget mitt er ikke om det er straffbart eller ikke - Men om man gir feil opplysninger til staten for å få en vinning bør det få en reaksjon, uavhengig om det er 1 mnd siden eller 17 år siden. Det er en risiko en tar av fri vilje.

     

    Det er ikke en straff å miste statsborgerskapet, men det er en tilbakekalling. 

     

    Om du ikke ser sammenligningen i disse to sakene så...ja... Synd for deg?

  3. Har folk kommet og fått godkjent opphold bør behandlingen være ferdig, så får staten godta at den ble lurt. Det er mer graverende at myndighetene bruker 17 år på å avdekke dette enn at noen tar en spansk en. Hvor lettlurt er det egentlig mulig å være?

     

    Hvis jeg får innvilget en økonomisk støtte fra det offentlige hvor jeg har oppgitt feil opplysninger. Etter noen år blir det oppdaget at jeg har lurt staten. Skal da staten bare godta det? Det er helt tullete!

    En hver har plikt til å opplyse korrekt informasjon og konsekvensene bør komme den dagen juks blir oppdaget.

  4.  

     

     

    Jeg har ingen medfølelse for fyren og mener det er rettferdig dersom han mister statsborgerskapet sitt, men vi tjener lite på å sende han ut, selv om det hadde vært flott å gjøre et eksempel ut av han.

     

    Hvilket eksempel er det vi skal gjøre av ham?

     

    Sende signal om at dersom du blir avslørt etter å ha hatt statsborgerskap i 17 år så blir du sendt ut?

     

    Det er meningsløst å bruke tid og penger på denne saken - den har null symboleffekt da det uansett ikke er faren for tilfeldigvis å bli avslørt etter å ha hatt statsborgerskap i mer enn 15 år som vil virke avskrekkende på de som kan tenkes å lyve seg til opphold.

     

    Med mindre det er snakk om svært alvorlige tilfeller, så er det tull å drive en slags 'cold-case'-etterforskning på slike saker. Mannen er i arbeid og er, etter alt å dømme, kun en positiv ressurs for Norge.

     

    Det er mulig han bløffet seg til opphold for 17 år siden, da han var 14, men å bruke så mye tid og ressurser på slike marginale saker som hverken har en symboleffekt eller annet enn negative sider for alle involverte om han blir kastet ut, er totalt meningsløst.

     

     

    Så vi skal bare "ok....det bra denne gangen da..."?

     

    Det er selvfølgelig viktig at det får en konsekvens for vedkommende! 

  5. Saken virker tvilsom, slik den framstår i media. Problemet er ikke i utgangspunktet at UDI får ny informasjon, problemet er at det generelt virker for vilkårlig hvem som får bli her i landet og hvem som ikke får det (politisk press ovenfra?). Om UDI skal kaste terning om hvem som skal bli og ikke, så kan de ikke sende hjem folk etter 17 år, det er inhumant. Kombinasjonen av vilkårlighet og annulering av så gamle vedtak er ikke landet vårt verdig.

     

    Jeg er uenig med deg.

    Det er ikke tilfeldig hvem som får bli eller ikke bli. Myndighetene forholder seg til den tilgjengelige informasjonen de har for å kunne behandle søknad om statsborgerskap.

    Når ny informasjon tilsier (det må selvfølgelig bevises) at vedkommende har oppgitt feil informasjon med vel og vitende ved en ankomst til landet, må det få konsekvenser uansett om det er 1 måned siden eller 17 år siden.

     

    Dersom jeg har brukt falsk ID til å skaffe meg et førerkort for 17 år siden, kjører taxi og betaler skatt, er det da greit den dagen det blir oppdaget?

     

    Edit:

    Her en en link til den konkrete saken det skrives om:

    https://www.document.no/2017/01/20/mahad-abib-muhamud/

  6. Da det er slutt mellom samboer og meg så skal vi på familivernkontoret til uka for første meklingstime.

     

    Jeg vet at jeg skal tenke på hva som er best for barna og ikke la mine personlige behov gå først.

    Men tar gjerne imot tips og erfaringer fra Dere som har vært igjennom dette før.

     

    Første time blir dere litt kjent med terapeuten og lufter "problemstillingen". 

