Gå til innhold

Martinsbl

Medlemmer
  • Innlegg

    139
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Martinsbl

  1. Må si jeg blir inspirert av å lese denne tråden. Jeg har så vidt fått til min egen lille kretskortproduksjon og laget ymse headere og små strømforsyninger etter inspirasjon fra coolbear. :thumbup:

    Satt og kikket på den pwmstyrte psuen din og tenkte jeg ville prøve noe liknende, men jeg savner litt mer info om virkemåte. Har du noen linker hvor jeg kan lære mer? Jeg har satt opp filteret og en mikrokontroller med pwm og noen knapper. I tillegg måler jeg spenningen over utgangen på filteret med ADC og viser verdien på en liten lcdskjerm. Så langt alt vel, men har ikke helt kontroll på hva som skjer fra mosfeten og ut.

     

    Fortsett å fortelle om hva du/dere driver med. Mye interessant lesning :)

  2.  

    Herlig, thank you, mate! :D Skulle hatt flere som deg!

     

    Hehe, bare hyggelig :)

     

    Andre band i omtrent samme sjanger som du bør sjekke ut er:

     

    Slumber. Svenske tror jeg og spiller kanskje ikke doom, men kraftig og dyster melo-death med en herlig mørk vokal synes jeg.

     

    Doom:VS. Her er vi vel mer over i doom verdenen igjen. Så vidt jeg husker er det et enmannsband fra Finnland. Herlig mørkt og dystert.

     

    Forest of Shadows. Også et enmannsband, fra svergie denne gang tror jeg. Tidlig FoS ligner igrunn litt på Doom:VS med mye doom, men det siste albumet har sklidd mer over i melo-death. Men fremdeles knall bra :thumbup:

  3. Insomnium! Mitt største favorittband ever. Er i likhet med Swallow the Sun fra Finland. Spiller kanskje litt mer melo-death, men verdt å sjekke ut. Vil særlig anbefale de to siste albumene.

     

    Barren Earth. Relativt nytt band som bare har gitt ut et album, men de har med seg Mikko Kotamäki fra Swallow the Sun på vokal og andre folk fra bl.a. Amorphis og Moonsorrow. Også verdt å sjekke ut :thumbup:

  4. Hei

     

    Jeg kjøpte for en drøy mnd siden en ny htc Desire. Som vanlig er lyden i det medfølgende headsettet crap, men jeg likte å ha mediaknappene og muligheten til handsfree. Dermed klippet jeg av øreproppene og loddet på et Kossheadsett i stedet. Det funket kjempebra! :new_woot: ....i et par uker :no:

    Lyden er der ennå, men knappene og handsfreefunksjonene funker ikke lenger. Har prøvd med et annet standard handsfreesett og det virket.

     

    Så er det modden min som ikke funker?

    Eller kan et slikt sett bli ødelagt hvis man prøver å bruke det i iPoder, laptoper etc som kanskje ikke er laget for TRRS plugger?

    Eller er det mest sannsynlig at det ble ødelagt når jeg uheldigvis spyttet på knappene mens jeg pusset tenna?

     

    :hmm:

  5. Noen andre som har problemer med mediaknappene på handsfreesetet? De virket fint inntil for noen uker siden, men nå funker verken frem, tilbake eller pauseknappene på noen av mediaspillerne jeg har installert og den ene gangen jeg har prøvd funket det heller ikke å prate til noen med det.

     

    Du har installert en spiller som "tar over" medieknappene. DoubleTwist f.eks. gjør dette -avinstaller og gi en stjerne til det er fikset. (Og send en mail, så de vet at det er et problem, selvfølgelig.)

     

    Prøvde nå å avinstallere alle relevante programmer uten hell og prøvde dermed å resette til fabrikkinnstillinger uten at det hjalp heller :(

    Ingen av knappene funker, men handsfree-iconet vises som normalt.

     

     

    Har nå prøvd et annet handsfreesett, og det viste seg å virke. Settet jeg har er det originale som fulgte med bortsett fra at jeg har klippet av "øreproppene" og loddet på et gammelt Kossheadset i stedet. Spørsmålet er da; er det modden min som har skylda eller er det en annen grunn? Er det f.eks. dumt å bruke dette settet, som jo har en spesiell minijack, i annet utstyr som ikke er beregnet på det?

