Gå til innhold

gulbrando

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gulbrando

  1.  

    Nei, det er det ikke.

     

    Ikke?

     

    En valuta er intet annet enn en i seg selv verdiløs ressurs som en økonomi er enige om kan brukes til å bytte til seg andre varer og tjenester. Har jeg korn, men trenger geiter slipper jeg å lete etter noen som har geiter og trenger korn, jeg kan i stedet bytte korn i en valuta - vel vitende om at jeg kan bruke denne valutaen til å bytte til meg geiter siden.

     

    At en valuta kan være backet opp av diverse insentiver for å få folk til å stole på at den fortsatt kan brukes er nå en ting, men felles for alle valutaer er at de kun har verdi fordi alle er enige om at de har det. Prøv for øvrig å ta med en norsk 1000-lapp til Uganda og overbevis lokalbefolkningen om at du kan bruke den til å kjøpe mat for.

     

    Det som skiller digitale valutaer fra fiatvalutaer er jo bare insentivene bak - fiatvalutaer er backet av suverene stater, mens digitale valutaer ikke er det. Det gjør fiatvalutaer riktignok mer troverdige blant folk, men dette kan ha vel så mye med tradisjon og gamle vaner å gjøre som noe annet.

     

     

    Vel, en svært viktig forskjell er at valutaen til en suveren stat er akseptert betalingsmåte for skatt, som i seg selv gir veldig mye fundamental verdi til valutaen.

     

    Ellers er en annen viktig faktor å regne inn her at cryptocoins per idag ikke primært brukes som et betalingsmiddel, men som et spekulasjonsobjekt. Sammenligner du andelen som eies av spekulanter ift. folk som skaffer dem for å bruke dem som betalingsmiddel er dette massivt forskjellig fra tradisjonelle valutaer.

     

    Jeg kan se forskjeller på cryptocoins ift. f.eks. tullipaner i Nederland under en viss mani, men likhetene er større i mine øyne.

  2. Hei igjen folkens.

     

     

    Driver min egen nettbutikk og gjør det meste i forbindelse med driften, untatt regnskapet. I fjor hadde jeg litt i underkant av fem millioner i omsettning. Siden jeg har så liten fortjeneste pr vare så blir jeg ikke akkurat millionær av dette. Markedet tillatter heller ikke marginen økes pr produkt så jeg må se på utgiftene mine.

     

    Den absolutt største utgiften er regnskap. Regnskapsføreren min er som en melkeku på fortjenesten. Han er heller ikke særlig interessert å effektivisere. Siden det er en del billag å ta hånd om, og når regnskapsføreren tar fra 750-1000kr eks mva pr time blir det fort mye penger ut av det. Blir så oppgitt over denne rollefordelingen! Skatteetatensn maser om å ha regnskapsfører uten å være særlig interessert å skjønne hva slags kostnad dette medfører! Men dette teamet får vi ta en annen gang.

     

    Det er relativt enkel billagsføring det er snakk om her.

    Hvordan kan jeg effektivisere denne bilagsføringen? Vurderer noen regnskapskurs så jeg kan begynne å ta noe av regnskapet.

     

    Setter på pris på alle innspill og all hjelp :)

     

    Slitt med det samme selv, i tillegg til en del trøbbel med forsinkelser og denslags. For et par år siden fikk vi atpåtil bokettersyn. Alt gikk fint, men snakk om å ilegge kostnader på et lite selskap. Vi prøver å bytte til Visma nå for å automatisere mer (har brukt Conta og litt andre løsninger sammen med et par små kontor tidligere). Ennå usikker på utfallet, ikke en kanonstart så langt, så spent på om noen andre har gode tips.

  3. Jeg synes også det manglet et godt norsk reiseforum, så startet ifjor et dedikert reiseforum ved navn Ferieforum.no (http://ferieforum.no). Foreløpig beskjeden trafikk sammenlignet med f.eks. diskusjon.no og de andre som sådan, men det begynner å hjelpe på, og vi er en liten kjerne med reiseentusiaster som kan ganske mye om mangt, så de fleste får skikkelige svar på ting de lurer på.

     

    Titt gjerne innom!

     

    Mvh,

     

    Gulbrand

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...