Gå til innhold

janwilli

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av janwilli

  1. Takk, hyggelig med positive tilbakemeldinger. Som dere forstår, så er månen limt inn her vha. Photoshop. Da kunne jeg velge fritt både størrelse og plassering, normalt ville jo ikke månen blitt såpass stor i dette bildet som er tatt med 12mm brennvidde.

  2. Greit å ha Månen å kjøre etter. Men blikket bør kanskje likevel være på veien.

    Fint utsnitt og komp, men foreslår likevel kanskje 3 mm kutt i høyrekanten slik at diagonalen som hustaket ute på vingen danner kuttes rent av ramma da det antagelig vil øke spenningen i bildet.

    Utover det så står alt som en påla.

     

    Roar

     

    Takk, den lille detaljen la jeg ikke merke til. Men det lar seg jo lett ordne :-)

  3. Ja, slike bruspeilinger gir god virkning.

    Ingenting å si å¨resultatet her.

    Jeg forsøkte å scrolle opp og stoppet akkurat et par mm. over originalbuen. Da senker du blikket og man ser direkte gjennom sirkelen mot himmelen laangt der inne hvilket øker dybdefølelsen betraktelig.

    Hva med en V2?

     

    Roar

     

    Da har jeg lagt til to versjoner med forskjellig beskjæring. Det er kanskje noe slik som verjon 2 du tenker på.

  4. Ja, slike bilder går nok ikke gamlegutta forbi.

    Vi vokser liksom ikke fra sånt selv etter at alderspensjonen har begynt å komme månedlig fra NAV.

    Brukbar snapshot der jeg ville fjerna noen mm. av venstresiden fpr å bli kvitt hvit list oppe og nede akkurat i kanten. Du kan godt ta såpass at vindusfragmentet oppe i hjørnet forsvinner ut.

    Hvorvidt sykkelen til høyre kunne gått samme veien får bli en vurderingssak. men den har liksom ikke noe med akkurat dette motivet å gjøre.

     

    Roar

     

    Kanskje det ja, at jeg skulle ta litt på begge sider og gjøre det til et høykant-bilde.

  5. Flott lys og farger.

    Dybdeskarphet og detaljer er det heller ingenting å si på.

    I V2 ville jeg kuttet Ca. 1cm i topp og fått den vesle skystrima som går direkte ut i venstre krysset til å gå rent ut på øvre ramme mens den store skya går ut på venstre.

    Mulig du kan kutte deg ned til hovedregelen 1/3 av bildet til himmel også for å senke betrakters blikk og kanskje øke dybdefølelsen noe. Blått over skyene har lett for å stjele fra dybdefølelsen i et bilde.

     

    Roar

    Takk for tilbakemelding. Jeg har laget en kopi av bildet hvor jeg har kuttet litt i toppen, men ikke så langt som til 1/3 av bildeflaten. Jeg vil helst beholde 16:9 forholdet og samtidig ha huset på høyre side nogenlunde 1/3 inn fra høyre. Men jeg er enig i at det ble en bedring selv om jeg bare kuttet litt i toppen.

  6. Flott bilde av Svolvær/Lofoten. Du har fått med det flotte Nord-Norske lyset. Synes det er flott at du har snudd kamera i den retningen du har gjort, mot, gode gamle "Silda" og med fokus på fjell og natur.

    Er vokst opp i Svolvær, ca 300 m fra broa så dette var et hyggelig gjensyn.

    Takker for titten:-)

     

    Dette var min første tur til Lofoten, og jeg kan gjerne tenke meg en ny tur med bedre tid til fotografering enn jeg hadde denne gangen. Lofoten er et fantastisk flott område for en ivrig amatørfotograf.

  7. Perfekt bruk av HDR. Det er slik det skal gjøres. Et dramatisk og flott bilde ble resultat. Nydelige farger og en særdeles fin stemning!

    Ekstra pluss for snorrett horisont!

     

    Mvh,

    Walter

     

    Takk for tilbakemelding. Det vanskeligste med HDR og tonemapping er kanskje å begrense seg og ikke dra for hardt i spakene. Men etter din smak (og min) så var vel dette passe da :-)
  8. Det er jo avhengig hvor mye støy en kan akseptere, men selv synes jeg 3200 ISO er grensen for hva jeg kan akseptere med min NEX-7. Helst prøver jeg å unngå høyere enn 1600 ISO. Synes dog at 3200 i mange sammenhenger blir bra, så sant hovedmotivet har lys nok. Vedlagt bilde er tatt med 3200 ISO.

    post-279655-0-98833500-1365876465_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...