Gå til innhold

HellslayR

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HellslayR

  1. Hei.

     

    Takker for mange gode svar og jeg har tatt alt til etterreting.

    Jeg har også vært i kontakt med forbrukerrådet og fått klare linjer på dette.

     

    Som forbrukerombudet og noen av dere har vært inne på her så har utleier og jeg skrevet en skriftlig kontrakt og på toppen av den er det laget en muntlig avtale basert på utleiers utalelse om at hun først ikke tok noe for strøm (Det at hun har sagt det er greit) og at når husleien ble økt med 1500,- at hun da sier at det nettopp er for å dekke det økte forbruket.

     

    Utleier som nå da kommer å krever penger for strøm bryter dermed med den muntlige kontrakten og det er kontraktsbrudd så jeg var i min fulle rett til å ikke akseptere pengekravet for den strømregningen.

     

    Det er klart at hun har vært snill, men juridisk sett har hun ikke krav på de pengene.

     

    Hvis hun fortsatt vil kreve de kunne hun gå til forliksrådet og ta opp saken der, men hun ville få ett forklaringsproblem når de etterspør dokumentasjon på at jeg har betalt strømleie for de siste 2 årene.

    Da må hun forklare at "Nei der har jeg sagt at de har jeg betalt, men den avtalen faller bort" hvor forliksrådet vil etterspørre den skriftlige avtalen på at hun opphever sine muntlige avtaler til meg.

     

    Et slik dokument eksisterer ikke og hun vil desverre da få beskjed om at siden den muntlige avtalen ikke er hevet så kan hun desverre ikke kreve meg for de pengene.

     

    Som han på forliksrådet sa så var det utrolig dumt av vi aldri skrev noen kontrakt på at hun betalte strømmen eller i alle fall førte ned at vi hadde denne muntlige avtalen, men forliksrådet vil skjønne at det har ligget en muntlig avtale til grunn da de ser at ingen strømleie er betalt de første 2.5 årene.

     

    Jeg er helt enig med deg "nomore" at dette ikke er en heldig sak og jeg er kjempefornøyd med å ha hatt norges billigste strøm de siste 2 årene i fra en snill gammel dame, men jeg vil vite mine rettigheter og rett skal være rett mener jeg.

    Hadde hun bare sagt i fra i god tid og med skriftlig beskjed hadde dette på langt nær vært ett problem for meg, men desverre er ikke det tilfellet.

  2. Hvis vi ser på denne regningen som et alenetilfelle så gjør den det.

    Hun har fått bistand som hos en butikk/foretning ville overstiget 6000,-, men skal snakker vi om 2 år med strøm så nei.

     

    Men jeg tror ikke en skal henge seg for mye opp i den hjelpen jeg har ytet til henne, men mer i den muntlige avtalen jeg har med henne om at hun fra og med nyttår satte opp husleien med 1500,- som skulle dekke det økte strøm og vannforbruket.

     

    Da blir det jo dobbelt opp å komme med en regning mot slutten av leiekontrakten og si at jeg nå skal (igjen) betale for strømforbruket de siste 5 månedene.

     

    Jeg har jo alt betalt henne 7500,- over 5 måneder som skulle gå til dette, og nå vil hun ha ytligere 6000,-.

     

    Blir det riktig/lovlig?

  3. Så til tross for at du har inngått en skriftlig avtale om å betale husleie + strøm så skal du nå etter 2 år med SÆRDELES snill huseier krangle på at du får en faktura for en brøkdelen av den strømmen du har brukt? Jøss.

     

    hehe, missforstå meg ikke, jeg er fullstendig klar over at utleier har vært snill i dette tilfelle.

    Men en annen side av saken er det som jeg nevner at hun på sin side igjen har fått bistand i fra meg og at dette i fra hennes side har vært min betaling for strømleien som hun ikke har gitt.

     

    Klart gjør vi matten og tar 6000 delt på 2 år så snakker vi om norges billigste husleie, men her er det mer prinsippet som gjelder, at utleier kommer 12 dager før en skal flytte ut og gir meg en regning som hun alt har sagt skal dekkes av økt husleie (mutlig, men en mutlig avtale er like bindene som en skriftlig).

