Gå til innhold

Vest2000

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vest2000

  1. Det er bare Gud som kan helbrede.

     

    Hei.

    Er litt usikker på om inlegget ditt er ment som et svar til inlegget mitt :-)

     

    For ordens skyld (i tilfelle innlegget mitt har blitt oppfattet som at en helbredelses-predikant kan helbrede)...ja, kun Gud kan helbrede. Det eneste en helbredelses-predikant kan gjøre, er å legge hendene på folk etc, og/eller be en bønn etc. Selve helbredelsen, gjøres av Gud alene, og æren og takken, skal gå til Gud.

     

    (har redigert det forrige innlegget litt, og tatt vekk ordet "helbreder" om predikanten, siden det nok er et misvisende, eller feil ord å bruke, siden det er Gud som helbreder)

    • Liker 1
  2. Så igjennom denne nå. Man kan se skuffelsen i publikum på slutten :p

     

    Har sett video'en ovenfor med Derren Brown, som ønsker å overbevise om at det ikke finnes ekte helbredelser.

    Ja, det finnes mange falske "helbredelses-predikanter". Jeg er selv kristen, og kjenner til at det finnes menge falske predikanter (farriserer etc). Svindlere finnes på alle arenaer i samfunnet, både blant "leger" (falske leger uten papirer), falske styrmenn på skip med kjøpte vitnemål, osv osv...

     

    Men, på samme måte som det finne falske leger, falske fagfolk etc, finnes det også ekte leger, ekte styrmenn, og ekte fagfolk...

    Samme innen helbredelse...Det finnes også ekte helbredelses-predikanter, ekte Guds medarbeidere etc

     

    Derren Brown i videoen, er spesialist innen illusjoner og hypnose, så det er helt klart at kan lære opp en som skal spille falsk helbreder som vist i videoen, for å illustrere at det går an å lure folk med hypnose-teknikker og illusjoner.

     

    Det som er feil i videoen, er at samtlige helbredelses-predikanter fremstilles som falske (kanskje det gjøres i god tro?)

     

    Med tanke på ekte helbredelser, så finnes det i stort omfang.

    Reaksjonene de klarte å få til i videoen, til personene de prøvde å lure til å tro at de var helbredet, er ikke nærheten til de reaksjonene folk kan få, som faktisk blir helbredet.

    De prøve å lure en jente til å tro at foten hennes var vokst ut, men hun selv reagerte ikke noe spesielt.

    En person som faktisk får foten vokst ut, reagerer på en overveldene måte som regel, som de ikke klarte å få til med illusjoner og lurereri, i videoen.

     

    Ved ekte helbredelser (som det finnes mye av), kan en se føtter vokse ut uten at folk har sko på seg.

    Kreft og andre sykdommer forsvinner, og dokumenteres i ettertid med f.eks røntgen-bilder.

    Personer som ikke er klar over at de ble bedt for, kan fortelle at de ble helbredet for plager, akkurat på det tidspunktet en kristen helbredelses-predikant ba for personen.

    Min egen mor, hadde nakkeplager i 30 år, og kunne ikke bevege nakken skikkelig, og hvor helsepersonell (naprapat) ikke turde å bevege på nakken hennes, får å ikke gjøre skade. Hun ble 100% helbredet hos en kjent helbredelses-predikant.

     

    Med tanke på falske predikanter, finnes det forøvrig langt farligere falske predikanter enn de som ble vist i videoen, og de er de falske predikantene, som gjør bruk av demoniske krefter. Slike falske helbredelse predikanter, står det om i bibelen (Mat 24.24: "For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig føre de utvalgte vill").

    Dette er de virkelig farlige falske profetene.

     

    Men igjen, så finne det altså også ekte helbredelses-predikanter...og med tanke på bibelen på det området, se Johannes 14.12: "Sannelig, sannelig, sier jeg dere: Den som tror på meg, skal også gjøre de gjerningene jeg gjør, ja, enda større gjerninger, for jeg går til Far"

    Markus 16.17...18: "Og disse tegn skal følge dem som tror............., og når de legger hendene på syke, skal de ble friske".

    • Liker 1
  3. Kristendommen er ikke en religion.

    Religioner går ut på at en skal leve et liv, som i seg selv helligjør en eller noe slikt, slik at en kan komme til himmlen.

