Gå til innhold

Theatät

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Theatät

  1. Hei.

     

    Skal på ferie et par uker og har ordnet meg med noen gamle perler for anledningen. Tenkte meg et gjensyn med noen Nintendo-klassikere, som A Link to the Past, FFIV, Super Mario World, ol.

     

    Spillene er enkle å finne, og emulatorer like så, men kontroller er jeg mer usikker på. On-screen kontrollene fungerer ok i rollespill og turbaserte spill (rundet Pokemon Gul på mobilen for kort tid siden), men til mer reaksjonsavhengige spill (Mario, Zelda,..) tror jeg fort de kan bli litt kjipe. Dessuten tar de jo opp verdifull plass på skjermen. 

     

    Lurte derfor på om jeg skulle investere i en håndkontroller til mobilen. Noen som har erfaringer med slike, eventuel vet om noen utsalgssteder i Trondheim?

    Aller helst kunne jeg tenke meg en SNES-kontroll eller lignende, da den er såpass enkel og grei. Finnes noen rimelige USB-varianter av den. Alternativt finnes jo moga, men den er i andre siden av prisaksen.

  2. Takk for tips. Jeg kjørte en liten tur og prøvde å se etter lekkasje da jeg kom fram. Men lite sikt gjør det vanskelig å avgjøre om det er noe som lekker. Hørte noe svak visling da jeg åpnet panseret, så kan definitivt være at det er bremsekraftforsterkeren det skyldes. Må vel frem med lommelykt for å få en ordentlig god kikk.

     

    Ellers høres det litt ut som lyden kommer fra høyre side, noe som taler for at det kan være hjullageret som er påvirket. Var på den siden jeg byttet en knekt fjær for kort tid siden. Tidligere eier hadde hatt en karaoseriskade reparert på den siden, så kan være relatert. Men om det var hjullageret burde jeg vel forvente å høre lyden oftere, og ikke minst når jeg kjørte i høyere hastigheter (kan ikke huske å ha hørt noe mer da jeg kjørte i 110-sone på utenfor Oslo).

  3. Kjøpte for kort tid tiden en brukt Skoda Fabia 2008 modell, og har hatt noen småregninger på den (som en gjerne må renge med på en bruktbil). Etter å ha bytta knekt fjær, samt å fått beskjed om rust på bremseskiver bak (noe som det ikke var nødvendig å ta med en gang) er jeg ikke veldig gira på flere verkstedsbesøk, men er allikevel noe som går og gnager litt på meg når jeg bruker bilen.

     

    Iblant når jeg kjører hører jeg en suselyd fra bilen. Første gang jeg hørte det var ved rolig kjøring i andregir, noe som gikk over da jeg girte opp. Noen dager senere kom lyden igjen, denne gang da jeg kjørte i fjerde gir. Nå virker det helt uregelmessig. Lyden, en halvlav susing som varer i 10-20 sekunder (varierer) kommer stort sett et par ganger i løpet av en halvtimes kjøretur. Jeg har ikke begrep om hva det kan være.

     

    Tenkte det kunne være klimaanlegget som laget lyd, men å justere styrken på dette påvirker ikke lyden. Det gjøre heller ikke å skru av og på stereoanlegget (måtte sjekkes).

     

    Er det noen som har vært borti noe lignende, eller som har ide om hva dette kan være? Eventuelt om det er noe som bør sjekkes asap, eller som jeg kan leve med til større service før EU kontroll om et år? 

     

    Edit: Bilen er 1.4 diesel.

  4. Oppdatering: Sjekket USB-SATA adapteren ved å koble til 1TB-disken med denne. Det fungerte ikke. Trolig fordi den ikke får nok strøm over usb-kontakten (overgangen er beregnet på mindre disker). Mulig den vil fungere dersom jeg gir den strøm fra et annet sted. Noen som vet om dette kan gjøres ved å bruke en Molex-kabel fra strømforsyningen i samme maskin? Eller kan det bli trøbbel, da den får strøm umiddelbart ved oppstart, eventuelt at den både får strøm fra usben og fra strømforsyningen. USB-SATA koblingen ser ca. slik ut: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51Ao-pEVeYL.jpg

  5. Tenkte å utvide largringsplassen på desktop PCen min så har gått til innkjøp av en 3TB Western Digital Caviar Green. Kjøpte den på finn, hvor selger oppga å kun ha brukt den til backup noen få ganger.

     

    Innstallerte den i systemet, men får ikke ting til å fungere.

     

    Har fra før en 128gb Samsung SSD og en 1TB WD Black hdd koblet til. Når jeg kobler til 3TB disken klarer jeg ikke å boote. Istedenfor fryser skjermen på asus startup bildet (har asus hovedkort, z77-Deluxe). Tenker at det er en feil med bootrekkefølgen i systemet, men kommer ikke inn i BIOSen. Står "press DEL to enter BIOS", men hjelper ikke å hamre på del fra jeg slår på maskinen til asus skjermbildet kommer (har prøvd med to ulike tastatur, har lys på tastaturets numlock under oppstart).

     

    Kobler jeg disken ut fungerer alt som normalt.

     

    Har også prøvd å koble ut WD Black disken, og kun starte med SSDen + 3TB disken, men samme feil oppstår.

