Gå til innhold

fototor

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fototor

  1. Oppdatering:

    Jeg gikk for alternativ nr 2 og lot noen mekanikerelever ved en lokal videregående skole bytte til et DPF jeg kjøpte på skruvat.no for under 4000kr. Arbeidet ble utført gratis. Dette har tilsynelatende fungert bra og bilen kjører OK.

    Men nå begynner kanskje de 'egentlige' problemene å komme til syne for jeg har feilkoder jeg ikke har sett før, vist nedenfor. Kan disse forklare hvorfor forrige DPF tettet seg så raskt?

    image.png.b5a48c076ca2a29fe863bcec05fbc055.png

  2. En etterlengtet oppdatering i denne tråden:

    Jeg kom meg hjem fra ferie og brukte bilen gjennom høsten frem til årlig service ved Volvo merkeverksted hvor jeg påpekte at det var en feilkode på DPF. De slettet denne, skiftet olje og luftfilter og ba meg hente bilen. Jeg registrerte umiddelbart ulyder som om det 'blåste luft' et sted, men klarte ikke å finne ut hvor det kom fra. Bilen kjørte helt OK. Leverte bilen tilbake til verkstedet hvorfra de ringte noen dager senere og mente at DPF var helt tett, bilen permanent i nødmodus, og tvungen regenerering ikke ville starte. Pris for nytt DPF 16,000kr. Og ulyden jeg hørte? Jo, det var så høyt trykk på DPF at det hadde blåst ut slangene som var tilkoblet. De innrømte at de hadde tatt disse ut under service og var temmelig sikre på at de hadde satt de tilbake. Jeg kjøper ikke den. Uansett krangler vi nå om veien videre. De vil gjerne utføre feilsøking siden de mistenker det er noe annet underliggende som fører til tett DPF etter bare 12,000km, men de krever altså at DPF byttes først. Jeg ønsker ikke å betale for dette og det gjør heller ikke de. Jeg undersøker nå følgende alternativer:

    - Ta ut innmaten av DPF og remappe ECU (13,000kr)

    - Kjøpe et generisk DPF og be mekanikerelever ved VGS om hjelp (5,000kr)

    - Ta saken med merkeverkstedet til forliksrådet (koster 1,378kr)

    • Liker 1
  3. el_cash skrev (5 minutter siden):

    Sannsynligvis lite å gjøre noe med. Er vel bare å teste å fyre opp i peisen og se hvordan det går. Sannsynligvis går det greit hvis speldet har rustet fast fordi det "alltid" har vært i den stillingen. Hvis ikke så kan du alltids prøve å bruke mer makt på det (prøv gjerne med en god dose CRC eller lignende i god tid og i flere omganger før du tester). 
    I verste fall må pipa ned og nytt spjeld inn, men mest sannsynlig har det rustet fast fordi det har fungert bra i akkurat den stillingen.

    Takk for tips! Opplever ofte at røyk ikke går så lett ut, så skulle gjerne hatt større åpning.

  4. Spjeldet i peis på 70 år gammel hytte har rustet fast i denne posisjonen. Skal egentlig kunne justeres med en kjetting på utsiden av pipeløpet, men denne sitter og helt fast. Mitt spørsmål er: Bør spjeldet kunne åpnes mer enn dette? Hvis ja, noen tips til verktøy eller metoder jeg kan bruke for å få det løst og gjerne uten at det smeller igjen? Kan det være en god ide å fjerne det helt hvis mulig? Jeg har forsøkt å slå på det med hammer uten at det rikket på seg. Bildet er tatt liggende på rygg inni peisen, så det er ikke veldig enkelt å komme til. Det er ikke vei til hytta og ingen vann eller elektrisitet tilgjengelig.

    image.thumb.png.8f61d6dbbe0364bf0798cf9587595789.png

  5. Oppdatering:

    Et Volvo merkeverksted i området hvor bilen min fikk problemer har nå sett på saken. Først slettet de feilkodene og kjørt en liten tur. Feilkodene kom tilbake. Så måtte jeg be de om å gjøre en tvungen regenerering av DPF. Under prosessen hevdet de at de så et trykkfall som tydet på at en blokkering ble løst. De kjørte en tur og ingen feilmeldinger dukket opp. Bakenforliggende årsaker til tett DPF var de ikke veldig interesserte i å diskutere ettersom det ikke fantes andre feilkoder.

