Gå til innhold

habentsen

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av habentsen

  1. Ingen av kortene har 24 bits oppløsning, det finnes faktisk ikke A/D-konvertere med 24 bits oppløsning enda. Du får 24 bit ut av konverteren, men ikke alle bit'ene er i bruk. E-MU 1616M PCI har en SNR på 120 dB, det tilsvarer en bitoppløsning på 20 bit.

     

     

    Grovt regnet er bitoppløsning=SNR/6, så ikke bli for opphengt i tall. Det viktigste er at A/D'en låter bra, og EMU pleier å være helt ok.

  2. Hadde samme problemet med Soundblaster 16 - kortet i en gammel pentium 150 jeg hadde for noen år siden. Fant ettervert ut at kortet hadde sklidd nesten ut av isa-slotten fordi jeg ikke hadde montert et feste til hk, så hver gang etter jeg hadde flytta på pc'en, så måtte jeg inn i maskina og dytte ting på plass, eller så datt det ut under bruk. De gangene jeg var litt lat så fikk maskina bare et slag i sia, når ting ikke funka, også ordna det seg. ;)

  3. TRS-jack kobles slik:

     

    Tip - Venstre

    Ring - Høyre

    Sleeve - Felles jord.

     

    Hvis du dissekrerer en handsfree så finner du ut hvilke ledninger som går til hhv. høyre og venstre, mikrofonledningene er bare å ikke koble til noe, så skal det funke. Men jeg vet ikke om hodetelefonforsterkeren er kraftig nok til å drive ett par bedre hodetelefoner. Litt kjedelig å ødelegge en handsfree også funker det ikke.

  4. Har et problem som gjør at jeg holder på å bli gal. På min maskin med engelsk winxp og engelsk Opera og IE blir jeg automatisk videresent til Google.se(opera) eller Google.no(IE) når jeg skriver google.com

     

    1. Hvorfor?

    2. Hvordan kan jeg unngå det?

     

    Når jeg skriver google.com skal jeg havne der, ikke på .se eller .no, det eneste jeg har funnet ut er at jeg kan skifte til engelsk språk, men det er fremdeles .se eller .no jeg søker ifra. :wallbash:

     

    Kan ikke google forstå at vil jeg på .no så skriver jeg det, jeg vil ikke ha "hjelp" av de til å havne på det domenet de mener jeg skal på.

  5. Diskeeper er et fint defragmenteringsprogram som gjør jobben uten at du merker det. Kan settes opp på mange måter, jeg har satt det opp til å defragmentere diskene mine når skjermbeskytteren er på, det fungerer utmerket. Det legger seg automatisk ned når jeg tar i bruk maskinen igjen.

  6. Bortsett fra akutt helsefare ved lekkasjer, høy slitasje på alle deler og dårlig kjøleevne, så må du ha sprøytesertifikat for å få kjøpt Roundup. Det finnes en nedblandet forbrukerversjon, men den er så lite konsentrert at den funker ikke.

     

    Men for all del, kjenner du en bonde med sprøytelappen, har verneutstyr og lyst til å ødelegge vannkjølinga di, så sett igang. Kan jo bli en morsom worklog. :p

  7. Har flere ting jeg lurer på her så fint om jeg kan få innspill.

     

    Driver med litt pcsupport for et musikkstudio der de klager over mye støy fra pc'en. Vi har satt opp maskina med luftkjøling pga. det er det mest driftsikre, men har diskutert alternative løsninger, deriblant vannkjøling.

     

    Har litt erfaring fra egne prosjekter, men har aldri kjørt vannkjøling over lengre perioder enn ett par måneder, det har gått fint, men her er kravet at maskina må fungere hver dag, man har ikke råd til service når kunden venter. I tillegg inneholder den hardware for store beløp(prosessorkort o.l.) samt at informasjonen på diskene ikke kan gå tapt. Lurer derfor på om man kan man stole på at vannkjøling er stabilt og driftssikkert over lengre tid?

     

    Systemet vi tenkte å sette opp må kunne kjøle prosessor(P4-2.8GHz), chipset og helst tre harddisker i tillegg. Vurderer å ta utgangspunkt i Thermaltake Aquarius III og bygge den ut med chipset+ 3 hddkjølere. Vil Aquarius III-enheten klare jobben eller bør jeg bygge opp et system fra grunnen av?

    Ekstrem ytelse er ikke målet, heller et lavt støynivå, høy driftsikkerhet og brukervennlighet.

  8. Har testet litt klokking på maskinen min, prosessoren er en XP1800 Palomino, hk er ett Abit KX7-333 og kommer til 159 MHz FSB med 1.85 Vcore. Prøver jeg 160 MHZ FSB så får jeg bestandig minnefeil i windows rett etter oppstart. Kan det skyldes at jeg har ei ustabil strømforsyning? Den varierer imellom 1,85 og 1,89 Vcore, ifølge MBM5.

     

    Har ikke PCI/AGP lås, mener jeg, så har satt ratio til 5:2:1, og minnefrekvens til By SPD. Kommer ikke lengre enn 146 MHZ FSB ved ratio 4:2:1. Temperaturen på CPU varierer mellom 43 og 52 grader Idle/load, burde heller ikke være ett problem, siden jeg ofte kom opp i 65 grader med den gamle kjøleren.

     

    Synspunkter mottas med takk :)

  9. Akkurat nå kjøler jeg chipset og cpu med en ekstern radiator, men er lei av å ha den stående på utsiden av kabinettet, planen er å kjøle chipse passivt, sette inn cpuvifta igjen, det gir helt ok cputemp, men kjøle tre hdd istedet. Etter at jeg bytta en del hardware ble behovet for å kjøle diskene større enn behovet for lav cputemp. To 80mm radiatorer bør kunne kjøle tre disker helt ok, mener jeg.

×
×
  • Opprett ny...