Gå til innhold

Truls Bekk

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Truls Bekk

  1. I flybransjen blir ledige registreringer gjenbrukt. Det må være flust med ledige EL nummer fra gamle Think og andre første generasjon elbiler.

     

    Det er ikke sant for kjennetegn for motorkjøretøy. I dagens system (2 bokstaver, fulgt av 4/5 siffer), følger tildelt kjennemerke kjøretøyet ut dets levetid, og resirkuleres ikke. Unntak er andre skiltsystem (f.eks. 1 bokstav, fulgt av 3 tall. Brukt på gamle biler. Man kan søke om "gammelt" skilt til bruk på gamle biler) og personlige kjennemerker. Man får også nytt kjennetegn hvis ens skilt kommer på avveie, f.eks. ved tyveri, men det gamle blir fortsatt ikke resirkulert.

  2. Jeg har Bredbånd 100 (ikke fiber) fra Canal Digital, som skal gi 100Mbit/s i DL og 30Mbit/s i UL. På alle mulige hastighetstester er det det jeg får (pluss overhead på et par Mb/s).

     

    Det rare er at når jeg laster opp til YouTube, så skjer dette ved 50Mbit/s. Både ruteren min og oppgavebehandling rapporterer denne hastigheten.

     

    Noen som har noen innspill på dette?

  3. Antar at de fleste ISP-er gjør som HomeNet beskriver på sine nettsider. Altså at de legger på litt ekstra hastighet, slik at kunden selv opplever det de betaler for. Litt av hastigheten går jo tross alt bort til overhead, dvs. administrativ trafikk.

     

    CD har nå oppdatert sidene sine, og på Bredbånd 100 står det nå at du skal få 30Mbit/s i opplasting.

  4. Safari er bedre integrert i OS-et enn konkurrentene (naturligvis), og det er grunnen til at jeg foretrekker Safari på Mac. Skikkelig jevn scrolling og pinch-to-zoom er et must (for meg) på OS X.

    Nå har Chrome Canary (og Chromium) hatt dette en stund, og stabile Chrome fikk det nylig, men Safari er fortsatt bedre på dette. I tillegg føles Chrome litt uresponsiv (kanskje subjektivt) på min Mac. Det kan ha noe med at jeg har en tre år gammel Macbook Air, og at Safari er mer optimalisert på svake maskiner.

    • Liker 1
  5. Hei :)

     

    Jeg har tenkt å kjøpe meg scooter snart (fikk nettopp førerrett på klasse B, og AM fulgte da med).

    Jeg trenger ikke tips eller noe sånn til valg av scooter.

     

    Etter litt lesing rundt på diverse fora, har jeg fått inntrykk av at trimming er veldig utbredt.

    Det jeg da lurer på er hvorfor så mange velger å gjøre det. Spesielt personer som gjerne ikke er veldig mye eldre enn minstealder for lappen (16 eller 18). En bot på kr 4200,- er ganske mye penger å "sløse" for en som går på videregående.

     

    Mvh,

    Truls Bekk.

×
×
  • Opprett ny...