Gå til innhold

kjelle392

Medlemmer
  • Innlegg

    398
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjelle392

  1. Har prøvd forskjellige distroer opp gjennom tida pga. nyskjerrighet i første omgang.

     

    For et par år siden tok jeg skrittet helt ut, og la inn Ubuntu på en av min eldre laptoper som jeg tenkte å ta med på et jobbseminar. Legger til at alt fungerte veldig bra det - hjemme.

     

    Men; Når jeg kom på seminarhotellet og skulle koble meg til det trådløse nettet, så var det slutt på morroa. Jeg fikk det rett og slett ikke til.

     

    Og her begynner problemene med Linux for alvor. Google er din venn sies det. Ja sant det. Men prøv å google etter ei oppskrift som kan løse det problemet jeg hadde. Du får side opp og side ned med treff - det er sant - men hvor relevant er de treffene? Hvis en oppskrift funker på én versjon, kan du banne på at det er noe "krøll" i forhold til neste (sub)versjon.

     

    Hvis noe skjærer seg eller du gjør noe galt et sted i den gitte oppskrift, så er det like greit å bare reformattere hele disken og legge OS inn på nytt, for amatører klarer aldri i livet å "reparere" et harkende Linux-system.

     

    Men det aller, ALLER, største problemet er de som er selvutnevnt Linux-eksperter og som sitter å lirer ut av seg hvor gode de er og hvor håpløse vi som trenger hjelp er. I forbindelse med hotelloppholdet mitt, gikk jeg etterhvert inn på et norsk forum med spesialitet Linux (sier ikke hvilket fora da de som er inne i Linuxmiljøet nok kan gjette selv) - forklarte problemet og ventet spent på svar. Hva tror dere hendte? Jo jeg ble beskyldt for å være et troll og ble nærmest kjeftet huden full av "linux-ekspertene" på forumet fordi jeg ikke kunne gi de den infoen de trengte (hvordan kunne de egentlig forvente det når jeg spurte om et såpass enkelt spørsmål i utgangspunktet...). Engelske fora er mye mer høflige, men det er bare et fåtall ganger jeg har spurt om noe hvor jeg faktisk har fått svar i det hele tatt.

     

    Da var det kroken på døra for mitt vedkommende. Linux har blitt et bra system for de som

     

    1. Elsker å knote (=datanerder) for å heller se at systemet funker i stedet for å bruke det som et verktøy for å få en jobb gjort.

     

    2. Ikke har behov for noe mer enn å lese nyheter og sende epost av og til.

     

    Dette her er kort sagt en oppsummering av mine sporadiske erfaringer opp gjennom flere år med Linux i diverse distroer.

    • Liker 1
  2. Dere som anbefaler å avinstallere Java; Bor dere fortsatt hjemme hos mor og far og aldri ser regninger egentlig?

     

    Det er nemlig ikke så enkelt å avinstallere Java og tro at hverdagen går bra. Regninger skal betales, og andre banktjenester skal også utføres.

     

    Inntil det foreligger en annen løsning - evt. at operatørene blir PÅLAGT å legge til rette for innlogging via mobil, er vi pokka nødt til å bruke BankID.

     

    Så enkelt er det.

    • Liker 1
  3. Dersom du stiller skikkelig spørsmål i en fin tone skal du se at alt ordner seg. Det burde du gjøre uansett.

     

    Må bare skyte inn at TS gjør seg akkurat samme erfaringen som jeg gjorde i den perioden hvor interessen for å forstå og lære Ubuntu var stor. Linux har blitt et veldig bra system det, uansett distro, men problemet er slike brukere som Lycantrophe for eksempel (understreker et eksempel), som har en arrogant ovenfra-og-ned-holdning.

     

    Det er ikke slik at vi som har begrensede kunnskaper om Linux spør for å være "ekle", men for å både lære og forstå. Dere som KAN systemet bør da heller holde kjeft eller å faktisk svare på det vi spør om uten å innta den arrogante holdningen.

     

    Jovisst har også Linux mye utviklingspotensiale, men jeg tror ærlig talt flere ville ha vært Linuxbrukere dersom man fikk svar på det man lurte på.

     

    Et annet lite hjertesukk er all den utdaterte dokumentasjonen på nettet... Nesten håpløst å finne en "oppskrift" som faktisk funker med den versjonen man sitter med. Det har skjedd flere ganger at jeg midt inni noe har funnet ut at artikkelen var fra 2005 eller noe deromkring, og hva gjør man da?

    • Liker 2
  4. Sist men ikke minst. Dersom du ikke kan komme deg på nett med den uten trådløst kort, er det en veldig dårlig idé å lære seg koding der. Dette da google er ditt største hjelpemiddel i mye programmering :grin:

     

    Tull. Jeg lærte bl.a. php uten å ha trådløst nett. Det gjelder bare å legge tilrette for det.

