Gå til innhold

Trådstarter

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trådstarter

  1.  

    Hvis vi klarer å snu utviklingen, vil det føre til en reduksjon av diabetes 2, hjerte- og karsykdommer og kreft.

    Vi bør starte dagen med en feit frokost som holder oss mett til over lunsjtid. Egg hver dag, kjøttpålegg som salami og skinke

    Man reduserer ikke hjerte og karsykdommer ved å spise en feit frokost. Hun dama må jo være full. Ja, vent nå litt:

    Vi bør også drikke et lite glass vin hver dag

     

     

    Ett glass vin (og ikke to!) er sunt. Frokosten er det eneste måltidet der du kan spise hva som helst.

  2. Hei!

     

    Holder på med finansmatematikk, men står veldig fast på en oppgave.

     

    Her er oppgaven:

     

    Hva må den årlige renten være for at Karis beløp på 30.000 kr skal vokse til 50.000 kr på 15 år?

    Jeg veit at jeg kan "gjette" meg frem. Renten er 2.5 % / 1.025.

     

    I fasiten står det:

     

    1.025^ = 5/3 | ln ()

     

    Hvordan kommer man frem til 5/3? Jeg bare fatter det ikke! Sykt irriterende..

     

    Hadde satt pris på det om noen fant ut.

     

    En liknende oppgave;

     

    Kva m den årlege renta være for at Ola sitt beløp på 20.000 kr skal vekse til 35.000 kr på 10 år?

     

    Årlig renten så langt har vært 3.25 % årleg.

     

    I fasiten står deT:

     

    Kn = 20000 * 1.0325n = 35000

     

    1.0325n = 7/4.

     

    Hvordan kommer man frem til 7/4 her? Takk for eventuelle svar! :)

     

     

    50 000=30 000*1,025^n

    50 000/30 000=1,025^n

    5/3=1,025^n

    ln(5/3)=n*ln(1,025)

    n=ln(5/3)/ln(1,025)=20,68 år

     

    20 000*1,0325^n=35 000

    1,0325^n=35 000/20 000=35/20=(7*5)/(4*5)=7/4(=1,75)

    ln(1,0325)*n=ln(7/4)

    n=ln(7/4)/ln(1,0325)=17,5 år

  3. Jeg tok 52,5 studiepoeng til våren nå og det gikk ganske fint. Men det anbefales absolutt ikke å gjøre det over lengre tid. Grunnen er ikke at du ikke kommer til å klare det, for om du absolutt bestemmer deg så går det, men det kommer til å gå ut over karakterene dine. Jeg ender nå opp med å konte 15 av studiepoengene fra våren. Ikke fordi det gikk dårlig, men fordi jeg ikke fikk A.

     

    Målet er 4,2-4,5 i snitt på øk.ad. og 3,5-4,0 i samfunnsøk. hvis jeg begynner. Så det burde være mulig? :)

     

    Får nok prøve!

  4. Hei,

     

    Studerer for tiden økonomi og administrasjon, og syntes det er veldig enkelt. Har vært på forelesning gjennomsnittlig 1 gang i uken og jobbet 2 dager før eksamen som har gått veldig bra.

     

    Derfor vurderer jeg å starte på en bachelor i samfunnsøkonomi ved siden av, da det virker mye mer interessant (makro og store sammenhenger). Har realfagsbakgrunn, så matte går lett, noe det er mye av på samf. øk. og finansretningen jeg skal gå på øk.adm. Ser også at jeg kommer til å ha vært igjennom endel av fagene (f.eks. mikroøkonomi) og at samf. øk. fagene kan bygge litt på det jeg har lært i øk. adm.

     

    Tror dere det er mulig? Drømmen er å bli analytiker/trader, så jeg lurer på om dette kan være en god plan! Dersom noen her vet om en master som kan være interessant etter dette studieløpet er jeg meget takknemlig!

     

    Mvh,
    TS

    • Liker 1
  5. Så du tror en lærer jobber fra 8-16 på skolen og kun trenger å vente på telefoner fra foreldre mellom kl 16 og 08? Min mor jobber fra kl 8 til ca kl 22 på hverdager og setter av minst 12 timer i helgene til retting og forberedelser. En undervisningstime med ditt barn er minst 3 arbeidstimer for læreren.