    Det er ikke noe skremmende eller "farlig" å gå dit. Terapeuten tenker barnets eller barnas beste og det er det dere skal bli enige om.

    Litt skittentøyvask kan det bli i starten, men det går seg til. 

    Et godt råd: Tenk hva barnet har rett til, og ikke at "jeg har rett til å....." En terapeut vil bidra med tips, forslag og kanskje få dere til å se saken fra en ny vinkel. Så lenge dere begge er samarbeidsvillige så går dette bra... 

  7. Lurer på om flere har vært oppi dette. Jeg har vært alene med barna siden 2009. D har vært mye att og fram med far som aldri klarer å holde en avtale. Sønnen min har en utagerende adferd pga at han hele livet har blitt oversett av far pluss at far har vært hardhendt som å slite i klærne, skrubbing etc. Jeg har sendt bekymringsmelding 1 gang og helsesøster har sendt 1 gang. Begge de er blitt henlagt. Siste bekymringsmelding kom i høst fra skolen som nå er blitt anmeldt. Nå skal jeg avgi vitneforklaring om 2 dager. Så må vi kjøre 26 mil til barnas hus for avhør på barna. Ble litt satt ut da politiet ringte idag og fortalte dette. Vil bare høre om andres erfaringer om noen har vært igjennom dette?

     

    Hvis du mener du gjør det beste for ungen så er vel å kjøre 26 mil en smal sak?

  8.  

    Å oppgi "Far ukjent" vil vel være dokumentforfalskning om man vet hvem faren er?

    Ja det er det, og ifølge loven skal hun oppgi barnefaren, men hun kan ikke bli straffet om hun velger å oppgi far

     

    Hei.

     

    Har havnet i en litt kinkig situasjon som er totalt uavklart. Hadde en kjæreste det ble slutt med for snart 3 mnd. siden (midten av mars).

     

    Etter det har kontakten vært litt så som så. For omtrent 3 uker siden fikk jeg vite av henne at det var noe veldig viktig hun måtte fortelle om seg.. men hun kunne absolutt ikke fortelle dette på tlf. Vi bor på hver vår kan av landet, og det er av den grunn vanskelig å bare stikke over for en kopp kaffe.

     

    I hvertfall, via noen felles bekjente har det etterhvert kommet for dagen at hun er gravid. Det store spm. nå er om jeg kan være faren. Pratet med moren hennes, som sa at jeg ikke er det. Dessverre har hu jenta hadde diverse psykiske problemer, og jeg vet faktisk ikke hvor mye hun har fortalt sin egen mor.

     

    Fikk en SMS i stad hvor det står: " men tilfelle er jo ikke det at jeg har noen ny mann, venn eller kjæreste.. Er en grunn for at jeg måtte prate med deg, og treffe deg.. "

     

    Dessverre klarte jeg å beskylde henne for å lyve.. noe som kanskje var litt feil, men ikke helt ubegrunnet heller da hun ofte kommer med litt forskjellige historier hver gang vi snakker om noe..

     

    Så dette får meg jo igjen til å lure.

     

    Det jeg vil spørre om er om jenter har noen som helst plikt til å opplyse den potensielle barnefaren om at han kan bli pappa? Eller om det er helt fritt for jenta om de vil si noe som helst?

     

    Anonym poster: a15f68f008dda44a0e4f8c85c77203df

     

     

    Hei.

    Trådstarter her igjen.

     

    Takk så mye for svar smile.png

     

    Har prøvd å følge utviklingen litt i fra siden.

     

    Sendte en del SMS med x'en, sa at hun skyldte meg et svar om hvorvidt jeg var far eller ikke. Etter noen sinte SMS fra henne så avkreftet hun dette, i to SMS.

     

    I den ene står det følgende: " Jeg ville treffe deg for å fortelle deg at jeg var gravid og hvem faren er, det er IKKE deg"

     

    Greit nok.. før hun sender denne: "Som jeg skrev over er selvføgelig ikke du far til barnet som bare er ute etter å etterforske mitt liv og finne opp løgner"

     

    Dette får meg til å lure litt på om hun bare ikke vil at jeg skal være faren fordi jeg tok henne å lyve. Har i ettertid funnet ut at hun har løyet ganske heftig om flere ting, uten at disse har større betydning for denne saken. Tror snart ikke på et ord av det hun sier.