     

     

    Ok, da får jeg heller vente å se det an etterhvert.

     

    Nei - bare sett igang du - men som nevnt ovenfor så kan det vel være greit å lære litt generell programmering før du stuper ned i Linux kildekode.

  5. Hei

     

    Har et Line6 UX1 eksternt lydkort som jeg er meget godt fornøyd med.

     

    Problemet er at flere ganger daglig så kutter lyden ut uten noen som helst årsak. Eneste måten å få den tilbake på er å restarte maskina.

     

    Mistenker at det er et driverproblem, men er det andre som har vært borti det samme og som evt. har løsningen?

  6. Hei

     

    Har lenge hatt et problem med at min iPhone 4 sånn uten videre mister lyden. Dette er spesielt irriterende ettersom jeg benytter telefonen som vekkerklokke...

     

    Alle lyder forsvinner - også klikkelyden ved opplåsning.

     

    Eneste måten å få den tilbake på er å restarte telefonen.

     

    Er det flere som har samme problemet, eller vet hva som kan gjøres?

  7. Greit at eksperter fraråder bruk av Java, men hva da med vi som er brukere av nettbank som krever Java, og som ikke har en mobilleverandør hvis mobilid er utviklet for? Det er jo ikke så enkelt ettersom vi MÅ ha det .... Det hjelper ikke sutre og klage og etterlyse andre løsninger, for dette tar nok tid å få på plass. Nei; Java-problemene må løses straks - vi har ikke tid til å vente på alternative metoder.

    • Liker 1
  8. Ser dette er en gammel tråd, men vil tilføye at jeg sliter med det samme. Spesielt kjedelig er det fordi jeg bruker iPhonen som vekkerklokke...

     

    En indikasjon på at noe er galt, er når jeg låser opp telefonen og begynner å taste pin-koden. Kommer ingen lyd da, er eneste muligheten for å få den tilbake å rett og slett restarte telefonen. Men av og til så skjer det om natta, og det fører ofte til forsovelse...

    • Liker 1
  9. Tror jeg fikk det til tilslutt. Det oppstod et problem med en update som ikke ville installeres, og maskina gikk noen timer i loop mellom å installere den, for så å gjenopprette alt pga. at oppdateringen mislyktes... Men etter litt banning og tukt så ser det ut for at alt fungerer.

     

    Startet update innenfra Windows 7 ja.

  10. Etter å ha lagt inn Win 8 Pro på min stasjonære med meget vellykket resultat, ville jeg i kveld også oppgradere laptopen.

     

    Installeringen har tilsynelatende godt fint, men det er ett stort problem; enkelte fliser fungerer rett og slett ikke!

     

    Det er snakk om de flisene som kommer med Win 8 (altså ikke de som blir generert av innholdet som måtte befinne seg i Win 7-installasjonen).

     

    Klikker jeg f.eks. på "Vær-flisa", så vises "Forsiden" kanskje i et halvt sekund - deretter forsvinner den og jeg kommer tilbake til startskjermen igjen.

     

    Slik er det forresten for den andre brukeren jeg har oppretta også.

     

    Noen som vet hva dette kan skyldes?

  11. Hei

     

    Kjøpte og lastet ned Win 8 Pro i går kveld mest for å "slå til" mens prisen var såpass hyggelig.

     

    Har i dag Win 7 Home Premium.

     

    Har søkt litt her på forumet men finner ikke et klart svar på om de innstillingene og spesielt savegames jeg har i Win 7 fortsatt vil være der når jeg oppgraderer til Win 8.

     

    Så spørsmålet er rett og slett: vil de være der etter oppgraderingen?

  12. Grunnen til at salget går tregt er at de bryter et par uskrevne regler.- ikke fiks noe som virker helt fint- ikke tving kundene over på noe de ikke vil haMange kommer ikke til å kjøpe W8 fordi de vil bruke en PC mer tradisjonelt. de kunne lansert dette som et alternativ spør de meg.For min del kommer jeg til å holde på W7 lenge.

     

    Helt enig med deg. Å bruke W8 på en stasjonær pc mener jeg er fullstendig bortkasta. På et nettbrett derimot vil det nok være glimrende.

  13. Hvordan har det seg at HBO ikke får lov til å kreve 12mnd binding, men feks telefonselskap og tv tjenester som viasat og CD kan gjøre det?

     

    CanalDigital har da ikke 12 mnd. bindingstid. Utdrag fra vilkårene:

    Avtalen er gjensidig oppsigelig med 1 måneds forutgående varsel etter utløpet av den måned oppsigelsen er mottatt i, med mindre Kunden har akseptert et tilbud med bindingstid.

    Link: https://kabel.canaldigital.no/Kundeservice/Abonnement-og-avtaler/Abonnementsvilkar/

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...