    Kristendommen er den enste som sier, at dette lar seg ikke gjøre, men at en trenger Jesus til å vaske en ren ifra synd og syndefallet (slik at en kan få komme nærme Den Hellige Gud igjen / komme til himmelen).

     

    Altså, religion og kristendom, er to forskjellige ting.

     

    Har intrykk av, at det er de færreste kristne som går over til en religion, men heller motsatt.

    Bibelen er en av den mest dokumenterte oldtidsskriften (ref bibelselskapet) (og verdens mest leste bok).

    Det er et hav av forskning som underbygger troverdigheten til bibelen og hendelsene som står skrevet.

    Ta en tur til Svein Magne Pedersen f.eks (www.mjl.no), og se og opplev hva som skjer med folk, når det bees om helbredelse til Jesus.

     

    Kristendommen er noe helt annet enn religion.

  4. "Sannenlig sannelig sier Jeg dere: Den som tror på Meg, han skal også gjøre de gjerninger Jeg gjør. Han skal gjøre større gjerninger enn disse, for Jeg går til Min Far" Johannes 14.12 (Jesu ord)

     

    Her er en demostrering av det i praksis (hvor Den Hellige Ånd helbreder):

     

    http://www.youtube.com/watch?v=234wRQbxYyw&feature=endscreen&NR=1

     

     

    Men, hver obs. Det vil også være mange "falske helbredere", og de kan også si "i Jesu namn" når de helbreder. Så vurder hele settingen / atmosfæren...."fruktene" osv...om ting virker til å være av det gode (av Gud).

    "For falske kristuser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å forføre selv de utvalgte - om det var mulig. Se, Jeg har sagt dere det på forhånd" Matteus 24.24-25

     

    Med de "falske helbrederene", er det demoniske krefter i sving (gjerne uten at "helbrederen selv" er klar over det). Såkalte healere er et eksempel på hvor demoniske krefter er i sving.

     

    Og her er en link til (hvor Den Hellige Ånd helbreder (i arbeidet til Svein Magne Pedersen / Misjonen Jesus Leger)):

     

    http://www.nrk.no/ne...v/klipp/311111/

     

    For å underbygge ting ytterligere etc, kan jeg si at jeg personlig har vært vitne, til mange helbredelser i virkeligheten, på møter med Svein Magne Pedersen (inkludert hvor min egen mor ble helbredet for plager hun hadde hatt i mange år (helbredet iløpet av minutter)).

    • Liker 2
  5. Det første som slår meg når jeg leser innlegget ditt, er at du er en bra person.

    Kanskje du tror litt for smått om deg selv? (ser negativt på deg selv uten grunn).

    Det er slike ting som slår meg når jeg leser innlegget..

     

    Å forandre verden...Ja, en kan være med å forandre verden, sammen med andre...

    En kan ikke forandre andre mennesker (mennesker som velger å utnytte andre etc), men en kan være med å forandre verden likevel (f.eks, at vi har politi, er med å gjøre Norge til et tryggere sted, ved at overgripere straffes, og da får mindre lyst til å gjøre overgrep imot andre).

    Det er mange ting som allerede er i aksjon / kraft, som gjør verden til et bedre sted.

    Som enkeltperson, blir en endel av en stor gruppe, som allerede jobber for en bedre og tryggere verden. Og en kan ellers også være med i forskjellige spesifikke grupper, som jobber for gode ting etc.

     

    Enkelte mennesker kan en ikke bidra til å "forandre" (mennesker som motorisk ønsker å utnyttet andre uansett), men en kan gjøre det vanskeligere for dem å utnyttet andre.

     

    Om du ønsker å forandre verden, er du allerede blant en stor gruppe mennesker, som alle bidrar med sitt (på forskjelligen nivåer og plasser i samfunnet). Uten deg og alle de andre som bidrar til positive ting i samfunnet, hadde verden vert et verre sted, og vi må konstant jobbe for at det skal være så bra som mulig.