  6. Noen andre som har problemer med mediaknappene på handsfreesetet? De virket fint inntil for noen uker siden, men nå funker verken frem, tilbake eller pauseknappene på noen av mediaspillerne jeg har installert og den ene gangen jeg har prøvd funket det heller ikke å prate til noen med det.

     

    Du har installert en spiller som "tar over" medieknappene. DoubleTwist f.eks. gjør dette -avinstaller og gi en stjerne til det er fikset. (Og send en mail, så de vet at det er et problem, selvfølgelig.)

     

    Prøvde nå å avinstallere alle relevante programmer uten hell og prøvde dermed å resette til fabrikkinnstillinger uten at det hjalp heller :(

    Ingen av knappene funker, men handsfree-iconet vises som normalt.

  7. Da har jeg også bestilt fotoprint, jernklorid og div bor fra Krepro.no + 100 UV LEDs fra ebay! :thumbup: Håper bare ikke alle helligdagene fremover forsinker leveransen alt for mye.

     

    Første prosjekt ut tror jeg blir en plantevanner som kan holde liv i potteplantene jeg har på hybelen mens jeg er på sommerferie. Har designet en krets rundt en ATtiny24 jeg hadde liggende og satser på å plasere det hele på et to-lags kretskort.

    post-28158-1273692663,2441_thumb.jpg

    post-28158-1273692796,7786_thumb.jpg

  8. Heisann

     

    Tenker på å starte med egen kretskortproduksjon etter "oppskrift" herfra. Fin tråd med mye interessant info. Kanskje kommer det en tråd om mine prosjekter etterhvert også. :)

     

    Har noen spørsmål:

    Har du prøvd å lage tolags kort?

    Kommer du på noe ekstra utenom fotoprint, jernklorid og bor det er lurt å bestille fra Krepro når jeg først er igang. Jeg satser også på å lage eget UV-apparat.

    Har du spesialutstyr til å kappe opp fotoprinten eller er det alternative måter?

    Jeg synes det ser ut som at det er 35u fotoprintene som har de gunstigste prisene. Opplever du stor forskjell fra 35u til 70u? Frister med en 10pk med FR4, 2x35u, 100x160 f.eks.

    Og så syns jeg det hadde vært fancy å få til Silkscreens med info om komponenter etc. på toppen av kortet. Har du prøvd det?

  9. Noen som kan anbefale en ryddig tattoosjappe i Trondheim, egnet for en tattoo-virgin?

    Anbefaler Flaming Heart på det sterkeste.

    Beste tatoveringsplassen i Trondheim etter min mening ihvertfall.

    Hvilket motiv har du tenkt på?

     

    Og SpeekoN, Ragnaråkk burde som oftest ha det du trenger av piercinger, med mindre du har spesielle ønsker.

     

    Takk for tipset! Skal stikke innom der etterpå :)

    Har tenkt å ta en tribalinspirert fugl jeg tegnet (har dessverre ikke noe bilde akkurat nå). Sannsynligvis blir det på baksiden av leggen.

     

    Hvordan er det egentlig med å tatovere seg nå rett før sommeren. Har hørt du bør unngå sol, klor og saltvann og for mye sol? Skulle jo gjerne hatt den klar før sommeren starter for fult, men burde jeg egentlig vente til høsten?

  10. Kom akkurat hjem fra byen (klokka er midt på natta), jeg har ikke rørt pcen i det hele tatt og plutselig slår den seg på av seg selv. Har aldri sett den gjøre det før. Har opplevd at den slår seg av, tilsynelatende uten grunn, men aldri . Er det grunn til å være redd for at noen ukjente har kontroll over den?? :dontgetit:

    Jeg bruker iPoden min relativt aktivt mot pcen og satt og fiklet med den da det skjedde, men kan ikke tenke meg at iPoden har noen mulighet til å slå på pcen.

    En annen ting er at det ser ut som om det sendes og mottas data fra nett. Det er i alle fall litt aktivitet på Local Area Connection Status. Noen megabyte mottatt og sendt på noen minutter. Og det uten noen åpenbare "nettprogrammer" åpne.