     

    Uansett. Det jeg lurer på om noen vet noe om:

     

    Fikk vite av en felles bekjent at hun har vært til ultralydundersøkelse for leppespalte hos fosteret nå nylig (datoen stod oppført). Leste inne på sidene til Statlig Spesialpedagogisk Tjeneste at dette er en kontroll som vanligvis tilbys når foster er fra 17 - 20 uker på vei.

     

    Så spm. er: Hender det noen ganger at denne undersøkelsen gjennomføres når fosteret er enda yngre? Eller er 17. uke den tidligste muligheten?

     

    For hvis så er tilfellet, så er det med stor sansynlighet jeg som er faren. Er ganske sikker på at jeg blir nødt til å kreve farskapstest.

     

    Har på følelsen at dette kan bli en ganske stygg affære, for har hørt rykte om at hun har sagt at en annen er far. Kanskje hun mener dette, og at hun har vært utro, så farskapstest blir eneste løsning uansett.

     

    Håper på litt svar smile.pngAnonym poster: a15f68f008dda44a0e4f8c85c77203df

     

    Hei

    Jeg har vært igjennom en ganske lignende sak. Du finner mye info om dette i Barneloven.

    Det jeg vil råde deg til uansett er å ikke gjøre noe for å hisse opp stemningen. 

    Gå til en advokat og be den hjelpe deg med å begjære en DNA test. 

     

    Dersom hun oppgir "far ukjent" vil det offentlige gripe inn

    § 5.Ansvaret for det offentlege for å få fastsett foreldreskap

    Dersom barnet korkje har far eller medmor i samsvar med reglane i §§ 3 og 4, skal det offentlege ta seg av å få fastsett kven som er faren eller medmora, jf. kapittel 3 og 4.

  9. Hei,

     

    Først av alt - aner ikke om dette er rette plassen å spørre om dette, så hvis innlegget tilhører på en annen del av forumet så er det bare å flytte det.

     

    Uansett:

     

    Har iPhone6S og ønsker å ta i bruk en nettsky for å lagre bilder og dokumenter.

    Har icloud, men hvis jeg sletter et dokument eller et bilde fra telefonen så slettes også disse fra icloud.

    Så prøvde jeg icloud drive, men der går jeg ikke lastet opp noe fra telefonen. 

     

    Hvis jeg trykker på et bilde og ønsker å laste opp det i en sky, så får jeg ikke valget om å laste det opp i icloud drive...

     

    Noen tips?

     

     

  10. Prickbort for asfalt/tjære og BiltHamber Surfex HD for trafikkfilm/generell møkk. Det absolutt beste du kan kjøpe. Fås hos bl.a bilnerden.no, exint.no og scandicshine.no smile.png

    Det stemmer ikke. Prickbort er ikke den beste asfaltfjerneren. Det er PB-15, uten tvil.

    Det er også en petrokjemisk avfetting, men den er mer effektiv.

    • Liker 1
  11. Så lenge du har nybilgaranti bør ikke dette være noe tema. En ting er jo servicen i form av olje osv. Men det kan jo hende at det ligger en kampanje eller en oppdatering i SW du ikke får på andre verksteder. 

     

    Jeg bruker alltid merkeverksted og det er flere ganger det har spart meg for penger.

  12. Kan ikke tenke meg at det skal bli veldig ille når bilen er såpass ny og man fortsatt har 3 år igjen på nybil garantien dersom det eventuelt skulle være noe. En 204hk 3.0tdi er jo nesten det tryggeste kjøpet i forhold til slitasje man kan gjøre. De klemmer 340hk ut av disse 3 literne om dagen i for eksempel SQ5.

     

    Det er ikke motorene som er problemet på disse, men elektronikken. I bedriften jeg jobber møter jeg kollegaer fra øst og vest, nord og sør. Mange av de (sammen med meg) har kjørt VAG / Skoda.. Så og si ingen gjør det lengre. Mye tullfeil.

  13.  

    Sikkert OK biler dette, men herremin så kjedelige biler.

    Mitt siste bekjentskap var en 3 år gammel Scout der blant annet vinduene gikk opp og ned som det passet seg selv.

