Gå til innhold

Alienated82

Medlemmer
  • Innlegg

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alienated82

  1.  

     

     

    Da varre slutt. Røyk på bom. Tok 3 reps hvor bare 1 var godkjent. De mente jeg var for aktiv med beina. Og da hadde jeg ikke nok inne til å klare det. Ganske surt. svømte på 1'40. Så det er jeg veldig fornøyd med. Nå blir det vel å studere et eller annet jeg ikke liker fra hlsten av.

     

    Ellers. Takk for en bra dag med hygglige folk. Lykke til dere som blir der utover kvelden. :)

    Kjedelig, men da vet du hva du skal trene på. Det å klare 4 hang-ups krever som regel ikke mye trening

     

    Det var det jeg spurte om tidl. som ingen svarte på, den er kjempeviktig og burde være greit innøvd før opptaksprøve

     

    Ligger vel en ganske grei video ute av utførelsen på politihøgskolens nettsider og youtubekanal?

    https://www.youtube.com/user/Politihogskolen

     

    Her ligger forøvrig alle de andre testene også

     

     

    Har sett de mange ganger, men har aldri sett min egen teknikk utenfra. Noe ingen andre har gjort heller.. Før i dag. Har bare alltid føltes bra. Ikke tenkt at jeg spreller eller kaster på beina osv.

     

    Har trent ganske mye med strikk ned under føttene for å passe på at de er rette.

    Men når ikke engang første rep ble godkjent selv om jeg syntes den føltes veldig bra ut så var det bare å gi seg.

     

    Edit:

    Misforstå meg rett. Jeg trodde jeg kom til å ryke i dag, og det var en mulighet for at det kunne være på bom. Men ikke pga teknikk. Tenkte at skuldra kom til å være lurvete slik at det ikke kom til å fungere, men den var grei nok. Og haka var over på de repetisjonene jeg hadde.

     

    Regnet jo med at jeg skulle ryke på løpinga, siden jeg har hatt beinhinnebetennelse i litt over 1 mnd nå. Hadde planer om å prøve å klare det da. Men nå blir det ei lita treningspause, så får jeg kontakte noen som kan hjelpe meg med å få orden på disse to problemene. 2015 ftw..

  2.  

    Da varre slutt. Røyk på bom. Tok 3 reps hvor bare 1 var godkjent. De mente jeg var for aktiv med beina. Og da hadde jeg ikke nok inne til å klare det. Ganske surt. svømte på 1'40. Så det er jeg veldig fornøyd med. Nå blir det vel å studere et eller annet jeg ikke liker fra hlsten av.

     

    Ellers. Takk for en bra dag med hygglige folk. Lykke til dere som blir der utover kvelden. :)

    Kjedelig, men da vet du hva du skal trene på. Det å klare 4 hang-ups krever som regel ikke mye trening

     

     

    4 reps er ikke noe problem. Men hadde ingen anelse om at teknikken ikke satt som den skulle. :(

  3. Da varre slutt. Røyk på bom. Tok 3 reps hvor bare 1 var godkjent. De mente jeg var for aktiv med beina. Og da hadde jeg ikke nok inne til å klare det. Ganske surt. svømte på 1'40. Så det er jeg veldig fornøyd med. Nå blir det vel å studere et eller annet jeg ikke liker fra hlsten av.

     

    Ellers. Takk for en bra dag med hygglige folk. Lykke til dere som blir der utover kvelden. :)

    • Liker 1
  4. Merker jeg er noe spent nå. Skulle egentlig vært i seng for en halvtime siden, men tror det er bare å drite i inntil videre. :p

     

    Er vel noen andre i tråden som skal i pulje 2 i Oslo. Så lykke til. Blir hyggelig å se dere, selv om jeg ikke aner hvem noen er. :p

     

    Edit; Tydelig at jeg er ute av sync. 2 like smilyer på rad.. aiai.

  5. Så lurer jeg litt på hva folk planlegger å ta med seg på opptak når det gjelder mat og drikke? Ser for meg mye vann, kanskje litt Powerade/Red Bull for å få blodsukkeret raskt opp, noen brødskriver, sjokolade/nøttemix. Eller?

     

     

    Tar med Isotonisk sportsdrikk som feks Powerade. + vann. Har også en sukkerfri Burn som backup. Plukker nok med et par av den nye typen New Energy på butikken. Styrer unna sukkerholdig drikke.

