Gå til innhold

DarkNoddy

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DarkNoddy

  1. Jeg tviler på det finnes noen som vil bestride at om du trenger akutt medisinsk assistanse så kommer du ikke langt med en internet oppkobling,

     

    Men som andre har poengtert så vil trolig tilgang til informasjon igjennom internet hjelpe disse menneskene med å unngå og ende opp i slike situasjon hvor de trenger medisinsk assistanse.

     

    Påstår ikke at internet kommer til å fjerne behovet til medisiner og legehjelp, men synes det blir litt trangsynt å si at det ikke er noe nytteverdi i å gi folk tilgang på det havet av informasjon som internet tilbyr. Om google og facebook og alle andre spar inn masse penger til helse prosjekter osv så redder de sikkert liv, men det er ikke noe preventivt tiltak. Som de sier "Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime".

     

    Jeg vil si at en trenger ikke enten eller, tvert imot trengs *både* tilgang til informasjon *og* tilgang på legehjelp og medisiner for at disse menneskene skal gå en bedre framtid i møte.

     

    Kan forøvrig også neven at jeg har jobbet på et prosjekt som benytter seg av håndholdte enheter i stedet for papir til informasjons innsamling og kartlegging av sykdom og problemer i fattigere deler av verden, dette er mindre kostbart og tiden fra informasjonen blir innsamlet til pasienten får hjelp nedkortet betraktelig. En av hoved utfordringen med prosjekter av denne typen er mangel på stabil og pålitelig tilgang til internet, om en ikke får sendt informasjonen tilbake til de som kan bruke den er det meningsløst.

    • Liker 2
  2. Finner det ikke overraskende at om en formulerer spørsmålet som "Vi bør ikke akseptere mer kontroll og overvåking selv om dette kunne gitt bedre beskyttelse mot terror" eller "Internett bør være mest mulig fritt for overvåking fra myndighetene" hvor en basert på andre siden av skalaen ("Det er nødvendig for myndighetene å overvåke kommunikasjon på internett for å forebygge alvorlig kriminalitet") klart kan få inntrykk av denne overvåkingen effektivt kan redusere alvorlig kriminalitet.

     

    Hadde det vært slik at overvåking hadde hatt en betydelig effekt på kriminalitet så er det ikke umulig at jeg også hadde sagt meg enig i at det kanskje går ann å ofre litt privatliv. Men jeg har ingen tro på at det kommer til å hjelpe og heller ikke noe tro på at de data som vil bli loggført om meg og mann i gata vil bli forsvarlig behandlet og sikret.

     

    Om de som deltok i undersøkelsen hadde hatt bedre kunnskap om til teknologi og sikkerhet vil jeg tro at resultatet hadde vært noe anderledes.

    • Liker 1
  3. Data relatert eller ikke, dette er helt klart noe som SO burde hatt andre rutiner på. Å pålegge elever å sørge for at alt er i orden er ikke praktisk for noen.

     

    Husker selv da jeg skulle ta høyere utdanning for omlag 6 år siden, etter å ha søkt om nytt omslagsark for 3 gang gav jeg opp hele SO og sendte vitnemålet mitt til skolen jeg hadde søkt på.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...