  6. "Sannenlig sannelig sier Jeg dere: Den som tror på Meg, han skal også gjøre de gjerninger Jeg gjør. Han skal gjøre større gjerninger enn disse, for Jeg går til Min Far" Johannes 14.12 (Jesu ord)

     

    Her er en demostrering av det i praksis (hvor Den Hellige Ånd helbreder):

     

    http://www.youtube.com/watch?v=234wRQbxYyw&feature=endscreen&NR=1

     

     

    Men, hver obs. Det vil også være mange "falske helbredere", og de kan også si "i Jesu namn" når de helbreder. Så vurder hele settingen / atmosfæren...."fruktene" osv...om ting virker til å være av det gode (av Gud).

    "For falske kristuser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å forføre selv de utvalgte - om det var mulig. Se, Jeg har sagt dere det på forhånd" Matteus 24.24-25

     

    Med de "falske helbrederene", er det demoniske krefter i sving (gjerne uten at "helbrederen selv" er klar over det). Såkalte healere er et eksempel på hvor demoniske krefter er i sving.

     

    Og her er en link til (hvor Den Hellige Ånd helbreder (i arbeidet til Svein Magne Pedersen / Misjonen Jesus Leger)):

     

    http://www.nrk.no/ne...v/klipp/311111/

     

     

    For å underbygge ting ytterligere, kan jeg si, at jeg personlig har vært vitne, til mange helbredelser i virkeligheten, på møter med Svein Magne Pedersen (inkludert hvor min egen mor ble helbredet for plager hun hadde hatt i mange år (helbredet iløpet av minutter)).

    • Liker 3
  7. Det at psykopater mangler ekte medfølelse for andre mennesker, sier det samme...(at de er onde), osv...

    Det er sant at fravær av medfølelse og empati er vanlige trekk blant psykopatiske mennesker. Men det er ingen som velger å bli psykopater. Så å si at "de er onde" synes jeg er forkastelig.

     

    Jo, de velger det selv (hvordan de vil leve ovenfor andre mennesker (og derav former de seg selv indirekte)). Ingen er skapt ond (ikke en gang demonene)

     

    Her et utdrag ifra bakside-teksten på boken "Uten samvittighet" av Dr. Robert D. Hare (som har forsket over 25 år på psykopater):

    "Er psykopater gale, eller ganske enkelt onde?"

     

    Og i hvilken sammenheng stilles dette spørsmålet?

    Dette spørsmålet kan jo likesågodt være relatert til kritikk av almenn bruk av begrepet "psykopat", og ha ingenting med diagnose å gjøre, for alt jeg vet.

    For meg personlig så høres det ut som om spørsmålet er myntet på netopp folk som deg selv som mener at psykopater er onde, i et forsøk på å presentere psykopater som lidende mennesker, framfor demoner fra helvete.

     

    I "diagnose" sammenheng (diagnose i hermetegn, da det ikke er en sykdom)

     

    Mange fagbøker innen dette emnet, bruker ordet ond i en eller annen sammenheng.

    Men er det i en sammenheng som implementerer at psykopater ikke lider av tvangstanker, men er "onde"?

     

    Ja.

  8. f.eks ekte psykopater, for å nevne de ondeste menneskene, har ingen personlighetsforstyrrelse. De er ikke syke for å si det slik, men onde.

    Isåfall er de ikke psykopater. Men det later til å være en form for "tradisjon" i vesten å demonisere ikke-humanister ved å kategorisere dem som psykopater. Dette går jo selvsagt på bekostning av faktiske psykopater, som må leve med å bli sammenlignet med Adolf Hitler og Pol Pot.

     

    mange som har spesialisert seg på dette området (innen fagfeltet psykopati), beskriver disse menneskene, som ikke syke, ikke en personlighetsforstyrrelse, men onde.

    Jeg har enda til gode å lese en profesjonell psykolog benytte seg av begrepet "ond". Og med profesjonell psykolog så tenker jeg ikke på folk som arbeider med pop-psykologi.

     

    Ja, ordet ond brukes kanskje ikke så mye (mange er nok usikre rundt ting, selv "fagfolk").

    Bare det at slike personer er strafferetslik tilregnelig, sier indirekte at de er onde (men det er også veldig mange godhjertede mennesker i fengsel som har gjort lovbrudd, ved fristelser og fall, så viktig å skille)

    Det at psykopater mangler ekte medfølelse for andre mennesker, sier det samme...(at de er onde), osv...