    Jeg hentet bilen og betalte 2300kr, sjekket at OBD ikke viste noen feilmeldinger, før jeg kjørte en time med høy RPM. Etter endt tur koblet jeg i OBD og nå er feilkoden P2458 tilbake med status 'pending'. Skjermbilde vedlagt. Dette betyr at hvis denne feilkoden inntreffer mange nok ganger så vil status endres til 'confirmed' og Engine Control Unit (ECU) slår bilen permanent i nødmodus igjen.

    Det kan se ut som bilen ikke klarer å regenerere DPF selv. Jeg ser det står 'duration malfunction' som foreslår at prosessen ble avbrutt eller at jeg ikke kjørte lenge nok. Jeg har problemer med å forstå hvordan.

     

    Feilkoder02.jpg

  6. TL1000S skrev (1 time siden):

    Kan du (TS) ikke reklamere på en slik service/rep?
    Noe må jo være veldig galt når problemet oppstår etter kun ett år/13k?

    Er det lov å spørre hvor mye du måtte ut med på merkeverksted (som definitivt burde kunne dette/bruke kvalitetsdeler)?

    Og "filter" er jo litt misvisende da det jo er en del av eksosanlegget på samme måte som katalysator. Men det er jo bare min mening.

    Ser uorginale DPF til denne ikke koster allverden... 
    På en 10+ år gammel bil er vel det like greit som å "kaste bort" penger på merkeverksted som knapt gjør det bedre enn om man gjorde jobben sjøl. 
    Du (TS) virker jo som du har litt peiling?

    Etter det jeg har lest på nett er det vanskelig å komme noen vei med klager på DPF, men det er verdt å gjøre et forsøk. Er fremdeles på ferie nå, og det er også min 'personlige Volvo mekaniker'. Så jeg må nesten følge opp med han neste måned. Bilen står nå på et lokalt Volvo verksted som skal se på den når de finner tid.

    DPF er integrert i eksospotta(?) og kan ikke byttes alene. Man bytter hele greia. Dette kostet ca 12-13k på merkeverkstedet. Andre verksteder som svarte på Mitt Anbud på den tiden skulle ha ca samme beløp. Ett verksted med litt grumsete omtaler skulle ha 7-8k. De var de eneste som foreslo å bruke uoriginale deler.

    Jeg har lest og lært mye om bilen min, men er absolutt ingen mekaniker og gjør veldig lite jobb selv.

  7. LabWeiler skrev (4 timer siden):

    Er det nok Diesel Exhaust Fluid på tanken bak der (mener det er på disse bilene), og ble DPF tellingen nullstillet ved bytte?

    Påfylt omtrent samtidig som DPF bytte (12,000km eller 2 år siden). Om DPF teller ble nullstilt vet jeg ikke. Merkeverkstedet nevnte aldri noe om dette. Hvilken betydning kan telleren ha?

  8. SMO skrev (4 timer siden):

    Husk at det er additiv-væske på disse bilene. Skal skiftes/fylles på 60 000 og 120 000. Sjekk gjerne på kvitteringen om dette er gjort. 
     

    Tanken må du nesten ha bukk for å komme til. Har opplevd flere verksteder som ikke vet hva denne tanken er. Koster ikke mye å fylle på, men det er ikke vits med nytt filter hvis denne er tom. 

    EOLYS additiv-væske ble påfylt omtrent samtidig som bytte av DPF. Bilen gir en annen feilkode (P2458 - Fuel Additive Control Module Warning Request) og rød varseltrekant på dashbordet når denne er tom har jeg erfart. Det er lite sannsynlig at denne er tom igjen allerede.

  9. mobile999 skrev (7 timer siden):

    Ble noe annet byttet samtidig med dpf?

    Det er ikke nødvendig å bytte dpf nå. Årsaken til problemet må avdekkes. Deretter må du kanskje få renset dpf.

    Du beskriver et tilfelle der du hadde hatt nytte av noe bedre (ikke nødvendigvis dyrt) å diagnostisere bilen med.

    Det ble gjort samtidig med service, så da ble olje og oljefilter byttet samtidig.

    Kan du anbefale et bedre diagnoseverktøy?

  10. mobile999 skrev (17 timer siden):

    Var det noen andre koder pgså?'

    I Car Scanner kan du lese av sensorene til dpf (lambda/oxgygen, temp (før og etter) samt pressure (før og etter). Er disse verdiene plausible?