    Dvs gjør vi matten på den har jeg alt betalt 7500,- som hun mente skulle gå til strøm/vann, men kjem altså nå og presentere denne regningen.

     

    Når det gjelder det juridiske så er et pengekrav foreldet etter 3 år. Dvs at om ikke kreditor har tatt kravet til retten eller du har innrømmet kravet innen tre år etter at kreditor hadde et krav så vil kravet være foreldet. I dette tilfellet så snakker vi om strøm for 5 måneder tilbake i tid, og vil derfor ikke være foreldet. Spørsmålet man kan stille seg er om 6000 stemmer overens med forbruket ditt, og om det at huseier ikke har krevd betaling tidligere kan føre til at avtalen endres. Her må nok noen med mer juridisk kunnskap trå til.

     

    Regningen stemmer overens med forbruket, så det har ingenting med at hun prøver å kreve penger for mer strøm enn mitt faktiske forbruk.

     

    Nå er jeg på langt nær ekspert på dette, men skulle ikke utleier ha gitt beskjed da for si 5 måneder siden at en nå måtte regne med å få strømregning? Det er jo noe som jeg reagerer på at hun kan dukke opp med regningen uten forvarsel, og spesiellt på ett såpass (av mangel på bedre ord) beleilig tidspunkt bare noen få dager før kontrakten går ut.

  4. Hei.

     

    Lurer på om noen kan vurdere mitt dilemma jeg har med min utleier her.

     

    Jeg leier av ei eldre dame og sa opp mitt leieforhold for 2 måneder siden da vi hadde en mutlig avtale om at vi brukte 2 måneder og ikke 3 da leiekontrakten ble inngått.

    I leiekontrakten står det svart på hvitt at det skal betales husleie + strøm.

     

    Men etter 3-4 måneder og at jeg aldri så snutten til noen strømregninger så spurte jeg min utleier om grunnen og fikk den gangen til svar at grunnet diverse hjelp som jeg gav til henne så ville hun ikke ta noe for strømmen jeg brukte.

     

    Så i perioden 1/1/2008 - 1/1/2010 så betalte jeg aldri noen strømregning og hver gang temaet kom opp så fikk jeg fortalt at hun var fornøyd med husleien og hjelpen hun fikk så noe strømregning trengte jeg ikke tenke på.

     

    Så kom en relativt kald vinter i vintermånedene 2009/2010 og hun begynnte å klage over høye strømpriser, men når jeg spurte om det ble jeg fortalt at hvis det ble aktuellt så skulle hun gi meg beskjed da jeg sa jeg måtte ha varsel hvis hun planla og gi meg en regning.

     

    Så får jeg følge i januar 2010 og hun flytter inn hos meg.

    Jeg går til utleier og hun legger på husleia med 1500,- og argumentasjonen var at det nå kom til å gå mer strøm og vann så hun trengte mer penger for å dekke opp får det økte forbruket.

     

    Så spoler vi frem til den 20/05/2010 og da mao 12 dager før jeg etter oppsigelsesavtalen skal flytte ut.

    Da kommer hun med en strømregning til meg for de 5 siste månedene på 6000,- og sier at nå har jeg brukt så mye strøm at hun ikke lenger kan sponse meg.

     

    Vi har fast betaling den første i hver måned så hun har alt fått husleien for Mai, og nå føler jeg at hun trenger penger og dermed kommer med ett siste forsøk på å få noen kroner.

     

    Er dette lov? Kan en utleier etter 2 år plutselig komme uten forvarsel med regninger datert 5 måneder tilbake og kreve penger, selv etter at husleien er lagt på med 1500,- for å dekke nettopp det hun vil ha mer penger av meg nå for?

  5. Hei.

     

    Jeg sliter litt med mine windows 2008 terminal servere og lisenser.

     

    Jeg har installert en 2008 lisensserver og lagt in per device lisenser på den.

    Terminal serverene mine står til og motta per device.

     

    Alle terminal servere er meldt inn i terminal server computers gruppen på lisensserveren.

    Selve lisensserveren ligger i terminal server licence servers gruppen i AD

     

    Jeg har satt discoverymode til automatic på terminalserverene og hvis jeg kjører en diagnostic så finner den lisensserveren, men tross alt dette så deler den ikke ut lisens til terminalserverene mine.