    Etter å ha hatt denne bilen i 3 år som firmabil er en ting sikkert: Det blir ikke flere Skoda på meg.

    Har sett på 2016 modellen, men ga meg ingenting. Ble annen bil.

     

    Kanskje jeg var uheldig med MIN bil. Alt fungerte dog i ca ett år, før det var mer på verksted enn på veien.

     

    Håper at kvaliteten er høyere på den nye Superb'en. 

     

    Mine erfaringer:

    + Motorer som går OK, god DSG kasse

     

    - Kjedeligste bilen jeg har hatt

    - Mye feil

    - Et 4X4 system som mildt sagt er skuffende

    - Dårlig lydisolering

     

     

     

    Jeg synes faktisk at Skoda Superb har blitt en ganske så grei bil, og plassmessig i forhold til kjøpesummen, så er det jo ingen andre i nærheten engang.

     

    Men når sant skal sies, så frykter jeg litt om kvaliteten holder over tid. I tillegg så vurderer jeg mer og mer om jeg faktisk vil bruke såpass mye penger som dette på en bil. Har virkelig behov for en bil med god benplass i baksetet og så stort som mulig bagasjerom i en stasjonsvogn. I hvert fall merkbar bedre benplass i baksetet enn hva det er i min 2014 VW Golf stasjonsvogn, lasterommet er forsåvidt stort nok som det er.

     

    Har også vurdert Skoda Octavia, men her blir det altfor mye penger for noen svært sparsomme cm i ekstra beinplass i baksetet, og de 5ltr den er større i lasterommet, er det jo ingen som merker likevel.......

     

     

    Jeg har tidligere hatt Opel og det ser jo nesten ut som du har opplevd den samme manglende kvaliteten på din Skoda som det jeg hadde med Opel. En arb.kollega sliter med en del verkstedbesøk med sin Skoda, og i tillegg så har en venninde aldri hatt så mye trøbbel med en bil noengang som det hun hadde med sin Octavia. Alt dette ble jo ordnet på garantien, men det er jo både irriterende og tidkrevende å kjøre frem og tilbake til et bilverksted, for ting som virkelig burde holdt lenger enn hva det har gjort for dem. 

    Men slik er det jo flere merker og modeller som har også på sine 2015/2016 modeller.

     

    Så jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal velge enda.

     

    Mulig jeg skal se litt nærmere på Mondeo stasjonsvogn, men om kvaliteten har blitt bra og om det er en lite spennende bil gjenstår jo å se. Har ikke kjørt den enda, men kun sittet i den i butikken og da synes jeg at midtkonsollen var altfor bred. Jeg fikk ikke plassert høyrebeinet i en komfortabel posisjon, for kneet mitt la seg inntil midtkonsollen på en ubehagelig måte. Men det kan jo være annerledes når en kjører bilen, og ikke bare prøver seg litt frem i butikken.........

     

     

     

    Du får veldig mye bil for pengene når du kjøper en Superb, og jeg synes det siste utgavene har vært direkte tøffe og pene å se på. Det som trekker veldig ned er at det  i bunn og grunn er en Skoda. Ja, den er bygget på samme plattform som andre modeller fra VW og Audi, men det blir bare aldri det samme (med viten og vilje antar jeg). Den opplevde kvaliteten er rett og slett skuffende, og jeg ser for meg at dette er en bil det vanskelig å glede seg over å eie i lang tid fremover. Det som har slått veldig imot meg de gangene jeg har satt meg inn i disse nye Skodaene er at forventningene til hvordan den skal se føles og oppleves innvendig fort blir knust i det man åpner døra og setter seg inn. Likevel, om du skal laste inn unger, bikkje og full pakke så kan det være like greit at interiøret ikke er for fint til å brukes.

     

     

    Mye bil får en jo, men det koster også sine kroner. Med valgt utstyrsliste for min del, så har jeg passert 525.000,- nå med alt sammen. Vinterhjul, h.feste og alt annet ekstrautstyr....... Så jeg vil være ganske så forsiktig med både bil og interiør, selv om det bare er en Skoda.......

     

    Kvalitet over tid er noe som bekymrer meg litt, og faktisk gjør meg litt skeptisk til den.

