Gå til innhold

iHenrikH

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iHenrikH

  1. Hei

     

    Jeg begynte i det virkelige arbeidslivet for litt over to år siden. I min første periode fikk jeg overtidsbetaling for alt ut over normal arbeidstid.

     

    Etter en tid mente arbeidgiver at det var smart å kompensere dette med å øke fastlønnen. Jeg fikk et bra lønnspålegg, men da ikke mulighet til å skrive timer lenger for overtiden. Dette er en muntelig avtale mellom meg og arbeidsgiver.

     

    Jeg har helt siden da holdt oversikt for å se om jeg har tapt eller ikke på denne ordningen. Uansett synes jeg i ettertid at løsningen ikke er veldig gunstig for meg. Jeg er kun en vanlig medarbeider uten noe som helst lederansvar.

     

    Har jeg rett til kompensasjon for overtiden?

    Hvis dere allerede har gjort en avtale, vil jeg mene at du ikke har rett til kompensasjon for det du allerede har gjort av overtid. Da må du eventuelt snakke med sjefen din og si at du likte den gamle ordningen din bedre, ned i lønn igjen, men du får lov til og føre overtid

  2. Jeg har satt tråden som løst , å stenge den derimot ønsker vi ikke (da blir det jo smekk på fingrene dine :p ).

    Jeg vil påstå at det er fornuftig å vente, det oppsettet du har nå er jo absolutt spillbart og da sparer jo du nok penger til å kjøpe deg en god PSU og om du ønsker det kan det jo være at du også har råd til å oppgradere flere komponenter.

    Flott, ser den :)

    Ja. Satt meg ned og skrev en liten liste for hvorfor jeg ville oppgradere nå, kom frem til at jeg ikke trengte. Da argumentene var at jeg har lyst på nytt skjermort, selv om jeg hovedsaklig spiller PS3, samt ikke noe PCn fra før ikke drar på maks, om ikke nær maks.

     

    Har råd til og oppgradere både PSU, GPU, for den del hele maskinen nå(Har drøyt 30k, så klarer meg på det :dremel: ), men tenkte bare å bytte GPU, der etter vente 1-2 år til det ikke går lengre, så prøve og bygge min egen maskin, har blitt så inspirert av alle loggene her!

  3. For eksempel i Skyrim , Batman Arkham City for å nevne noen.

    I andre spill kan det være litt mer jevnt (se en side bak) , Tomshardware tok en grundig titt på problemet og fant ut at :

    Our last few comments concern the 660 Ti's 192-bit memory interface. Our benchmarks show that this can really put Nvidia's GeForce GTX 660 Ti at a disadvantage, even at 1920x1080 and without obscene texture detail settings. Whether or not you run into a performance problem depends mostly on the game you're playing. In general, though, the card really starts to run out of steam at anti-aliasing settings at and beyond 4x MSAA. This is too bad, since the GPU goes underutilized at that point. The problem is unique to this card. None of the other Kepler-based boards experience it. We're not saying the GeForce GTX 660 Ti is a bad card, but there are competing configurations that demonstrate better balance.

     

    Sånn sett føler jeg at Nvidia sitt skjermkort er helt kurrant for dagens spill men sannsynligvis ikke særlig fremtidsrettet for det som kommer i 2013 og som du sikkert har lagt merke til vil det slite i en del spill om man setter opp detaljnivået og antialiasing.

     

    Hvis du greier å få tak i et bra 7950 til under 2400 Kr hadde jeg kjøpt det, hvis ikke hadde jeg ventet i noen måneder til og kjøpt når Amd slipper sin nye generasjon med skjermkort.

    Okei, takk for utfyllende og meget bra svar :) Etter og ha lest, er jeg selv helt enig med deg, at jeg ikke har lyst og ligge 2500 i ett skjermkort som ikke drar neste års spill, det blir for dumt. Da kan jeg heller vente på AMD sin neste generasjon, for og da kjøpe 7950, som forhåpentligvis blir enda billigere :) :)

     

    Da blir det nok til at jeg oppdaterer PSU samtidig, slik at ikke 7950 kveler PSUen helt!

