Gå til innhold

Alfon

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alfon

  1. Alt som kan gå galt går galt med Ståle. Vi er dårlig skodd i de bakre rekker. Ser ikke alternativer heller. Den siste kampen tror jeg vi ville ha vunnet om vi ikke hadde kjørt bytter.

    Leo Østigård minner meg om Ståle Stensaas for 20 år siden, mye tabber som gjør han usikker. Vet ikke helt veien for han videre på landslaget.

    • Liker 1
  2. Hvor er ex-presidenten Gahni oppi alt dette? Er det i det hele tatt mulig at vi noen gang får se han i f.eks BBC Hard Talk for å få høre hans versjon .På samme tid få kritiske spørsmål om hva han kunne gjøre annerledes. Hvorfor hadde hans regime ingen legitimitet og var avhengig av Vesten med evige overføringer av penger og andre lands soldater for å kjempe deres kamp?

  3. Hva som er best for Afghanistan vet nok afghanere best selv. Det som er nedsiden med denne overtakelsen er at man er prisgitt hva Taliban finner på. Taliban sitter ved makten helt til neste borgerkrig/kupp. Taliban kan finne på mye rart men så fort man kan linke terrorisme mot vesten så får de Apache helikoptre på besøk. Og skulle de få ideer om å vokse ut av grensene vil de også få besøk av en stor militærmakt fra Vesten. En islamstat med mye faenskap for befolkningen innenfor grensene kan de drive på med i god tid framover, flere 10år.

  4. Jeg tenker rasisme/krenkehysteriet må tas tak i. Ser nå at D-Play fjerner Nissene på Fjellet pga en karakter der Eckbo har tatt på seg afrohår og har mala seg svart i ansiktet.

    Sykt at Tv-Norge og D-play har gitt etter for galskapen fra venstregrøfta.

    • Liker 1
  5. Jeg opprettet en aksjekonto(AF) i tillegg ASK(aksjesparekonto) for å få tilgang til å kjøpe aksjer på Merkur Markets på Nordnet.

    Er det slik at gevinst ved salg utløser skatt selv om jeg ikke vil ta de ut men re-investere på samme konto men i en annen aksje.

     

  6. On 8/16/2020 at 1:05 PM, Blåbanan said:

    Det ser visst ut til at mange overvektige mennesker vil at alle skal akseptere vekten deres. Spørsmålet er: Skal vi bare akseptere at de er tjukke? Jieg svarer nei, men hva mener du? Mener du at vi bare skal akseptere at Norge holder på å bli som USA? Skal vi bare akseptere at folk er tjukke?

    Hvis folk vil være tjukke så må de få lov til det. Skal du tvangssulte folk med BMI over 30?

  7. Asylinstituttet har utspilt sin rolle. Det er økonomiske årsaker til at vi ser den folkevandringen vi ser i dag. Dette har et større bidrag enn krig og folk som er forfulgt pga sin religion,politikk eller andre årsaker. De som søker lykken i Vesten pga økonomiske årsaker har ødelagt for folk som oppfyller kravene til asyl. Vårt system bryter sammen da vi bruker så store ressurser på å sjekke opp om fakta stemmer fra de som hevder asylrett. Det lyges,trikses og det er et stort system av bakmenn som hjelper de på veien. Både i forhold til reisen og hva de skal si når de krever asyl i Vesten. Et pillråttent system. Et system som gjør at de som har krav på asyl forsvinner inne i denne mengden. I tillegg så ankes/treneres det støttet av asyladvokater og det nektes hjemreise. Et faenskap satt i system. Og kostnaden er gigantisk. Systemet virker ikke.

    • Liker 3
  8. 11 minutes ago, Drunkenvalley said:

    Du jobber ikkje med rekruttering, men samtidig veit du så fælt mykje om den visst.

    Nesten alle sider av rekruttering er ekstremt subjektiv vurdering av kandidater. Dei fleste som søker på ein spesifikk stilling oppfyller allereie kravene. Dei som ikkje gjere det blir filtrert ut med ein gong når det er kandidater som oppfyller krava.

    La oss ta ein jobb hos Kiwi som medarbeider. Det er førti søkere. Tredve av dem har eit eller fleire år med erfaring frå ei anna butikk. Gjer det egentlig meining å rangere dei basert på kor lang erfaringa deiras er? Skal du heller rangere dei ut i frå kva butikk-kjeder dei jobba i? Gjer slike rangeringer egentlig ein "beste" kandidat?

    Rekruttering er mykje om subjektive vurderinger. Dette gjer prosessen veldig tåkete.

    Alternativt får du ein søkar som passer. Men då er det jo ikkje ein prosess heller, vel? Oops, nope, du må jo framleis vurdere om dei passe inn, om lønna dei ynskje er rett, osv.

    Jeg har greiet ut om emnet. Jeg synes ikke det du spinner på tilfører noe mer. Jeg har sett prosessen da linjeleder i min jobb har vist meg litt hvordan de vurderer kandidater til styrmann/kontrollromsoperatør offshore. I tillegg så har jeg vært igjennom det gjennom søker til jobber som styrmann og kontrollromsoperatør.

    For meg virker det som du ikke har tillit til ansettelsesprosesser og kaller det tåkete. Jeg har jo allerede påpekt at menneskelige egenskaper kan være vanskelig å vurdere men du må ha erfaring og kvalifikasjoner i bånn. Jeg har sett mange søkere som ikke har relevant erfaring til jobb offshore bare for å ha det sagt.

    Tror heller vi skal tilbake til Floyd. Jeg vil avlsutte her.

  9. Just now, Drunkenvalley said:

    Eg tenker ikkje på skulene. Eg tenker på jobber. 

