Gå til innhold

theines

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av theines

  1.  

     

    Vi blir stadig fortalt at den nesten bare er i Norge det selges mange elbiler. Men i og med at stadig flere produsenter nå varsler om nye elbiler, så må det tydeligvis finnes noen vesentlig større markeder ute i verden. Jeg har fanget opp at det allerede er en drøss elbilprodusenter i Kina, så det må tydeligvis finnes et digert marked for elbiler der. Og muligens flere store markeder.

     

    Kan noen gi meg tall for hvor i verden det selges mye elbiler, og eventuelt om det finnes straff-/premieringssystemer også i disse andre markedene? For jeg tviler på at det kun er rike idealister som utgjør elbilkundene i resten av verden.

    Wikipedia har faktisk en god artikkel med statistikken du er ute etter:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_car_use_by_country

    Denne statistikken tek med både hybrid og nullutslippsbiler. Bare EL-biler gir eit litt anna total inntrykk vil eg tru.

    I 2018 var 69% av de ladbare bilene som ble solgt globalt rene elbiler og 31% PHEV. Andelen rene elbiler er også økende. 2,2% av alle personbiler solgt på verdensbasis i 2018 var ladbare, dvs. ca 1,5% elbiler.

     

    EV-volumes har en god del statistikker og data for de som er interesserte.

     

    http://www.ev-volumes.com/country/total-world-plug-in-vehicle-volumes/

     

    Økningen i antall solgte ladbare kjøretøy fortsetter også i 2019. Inside EVs viser tall fram til mai for salg i USA, og har også data på totalt antall solgte ladbare biler i verden fram til april. På verdensbasis ble det solgt 432500 ladbare biler i jan-april 2018. Tall for de samme måneden i 2019 er 661500, eller drøyt 50% økning fra 2018.

     

    https://insideevs.com/news/352626/ev-sales-scorecard-may-2019/

  2. Vurderte fram og tilbake om jeg skulle gå for Philips PFL 6907 LED eller Panasonic VT50 da jeg skulle kjøpe ny TV nå i høst. Da jeg kom over et tilbud på 50" VT50 til 12000,- så var det ikke vanskelig å bestemme seg.

     

    Panasonic'en blir nok værende helt til jeg kan kjøpe en 4K OLED til en fornuftig pris, og det ser ikke ut til at det vil skje i løpet av de første 2-3 årene i alle fall.

     

    Til og med svigerforeldrene mine som var på utkikk etter ny TV ombestemte seg da de så bildet (og designet) til VT50'en min. De hadde bestemt seg for å kjøpe LED-TV, men bestilte en Panasonic ST50 i stedet. Svigerfar er veldig opptatt av ENØK, men det var ikke noe tema at LED bruker mindre strøm, så tror nok han var imponert over bildekvalitet på plasma sammenlignet med LED.

  3. Har ventet litt på denne oppdateringen ja. Lastet ned oppdateringen, men turte ikke å installere etter alle rapporterte bugs i US-versjonen av ICS.

     

    Klarte ikke å holde meg mer enn ett døgn før jeg installerte ICS uansett, og har iløpet av nesten to døgn med ICS på min RAZR Maxx ikke oppdaget noen problemer.

     

    Må si meg strålende fornøyd med telefonen, og så langt virker det som om jeg skal fortsette å være fornøyd også når den kjører på ICS. Har jo også et håp om raskere lanseringer av Android-oppdateringer nå som Google har kjøpt Motorola.

×
×
  • Opprett ny...