     

    Noen som har en idè på hva jeg evt har oversett?

  6. Testet med en laptop med rdp mot de forskjellige serverene med de samme testbrukerene som jeg har brukt på tynnklientene.

     

    Resultatet ble litt overraskende: Ingen problemer med pålogging.

     

    Jeg så at den under noen pålogginger hang i 3-5 sekunder på "Welcome" før den gikk videre, men den beholdt connection og kuttet aldri ut.

     

    Gikk igjennom samtlige hotfixer/updates og security updates som er installert på serverene, men fant ingen som jeg kan relatere til mitt problem.

  7. Er du sikker på at brukeren ikke allerede er pålogget når du forsøker å logge på (slik at du overtar en sesjon som driver å logger seg av)?

     

    Var nettopp inne på TSM og sjekket at det ikke lå noen sesjoner inne før jeg logget meg på, men opplever samme problem.

     

    Tynnklienten blir hengende på "welcome" bildet i ca 1 sekund før den kutter helt ut og skrur seg av.

  8. TSM = Terminal Services Manager :)

     

    Noen startupscript som starter opp som kan forstyrre prosessen?

     

    Virka utrolig rart det der, problem med kerberos maybe?

     

    Burde vel kanskje tenkt meg til det selv TSM = Terminal Services Manager :blush:

     

    Skal vi se her:

     

    Nå som jeg jo tvinger de tynne klientene inn på spesifikke TS'er så kan jeg jo fastslå at problemet oppstår på samtlige.. Spiller ingen rolle hvilken TS jeg kobler til.

     

    Når du nevner startupscript så har jeg ett gående for og koble til skrivere.

    Samme script er i gang i den andre kommunen jeg snakket om og fungerer der, men jeg kan jo alltids fjerne det midlertidig for og elimenere feilkilder.

     

    Kerberos ser ganske omfattende ut, men jeg kan jo ta en titt.

     

    *Edit: Har fjernet scriptet, men det bedret ikke på noe desverre

  9. Første er vel å finne ut om feilen ligger i server eller klient. Sjekk også lisensserver om du har noe slikt. Bruk TSM og se om det har noe å si med hvilken server du kommer inn på og hvor mange som er på den allerede

     

    Bruker dere citrix?

     

    Jeg hadde først satt opp et system med TS Session Broker og NLB, men for og utelukke at de skapte problemer så gikk jeg helt bort i fra systemet og testet server for server.

     

    Dvs jeg kobler tynnklienten opp i mot en spesifikk TS i stedet for og la det bli styrt av lastbalansering osv.

     

    Vi har for øyeblikket ingen lisensserver oppe og gå da dette systemet fortsatt er på teststadiet, men jeg har 100 dager igjen på trial før mitt system går ut. (merk at et helt likt system er all oppe og går i en annen kommune uten lisensserver og der fungerer det utmerket).

     

    Siden det er på teststadiet så sitter jeg bare med 2 testbrukere og 2 tynnklienter og tester for meg selv her, så det er ingen andre en admin + testbruker inne på systemet (de gangene jeg klarer og logge meg på vel og merke)

     

    Nei det brukes ikke citrix på dette, kliente kobler seg opp via rdp.

     

    Må innrømme at begrepet TSM er ukjent for meg.

  10. Hei sliter med et problem her ang Windows 2008 TS og tynnklienter.

     

    Hovedproblemet er ganske merkelig egentlig: I det jeg logger på med tynnklienten (rett etter at jeg har skrevet inn brukernavn/passord) så logger tynnklienten seg av.

    Jeg må så skru den på att og kan gjennta prosedyren 2-3 ganger og vips så logger den seg på uten problemer til TS.

     

    Evenid logger bare at brukeren har logget seg på og av.. Ingen informasjon om hvorfor påloggingsforsøket blir avbrutt på de 2-3 første forsøkene.

     

    Noen ganger logger tynnklienten seg på, på første forsøk.

    Har lett febrilsk rundt på nettet i dager nå etter en forklaring, men har fortsatt til gode og finne noe som vil forklare mitt problem.

     

    Jeg har 3 windows 2008 TS og problemet oppstår på samtlige.

     

    Noen som har en idè om hvor jeg kan starte og feilsøke evt vært borte i problemet før?