     

    Utover det så blir hele dagen min litt demontert, så mat planlegges deretter. Regner derfor med at jeg tar med nok mat til å holde til både lunch og middag selv om det er ganske uvisst hvor mye av det jeg får spist. Bacon og egg til bussturen innover og kylling + potetstappe til senere på dagen.

    • Liker 1
  6. Da er vi offisielt ferdig med B1. Vemodig å måtte forlate skolen, men vi må komme oss videre i utdanningsløpet. Med A på siste eksamen tar jeg sommerferie med god samvittighet. For de som lurte så er venteperioden før man faktisk får svar helt for ....... Nyt sommeren folkens, ønsker dere alle lykke til!

     

    Gratulerer. :) Hvor skal du være i B2?

  7. Må si jeg misunner dere som er i så god form. :) Klarer vel bare såvidt 1 poeng i de fleste øvelsene og 0 i løping akkurat nå.

     

    Og tema fordommer er ganske scary. Alle mennesker utvikler jo stereotypier/fordommer selv om de ikke alltid er negative. Vanskelig felt å navigere. Husker jeg hadde om det på privatisteksamen i samfunnsfag. Grøss.

  8. Står også i brevet vi har fått.

     

    "Følgende seks kompetanser skal ligge til grunn for opptaksnemndas vurdering av søkerens personlige egnethet:

     

    1: Samhandling

    2: Åpenhet og inkludering

    3: Modenhet

    4: Handlekraft

    5: Integritet

    6: Analytisk evne"

     

     

    For å lese litt konkret om hvordan det funker, så sjekk ut http://brage.bibsys.no/xmlui/bitstream/handle/11250/175011/3/opptak_phs.pdf

     

    side 14. Kompetansebasert intervju.

  9. Haha! det skal nok gå bra skal du se ;) bare å pushe hele veien, enten det eller vente et helt år! Du får ha masse lykke til, si ifra hvis du vil ta en treningsøkt eller to før det braker løs :)

     

     

    Hehe. Tjæ. Har beinhinnebetennelse, så løpetesten klarer jeg uansett ikke med mindre det skjer noe magisk i løpet av de neste ~12 dagene. Så tar det med et smil og møter opp uansett. :)

  10. Hei alle sammen:)

     

    Noen som skal på opptak den 6.juni klokken 12:30? :)

     

    Yup. Så hvis du vil se noen faile med stil, så er det bare å følge med på meg ;)

     

     

     

    Det har ingenting å si hva man får som resultat i fysiske tester, så lenge man består.

     

    Det har jo selvfølgelig noe å si. Hadde det ikke hatt noe å si hadde de jo ikke hatt poeng fra 1-3. Da hadde de bare hatt bestått/ikke bestått.

    Men det har nok ikke så mye å si! Intervjuet teller nok mer.

     

     

    Det har ikke noe å si. Poengene er noe som henger igjen fra den tidligere inntaksformen. Og basert på at de fjernet poengene for svømming før årets opptak, så er det vel muligens på vei ut.

  11. Jeg var på opptak der idag.

    Bassenget er kort, dvs at man må svømme 8 lengder istedenfor fire. Dette er egentlig kjempebra da man sparer mye tid i fraspark. Jeg svømte inn til 2.06 mot 2.18 som jeg pleier hjemme. Lurer på om det var saltvann? Det var også lov med fraspark på undervannsvømming:)

     

     

    Hvilket basseng er det som benyttes? Og det var oppmøte på PHS slik som det sto i innkallelsen?

  12. Han mente vel at politistudenter genrelt har sterke meninger og stort ego, men jeg synes ikke de er noe "verre" på det området enn andre.

     

     

    Politistudentene er vel som mange andre i begynnelsen av 20årene++. En del kan sikkert ha godt av mer livserfaring, hvor man får slipt ned de skarpeste kantene ;) Det finnes (heldigvis) forskjellige arketyper når det kommer til personlighet, og det fører ofte med seg mye interessant interaksjon mellom de forskjellige. Personlig så er jeg veldig glad i sånt.

  13. Ja den veien virker nå lenger enn forventet der jeg gjerne skulle allerede helst vært inne neste år når skolen starter.

