Gå til innhold

nulleut

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nulleut

  1. Det er verdt å merke seg at AlphaGO lærer GO fra erfaring ved å analysere tidligere proff-spill og i hovedsak av å spille mot seg selv. Dette er forskjellig fra sjakkalgoritmer som ikke lærer noe jo mer de spiller, men som forbedres kun fra endringer i selve algoritmen.

     

    Helt siden seieren mot europamesteren har programmet altså forbedret seg betydelig på egen hånd for å ta opp kampen med denne toppspilleren.

  2. Du kan spare penger ved å velge "ikke-K"  varianten av CPUen og et billigere H110 hovedkort. Dette er hvis du ikke skal overklokke noe jeg antar da du ikke har i listen din en 3-parts cpukjøler. Se på hva du trenger av funksjoner og tilkoblinger på hovedkortet før du kjøper. ikke vits å betale for noe du ikke trenger. 

     

    strømforsyningen kan du jekke ned til en ~500-600 watt. Med dette  og billigere cpu+mobo vil du få redusert prisene dine med ihvertfall 1000. Valg av grafikkort er jo opp til deg og hvilke spill du spiller. Synes 5000 for et 980 er litt mye. Ville kanskje satset heller på å få et eldre 780 brukt til halve prisen eller kjøpe lllebror 970 til ~3300. Er ikke mye mindre ytelse på disse kanskje 20% mindre ytelse. 

  3.  

    De fleste av dagens maskiner sliter nok med å kjøre 60fps på 4K som det er.

    Trenger du mer enn 60hz så er det jo bare å gå for den skjermmodellen som ikke er 4K :)

    Mange av 4K skjermene takler ganske bra hastigheter med 2K oppløsning. Det er også en mulighet om man vil ha en 2-i-1 skjerm med høy oppløsning til 2D og høy hastighet til spilling. Nedskalering med faktoren 2 gir i prinsippet like god bildekvalitet som en ekte 2K skjerm. Dette blir også lettere for skjermkortet enn 2560*1440.

    Mener du at man faktisk kan skru opp frekvensen på noen 4K skjermer hvis man setter ned oppløsningen? Mulig jeg tolket feil, men hvilke skjermer da isåfall?

  4.  

     

    Middle-earth: Shadow of Mordor, som visstnok skal kunne kjøre i 4K-oppløsning med en bildefrekvens på 40 bilder per sekund med høyeste grafikkinnstillinger

    Høres ikke så kraftig ut, gleder meg til den gangen skjermkortene klarer dette i 144 bilder i sekundet.

     

    Snakker sikkert om 2 år minst. Lite vits med displayport 1.3 eller hdmi v2 i så fall da.

    Vel, jeg plottet for moro skyld FPS mot "moores lov" og det blir nærmere 2.78 år før vi da er på 144Hz som du kan se fra grafen her: 40*?2^?(x/?1.5).

     

    https://www.google.no/search?client=ubuntu&channel=fs&q=40+*+2^%28x%2F1.5%29&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=VVMJVZL5KoWA8QfIuIHACw

    • Liker 1
  5. Nei Lenovo. Vi har ikke glemt superfish enda.

     

    "Vi trodde kunden ville like det"

     

    Really? Dere trodde kundene ville like å en total mangel på fungerende autentisering og kryptering mot nettbank, epost og generelt hele internett?

     

    Dere trenger å overbevise oss om at dere ikke tenker slik lengre.

     

    Det er helt utilgivelig. Jeg er faktisk overrasket over at hw anbefaler lenovo maskiner lenger i det hele tatt.

    • Liker 2
  6. Et passord på 8 tegn med standard latinske bokstaver, store og små + tall kommer på 62^8 = ~ 218 billioner kombinasjoner, og ikke 21,8 som det står i artikkelen. Tar vi med særnorske tegn (øæå) blir det totalt 457 billioner kombinasjoner.

     

    Bare en liten korreksjon.

     

    Tar vi i tillegg med alle kombinasjoner av tegn under 8 tegn, altså fra ett tegn og opp til 8 (hvordan skal passordknekkeren vite akkurat hvor mange tegn det er?), kommer dette på 68^8 + 68^7 + ... + 68^1 = 464 trillioner.

  7. Ser stort sett bra ut det her, men er et par ting du kan vurdere å endre. Trenger du 32 GB RAM og 512 GB SSD? Jeg klarer meg veldig fint med 8 GB, og bruker sjeldent mer enn 4 GB RAM ved spillling, mange faner oppe osv. Skulle tro ihvertfall 16 GB var nok. Du kan også spare mye på å gå for en 128GB/256GB SSD, og heller i tillegg ha en harddisk. Da innstallerer du windows og alle programmer på SSD'en og har alt av personlige filer, og medieinhold på hardisken.

     

    Sannsynligvis trenger du ikke kjøpe kjølepasta da det vanligvis følger med kjøleren du kjøper, så det er verdt å sjekke. Det er kanskje ikke vits i å kjøpe kjøler før du skal overklokke uansett?

     

    Har du strømforsyning fra før av, eller glemte du det i listen?

×
×
  • Opprett ny...