    Takk for en god diskusjon, mye datavitenskap til meg og hyggelig prat :):w00t:

     

    @Tråden kan stenges :ph34r:

  4. Kjipt om strømforsyningen ødelegger andre komponenter da, det kan skje om den begynner gå på årene og gir mye "ripple" , som regel er det Harddisker som tar kvelden først og så vil man merke det andre plasser som ustabilt skjermkort eller andre komponenter som tar kvelden.

     

    Når det gjelder skjermkort styr unna MSI 660 Power edition (utifra hva jeg har erfart med selskapet kjøper jeg ikke msi)

    Velg også et skjermkort som kommer med en bra kjøleløsning.

     

    660 Kortene har en tendens til å slite litt med 1980x1280 oppløsninger der det er brukt ekstra mye effekter på teksturer og detaljer og faller fort ned i forhold til feks 7950 i ytelse. Dette kan være kjekt å vite ( du finner litt mer informasjon om dette i forskjellige reviews på nettet) om du har planer om å kjøre noen av disse spillene i maks detaljer.

    Hva spill gjelder dette? :ph34r:

     

    Ble anbefalt dette; http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=759824#extra av en venn av meg, i den prisklassen jeg ser på.

  5. Takk for svar begge to!

    Jeg forholder meg til min nåværende PSU så langt.

     

    Her er skjermkortet jeg har sett på, http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=761147#reviews .

    Har sett at det er veldig mange skjermkort og velge mellom rett etter man trykker på GTX660TI, så er ikke helt sikker på om det jeg valgte er godt i forhold til de andre du kan velge mellom!

     

    http://www.komplett.no/k/kl.aspx?bn=10488&mfr=&filter=A00247.K388100.A03616.K144543.

  6. Jeg reagerer litt på at PSU'en har oppgitt Max wattage som 450 og Peak Wattage som 500 , dette betyr i bunn og grunn at du sitter på en 400 ~ 450ish strømforsyning av varierende kvalitet.

    Så lenge dog psu er av standard størrelse så bør det la seg erstatte denne med noe bedre , jeg hadde i alle fall gjort det om jeg hadde oppgradert din datamaskin siden man da har litt mer å gå på når det gjelder skjermkort og eventuelt flere hd'er.

     

    Til ditt bruk trenger du neppe mer enn feks 650 til 750 Watt (som holder i massevis til SLI + 10Hd'er) , men for all del ikke kjøp noe jalla. Corsair sin GOLD HX serie skal være et godt kjøp og gir deg 7 års garanti med på kjøpet.

    En liten fordel med å overdimensjonere PSU er som regel litt mer stabilitet og lengre levetid (og som regel en mer stillegående datamaskin).

    Sett at jeg skaffer meg GTX670 eller HD 7950, BØR jeg oppgradere PSU? Ser at GTX ikke ligger altfor mye høyere en mitt nåværende.. Har lyst at PCen her etter denne oppgraderingen skal holde 2-3 år til.

  7. Du får plass til de fleste normale kort - 26 - 27 cm er ikke uvanlig. Kort som AMD HD 7850, HD 7870, 7950, nVidia GeForce GTX660, 660TI skal alle kunne fungere, pris fra 1 500 til 2 600 kr. Også GTX 670 skal ha plass.

     

    Ingen bruker mer enn maks 360 Watt (Hele PC-en) så PSU skal holde for alle, men HD 7950 er nok det som er nærmest å overbelaste PSU. De andre bruker omtrent akkurat det samme som det kortet du har i dag eller mindre, så det skal gå helt greitt.

     

    Det trenger ikke å være skrudd fast i begge ender - men det blir noe mer stabilt.

     

    Du kan gå til Anandtech, http://www.anandtech...duct/512?vs=660 og se på ytelse på ditt gamle kontra nye kort. Du kan sjekke de du skulle ønske.

    Takk skal du ha! Ser at GTX670 frister litt, men syns prisen er litt drøy. Har heller ikke lyst til og slite på PSU med og gå for 7950.

     

    Hva kort ville vært best i samme prisklasse som HD 7950 (2,5k)? Ser også at det er grådig mange modeller og velge mellom etter at man har valgt for eks GTX670.

     

    Er det verdt og spytte i 500kr fra 2,5 klassen og opp til GTX670? Er det betydelig forskjell for hva man får for 2,5?