     

    Mulig jeg misforstår her, men påbygg gir meg generell studiekompetanse. Det er som allmenn bare at jeg ikke gikk det de 2 første årene. Nå får jeg Norsk, Matematikk, Engelsk og Samfunnsfag tror jeg det var? Hvertfall de 2 første, men uansett poenget er da trenger jeg vel ikke melde meg opp som privatist?

     

    En annen ting jeg lurer på hva med denne 23/5 regelen? Jeg er jo 23 år og har jo hatt utdanning og vært i jobb i 3 år hvis lærlingtiden telles, er det ikke noe mulighet for meg å komme inn på denne måten?

     

    Påbygg gir deg generell studiekompetanse ja. Du trenger ikke å prøve å ta fag som privatist, men da får du ikke søkt opptak før 2016. Hvis du til jul hadde klart å bestå alle fagene som trengs (som privatist) så kunne du søkt 2015.

     

    23/5 tilsier at du er over 23 og har 5 år arbeidserfaring. Du må også ha fagene fra generell studiekompetanse-løpet.

    • Liker 1
  14. Hei folkens!

    Håper det går bra med treningen til opptak, ikke lenge igjen nå :)

     

    Har noen spørsmål. Hvis man scorer lavt på alle testene (4poeng til sammen), stiller man dårligere da eller er det bare å komme seg igjennom?

     

    Har grepet noe å si for høy bom for menn? tenker mest på videoen som ligger ute på phs hvor han holder hendene fra seg.

     

    Har det noe å si på alderen til søkeren eller ser de mer på modenhet? Er 20 år men hører det er sjeldent noen slipper til så tidlig..

     

    Lurer også på om mange av dere har vært i militæret?

     

    Trener nesten 6 ganger i uka frem til opptaket, håper det lønner seg til slutt! Lykke til alle sammen:)

     

    Skal ikke ha noe å si om man scorer høyt eller lavt på øvelsene sålenge man kommer seg igjennom.

     

    Grepet skal være overhåndsgrep på pull-ups. Slik som i videoen med håndflatene vendt bort fra seg. Har man håndflatene mot seg, så tar man chin-ups. Altså en annen øvelse.

     

    Har også lest et par steder at det er mange 20åringer som søker som ikke kommer inn, men snittalderen på PHS tilsier at det er _veldig_ mange 20åringer der. Man skal ikke vurderes utifra alder, så om man er 20 og ikke kommer inn, så er det noen andre grunner. (modenhet feks. ja)

     

    Regner med at en god del har vært i militæret. Jeg har ikke det.

  15.  

    Da må det ha skjedd STORE endringer det siste året gitt. Jeg gikk ut i 2012 og da var det MANGE som ikke hadde noen form for jobb etter nyttår 2012/2013. Selv da hadde ikke alle jobb. Flere i vikariater som mistet jobben mot sommeren var det også. Jeg skriver ikke dette for å være dust, men ikke ta slikt med glede på forskudd. Lykke til!

     

    Det er lenge siden politistudentene fikk lett jobb, og spesielt før de i andre yrker. Selv gikk jeg 5 vikariater, med opphold på 3mnd mellom to av de, før jeg fikk fast jobb.

     

     

    Ganske sikker på at han mente muligheter for å skaffe seg bi-inntekt under studietiden. Ikke som politi etter fullført utdannelse. For akkurat der så tror jeg de fleste har fått med seg at det er en del utfordringer.

  16. Helvette......

     

    Jeg syns det var noe som skurra, men da har jeg massevis av tid på å trene hvertfall, selvom jeg er allerede passe godt trent. De fysisike tester kommer vel til å gå som en drøm..

     

    Men syns det er leit fordi jeg fant ut at jeg hadde lyst å bli politi for 2 år siden. Ville ikke være i industrifag, men jeg havnet der fordi jeg følgte strømmen og visste ikke tilbake i tid hva jeg egentlig syns var spennende og interessant..

     

    Nå håper jeg ikke at drømmen kanskje forsvinner på denne tiden, at jeg kanskje finner meg noe som jeg syns blir greit med inntekt og bare blir sittende fast der, for det kan jo også skje..

