Gå til innhold

karlico

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av karlico

  1.  

    Sykt at det ble ja med tanke på hvor negative folket er på Meningsmålinger. Burde i det minste blitt folkeavstemning. 

     

    Du mener det er ok at politikere dikterer politikken hjemme, alt utenom EU politikken. Hvor er dine krav til folkeavstemninger når det gjelder store politiske avgjørelser i Norge?

     

    Vet ikke. Er vell egentlig bare et tegn på at et representativt demokrati ikke er perfekt.

    • Liker 1
  2. Hvorfor ikke ta den virkelige debatten som må tas før eller senere? Befolkningen på jorden må begrenses. Vi kan ikke ha så mange mennesker på joden. Der må til en hard linje for å få antallet ned. Denne diskusjonen er uungåelig og må tas jo før jo heller. Kina var modige og gjorde det, verdens politikere ellers er noen feiginger.

    Er ikke så lett å vinne et valg med slike planer. Demokrati er ikke bare bra.

  3.  

     

     

    Man vil ha et minnesett som klarer 3600mhz for Ryzen, om det er max ytelse man vil ha. Da er G.skill 3200cl14 et godt valg. Disse klarer også lett 3600 cl16.

     

    Akkurat nå er det vel bare Asus Crosshair som klarer 3200mhz +, men biosoppdateringer kommer etterhvert til andre hovedkort som skal støtte "memory devider", slik at man velge over 3200mhz minne.

     

    De fleste hovedkort klarer 3200mhz om man velger 16GB minne og har samsung b IC på minnebrikkene. Skal man ha 32GB så virker det som om grensen nå er ca 2933mhz.

     

    Ait.

    Ser at minnesettet jeg linka til er å finne på denne lista til hovedkortet. Det betyr vell at den høyst sannsynlig klarer å kjøre på standard frekvens og timings?

  4. Selv om ryzenoppsett har hatt problemer med å kjøre raskt minne er det noe ryzen nyter godt av ytelsesmessig. Bios oppdateringer fører til at ryzen stadig klarer raskere minne og det er betydelig bedre nå enn ved release.

     

    https://www.komplett.no/product/892917/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/corsair-vengeance-lpx-ddr4-3000mhz-32gb

    Disse koster 100 kr mer, men er en god del raskere. 3000mhz tror jeg det skal gå greit å nå.

  5. Evga supernova g3 skal også være et godt valg. G2 har lenge vært anbefalt og nå er g3 her i mindre form og eco mode (VIftene starter ikke før en viss temp/watt). Den er 1 cm kortere i dybden enn RM'en. Nettopp fått min etter at min gamle begynte å gå bananas og den leverer foreløpig :) 

  6. Av ren nyskjerrighet lurer jeg litt på hva IT2 i all hovedsak går ut på?

    Lage animasjoner/programmer med flash og actionscript. Disse går jo hånd i hånd. Flash er døende så hørte fra it-lærern at de skulle gå over til å lære java om ikke så altfor lenge.

  7. Studerer datateknologi på HiB/HVL og har hatt masse bruk for kunnskapen min fra IT2 i løpet av det første semesteret. Videre utover så blir det bare enda mer programmering :tease:  Tipper det ihvertfall blir ett fag hvert semester med det. så om du misliker programmering kan jeg ikke anbefale studieretningen. Matte har vi omtrent like mye av eller litt mindre av enn data faget. Skal ha noe fysikk men mindre av det enn de øvrige.

  8. 480x 4gb er det beste kjøpet i denne prisklassen. Tilsvarende ytelse i dx11 titler sammenlignet med 1060 3gb men bedre ytelse i dx12/vulcan. Nå befinner vi oss i en fase mellom disse, men sistnevnte er fremtiden. 480 har i tillegg fordelen av freesync som er billigere enn g-sync og støtte for multi gpu som 1060 ikke har.

    Og ja du vil merke betydelig forskjell. Er en større framdrift om dagen på skjermkort enn prosessorer.

     

    Edit: kan bli, som nevnt over, litt i svakeste laget for 1440p ultra settings med høy fps(60+), men om man ikke er så kravstor og kan leve på noen kompromisser kan man fint holde seg til budsjettet ditt.

×
×
  • Opprett ny...