    At gode mennesker finnes, sier indirekte at også onde mennesker finnes.

     

    Men som på alle andre områder, strides de lærde...og også her...

    Her et utdrag ifra bakside-teksten på boken "Uten samvittighet" av Dr. Robert D. Hare (som har forsket over 25 år på psykopater):

    "Er psykopater gale, eller ganske enkelt onde?"

    http://www.bokkilden...roduktId=138584

     

    Mange fagbøker innen dette emnet, bruker ordet ond i en eller annen sammenheng.

     

    Bibelen bruker ordet ond, i stor skala om endel mennesker.

     

    Jeg for min del, er ikke i tvil om at onde mennesker finnes (i stort omfang, men med varirende grad av ondhet, hvor de fleste av de onde, "bare" er litt onde, men og mange veldig onde (2-3 % reknes som psykopater, 10 % psykopatiske trekk, osv)

  9. Så fint at jeg kun trenger å ta Ham til meg, og tro på Jesus! Fryktet jeg måtte løpe rundt med målebånd for å sjekke at jeg var snill mot "de minste".

     

    Sebastian :)

     

    Ja...Det er det hele...(noen tar Jesus naturlig til seg av hjertet, mens andre vil naturlig forkaste Han av hjertet (men å ærlig og oppriktig ikke tro, er ikke å forkaste (ref John 12.47).

     

    Alle som tar Jesus til seg, er av dem som blir frelst (+ de andre som ikke har hørt evangelitet eller ikke tror, men som også har et hjerte, hvor de vil ta Jesus naturlig til seg om de hadde hørt/trodd).

     

    Ikke se på gjerningene i seg selv (er kun ment som ens hjerte). Også godhjertede mennesker, vil stadig komme til for kort og falle (hele tiden / stadig).

    "Men der synden ble større, ble nåden enda mer oversvømmende rik....." Romerene 5.20

    (Men følgelig, en skal ikke velge synd pga nåden :-) (en mister da også mer beskyttelse på jord, og får mindre lønn i himmelen etc).

     

    Får en vite om Jesus (og tror), og tar Han til seg i sitt hjerte, skjer blant annet dette:

    * En blir en kristen

    * "Se jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde nattverd med ham og han med meg" Johannes' Åpenbaring 3:20

    * Den Hellige Ånd tar bolig i en

    "Eller vet dere ikke at kroppen deres er et tempel for Den Hellige Ånd, som er i dere, som dere har ifra Gud?......" 1 Korinter 6.19

  10. Synlig og usynlig verden

    "Derfor mister vi ikke motet. For selv om vårt ytre menneske går til grunne, blir likevel det indre mennesket fornyet dag for dag. For vår trengsel, som er lett og som bare varer en kort stund, virker for oss en enda mer overstrømmenende og evig fylde av herlighet, idet vi ikke retter blikket på de synlige ting, men på de usynlige. For de synlige ting er forgjengelige. Men de usynlige er evige" 2. Korrinterbrev 4.16-18

     

    Ny kropp, ny verden etc

    Et menneske består av ånd, sjel og legeme. Kroppen dør, men ånden dør aldri, og en får en ny kropp senere.

    I 1 Korinterene 15, kan en lese om den legemelige oppstandelsen blant annet.

    Utdrag: ".....Kristus er førstegrøden, deretter levendegjøres de som tilhører Kristus" 1 Kor 23

     

    Ellers en link til en som snakker litt rundt dette temaet:

    http://www.nlm.no/it...ig-oppstandelse

     

    "Og jeg så en ny himmel, og en ny jord...." Johannes Åpenbaring 21.1

     

    Døden tur/retur (NRK / Scrødingers Katt)

    http://www.nrk.no/vi...ologi/1.7655094

     

    Det ENESTE kristendommen bruker døden til er å skremme folk fra sans og samling med trusler om EVIG pine i helvete.

     

    Faen i meg noe av det slemmeste man kan utsette et annet menneske for!

     

    Nei, er ikke ment for å skremme...(men ment for noe å se fram til for mennesker som er gode i ånden. En trenger ikke å tro på Jesus / vite om Jesus, for å være endel av dette (ref Johannes 12.47-48 (Den som hører Min Ord, og ikke tror, dømmer jeg ikke" osv....), og se ellers annen tråd på forumet "De gode/snille menneskene kommer til himmelen....."