     

     

    [Løsning] Det viser seg at det var et problem med FW versjonen til mine wyse V10L bokser.

    Med ny firmware i boks fungerer det som det skal med tanke på innlogging, men i kombinasjon med MS server 2008, NLB og TS Session broker så får man en ny type feilmelding som tyder på problemer med ny firmware.

     

    Er i samtaler med commaxx og Wyse UK for og løse den biten nå.

  11. Hei.

     

    Litt usikker på hvor denne hører hjemme henn, men hvis den er feilplassert så ber jeg bare en moderator dytte den dit den skal.

     

    Som tittelen sier så sliter jeg litt med pushprinterconnection.

     

    Jeg har et skolemiljø med godt over 400 maskiner og jeg vil da helst få dyttet ut de skriverene som elevene skal bruke automatisk ved hjelp av pushprinterconnection.

     

    Jeg har fulgt følgende guide og det fungerer faktisk helt til siste slutt.

     

    Dvs med det unntaket at hvis dere ser på siste bildet i den guiden så står det jo så fint og flott "ready" på den skriveren han har lagt til, mens det på mine blir stående "kan ikke koble til".

     

    Så slik jeg ser det så får jeg rullet ut skriverene, men av en eller annen grunn så klarer klientmaskinene ikke og koble til.

    Noen ideer om hva som kan være feil?

     

    Bare skrik om det trengs mer informasjon :)

  12. Det finnes vel en god del PDF-redigerere, men de er vel ikke gratis. Ville vurdert å kjøpe Adobe sin.

     

    Vel det er det som er cluet her: Jeg er ute etter en som er gratis og helst reklamefri..

     

    Å kjøpe adobe sin eller kjøpe noe som helst forsåvidt er uaktuellt dessverre.

     

    Er klar over at det kanskje ikke finnes, men jeg må jo spørre :)

  13. Helt i orden at du henger deg på vettu :)

     

    Jeg har funnet denne siden, men opplegget er fryktelig tungvindt synes jeg.

     

    De første stegene er forsåvidt utrolig lett, men etter du har kovertert filen så må du inn på mailen din -> klikke en link der som sender deg tilbake til zamzar.com hvor du kan laste ned det ferdig konverterte dokumentet.

     

    Jeg er såpass sløv at jeg ikke gidder det hver eneste gang jeg konverterer dokumenter :)

  14. Heisann.

     

    Nå har jeg søkt og søkt, men jeg finner ingen programmer som kan konvertere PDF dokumenter til Word gratis.

    Finner haugevis av gratisprogrammer som koverterer i fra Word til PDF, men ingen som gjør det motsatt vei (Ikke gratis i alle fall).

     

    Er det noen som vet om et slikt program eller er det helt umulig og oppdrive? :)

  15. Jeg tror kunden har digital telefonsentral, og ruter fax-signalet gennom den. Eller så har han fax-kompatibel linje, men har glemt å sette inn 0 for å komme gjennom sentralen til eksternt nummer.

    9634329[/snapback]

     

     

    Så hvis vi tester, så skal kunden kunne taste inn 0 forran fax nummeret og da kan det hende det fungerer? (Om jeg har forstått deg riktig her?) :)

     

    Hvis han har digital telefonsentral.. Hvilke konsekvenser vil det ha?

  16. Hei.

     

    Har et problem med en fax som får mottat fax, men den får ikke sendt.

     

    Modellen er en Canon L100 og det står dessverre ingenting om dette problemet i manualen som fulgte med.

     

    Jeg blir fortalt av kunden (Kunden sitter i Ålesund og jeg i Hamar så jeg ser ikke faxen fysisk), at det står "linje opptatt" i displayet da han prøver og sende fax.

     

    Ut i fra den informasjonen, er det noen som har en glup idè eller trenger dere mer informasjon om oppsettet?

  17. Hei.

     

    Sliter litt med en backup job som plutselig har begynnt og feile så jeg lurer på om noen av dere har hatt noen erfaringer med følgende problem:

     

    Jobben tar backup av 4 servere, hvorav en er selve serveren som backup exec er installert på (tar backup av lokale harddisker) pluss 3 andre servere som den tar remote backup på.

     

    Problemet er at jeg får opp at den ikke klarer og koble til de lokale diskene, men den klarer fint og ta backup av remote lokasjonene.