     

     

    Du har jo en vei som kan virke litt brutal, men som du klarer uten problem dersom motivasjonen er der. Nemlig dette:

    Du begynner på påbygg slik som planlagt. Men du melder deg også opp som privatist i alle fagene du trenger. Mener at dette skal være en reell mulighet uten at det ene løpet ekskluderer det andre.

    Akkurat hvor mye man evt. mangler av fag, varierer litt avhengig av hva man hadde når man gikk på skolen sist, men det er ikke uvanlig at man allerede har karakter i Samfunnsfag og Engelsk. Noen fra yrkesfag har også det som trengs av Matte.

     

    Så avlegger du alle eksamene du trenger i løpet av november/desember. Sålenge du består alt, så kan du droppe ut av skolen og søke PHS 2015. En "fordel" her er jo at du er knyttet opp til undervisningen på påbygg. Og har lærere som du kan spille på i forhold til det å skulle prøve å fordøye såpass mye pensum på bare et halvår. Du trenger ikke akkurat fortelle om intensjonen om å ta alt som privatist. men allikevel så er det greit å i det minste danne seg et bilde av hva lærer og evt. sensor ser etter.

     

    Ikke umulig å bare skulle ta løpet som privatist heller. Men spesielt Norskfagene er store og tidkrevende.

  17.  

    Hm. Jaa. Håpet det skulle være lenger til opptak i Oslo, menmen. Sitter nå her med beinhinnebetennelse på begge sider av leggen, på begge beina.

    Kompresjon/støttestrømper og tåhev hver dag. Men det ser nok utrolig dårlig ut. Har fått en osteopat til å kna det som gikk ann, men det er minimum ei uke til jeg i det hele tatt kan vurdere å ut og teste beina igjen. Ser uansett ut til at jeg må legge om løpestil til mer forfot, og det er ikke gjort på 1-2-3 det heller.

     

    Som om det ikke var nok så har treninga ført til at jeg har gått opp noen kilo igjen. Er derfor (nok en gang) nede på 1 pullup.

     

    Uavhengig av alt, så meldte jeg meg nå opp til opptak siste dagen. Det verker i beina bare av å tenke på det.

    God bedring! Håper virkelig det ordner seg for deg!:/

     

     

    Går seg til. Tarre til neste år om ikke annet. Har et hus jeg kan pusse opp det neste året.

    Er positivt overrasket over at jeg tilfredstiller kravene jeg. ;)

  18. Hm. Jaa. Håpet det skulle være lenger til opptak i Oslo, menmen. Sitter nå her med beinhinnebetennelse på begge sider av leggen, på begge beina. Kompresjon/støttestrømper og tåhev hver dag. Men det ser nok utrolig dårlig ut. Har fått en osteopat til å kna det som gikk ann, men det er minimum ei uke til jeg i det hele tatt kan vurdere å ut og teste beina igjen. Ser uansett ut til at jeg må legge om løpestil til mer forfot, og det er ikke gjort på 1-2-3 det heller.

     

    Som om det ikke var nok så har treninga ført til at jeg har gått opp noen kilo igjen. Er derfor (nok en gang) nede på 1 pullup.

     

    Uavhengig av alt, så meldte jeg meg nå opp til opptak siste dagen. Det verker i beina bare av å tenke på det.

    • Liker 1
  19. Det skal nok ikke telle lenger, og de går langt for å skulle være helt objektive. Ifølge den rapporten i allefall; Opptak til Politihøgskolen – utvikling av ny seleksjonsmetode

     

    Det skal heller ikke ha noe å si om man tar bare minimumskrava på det fysiske kontra "topp score".

    Intervjuet skal følge samme standard for alle, kontra slik det var før 2012 med større grad av ustruktur.

     

     

    edit; http://www.phs.no/library/anmeldinger/arkiv/2013/februar/opptak-til-politihogskolen-utvikling-av-ny-seleksjonsmetode/

  20. Tror jeg har mye å hente når det kommer til det å skulle begrense seg / sette grenser. Har hatt litt kranglete bein i det siste etter løpinga. Men nå har det slått ut i beinhinnebetennelse igjen. Er vel egentlig ganske sikker på at opptaket er ødelagt. Høyre beinet er sånn halvveis, men venstre verker konstant og jeg kan såvidt ta på det. Får fortsette med de andre øvelsene, utenom svømming. Og håpe på det beste.

×
×
  • Opprett ny...