    Videre ment for å sette fokus på bibelen etc...

  11. Synlig og usynlig verden

    "Derfor mister vi ikke motet. For selv om vårt ytre menneske går til grunne, blir likevel det indre mennesket fornyet dag for dag. For vår trengsel, som er lett og som bare varer en kort stund, virker for oss en enda mer overstrømmenende og evig fylde av herlighet, idet vi ikke retter blikket på de synlige ting, men på de usynlige. For de synlige ting er forgjengelige. Men de usynlige er evige" 2. Korrinterbrev 4.16-18

     

    Ny kropp, ny verden etc

    Et menneske består av ånd, sjel og legeme. Kroppen dør, men ånden dør aldri, og en får en ny kropp senere.

    I 1 Korinterene 15, kan en lese om den legemelige oppstandelsen blant annet.

    Utdrag: ".....Kristus er førstegrøden, deretter levendegjøres de som tilhører Kristus" 1 Kor 23

     

    Ellers en link til en som snakker litt rundt dette temaet:

    http://www.nlm.no/it...ig-oppstandelse

     

    "Og jeg så en ny himmel, og en ny jord...." Johannes Åpenbaring 21.1

     

    Døden tur/retur (NRK / Scrødingers Katt)

    http://www.nrk.no/vi...ologi/1.7655094

     

     

    "......For den time kommer, da alle som er i gravene, skal høre Hans røst, og komme fram, de som har gjort godt, til livets oppstandelse, og de som har gjort ondt, til dommens oppstandelse" Johannes 5.28

    (NB! Det referes kun til ens ånd (om en er god eller ond i ånden, ikke gjerningene sånn sett i seg selv (se annen tråd på forumet ("De snille/gode kommer til himmelen...."))

  12. de ti bud blir sånn sett bare en rettesnor

    Hvordan er det en rettesnor å holde festen for hvetehøsten, eller å ikke ofre blodet av Herrens slaktoffer sammen med syret brød? Er mennesker som ikke holder de usyrede brøds høytid, dårlige mennesker?

     

    I bøker om psykopati f.eks, kan en lese om de aller ondeste menneskene...

     

    (Onde menneske ånder, er en realitet, på samme måte som det finnes onde engle-ånder (de falne englene / demonene)

    Så du sammenligner mennesker som lider av personlighetsforstyrrelser som de ikke har valgt å ha selv, med demoner?

     

    En ond ånd, vil aldri av natur bøye seg for Jesus, vil aldri se på seg selv som ond...

    Ser du på seg selv som ond?

     

    - Endel mennesker, kan leve med indre smerter og press, og av ulike årsaker lettere gjøre negative ting imot andre. Det er ikke slike ting / ikke de menneskene (og disse menneskene kan bli mistolket)

    - Videre, det gjelder ikke personer som er psykotiske etc.

    - Og videre, mennesker kan bli besatt av onde ånder, også gode mennesker, så der kan en mistolke personen også (eksempel på besettelse i bibelen, se Markus 5 (ett av mange eksempler, her eksempel på en som var besatt av veldig onde ånder)

     

    Men, endel / mange mennesker (f.eks ekte psykopater, for å nevne de ondeste menneskene (av de onde), har ingen personlighetsforstyrrelse. De er ikke syke for å si det slik, men onde.

    "De lærde" strides, som det normalt heter, og også på dette området, og mange som har spesialisert seg på dette området (innen fagfeltet psykopati), beskriver disse menneskene, som ikke syke, ikke en personlighetsforstyrrelse, men onde.

    En tar sine valg tidlig i livet (hvordan en vil leve som konstant ovenfor andre mennesker), og former sitt hjerte / ånd.

    Ellers, et utdrag ifra Bibelen:

    "Et ondt menneske, en ugjeringsmann, er den som går omrkring med falsk tale. Han blunker med øynene, han gir signal med føttene, han peker med fingrene. Det er forderv i hans hjerte, hele tiden pønsker han på ondskap, han sår splittelse rundt seg" Salomos Ordspråk 6.12-14

     

    Onde mennesker, er en realitet.