    Jeg har sjekket passord og brukernavn på kontoen som tar backupen (det er forsåvidt admin kontoen så det er ikke et rettighetsproblem) og ja jeg har googlet problemet, men uten hell.

     

    Feilkoder og feillogg:

     

    Job ended: 23. august 2007 at 02:17:15

    Completed status: Failed

    Final error: 0xa000848c - Unable to attach to one of the drives.

     

    Final error category: Resource Errors

     

    Unable to attach to \\TJALVE\C:.

    Unable to attach to \\TJALVE\C:.

    Unable to attach to \\TJALVE\D:.

    Unable to attach to \\TJALVE\D:.

    Unable to attach to \\TJALVE\E:.

    Unable to attach to \\TJALVE\E:.

    Unable to attach to \\TJALVE\F:.

    Unable to attach to \\TJALVE\F:.

    Unable to attach to \\TJALVE\G:.

    Unable to attach to \\TJALVE\G:.

     

    Er det noen som har vært borti liknende problem eller som har noen tips om hva som kan være feil?

  18. Hei.

     

    Sitter med en testfagprøve her nå og opplever et rart problem egentlig som jeg trodde skulle være rimelig enkelt.

     

    Jeg har kopiert en del mapper og filer i fra en helt vanlig windows 2000 desktop pc over på en windows 2003 server som ikke er konfigurert noe særlig enda.

     

    Det rare her er at alle de mappene og filene ikke har "Read only" boksen sjekket av på 2000 maskinen, men etter at de er kopiert over så står den haket av.

    Selvsagt har jeg prøvd og skru den av og trykke apply, men når jeg går inn på egenskaper att så er boksen haket av igjen.

     

    Jeg har for å teste gitt gruppen "Everyone" full tilgang til mappen og jeg har skrudd av "arving" (prøvd med både copy og remove), men alt med samme resultat.

     

    Det er viktig at jeg får skrudd av denne "read only" side det ligger noen databasefiler inne i dem som det skal skrives til.

     

    Noen ideer?

     

    *Edit: Ser nå at samtlige mapper jeg oppretter også automatisk blir haket av med "Read Only".. Er dette en policy setting ett sted? :hmm:

     

    På forhånd takk :)

  19. Tipset var bra det elf-man, men desverre så skjedde det samme igjen nå og jeg kom til å tenke på at de driverene sikkert ikke er av den internationale typen så jeg som kjører med norsk win-xp har muligens ikke muligheten til å bruke de?

     

    Vel, jeg gikk nå inn i sikkerhetsmodus for og avinstallere og så reinstallerte jeg 97.94 internatioinale driveren i fra nvidia.

    Får håpe det holder i noen min da^^

  20. Oppdaget at jeg har klart og kjøre med de engelske driverene selv om jeg har norsk win xp, så jeg var smart nok nå til å laste ned de internationale driverene.

    Problemet er jo at det heller ikke hjalp (nettopp rebootet).

     

    Mulig det er wow det er no feil med ja.. Hmm.. Kan prøve en repair på spillet evt legge det inn på nytt att :)

     

    Raportere hvordan det går etterhvert i posten.

  21. Vel da har jeg prøvd dette og litt til uten hell desverre :dontgetit:

     

    Det jeg nå har prøvd er altså følgende:

     

    *Reinstallere directX

    *Prøvde og oppdatere BIOS uten hell (av en eller annen grunn godtok den ikke en nyere versjon av BIOS)

    *Slette skjermkortdrivere i sikkerhetsmodus og reinstallere de

    *Kjørt stress test på skjermkortet og den gikk glatt igjennom.

     

    Så litt ytrligere informasjon:

     

    Dette problemet oppstår jo tydligvis kun ved kjøring av spill og siden wow er det eneste spillet jeg har på maskinen så er det alt jeg får testet med for øyeblikket.

    Det skjer også kun i en bestemt sone i wow også så langt som jeg har fått testet nå, men om dette er relevant i det hele tatt vet jeg ikke.

     

    Jeg har funnet følgende sider om problemet uten at det har løst seg:

     

    ms beskrivelse

    nvidia forum

     

    Noen flere ideer? :)

×
×
  • Opprett ny...