Gå til innhold

Garsino

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Garsino

  1. Regner med verken hovedkortet eller rambrikkene lukter svidd? I så fall kan det ha oppstått kortsluttning. Det hjelper lite å flytte over delen som er defekt i så fall.

     

    Nei tviler på prosessoren er defekt, med mindre man har klart å sette cpu inn feil vei da er nok heller pins som er bøyd. Veldig lite sansynlig at det er feil på prosessorer.

     

    Enkleste mulighet å sjekke cpu er nok å prøve nytt hovedkort.

    Selvsagt kan det være bios som er utdatert det kan også vises som svart skjerm, ellers har nyere hovedkort ofte en MemOK knapp i tilfelle det er problemer med kompaktibilitet ellers kan du prøve å ta ut bios batteriet.

     

    CPU'en har ingen bøyde pinner (den var montert riktig). Målte spenningen rundt om kring på kortet, alt ser ut til å ha rikelig med spenning (~5V). Skjermkortet hadde også spenning, fortsatt ikke noe bilde :/ Det luktet heller ikke svidd av noen av komponentene... Tok ut BIOS batteriet og prøvde på nytt, inget bilde fortsatt.

  2. Du kan altså konkludere med at problemet mest sannsynelig ikke sitter i:

    - Skjermkort

    - Hovedkort

    - RAM

     

    Det som trengs for å starte er da om PSU'en funker som den skal, eller at CPUen har det bra.

    Eller om dere har klønet til noe da. :p

     

    Hvilken CPU og PSU er det vi snakker om her. Trenger modell. :)

    Og ingen problemer med å feste CPU eller noe slik?

     

    Corsair AX 850W

    Intel® Core i7-3770K Processor Socket-LGA1155

     

    Null problem med å feste CPU eller viften. Vi brukte ESD armbånd til jord under hele monteringen, vi var også forsiktig med delene. Strømforsyningen ser ut til å virke (lys/vifter/etc funker). Skal gå gjennom komponentene i morgen med et multimeter, kanskje det kan hjelpe oss til å finne noe av problemet... Men tror du CPU'en kan ha tatt dagen? Hvordan sjekker man dette?

  3. Og Minnebrikkene sitter godt i, festene er på plass, og sist men ikke minst, de sitter på riktig plass?

    Akkurat hvor de skal stå står ikke overraskende i manualen, og kan variere fra hovedkort til hovedkort.

     

    F. eks så hadde enorme problemer med min første PC, som viste seg at jeg ikke kunne bruke den ene minneplassen om jeg hadde tre brikker i.

     

    Prøvd det integrerte skjermkortet?

     

    Det høres foreløpig ut som en liten noob-feil, og da kan det være en fordel å ta ut hovedkortet av PCen, sjekke at alle separator-skruene mellom kabinett og HK er festet godt, og ikke for mange er brukt (altså skruer der det ikke er skruehull).

    Samt koble opp alle ledninger på nytt, og så bare starte med en RAM-brikke, uten skjermkort (bruke integrerte), og ikke noe andre eksterne enheter, harddisker eller lignende som trengs for å starte.

    Funker det fortsatt ikke, så prøv med en annen RAM-brikke, slik at du dobbeltsjekker om en av de er defekte.

     

    Testet med alle RAM brikkene som han hadde + at vi fikk låne noen av en annen kompis, får det fortsatt ikke til å fungere... Vi prøvde på et annet hovedkort, helt nytt.... ikke noe bilde, hverken fra innebygd grafikkort eller det eksterne grafikkortet. Nå begynner det å bli veldig frustrerende...

  4. Så... defekt RAM kan være en av grunnene til at bildet ikke vises? RAMen er helt ny, den sitter helt nede i sporet og greier... men det er bare ett lite problem: De låsene som sitter ved siden av RAM plassene, de er montert for lavt, så den rekker ikke helt opp slik at den får låst... Produktfeil? Eller feil RAM type (hovedkort støtter DDR3, RAM'en er DDR3 SDRAM)? Er det muligens en annen type DDR3 RAM som trengs? (Evt hvilken)

    Vengeance-RAM kommer kun i DDR3-moduler, den skal passe.

    Trykket du ut låsefestet før du satte i RAMen? Når RAMen settes på plass skal du matche hakket i sporet opp mot åpningen, låsefestet skal automatisk havne på plass når du trykker på plass RAMen.

     

    Ingenting skjedde da vi prøvde, men kan prøve på nytt i morgen, ville bare ikke presse for hardt i og med at jeg trodde det kunne ødelegge RAM brikkene, eller er det meningen at du skal ta i litt?