    Finner du antall kilometer siden forrige regen noe sted i den appen?

    Hva er oljeskifthistorikken på motoren (intervall, km og tid) og hvilken olje er brukt?

    Har du sjekket om det kan ha vært jukset med kilometerstanden på bilen? Du kan lese av kilometerstanden ved tidligere eu-kontroller ved å logge inn på vegvesenets nettsider.

    Ingen andre feilkoder.

    Finner ikke sensordata for dpf i Car Scanner appen. Heller ikke antall kilometer siden forrige regen.

    Bilen har full servicehistorikk ved merkeverksteder. Forrige oljeskift ble foretatt på årlig service for ett år siden ved 103,000km. Type olje er notert i kvitteringen som jeg ikke har med meg (er på bilferie nå). Peilet nettopp oljen, den er der.

    Jeg har kontrollert kilometerstanden. Den ser OK ut. Bilen er bare kjørt lite.

    Jeg klarer ikke å få den ut av nødmodus nå, så antar jeg må ha et verksted til å foreta en tvungen regen og sletting av feilkoder før jeg kan gjøre noe videre.

    Ingen varsellamper lyser på dashbordet, men de dukker nok opp snart.

  11. mobile999 skrev (47 minutter siden):

    Hvilke feilkoder er avlest og hvilket apparat er brukt?

    Jeg brukte en OBD ELM327 som jeg koblet til appen Car Scanner via Bluetooth og leste følgende feilkoder:

    P2458 (confirmed): Diesel particulate filter (DPF), regeneration process - duration malfunction

    P242F (pending): Diesel particulate filter (DPF) - blockage/ash accumulation

  12. FiveInline skrev (9 minutter siden):

    Kan jo være sensoren som tuller. Vet at på Honda så kunne det samle seg vann i disse og registrere tett DPF.

     

    Var inne på denne tanken første gangen filteret gikk tett. Men jeg tenker at siden bilen har fungert bra såpass lenge etter at filteret ble byttet så burde sensoren være OK? Hadde det gått tett igjen umiddelbart så hadde jeg nok byttet sensoren. Jeg skal uansett undersøke sensoren. Takk for innspillet!

  13. Volvo V50 2010 1.6 liter, diesel.

    Skiftet diesel partikkelfilter (DPF) på 97,000km hos merkeversted etter at bilen gikk i nødmodus og feilkodene var entydige kort tid etter at jeg overtok bilen. Forsøkte alle triksene i boka for å regenerere filteret, men problemet kom stadig tilbake og jeg måtte altså til slutt krype til korset.

    Nå, på 109,000km (13,000km senere) er bilen igjen i nødmodus og feilkodene jeg leser av peker til tett DPF. Dette kan jeg ikke forklare med mye småkjøring/bykjøring. Jeg er ikke interessert i å bruke en formue på enda et nytt DPF, men tenker at her må det være noe annet underliggende som er galt.

    Noen forslag?

     

  14. Da har jeg etter 10 uker fått lydplanken tilbake fra CDON. På denne tiden har de da altså 'oppdatert firmware' og 'testet OK'. Har kjørt 4 tester nå og dessverre holder den bare 65-80 minutter før den slår seg av. Lydplanken returneres nå for 3. gang.

     

    Oppdatering: CDON har innsett at lydplanken ikke lar seg reparere og hever kjøpet. De sender ikke ny lydplanke ettersom den har gått ut av sortiment.

  15. Hiver meg på denne tråden, ettersom jeg har tilsvarende problem med min Klipsch RSB-8. 

     

    Lyden er fantastisk, og i starten var det eneste problemet at planken restartet seg selv etter ca 30-60 minutter med spilling av musikk over WiFi. Sendte den inn på service, men da jeg fikk den i retur var problemet fremdeles der men enda verre. Nå slår planken seg av etter bare noen få minutter med TV titting. Jeg mistenker at det er en form for 'thermal shut down', at den går varm rett og slett. Sendte den igjen tilbake til CDON, som lover at Klipsch skal 'ta den inn'. Håper de vil sende meg en tilsvarende planke som fungerer, men det går veldig tregt med de.

     

    Har samtidig hatt kontakt med Klipsch kundeservice som egentlig ikke hadde så mye annet å anbefale enn å returnere den på garantien.

     

    Gir en lyd når jeg vet mer.

