Gå til innhold

Egentlig2.0

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Egentlig2.0

  1. Ser det har vært diskusjoner rundt dette før, men de er flere år gamle. Tenkte derfor det er greit å spørre nå i 2018, da det sikkert er mye forandret.

     

    Har en plan om å ta en Bachelor i psykologi (mest sannsynlig i Lillehammer) for så å søke til kandidat-studiet til et av Danmarks universiteter. Er det noen som har planer om det samme eller som er i gang med det? Hvor gode karakterer kreves fra BA-utdanningen? Er dette en reell mulighet for en med 4,5 snitt ut fra videregående (med tanke på vanskelighet og studiemengde)?. Om man ikke kommer inn på kandidatutdanningen i DK, er det noen andre spennende jobber man kan få fra en BA i psykologi, evt hvilke andre "videreutdanninger" kan være aktuelle for en spennende jobb?

     

    Mange spørsmål, men håper at noen som har peiling kan svare på noe   :)

     

     

    Jeg har ikke så veldig mye peiling, men jeg har hvertfall gått linjen i Lillehammer i tre år nå. Lillehammer er fortsatt godt valg for å studere videre i Danmark. De fleste prøver å få rundt A eller B i snitt, jeg er litt usikker på hvor gode karakterer man faktisk må ha. Men det er mye konkurranse, og mange tar opp fag på nytt underveis i utdanningen for å få så høyt snitt som mulig.  I tillegg er det hvertfall ett av universitetene som i DK ikke godkjenner forbedring av karakterer, uten at jeg husker hvilket. Dvs. at den første karakteren du får i faget er gjeldende. 

     

    Jeg vet ikke hva som er realistisk, det spørs jo litt på din egen motivasjon og hvor mye arbeid du legger inn. Det kreves mye arbeid og gode studieteknikker, ingenting er jo umulig :) Selv har jeg ikke sett så mye på profesjonsutdanning da jeg ikke ønsker å bli psykolog. Men det er et par gode masterprogrammer ved andre universiteter her i Norge, litt avhengig av hva du ønsker å fokusere på. Minstekravet er C i snitt for (såvidt jeg vet) alle masterprogram og det er gjerne garantert plass med B i snitt - men jo høyere snitt, jo større sjans for å komme inn. NTNU og UiO har feks et par linjer innen kognitiv psyk og biologi. Som yrker er det jo mange som velger å bli psykolog, men det er jo også de som heller ønsker å undervise på universitetsnivå og forske, eller som ønsker å jobbe med noe innen helse. Andre ønsker å ta videreutdanning i utlandet. 

  2. Takker for svar! Som Spartapus sier, "men det er jo (enn så lenge!) ikke noe plot her, bare en rekke merkelige og usammenhengende hendelser". Jeg liker det sære og mystiske, samt dialogene, så jeg tror jeg uansett vil se hele sesongen. Håper vel bare at jeg etterhvert får vite hvordan det hele henger sammen :) 

     

     

    The Handmaid's Tale, den eneste nye serien i år jeg vil gå så langt å kalle et mesterverk. 

     

     

    Enig her, virker veldig bra så langt!

  3. Jeg har en teori om at kvinner og jenter har mye lettere for å be om hjelp og innrømme svakheter enn gutter. Vel, ikke bare jeg, det er vel en kjent teori. F.eks. menn tier lenger om overgrep

     

     

    Dette er ganske velkjent, vitenskapen har allerede bevist at menn har større vanskeligheter med å oppsøke hjelp, både for fysiske og psykiske problemer. Likevel er det individuelle forskjeller, feks ved ulike personlighetstrekk. Enkelte personer rapporterer feks flere fysiske symptomer uten sykdom og går til legen hyppig. Andre går aldri til legen uansett hvilke plager det er snakk om.

     

    Det er også stor forskjell i psykiske lidelser, der personer med enkelte lidelser har større sjanse for å oppsøke hjelp for disse, enn personer med andre lidelser.

  4. Det er få dyrebutikker som selger Ilder, som du har nevnt vil jeg anbefale å høre med oppdrettere. Det er fremdeles en del som holder på med oppdrett, men du må kanskje regne med å reise litt om det ikke er noen i nærheten. Det er ikke lenger en liste over oppdrettere, men jeg vil anbefale å bli med i noen Ilder-grupper på Facebook, der er det sikkert noen som vet og kanskje har noen til salgs. Ellers er det valpesesong på våren, så du får kanskje litt mer napp på den tiden :) Oppdrettere er uansett lurest fremfor dyrebutikk da de trenger mye trening og god sosialisering tidlig. Hos oppdretter får de som regel valpevaksine og chip. I tillegg bør de kastreres. 

     

    Har selv hatt ilder, send meg gjerne en pm om du lurer på noe :)

  5. Jeg har ikke lest hele tråden, så det er mulig noen har spurt om det før. Men; er det noen som sliter med ubrukelige companions, eller skal de være slik? Jeg brukte Dogmeat en stund, men etter jeg byttet så gidder de ikke å gjøre noe som helst i fights på oppdrag. Typ, jeg har tre Synths og to sinna turrets på meg, alt han gjør mens jeg står halvdød er å si "There's someone here.." og lignende. No shit. Jeg får det til alene, men det hadde vært kjekt med litt hjelp  :roll:

  6. Jeg fatter ikke hvordan folk klarer å komme seg ut av silver. Er det kun jeg som er så inn i helvete uheldig med lagene jeg får? 

    Sånn som et game her om dagen, da gikk jeg adc, og supporten min var tahm kench. Skjønte allerede i champion select at han kom til å trolle, han valgte clairvoyance og ghost eller noe. Ingame spiste han meg, og sprang meg vekk så jeg ikke fikk farma. Senere i gamet spiste han teammates og spytta oss mot fienden. 

     

    Andre games er det bestandig en eller to lanes som enten feeder eller går afk. Herregud. 

    Kanskje det blir bedre neste sesong, da skal man jo kunne queue mer enn 2 premades. 

     

    Know the feel. Jeg var smart og tok mine provisionals med heftig lag, så jeg ble plassert og stuck i elohell. Spiller ikke perfekt jeg heller, men mengden idioter er helt utrolig. I tillegg er det jo knall når folk går afk eller ragequitter. Som EidMeister sier ovenfor så må man nesen bare carry for å ha en sjanse samt dodge matches om du ser i lobbyen at det vil gå ræva. 

×
×
  • Opprett ny...