    De SKAL presses helt ned til du hører klikk ja. Et par kilos trykk trengs som regel. Ettersom du mente at brikkene ikke passet (fordi de ikke var dyttet langt nok ned) så er det her feilen ligger. En typisk nybegynner-tabbe å ikke presse hardt nok, og det kan i værste fall medføre ødelagt hovedkort og/eller RAM-brikker.

     

    Istedenfor, så er du nødt å minimere skadeomfanget (om det har blitt noe), og det er å ikke prøve annen feilsøking før du får fikset opp i RAM-problemet, som du løser ved å ta ut RAM-brikkene, for deretter å plassere de skikkelig på plass. Feste-bracketten skal være dratt i bakerst posisjon, og skal autoamtisk klikke på plass når du har dyttet hardt nok. Prøv å press hardt, men kontrollert og jevnt.

     

    Det er tilnærmet praktisk umulig at det er feil i produksjonen når det kommer til festepunktene.Dette ville krevd så dårlig produksjon at brikken umulig kunne fungert eller kommet gjennom noen som helst kontroll. Vi snakker her om at en feil i nanometer-området er nok for å bli et problem. Flere millimeter

     

    Svart skjerm betyr bare at noe er feil, det kan indikere alt mulig.

    Skjermkortet er det i hvert fall ikke. (ettersom du prøvde det innebygde også)

     

    Edit: Når jeg bygger en maskin, så er RAM'en alltid det som settes på først. Før jeg monterer kjøleren eller hovedkortet i kabinettet. Det er ingen tvil når du har festet RAMen skikkelig. RAM-brikkene skal sitte så godt at du i teorien skulle kunne klart å løftet hele PCen etter de. (ikke anbefalt å prøve :p)

     

    Tusen takk for et langt og detaljert svar! Skal prøve dette ASAP! :)

  5. MSI har jukset litt i det siste, i alle fall med 660 og 670 modeller, om det også gjelder 680 er vanskelig å si, men det er mulig. Les gjerne denne på tomshardware . Ellers er det selvsagt muligheter for problemer med strømforsyningen eller hovedkort / minnebrikker.

     

    Vi har vurdert å bytte inn kortet i og med at det ser ut til å være defekt. Pluss at det er dårlig med plass for andre CPU kjøere enn stock, RAM låsene fungerer fortsatt ikke pluss at vi ikke får til skjermkortet enda... Det hovedkortet vi har tenkt å bytte til er: MSI Z77 MPower, Socket-1155.

  6. Så... defekt RAM kan være en av grunnene til at bildet ikke vises? RAMen er helt ny, den sitter helt nede i sporet og greier... men det er bare ett lite problem: De låsene som sitter ved siden av RAM plassene, de er montert for lavt, så den rekker ikke helt opp slik at den får låst... Produktfeil? Eller feil RAM type (hovedkort støtter DDR3, RAM'en er DDR3 SDRAM)? Er det muligens en annen type DDR3 RAM som trengs? (Evt hvilken)

    Vengeance-RAM kommer kun i DDR3-moduler, den skal passe.

    Trykket du ut låsefestet før du satte i RAMen? Når RAMen settes på plass skal du matche hakket i sporet opp mot åpningen, låsefestet skal automatisk havne på plass når du trykker på plass RAMen.

     

    Ingenting skjedde da vi prøvde, men kan prøve på nytt i morgen, ville bare ikke presse for hardt i og med at jeg trodde det kunne ødelegge RAM brikkene, eller er det meningen at du skal ta i litt?

  7. Det er to 8-pin connectorer. Den første går til strømforsyningen mens den andre går til EATX12V på hovedkortet... Gjør jeg det galt?

    Nå håper jeg du mener du har koblet 8-pin EPS12V til hovedkortet og at denne kabelen også er koblet til strømforsyningen?

    Ja, det er den.

     

     

    Prøvde med det innebygde skjermkortet, kommer ikke opp noe bilde når den kobles opp til skjermen? Meget rart!

    Lukter defekt RAM her, prøv en og en RAM-brikke og (om mulig) andre brikker du vet fungerer.