  16. Hei!

     

    Har nettop kjøpt meg en Volvo V50 2005-modell. Radioen/anlegget har ikke inngang for aux/phono og heller ikke DAB.

    Jeg ønsker dermed å ordne aux-inngang. Har undersøkt litt, og funnet ut at Grom Audio har en boks man kan koble inn på de optiske kablene, og dermed bytte denne funksjonen ut med CD-funksjonen. Denne blir litt i dyreste laget for meg, og lurer derfor på hva det billigste alternativet for meg vil være?

     

    DAB er absolutt ikke et must dersom det blir dyrt, men kjekt å ha dersom det ikke koster skjorta.

     

    Anlegget i bilen min har ikke CD-veksler, og har en egen CD-knapp under displayet (står ikke CD/mode på knappen, bare CD).

     

    Jeg har også en Volvo V50, litt nyere riktignok, og den har AUX inngangen inne i den lille lagringsboksen med lokk mellom forsetene. Er du heldig finner du den kanskje der :)

  17. Se om du får rengjort PSUen med trykkluft (husk å prøv å hold viften på en eller annen måte, slik at denne ikke spinner 20k rpm ved blåsing)

     

    Viss dette ikke hjelper så er kanskje vifteregulatoren gåen. Å like greit å kjøpe ny :)

     

    PSUen er veldig nøye rengjort. Jeg åpnet hele greia og blåste ren alle kriker og kroker. Vet ikke hva vifteregulator er, men jeg forstår konklusjonen din :)

  18. Hvis det er denne: 6.Ultra-silent operation with intelligent 135mm fan speed control (< 16dBA)

    så høres det ut som vifestyringen er defekt, og den går full fart hele tiden?

     

    Det ser ikke ut som nøyaktig den samme som jeg har. Men det er kun en hastighet på PSUen min ja, regner med det er full pinne. Et søk på nett forteller meg at det ikke går an å justere hastighet på PSU vifte fordi den helst skal kjøre hele tiden. Samme søk forteller meg at det er når vifta stopper at man har et problem.

  19. EVGA supernoctua 750 watt og oppover er mye bedre.

    Er man elektrikker eller veldig teknisk person kan man lage kontrollerkort for PSU med vifter som stiller seg etter temptratur.

    Men husk det påvirker levetiden hvis tempraturen blir for høy gamle PSU tåler ikke høye tempraturer vertfall hvis det er billige deler.

     

    Hvis jeg må kjøpe ny PSU så regner jeg det blir Corsair RM650/750x. Men det er sure penger når PSUen jeg allerede har fungerer. Jeg er ikke elektriker så blir nok neppe noe kontrollerkort.

  20. Jeg har overtatt en brukt datamaskin med en CoolerMaster 850W SilentPro PSU som overdøver de andre viftene i datamaskinen. Jeg har åpnet kabinettet og startet maskinen med PSU utenfor og er dermed temmelig sikker på at det er vifta i den som er synderen. Vifta starter samtidig som datamaskinen og spinner med en jevn og sterk during. Ingen skrangling eller whine, ingen variasjon i RPM, bare høyt lydnivå som er sjenerende siden maskinen står i stua. Jeg har regnet ut at maskinen mi bruker halvparten kapasiteten til PSUen, dvs ca 400 W. Forøvrig har jeg ikke hatt noen problemer med strømforsyningen, den gjør jobben men bråker mye. 

     

    Er dette å forvente av en PSU som kaller seg 'Silent'? Må jeg bytte strømforsyning for å bli kvitt støyen? Eller finnes det andre muligheter?

  21. Jeg sliter med kloakklukt på kjøkkenet i min nykjøpte leilighet fra 70-tallet. Den siver ut, samles lett opp i kjøkkenskapene under vasken, og merkes godt i rommet. Har sjekket vannlåsen, den er ren og full. Virker som lukta kommer fra et sted dypere. Har forsøkt å tømme klor og andre ting i vasken, men foreløpig så kommer fremdeles kloakklukta tilbake. I går kveld dro jeg ut røret som forbinder vasken til røret i gulvet, og da var det ganske kraftig trekk opp av røret i gulvet. I tillegg kunne jeg tydelig høre plasking og skyllelyder fra dypere nede i rørene.

    Noen som har forslag til ting jeg kan forsøke? Ser dere noe stygt på bildene?

     

    post-281300-0-60952300-1509626108_thumb.jpg

    post-281300-0-64675400-1509626119_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...