  8. Kommer nok litt an på hva du liker :-)

    Selv liker jeg gjerne og kjøre om kapp, samt ha mulighet til og slå ut PS3'en, alà Burnout spill :ph34r:

     

    Liker du banekjøring, by kjøring, oppdrag? Da blir det lettere og komme med tips :dremel:

  9. Max Wattage 450, Peak Wattage 500w.

     

    Hva skal jeg gå etter?

    Mål kommer strax

     

    EDIT:

     

    Ser at GPU er ca 27cm lang, samt at den er skrudd fast i en ramme i ene enden, rammen har en mulighet for og gå ett hakk lengre bak, og da vil lenge på kortet maks bli ca 29.

    Bredden er 4cm, og har ikke noe mer og gå på egentlig, kanskje 0,5cm.

     

    What to do, what to buy? :)

     

    EDIT: HK er 24x24, som nevnt over av @Bolson

     

    Liker og redigere: MÅ GPU sitte fast slik som mitt gjør nå? Nå står det i HK samt at det er skrudd fast med to skruer i enden, må det? Bør det? Ser ikke ut som at jeg kan fjerne selve boksen der HDDen sitter, da det er en annen stor boks over, som inneholder cdrom og ingenting under der igjen dessverre..

     

    Luftingen er foresten helt ræv, og hybelkaniner ser ut som at de har tatt over pcn :) Kan skrive navnet mitt både på GPU og inne på CPU viften i støv :dremel:

  10. Takk til alle som har hjulpet! Kan ikke quote, sitter på mobilen.

     

    Har til dags dato 32k bokført. Ser at for en kjørbar bil, må jeg ut med 15-20k. Der etter kommer forsikring, som når jeg sjekket var på ca 1tusing i måneden alà 12k i året.

     

    Er enda 4 måneder til jeg blir 18 og regner med at jeg har nærmere det dobbelte til den tid, så blir nok ikke kjøp med det første enda! Men vi får se, har fått veldig god hjelp ved denne tråden hvertfall :)

  11. Pcen ble kjøpt for drøyt to år siden, den går under navnet Packard Bell iXtreme, mer en det vet jeg ikke dessverre.. Antar at jeg har 500w psu, muligens høyere (hvordan sjekker jeg?)

     

    Takk skal du ha!! :)

     

    Pcen ble kjøpt for drøyt to år siden, den går under navnet Packard Bell iXtreme M5800, mer en det vet jeg ikke dessverre.. Antar at jeg har 500w psu, muligens høyere (hvordan sjekker jeg?)

     

    Takk skal du ha!! :)

  12. Spør fordi jeg mangler kompetanse innenfor dette området, har veldi lite lyst i betale 2-3k for og så finne ut at det ikke passer/virker med hk.

     

    Derfor spør

     

    Spør fordi jeg mangler kompetanse innenfor dette området, har veldig lite lyst å betale 2-3k for og så finne ut at det ikke passer/virker med hk.

     

    Derfor spør og graver jeg etter hjelp fra noen som har mer kompetanse innenfor dette området, som gjerne kan linke meg til kort de vet kan passe i mitt setup, ikke bare forteller meg hva jeg skal se etter. Kall meg gjerne dum, men liker og få det servert direkte hva jeg trenger i stedet for og fumle frem og tilbake selv og lure på det.

  13. Kan være greit å komme med PSU også.

    Det eneste jeg hadde byttet ut er nok skjermkortet , om du er veldig gira på en oppgradering er det enkleste å gå for feks et 7950 til rundt 2000kr eller vente litt (noen måneder) til Amd lanserer de nye skjermkortene i 8xxx serien.

    Alternativt om du har lyst på Nvidia er 670 et bra valg (hopp over 680).

     

    Personlig får jeg mer utbytte av et Amd kort men det er viktig at du selv finner ut hva som fungerer best for deg der.

    Fant ikke PSUen i det programmet jeg bruker :s

    Hvordan kan jeg finne det, uten og måtte åpne PCn?

     

    EDIT: Etter litt googling tror jeg at jeg har 500w

     

    EDIT: Fant frem til at mitt kort drad maks 151w nå, og om jeg skal oppgradere til 5970, så drar det det dobbelte..

×
×
  • Opprett ny...