  13. de ti bud forøvrig, er ikke loven, og skal følgelig være rettesnor / følges

    Ingen kristne følger de ti bud. De fleste kristne vet ikke en gang hva de ti bud er, da de ikke har lest historien

     

    ikke-kristne som har vært gode mot Jesus Kristus, får evig liv (se Matt 25:31-46)

    Jesus levde i rundt 30 år for rundt 2000 år siden, i et begrenset område i Palestina.

    Så det er klin umulig for noen som helst ikke-kristne som lever idag å bli frelst på den måten der.

     

    Det er ikke slik ment (ingen kan leve et perfekt liv, de ti bud blir sånn sett bare en rettesnor). En trenger Jesus for å si det sånn, for å bli 100% ren, og for å komme ut av syndefallet.

    Det er kun ment/bygd på, at det finnes onde og gode mennesker (alle mennesker er ikke gode på bunnen for å si det sånn / en tar sin valg tidlig i livet, og former sitt hjerte / former sin ånd).

    Dette er esensielt å se (at det finnes onde og gode mennesker (varierende ondskap ifra menneske til menneske blant de onde menneskene)), for å se evangeliet på rett måte.

    Også de gode menneskene vil kunne gjøre onde handlinger, men kun som fall.

     

    "For syv ganger faller den rettferdige og står op igjen, men de ugudelige kastes over ende når ulykken kommer" Salomos Ordspråk 24.16

     

     

    Det er esensielt å se, at det finnes onde og gode mennesker (mange, kanskje de fleste? har kanskje ikke tenkt så mye slik før, og det kreves kanskje endel psykologi-kunnskap)

    I bøker om psykopati f.eks, kan en lese om de aller ondeste menneskene...

     

    (Onde menneske ånder, er en realitet, på samme måte som det finnes onde engle-ånder (de falne englene / demonene)), hvor noen demoner er ondere enn andre etc)

     

    De som er ond i ånden, vil forkaste Jesus (NB! Handler ikke om ærlig og oppriktig ikke vite / ikke tro på Jesus (ref Johannes 12.47)). En ond ånd, vil aldri av natur bøye seg for Jesus, vil aldri se på seg selv som ond / vil aldri vurdere noe slikt, vil aldri be om tilgivelse for sin egen onde natur osv...De vil av natur, forkaste Jesus uansett (uavhengig om de vet om Han eller ikke).

     

    Og følgelig. Det er ikke dette som frelser en (at en er godhjertet / har en god ånd), men som gjør en istand for å si det sånn, til å motta frelsen via det Jesus har gjort for en. Så sånn sett, får en frelsen kun av nåde og tro, for de som åpner opp for frelsen (ikke av natur forkaster Jesus (enten de vet om Jesus eller ikke for å si det sånn)

     

    Fariserene f.eks...Var prester(skriftlærde), men hadde onde hjerter.

    "....Dette folket ærer Meg med sine lepper, men deres hjerte er langt borte ifra Meg" Markus 7.6.

     

    Altså (hele innlegget oppsumert), det er kun ens ånd det refereres til (hvor onde mennesker aldri vil ha noe ønske om å gjøre gode gjerninger (altid en reduksjon på det området ovenfor andre, altid/konstant, (varirende ifra ond person til ond person hvor mye, alt etter hvor ond personen er), men hvor de kan gjøre "fullgode" ting følgelig, ifm at de ønsker å skjule seg, baktanke med det de gjør, feil utgangspunkt for vurderinger etc)

  14. "Et godt hjerte."

    Hjertet er en muskel som pumper blod.

    Har man et dårlig hjerte, så må man dra til legen å finne ut hva som er feil..

     

    Hva med alle de milliardene av mennesker som ikke annerkjenner Jesus i sin tro/religion??

     

    Hadde Dere som sitter her å er så skinnhellige blitt født i et annet land, med en annen religion og aldri hørt om Jesus engang bare blitt skippa rett til helvete da eller??

    Jødene anerkjenner jo ikke Jesus, hva skjer med dem når de dør? De er jo tross alt "guds utvalgte.."

     

    Kranglinga religionene imellom gjør meg bare kvalm!

    Bare å se innad i kristen norge det..

    Pinsevenner, kirken, jehovas osv er jo ikke enige om ganske grunnleggende ting.