     

    Så... defekt RAM kan være en av grunnene til at bildet ikke vises? RAMen er helt ny, den sitter helt nede i sporet og greier... men det er bare ett lite problem: De låsene som sitter ved siden av RAM plassene, de er montert for lavt, så den rekker ikke helt opp slik at den får låst... Produktfeil? Eller feil RAM type (hovedkort støtter DDR3, RAM'en er DDR3 SDRAM)? Er det muligens en annen type DDR3 RAM som trengs? (Evt hvilken)

  8. Er det altså slik at rambrikkene ikke sitter? Bildet nederst.

     

    corsair_ram.jpg

     

    Det er viktig å plassere rambrikkene riktig vei, ellers kan det verstefall skje en kortsluttning. om rambrikkene ikke er helt nedi sporet.

     

    Ville forsøkt ute skjermkort først og brukt intel skjermkortet, om det virker må det enten være skjermkortet eller bios som er problemet ville i så fall prøvd å koblet skjermkortet på hovedkortet igjen også gå inn i bios å se om det er instillinger for å velge skjermkort.

     

    Prøvde med det innebygde skjermkortet, kommer ikke opp noe bilde når den kobles opp til skjermen? Meget rart!

     

    Edit: sorry for doublepost!

  9. Hei, jeg og en kamerat skulle montere PC'en hans. Det gikk knirkefritt helt fram til vi skulle skru på PC'en hans, skjermkortet fungerer ikke (viftene kjører, men det kommer ikke noe bilde). Vi har prøvd å plugge inn kabelen i de forskjellige inngangene på skjermkortet og de forskjellige videouttakene på hovedkortet, men det ser ikke ut til å være noe signal. Vi har også prøvd begge PCI Express 3.0 16x slot'ene, men det har heller ikke vært noe signal her.

     

    Den er koblet til en 850W strømforsyning så det skal ikke være noe problem med strømtilførselen.

     

    Link til skjermkort.

    Link til hovedkort.

     

    Litt off-topic med tanke på hvilket subforum det er: RAM'en han har kjøpt skal være kompatibel med hovedkortet, men når vi monterer den inn i RAM slot'en på hovedkortet så er de låseklemmene som skal holde den på plass montert for lavt i forhold til RAM brikkene. Er hovedkortet eller RAMen som er problemet?

     

    På forhånd takk!

  10. Nå begynner det å se bedre ut. Men 16GB RAM er overkill. 8GB er mer enn nok. Investér heller i en tredjeparts CPU-kjøler, så får du bedre kjøling og mindre støy. Anbefaler Cooler Master 212 hvis du ikke skal overklokke.

     

    Takk for tipset! Et spørsmål: Hva må man ta hensyn til når man velger ut ram (hva må man se etter om passer osv)? Og kan man bruke DDR3 SDRAM på et hovedkort som bruker teknologien DDR3 (jeg tror du kan, men er litt usikker...).

  11. Hadde dette vært handlelista mi hadde jeg nok bytta ut en del ting:

     

    Strømforsyninga der er overkill. tipper du trenger rundt 500W på det oppsettet, og med mindre du er veldig kresen på hvor mye den bråker, ville du nok spart mye penger på å kjøpt en billigere

     

    Grafikkortet der er nesten som å kaste penger ut av vinduet. 680en er marginalt bedre enn 670en, og den er også dyr i forhold til ytelsen. Du bør heller gå for ett 7570. Nvidia korta er litt bedre enn AMD i BF3, men det er kun små forskjeller, og AMD presterer bedre på det meste annet.

     

    Ett annet tips kan være å bruke en annen nettbutikk. Komplett er flinke de, men ofte er det mye penger å spare om du ser deg litt rundt.

     

    Lykke til! ikke ta noen forhastede kjøp, det er alltid lurt å se seg om hva man kjøper! :)

     

    Hvilket 670 kort anbefaler du (som er å finne på komplett.no)? Og ja, vi har planer om å kjøpe fra en annen nettbutikk en komplett.no, vi bruker bare siden for å finne delene i og med at den er godt kjent og veldig oversiktlig. :)

     

    Takk for svarene fra dere andre også!

  12. Hei! En kompis av meg skal kjøpe seg en gaming pc og i anledning til dette så har han planer om å bygge den selv.

    Han har satt opp ei liste med deler han skal ha, og da er det store spørsmålet; passer alle delene sammen? Er det evt. noe som "ikke rengs" a.k.a. overkill, som bør byttes ut?

     

    På forhånd takk!

     

    Link til komplett.no handleliste: http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1119611&su=BEECD712-3339-44AF-9EE4-DD7C4AFF39F6

  13. Du nevnte også overclocking.

    De fleste hovedkort nå for tiden har auto overclock som gjør jobben for deg. Velg hvilken hastighet du vil ha og kjør i vei. Men før du begynner på noe sånt bør du velge en bedre cpu kjøler.

