Gå til innhold

Mister Mars

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mister Mars

  1. Ja, det er litt byggekvaliteten jeg er nyskjerrig på også. Jeg liker veldig godt det enkle designet og minimalistiske og norske tastaturet.

    Har skjønnt at Multicom kan være litt trege på levering, og at viftene kan lage litt høy lyd, men det er noe jeg kan leve med.

    Byggekvaliteten Ifølge dinside.no:

    "Skjermlokket er av metall, mens innside og bunn er av plast. Byggekvaliteten virker absolutt å være bra. "

    :)

  2. Hei

    Jeg har planlagt å gå til innkjøp for en kraftig arbeids-laptop til grafiske oppgaver, og den mest interessante laptopen for meg later til å være Arctic W740S fra Multicom.
    test-multicom+arctic+w740s.jpg?o=4971736
    Den har fått bra anmeldelse av dinside.no, og har et fint utseende. Den virker til å ha alt jeg trenger. Spesielt Full HD Matt skjerm. (Til grafisk arbeid.)
    Men før jeg klikker "kjøp" er jeg nyskjerrig på om noen her har erfaring med nettopp denne maskinen, eller Multicom generelt? Takker for svar!
  3. Merker jeg har fremdeles problemer med å velge. Og begynner å vurdere om jeg bare skal kjøpe en billigere "all around" fritids-laptop, og heller investere litt i å oppgradere den stasjonære til mer redigerings-arbeid.

     

    Uansett har jeg lært mye av bare denne tråden, så tusen takk til dere begge :)

     

    Det å kjøpe seg laptop var mer utfordrendes enn jeg hadde trodd. Så mange kompromisser!

  4.  

    Da er man ca på 8300 kr inkludert for en en del dårligere PC. Samme prosessor etter hva jeg så men integrert grafikk istedefor 2 x GeForce GT 750M... er ikke heeeelt inne på slik nå men forstår nok til å si at det er samme forskjell på en Porche og en scooter.

     

    Du får selvsagt en mye bedre disk men du må bytte ut den andre da det trolig ikke er 2 plasser og da får du kun plass til SSD-en. I Lenovoen er det nok en hybriddisk slik at du får både SSD sine fordeler + snurrediskens store kapasitet.

     

    Jeg hadde ikke valgt utseende foran specs og betalt litt mindre for en mye dårligere PC.

    Så du mener ganske bestemt at jeg får mer for pengene om jeg holder på den Lenovo'en?

    Jeg vil selvfølgelig vite hva som er best først og fremst. Det var altså Lenovo'en jeg likte best

    i utseende, så jeg er bare glad for å høre at den fremdeles er bedre enn Toshibaen der.

     

    Takk

  5. Toshiba http://www.lefdal.com/product/data/barbar-pc/SATP5011J/toshiba-satellite-15-6-barbar-pc-solv

    Oppgrader til 16GB minne og SSD selv:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=752034

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=781205#extra

    Totalprisen blir da kr 8143 + porto.

     

    I SSD kit'et får du med eksternt kabinett til den originalmonterte HDD'en, og den originale ram'en kan du selge på bruktmarkedet.

    Wow! Tusen takk for at du leta det der frem! Ekstremt hyggelig service må jeg si! Ble nesten litt skuffa nå siden jeg egentlig liker utseendet på Lenovo'en bedre, og hadde blitt litt vandt til tanken på den. Jeg er heller ikke erfaren med å oppgradere bærbare på egen hånd. Men kan se for meg det har blitt lettere å gjøre selv i dag enn for 10 år siden?

     

    Er jeg fullstendig teit om jeg fremdeles vil gå for Lenovoen fremfor den Toshibaen der? Haha

    Kan noen fortelle litt mer om forskjellen mellom de merkene? Eventuelt Intel vs AMD når det kommer til video redigering osv?

     

    Takker så mye for alle svar sålangt!

  6.  

    I forhold til prisen var det mye mer enn jeg trodde var mulig på en bærbar PC.

     

    Har ikke satt meg veldig inn i bærbare PC-er i det siste men kan ikke tenke meg noe annet enn at dee var en ekstremt bra PC.

     

    Til ditt bruk klarer du deg også kanskje godt med den 24 GB SSD-en til videoer under arbeid mens ferdige filmer blir lagret på surredisken... da sparer du både strøm og støy.

     

    Saken er at går du en del ned i pris så blir det brått en del dårligere så har du råd så ville jeg gått for en slik.

     

    Kanskje er det også mulig med en studentfinansiering med 9 mnd utsettelse, gebyrfritt + rentefritt bortsett fra ett engangsgebyr.

     

    5000 kr med en gang + 500 kr/mnd så har du betalt den ned før rentene begynner å gå.

     

    Tusen takk for et utfyllende of informativt svar, ehm ... Nasciboy !

  7. Men iforhold til prisen så føler jeg at jeg får ganske mye? Eller?

    Når det skal sies så er ikke prosjektene mine så ekstremt tunge heller. Jeg jobber med å lage små , relativt korte sketsjer. Vet du om noen bedre alternativer?

     

    Beklager men akkurat det er nok mer i hodet ditt vil jeg tro og kanskje litt med at eksternt tastatur og mus er mer behagelig.

     

    Rent kraftmessig så ser jeg ikke at PC-en til 9500 kr TS linket til skal klare omtrent alt man kan gi den av videoarbeid.