    Er det sånn at er man ikke medlem av rett menighet, så går det dit det er varmt?

    Detta virker som bingo for meg, bare at i bingo har man som regel ikke sjela si som innsats!

     

    Det som er ment i innleggene mine lenger oppe, er at en trenger ikke å vite at Jesus eksisterer, for at det skal gjøre seg gjeldene (altså, frelsen er ikke koblet opp til menigheter, eller å vite om ting etc).

  15. Angående å lese i Bibelen....anbefaler jeg å begynne med Nye Testamentet.

    Det er der en finner selve evangeliet.

     

    I Gamle Testamentet, er det masse lover som skulle holdes, men dette gjaldt kun for jødene (frem til Jesus kom / døde).

    Jesus kom og oppfylte loven. Og en skal ikke leve etter lovene i Gamle Testamentet (som forøvrig kun var ment Guds folk / jødene).

     

    "Men da tidenenes fylde kom, utsendte Gud sin Sønn, født av en kvinne, født under loven, for å kjøpe fri dem som var under loven, for at vi skulle få del i barnekåret" Galaterene 4.4-5

    "Hva da? Skal vi synde siden vi ikke er under loven, men under nåden? På ingen måte!" Romerene 6.15

    Altså, vi skal ikke leve etter lovene i Gamle Testamentet (de ti bud forøvrig, er ikke loven, og skal følgelig være rettesnor / følges (Du skal ikke stjele, osv)).

     

    Det Nye testamentet, er en god plass å starte.

     

    Videre, Salamos Ordspråk (i det Gamle testamentet), er full av gull (selv om noen vers kan være vanskelig å skjønne i første-omgang)

  16. Ja, en blir rettferdiggjort av tro, og ikke av gjerninger.

    Altså, selve "renselsen" ifra syndefallet, får en i nåde, og av tro.

    Dvs, at en "tror av hjertet", om det kan sies slik (at en ikke vil forkaste).

     

    Men å ærlig og oppriktig ikke tro, er noe annet.. (en blir ikke dømd av det / eller mister noe av det).

     

    Ref bibelen: "Hvis noen hører Mine Ord, og ikke tror, dømmer ikke Jeg ham. For Jeg kom ikke til verden for å dømme verden, men for å frelse verden. Den som forkaster Meg, har det som dømmer ham" Johannes 12.47-48.

     

    Altså, det er forskjell på å ærlig og oppriktig ikke tro, og det å forkaste Jesus og Hans Ord.

     

    Gjerninger trenges for å bli frelst, men ment som hvordan ens hjerte er (men det er ikke gjerningene (hjertet) som renser en ifra synden, det er noe som en får via Jesus følgelig).

     

    "Hva gagner det, mine brødre, om noen sier han har tro, men ikke gjerninger? Kan troen frelse ham?" Jakob 2.14

    "Dere ser da, at et menneske blir rettferdigjort av gjerninger, og ikke bare av tro" Jakob 2.24

    "For slik som kroppen er død uten ånd, slik er også troen død uten gjerninger" Jakob 2.26

     

    Kort oppsummering:

    * Gjerninger (et godt hjerte), trenges for å kunne ta del i frelsen/renselsen ifra syndefallet.

    * Å ikke tro Jesu Ord ærlig og oppriktig, (ref Johannes 12.47 ovenfor), påvirker ikke ting.

  17. Det er bibelens budskap, om hvor en vil havne etter dette livet...

     

    De gode menneskene, kommer til himmelen. De onde, kommer til helvete.

     

    (Og for de som tenker rundt seg selv: "Er jeg et ondt menneske", eller føler litt tvil rundt seg selv...så er du iallefall ikke et ondt menneske).

     

    Det er det som er bibelens budskap, om hvor en havner etter dette livet....

    De onde til helvete, de gode/snille til himmelen (gjelder ikke på onde handlinger / fall, men om en en har et godt eller ondt hjerte)

     

    Ref bibelen: Johannes 12.47-48, Mat 5.3-10, og Mat 25.33-46.

     

     

    Hvor hard straff får de som kommer til helvete?

    Det blir individuelt, alt etter hvor harde/onde de er selv (vil møte seg selv i døra i all evighet).

    Ref bibelen: Mat 7.2.

×
×
  • Opprett ny...