     

    Bruker win 7.

  11. Mener å huske at min innkallelse til KJK kom litt nærmere sommeren, men er litt usikker.

     

    Et godt råd jeg kan gi deg er å være 210% sikker på at du vil bli kystjeger før du satser på det. Det var ikke jeg og etter et par mnd hadde jeg ikke vilje til å fortsette lengre. Havnet på et kontor inne i et fjell resten av tjenesten, og KJK er bare noen våte, særdeles kalde og litt bitre minner ;)

  12. Kan ikke så mye om denne saken så ikke skyt meg, men er det ikke slik at de største økonomiske kreftene ikke ønsker en global oppvarming slik av vi kan fortsette med oljebrenning, energisløsing etc? Slik jeg forstår dette så er det altså forskere som prøver å påvise en global oppvarming som er tatt for juks. Hvem tjener på det? Forruten media kanskje, som får mer å skrive om?

  13. Har sjekket ut futurlec.com nå og det var jo hårreisende billig! I alle fall i forhold til Elfa. Og pakketilbudene var knall! Kjekt å ha litt å velge i :thumbup:

    Jeg sjekket priser mot en handleliste jeg hadde satt sammen på Elfa og det ble da hvertfall halve prisen. Men det er uten frakt og MVA selvfølgelig... :hmm:

     

    Sjekket no.farnell.com og no.rs-online.com, men ved første øyekast virket det som en side rettet mot litt mer proffe folk enn meg :p

  14. Hei alle sammen

     

    Jeg er eletronikkstudent og liker å holde på med div eksperimenter på fritia. Dermed blir det til at jeg trenger en del små dingser og duppeditter. Jeg satser på å gå i retning av "vanlig" svakstrømselektronikk så det er primært det jeg er ute etter. Jeg har også så vidt oppdag Arduino og sikler stadig på nye muligheter på den fronten.

    Butikker jeg kjenner til er:

     

    SparkFun

    Her har de veldig mye interessant. Butikken fokuserer mye på diverse microcontrollere og robothardware etc... Det jeg savner er kanskje et bredere utvalg av "vanlig" småelektronikk som kondensatorer, transistorer osv...

     

    Elfa

    Elfa har jo mye av den "vanlige" elektronikken og også sterkstrømsduppeditter, men jeg syns butikken generelt er håpløst tungvin å handle i, at de er trege til å levere og de har jo heller ikke så mye av de mer spennende komponentene som SparkFun

     

    Electrokit.se

    Lurer på om jeg kjøpte noe her for lenge siden, men jeg "fant igjen" butikken her en dag og de har jo et ganske bra utvalg av småelektronikk. De har også mye Arduinoting og en god del fancy robotartikler.Ved første øyekast syns jeg også det så en del billigere ut en Elfa? Men så kommer vel kanskje toll i tillegg?

     

    Neon som vet om noen skjulte elektronikkgullgruver? :)

  15. Hei

     

    Studerer for tiden elektronikk og kunne trengt en enkel strømforsyning med litt ymse spenninger å velge mellom til div eksperimenter. Tenkte derfor å bruke en ATX strømforsyning jeg fant i kjelleren, putte den i en boks elns og koble forskjellige ledninger til kontakter på utsiden av boksen.

    Men hvorfor er det flere "pinner" med samme spenning på? Har det med max Ampere pr kabel å gjøre kanskje? Det er jo også mange groundpins, om jeg ikke tar helt feil er det en groudpin til hvert enkelt spenningsnivå. Er det tilfeldig?

     

    Her er pinout.

  16. Sitter med et gammelt Hitachi DZ-MV350E og prøver å få noe film over på en pc med windows 7 64bit. Det viser seg å være lettere sagt en gjort og jeg har googlet rundt et par timer nå uten å finne noen løsning. PCen registrerer at jeg kobler til kameraet, men finner ingen drivere selv og det blir ikke gjenkjent. Har funnet utallige sider med drivere for XP og tidligere, men ingen drivere som lar seg installere på 7. :(

     

    Noen som vet om noen drivere eller programmer som kan hjelpe meg?

     

    Har forresten ingen CDer e.l. som fulgte med kameraet.

×
×
  • Opprett ny...