     

    I tillegg til dette er det ganske mange lærere som bruker deler av sommerferien på retting av eksamen.

     

    On topic: lærere skal ikke kontaktes på kveldstid. Det skal være innenfor rimelighetens grenser. De har ikke timer som er satt av til administrative saker, og det verste min mor vet er gærne foreldre som vil krangle til seg bedre karakter over telefon kl 23. Det mange ikke innser er at en lærer som har mellom 3 og 5 klasser er lærer for mer enn hundre elever og dobbelt så mange foreldre.

    • Liker 3
  6. Det nytter ikke å studere alene. Nå som du starter på første året igjen, finn deg noen du kan øve med og still spørsmål. Det nytter heller ikke å råtne hjemme eller på lesesalen, tren heller et par timer før du setter deg inn i ett fag og forstår hva som kreves. Alle kan få til matematikk dersom de behersker basene. Dra frem gammelt materiale og bla raskt igjennom.

  7. Jeg anbefaler deg å begynne på økonomi og administrasjon. Det første året får man en innføring i det meste, deretter velger du ganske mange fag og en retning på tredjeåret. Er selv førsteårsstudent på Handelshøyskolen i Trondheim (tidligere TØH), og det faglige nivået er veldig bra, nesten alle foreleserne våre har skrevet lærebøkene. Skal selv gå finansfag og masteren blir nok finans.

     

    Jeg tenkte å gå industriell økonomi, men ble litt lei realfag (gikk alle realfagene på vgs) og endte til slutt på ren økonomilinje.

     

    Bare å sende PM om du lurer på noe. :)

  8. Så du sitter her og griner over at du ikke får røyke hasj, som i seg selv er ulovlig og kjøre bil etterpå fordi metodene som brukes for å måle dopet går ut over dager i etterkant?

     

    For min del skulle du ikke hatt lappen i det hele tatt, er noe som kalles dømmekraft og vurdering av konsekvenser, en nyttig egenskap i trafikken.

     

    Har du kjørt bil dagen etter en fyllekule? Er noe som kalles dømmekraft og vurdering av konsekvenser, en nyttig egenskap i trafikken.

  9. Hei!

     

    Har planer om å ta lappen til høsten, og flytter straks til Trondheim. Jeg har øvelseskjørt litt (en gang i mnd siste to årene ca), og føler jeg har kontroll, men aldri tatt noe kjøretimer.Kjenner ingen som kan anbefale meg noe, så da spør jeg dere: hva er den beste kjøreskolen i Trondheim?

     

    Mvh,

    TS :)

  10. Hei,

     

    En venn av meg har ikke fått plass noe sted, og skal med sine 48 konkurransepoeng forsøke å komme inn på en økonomi og administrasjon-linje.

     

    De mulige valgene er enten høyskolen i Narvik, Hedmark, Nord-Trøndelag eller Finnmark. Hva er best? Er det likt og bare opp til han å vurdere byen han havner i?

     

    Mvh,

    TS

  11. Der tar du feil. BI er kjent som en meget god skole blant de aller fleste arbeidsgivere i Norge, og feks en master fra BI Nydalen blir sett på som meget attraktivt på arbeidsmarkedet. NHH, BI og NTNU (indøk) er kjent som de beste skolene i landet. Selv om TøH helt sikkert er en god skole.

     

    Går du på BI? Er bare nyskjerrig.

     

    BI er et sjansespill for arbeidsgiver (ifølge pappa er det mange som har vært inkompetente med B snitt fra BI kontra NHH), altså ikke samme kvalitetssikkerhet som kandidater fra NHH.

    • Liker 1
  12. Er i samme situasjon som deg, kjøpte meg SONY Vaio Pro 13 med studentrabatt. Under 8000 kroner for en tynn 13,3" PC som veier 1 kg, god byggekvalitet (karbonfiber), 128GB SSD, 8GB ram, i5 haswell prosessor som gir god batteritid, full HD-skjerm og bakbelyst komfortabelt tastatur! :)

×
×
  • Opprett ny...