    Et eksempel kan jo være Corsair h70.Enkel å montere. Og om du sliter så er det jo instruksjonsvideoer på nettet som guider deg igjennom det. Du får også med de nye støysvake viftene til corsair med denne kjøleren. Evt om du vil kan du gå til h100 selv om det er overkill for hvilken kjøling du trenger. Samt den blir levert med de gamle viftene og er noen hundrelapper dyrere.

     

    Det var grei informasjon, takk skal du ha :) Jeg tror jeg kommer til å gå for dette setupet foreløbig og muligens kjøpe denne kjøleren om jeg har behov for å overclocke cpu'en min senere.

  14. hva med å bytte hovedkort til dette :http://www.komplett....aspx?sku=746634 som har integrert wifi løsning istedenfor at du må ha en WIFI usb adapter i tillegg?

     

    Det kan ikke lønne seg når prisene på det første hovedkort + WIFI adapteren er mindre enn det hovedkortet du sendte. Eller er det noen fordeler jeg ikke ser?

     

    Det finnes omtrent like mange fordeler og ulemper ved begge valgene. Som du nevner vil løsningen med ASUS koste noe ekstra, selv om det ikke er snakk om mye. I tillegg har gigabyte kortet flere tilkoblingsmuligheter (feks. 2x 6gbps eSATA tilkoblinger i bakkant).

     

    Det positive med ASUS kortet er at det har fryktelig godt rykte på seg for å være stabilt og driftsikkert. Det er, i hvert fall som jeg har registrert, det kortet som oftest blir anbefalt i nye bygg.

    I tillegg kan man si at det er postitivt med en integrert wifiløsning i hovedkortet siden du da slipper proprietære løsninger som kan by på problemer. Men dette er noe du må ta med en klype salt.

     

    Jeg ville uansett gått for ASUSkortet, ene og alene pga. det gode ryktet det har.

     

    Ok, takk skal du ha :) Da prøver jeg ditt forslag!

  15. inspill på grafikk-kortet. Du har valgt et radeon HD- 7950 kort ikke sant? tidligere i dag meldte amd at de setter ned prisene de kommende ukene for å utkonkurrere "motstanderne". om et par uker koster det kortet 2000 kroner. det er 700 spart som du kan putte i et win 7 ikke OEM. hvis du gidder å vente da

     

    Det er en i5 prosessor: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=660227

    Hørte noe om at komponentene skulle bli billigere senere i høst, eller var det bare oppspinn?

     

    Tror ikke du kan finne det så mye billigere nei, og som jeg skrev så er OEM på en måte engangsbruk, du får ikke bytta hovedkortet uten at Windows begynner og sutrer. Som Komplett selv skrev, så egner OEM seg best for maskiner som forhåndsinstalleres og videreselges, f.eks. bærbare datamaskiner. Det er flere som går i den fella, men det skal visstnok bli noe helt annet i Win8. Der skal de lage en versjon som Hardware.no laget en artikkel om tidligere i dag. Les den her du: http://www.hardware....r-lisens/111979

    Har ikke så mye tro på W8 for stasjonær pc'er, så holder meg til W7 foreløbig, takk for info!

  16. Jeg kommer ikke med noe byggeforslag, men du BØR kjøpe en annen versjon av Windows. Du har valgt OEM, som er låst til det hardware du installerer det på. "OEM er programvare levert sammen med maskinvare. Det er retten til å bruke programvare som ”lever og dør” med den maskinvaren den ble levert med og kan ikke flyttes til ny maskinvare." Dette står hos Komplett. Skal du ha det ordentlig, så legger du i 550,- og sikrer deg retten til å oppgradere maskinen fritt som du vil.

     

    Jeg valgte OEM pga arni90 ovenfor anbefalte det. Er det ikke noen plass hvor man kan få kjøpt billigere W7 (over nett?)?

  17. Opps, så nå at jeg hadde linket til 1 brikke RAM på 8GB, og ikke 2x4GB RAM. Her er et sett med 2x 4GB-brikker: http://www.komplett....aspx?sku=641124

    Det vil yte litt bedre

     

    SSD-forslag: http://www.komplett....aspx?sku=752104

    Beste kombinasjon av ytelse uten at det går utover stabilitet.

     

    Takk skal du ha! :) Hvordan ser det jeg har ut foreløbig? Er alt sammen kompitabelt? Og vil den yte bra nok? :)

×
×
  • Opprett ny...