    Bilen virker meget fast og fin i dag, men hvordan det holder seg over tid er det jo ikke så lett å si. For den har jo ikke vært så mange mnd på det norske markedet enda, så det er ingen lett avgjørelse dette her.

     

    Vil også vurdere en tur i Mondeo før jeg evt. går videre med Superb, men om den nye Mondeoen er kvalitetsmessig bedre eller mindre kjedelig er jo en helt annen ting. Fronten har jo blitt ganske bra (etter min mening), mens bakparten på stasjonsvogna synes jeg så absolutt at de kunne gjort noen designmessige forbedringer på. Er for lik de tidligere modellene her til at de kan si den er ny, ser jo forskjellene, men jeg ser også i høyeste grad likheten med tidligere modeller........

     

    Koster sine kroner den også, men en merkbar høyere innbyttesum og en mindre total nybilsum, gjør jo mellomlegget merkbart mindre for min del. Men om det skiller nok i penger, og at den oppleves bedre på veien og i kvalitet gjenstår jo å se. Den skal jo i hvert fall ha blitt betydelig roligere (mindre støy), og det er jo også noe som teller ganske mye for min del. Men om bakseteplassen er noe særlig større, må en jo prøve ut litt mer først.

     

     

    Jeg gikk for nye Subaru Outback denne gangen! Fantastisk bil som jeg mener går utenpå Suberb på mange området. En helt annen kvalitetsfølelse innvendig, MYE bedre fremkommelighet og like stor plass. Liker også boxermotoren da den har lavt tyngdepunkt, slik at både kjøreegenskaper og støy blir helt optimalt.

     

    Teknisk er Subaru av svært høy kvalitet, det viser også historikken.

     

    Ble anbefalt denne bilen av en kollega som kjøpte den rett før meg. Vi er i typisk Passat, Mondeo og Suberb-klassen.

     

    Får ikke fullrost denne bilen nok så langt. 

  14. Sikkert OK biler dette, men herremin så kjedelige biler.

    Mitt siste bekjentskap var en 3 år gammel Scout der blant annet vinduene gikk opp og ned som det passet seg selv.

    Etter å ha hatt denne bilen i 3 år som firmabil er en ting sikkert: Det blir ikke flere Skoda på meg.
    Har sett på 2016 modellen, men ga meg ingenting. Ble annen bil.

     

    Kanskje jeg var uheldig med MIN bil. Alt fungerte dog i ca ett år, før det var mer på verksted enn på veien.

     

    Håper at kvaliteten er høyere på den nye Superb'en. 

    Mine erfaringer:
    + Motorer som går OK, god DSG kasse

    - Kjedeligste bilen jeg har hatt
    - Mye feil
    - Et 4X4 system som mildt sagt er skuffende
    - Dårlig lydisolering
     

  15. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/helse-og-medisin/krf-vil-firedoble-engangsstoette-til-nybakte-moedre-reagerer-paa-skjevhet/a/23606626/

     

    Ser for meg primært to grupper mødre som liker dette forslaget godt:

     

    1. De som bare vil ha barn, og forventer at staten betaler

    2. De som gjerne blir alenemor, og kun trenger en mann som gjør de gravid.

     

    Dersom man vet at man ikke har råd til å ha barn, bør man ikke få barn. En kan ikke forvente at staten skal bla opp på grunn av egoisme,

     

     

    • Liker 2
  16. Jeg er 20 år og kjæresten min 21. Vi har vært sammen i ca 1 år, men kjent hverandre i snart 2. Jeg har veldig lyst på barn, og er skikkelig babysyk. Han er også villig til å få barn så ung, men er ganske kristen og mener vi burde vente. Foreldrene og resten av familien hans er veldig kristne, og jeg er redd for de ikke hadde blitt glade hvis vi hadde fortalt hvis jeg hadde blitt gravid så tidlig. Jeg har netopp startet på studier, så egentlig passer det seg å vente noen år, men studier kan utsettes et par år. Hvordan tror dere kristne foreldre vil reagere? Vil at folk skal bli glade hvis vi kan fortelle en slik nyhet, ikke bli skuffet..

     

    Dersom han mener at dere bør vente - Vent!

    Ikke vær egoistisk og SKAL ha. Hadde du vært sikker hadde du ikke trengt å skrive innlegg her...

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...