    Kva er den best kvalifisert kandidaten til jobben?

    Jeg jobber ikke med rekruttering. De fleste jobber blir vel utlyst. Du må oppfylle en rekke kriterier,skrive en søknad. Så blir søknaden vurdert med hensyn til erfaring og kvalifikasjoner.Scorer du bra på erfaring og kvalifikasjoner  så blir de beste utvalgt til et intervju. Så blir det jo hvordan du opptrer i intervju som gir deg jobben eller ei. En siste sjekk er da på referansen. En person blir ringt opp og da sjekker man om sitt syn på søker stemmer overens med referansen syn.

    Best kvalifisert er ikke så tåkete som du skulle tro.

    Personlige egenskaper som ærlighet,motivasjon og evne til å jobbe i team og selvstendig kan kanskje være vanskelig å dokumentere/bevise men det er det vel de som ansetter sitt område. I tillegg til å bruke referansen.

  10. 1 minute ago, Drunkenvalley said:

    Best kvalifsert er eit tåkete mål. Kva definere ein som best kvalifisert? Dette er ein veldig brei kategori av moglegheiter.

    Alle som skal inn på en skole blir rangert. Dette gjelder for alle. Uansett om du er svart eller hvit. Da jeg skulle inn på videregånde så var det karakterene fra ungdomsskolen som avgjorde om jeg kom inn. Kjønn,hudfarge,religion osv var ikke et kriterium og jeg er glad for det. Hva er så vanskelig og tåkete med det? Jeg startet på gymnas i 1989. Det var mitt førstevalg og jeg kom inn på grunnlag av mine karakterer.

  11. 10 minutes ago, mandodiao said:

     

    Dette blir gjort i forhold til asiatiske studenter hos noen amerikanske skoler i dag. Samt basert på kjønn ved enkelte fagfelt. Så jo man kan jo det.

    De best kvalifiserte må få studieplassene og jobbene. Det er ingen god løsning å kvotere inn dårligere søkere på parametre som kjønn,hudfarge,seksuell legning,religion og alt man måtte tvinge gjennom bare for å kvotere. Hvor skal man stoppe når det gjelder slik kvotering?

  12. 4 minutes ago, mandodiao said:

    Alle?

    Enig, kanskje du svarer litt på hva du lurer på her.

    Ellers, hva burde et samfunn gjøre om noen har masse og noen har ingenting. Samtidig som mye av problemene er at noen har lite?

    Dette blir gjort i forhold til asiatiske studenter hos noen amerikanske skoler i dag. Samt basert på kjønn ved enkelte fagfelt. Så jo man kan jo det.

    Alle bildene jeg har sett så langt, det er ca 10-15 i VG og The Sun. Dette skulle jo peke på at de fleste av plyndrerene er svarte. Det utelukker selvsagt at ikke andre deltar. Det er vel en sterk indikator at majoriteten av plyndrerne er svarte.

  13. 1 hour ago, Drunkenvalley said:

    Dette mistenke eg du må leite lenge etter ein kilde for.

    Alle bildene så langt av plyndrere er av svarte. De har moteklær på seg med dyre sneakers, likevel plyndrer de etter mer.

    Jeg synes det er tragisk.

    Det grunnleggende samfunnsproblemet er fattigdom. Det er ikke rase. Jeg lurer på hvordan det skal løses.

    Utdanning er veien ut av fattigdom men utdanning er dyrt i USA og i tillegg så gjør de svarte det dårligere enn de andre på

    skolen. Vi kan ikke ha andre opptaksregler for svarte folk som gjør det dårligere enn andre etnisiteter heller. Det sier seg selv. Det vil bare skape mer rasisme.

    Vi kan ikke utelate å snakke om den svarte kulturen, den må endres. Bare det å se på svarte politifolk som overløpere skurrer voldsomt. Dette er visst ganske vanlig slik jeg forstår det.

    I tillegg så må mye gjøres med rasisme i hverdagen. Politiet er en av disse.

     

  14. Hans Olav Lahlum, forfatter,sjakkekspert og kjendis, har vel egentlig gått ut å sagt at han trives best i eget selskap og at han  har så mange prosjekter at han ikke finner det interessant å prøve å finne seg en samboer. Han har rett og slett ikke tid til det. Det virket som han mente både "sjekkeprosessen" og det å leve sammen med en samboer. Han er kanskje ikke en med høy seksuell kapital men en morsom og interessant type. Når noen nevner MGTOW tenker jeg på han. Jeg tror ikke seksualiteten betyr noe for han og jeg tror han også liker å holde på med sine ting. Jeg kjenner han ikke så jeg kan ta styggelig feil. Jeg baserer bare på det jeg ser på tv og hva han har uttalt i intervjuer angående samboer og eget arbeid osv. 

    • Liker 2
  15. Det er visst ikke pga av surstoffmangel han døde leste jeg nettopp.

    https://www.thesun.co.uk/news/11744537/george-floyd-family-hire-pathologist-autopsy-finds-not-die-asphyxiation-strangulation-cop/

    Floyd var tidligere fengslet i flere år og slet også med narkotika og dårlig helse.

    En tragedie, men bildet av Floyd som en hedersmann/familiemann og politiet som utelukkende bad guys framstår i alle fall ikke som riktig. Det er mer til denne saken som vi helt sikkert kommer til bunns i.

    Spørs hvor mye narkotika han hadde i kroppen da han døde. Kan det tenkes at kroppen ikke tålte at han motsatte seg arrest og at det ble for tungt for han i den tilstanden han var i.

    Jeg vil jo også høre mer om hva han skulle pågripes for og hvorfor Floyd ikke ville la seg pågripe.

×
×
  • Opprett ny...