  8. Heisann! Enda en tråd etter råd og tips om en bærbar med slips som kan redigere, rendre og eksportere klipp.

     

    Selv har jeg ikke så mye peiling, Det gjør ingenting om laptopen veier litt. Jeg er en sterk mann som kan bære ting. Mye lagringsplass er vel heller ikke så viktig siden jeg kan bruke eksterne HD. Til slutt gjør det heller ingenting om den ser fin ut. Jeg skal ikke spille spill, og det skal heller ikke være en mac.

     

    Her er noen specs som jeg selv tror at jeg må ha:

     

    - 1920 x 1080 HD

    - SSD

    - Minst 8GB ram

    - En solid prosessor.

     

    ​Budsjett: Rundt 8000,-

     

    Kan vel legge til at maskinen skal hovedsaklig brukes til animasjon også. Men jeg skrev filmredigering da det er inkludert i jobben, og går vel stort sett i det samme! Jeg bruker programmer som Photoshop, After Effects og Premiere hele tiden. rolleyes.gif Cheers!

    Utifra det jeg har skrevet nå kan det kanskje virke som om jeg vet hva jeg vil ha, men egentlig er jeg helt blåst når det kommer til saken. Om noen skulle finne den perfekte laptopen til meg så kan det muligens overskride 8000 budsjettet mitt litt, og det får isåfall være greit. Men husk på at jeg er en sulten kunstner som har som hobby å være fattig student.

    Tusen takk på forhånd!

  9. Hei! Jeg har fått æren av å være DJ til en kar som fyller 50 år, og som jeg egentlig ikke kjenner særlig godt, og har inntrykk av at han egentlig ikke er så opptatt av musikk. Jeg vet veldig lite med andre ord. Jeg har aldri spillt i en slik annledning tidligere, og jeg pleier egentlig spille hip hop og elektronika. Det blir nok ikke så mye av det denne kvelden da karen er en litt småstusselig, kjempesnill og ydmyk type. Altså ikke den mest ville partytypen. Tipper at han er mer en Beatles fyr, fremfor Rolling Stones. Det er også et lite sted nær Trondheim, så kanskje noe trønderrock kan passe?

     

    Jeg vil selvfølgelig ha mye bra musikk som alle setter pris på, som lager godt humør og setter sommer-stemningen. Ny, Gammel, Norsk, Engelsk, Noe å danse til , noe å prate til, og ja, en haug klassikere. Prøver å gå igjennom en del norsk musikk nå (mye er nytt for meg.) Åge Aleksander, DDE, Prudence og Kim Larsen. Dette er en helt ny verden for meg! Jeg har heller ikke så god tid til å forberede meg, og jeg kommer ikke til å ha internett tilgjengelig. Så det er viktig at jeg er klar for requests...

     

    Så kom gjerne med forslag, tips og erfaringer! Har noen spillt i 50-års dag før? Noen låter jeg absolutt MÅ ha med på lista? Fyr løs!

  10. Først var Gud en svært ensom energi.

     

    Gud har funnet på et veldig morsomt spill for å unngå å kjede seg.

     

    Han fikk seg selv til å glemme at han var Gud, og spredde seg selv i alle retninger.

     

    Over ufattelig utenkelig tid har Gud glemt seg selv, og manifestert seg i uendelige varianter av livsformer.

     

    Helt til det punktet hvor Gud skriver en tråd på internett "Hvorfor tror dere ikke på Gud?"

     

    Og venter på svar fra Gud som argumenterer for og imot.

     

    Gjemmeleken.

  11. Takket være dere her på forumet, så har jeg doblet budsjettet mitt og bestillt en Dahon Mu P8!

    Gratulerer til oss!

     

    Jeg er spent på hvordan det blir, og om jeg kommer til å trives med den.

    Om vi kan holde tråden litt i live, er jeg fremdeles nysgjerrig på hva jeg kan forvente av en slik type sykkel. Også gjerne tips og råd når det kommer til vedlikehold av den. (Jeg er helt blank når det kommer til mekaniske saker, men er veldig villig til å lære , nå som jeg har fått meg ny sykkel!)

  12. Isbilen: Det at den ikke har gir er kanskje en begrensning, men jeg har inntrykk av at på billig-sykler er det ofte girene som streiker først uansett? Kan hende jeg tar feil her.

     

    Dipol: Jeg har egentlig ikke noe primært behov for sammenleggbar-funksjonen foruten det at jeg liker veldig godt tanken på at jeg enkelt kan reise rundt med den, og at jeg kan ha den i en veske! Jeg reiser jo litt med kollektiv transport, og da hadde det vært artig å kunne enkelt ha med seg sykkelen rundt!

     

    Og helt ærlig så synes jeg at den ser ganske kul ut!

     

    Setter veldig pris på svarene.

  13. Yo, sykkel-kjennere! Jeg har tenkt å kjøpe meg en OK, billig, og grei sykkel, og ble ganske interessert når jeg fant denne på biltema til 1999,- : http://www.biltema.no/no/Fritid/Sykler/Sykler-og-vogner/Herre/Folding-Bike-20-271280/

     

    27-1280_m.jpg

     

    Greia er at jeg finner ingen tilbakemeldinger eller anmeldelser av sykkelen på nett. Lurer rett og slett på om noen her har erfaringer med denne sykkelen, eller andre liknende sykler og kan forklare litt mer om fordeler og ulemper. Hva kan jeg forvente?

     

    Regner med at mange kommer til å skrive at jeg må ut med mer penger for å få en skikkelig sykkel, men jeg er student, og vil egentlig bare ha det som fremkomstmiddel på asfalt og grusveger. Ikke noe fancy.

    (Pluss at den virker veldig grei til å reise med!)

     

    Så hva sier dere?

     

    Takker på forhånd for tilbakemeldinger :)

×
×
  • Opprett ny...