     

    Sidenote: Tenkte det kunne være noe feil med disken så prøvde å koble til med en usb-sata connetor jeg hadde liggende. Men da skjedde ingenting. Muligens skyldes det connectoren. Fikk den med SSDen når jeg kjøpte den, og vet ikke om den drar nok strøm til å brukes med WD-disken.

  6. Kult at dere skriver om spill med lokal flerspillerdel. Helt enig med kommentarene her om at det er trist å se hvor lite den delen nedprioriteres.

     

    For min del er dette måten jeg har fått dama til å se gleden i gaming, gjennom de siste to Rayman-spillene (egentlig litt rart at de ikke nevnes, kanskje fordi de har vært ute en stund?), og Magica. Tenkte å prøve med Diablo 3 nesten gang. Bare litt usikker på hvor god en må være med klassisk gaming-mekanikk for å co-ope dette. Har selv spilt de gamle Diablo-spillene en go del, og kost meg med dem, men redd det blir for teknisk for dama, som er ferskere for spillmediet. Noen som har erfaringer med å dra med casual-gamere/ferskinger på dette?

  7. Mitt poeng er at vi ikke bør gjøre nettopp det. Fordi det er store forskjeller mellom folks økonomi, også i Norge, uansett hvordan man snur og vender på det.

     

    Jeg synes også det er viktig å understreke at når en vare selges dyrere i en norsk butikk enn en svensk butikk, er det fordi den norske butikken etter alt å dømme har høyere utgifter. Men når en internasjonal aktør som ikke opplever høyere kostnader med å selge noe til en nordmann likevel tar seg bedre betalt for det, er det fordi de vil ha mer penger. At utgivere som også opererer med butikkdistribusjon i Norge ønsker høyere pris på digital distribusjon for nordmenn er én ting, men det betyr ikke i seg selv at det er riktig for GOG å følge etter. Nå har de åpnet en dør det blir veldig vanskelig å lukke igjen.

     

    Er med på tanken, men tror du undervurderer prissetting basert på betalingsvilje, vs. prissetting basert på faktiske kostnader (førstnevnte er alpha-omega i nesten enhver form for prissetting, gitt at betalingsviljen er minst høy nok til å dekke faste kostnader).

    Mener ikke at det er bra at GOG vil gå for en ny betalingsmodell, men bare at det ikke er noe å ta sånn på vei for. Det er muligens en sleip måte å øke inntektene på, men dersom de fortsatt vil tilby DRM-fri software er det en netthandel jeg vil fortsette å støtte.

  8.  

    Flat pris på verdensbasis er da alt annet enn "Fair Price". At vi betaler i Euro fremfor Dollar på Steam (ca 30% høyere pris?) er ingenting i forhold til forskjellen i lønnsnivået i Norge ift. USA. Den dagen servitører i Norge for 7$ i timen (evt. bare tips) kan vi klage på at vi må betale mer for spill enn de må i statene.

    Dette er ikke et argument som holder vann. For det første inkluderer EU en rekke land hvor innbyggerne har langt lavere betalingsevne enn amerikanerne. For det andre er det ikke slik at gjennomsnittlig betalingsevne sier noe om hvor god betalingsevne den enkelte i et land har. Noe som er "billig" for deg kan være "dyrt" for meg. Og sist ? hvorfor skal det i det hele tatt være et mål at folk som eventuelt har mer skal betale mer for samme vare eller tjeneste? Burde da Røkke betale 1000 kroner for en kilo Beate-poteter?

    Poenget mitt er at vi i Norge er de siste som burde klage over urettferdige priser på bla. Steam (og nå også GOG ser det ut til). Det du nevner med Røkke blir i overkant flåsete, da høyinntektsgrupper skattes mer innad i landet, for blant annet å utjevne forskjeller (i alle fall her i Norge).

     

    Dog enig om at en del europeiske land kommer dårlig ut, type øst-Europa, men billig for meg dyrt for deg funker ikke. Det som er billig for meg ER også billig for deg, når vi snakker generell befolkning og prissetting på landsbasis.

  9. Flat pris på verdensbasis er da alt annet enn "Fair Price". At vi betaler i Euro fremfor Dollar på Steam (ca 30% høyere pris?) er ingenting i forhold til forskjellen i lønnsnivået i Norge ift. USA. Den dagen servitører i Norge for 7$ i timen (evt. bare tips) kan vi klage på at vi må betale mer for spill enn de må i statene.

     

    Det samme gjelder forøvrig for land som Australia og New Zealand også, hvor det klages mye, på nett, over hvor mye dyrere software er enn i statene.

    • Liker 7
  10. Heisann.

     

    Trenger noen tips til kabelrydding i PCen min. Har fullstendig modulær strømforsyning, men bruker flere kabler enn det er behov for. Blan annet kunne jeg spart meg en molex-utgang, dersom jeg hadde en molex til sata kabel, og på samme måte kunne jeg spart plass om jeg hadde en sata-sata extender.

     

    Kikket litt på ebay, og ser at disse kablene praktisk talt gis bort, men er litt usikker på hvordan det er å sette billigkabler fra tilfeldige selgere på ebay inn i pcen. Er det noen som har erfaring med slike kabler? Eventuelt andre plasser de kan kjøpes? (ligger på ebay for 10-20 kroner)

  11. Dersom du skal kjøpe 670-kort vil jeg sterkt anbefale Asus DirectCU II, SPESIELT om du planlegger å kjøre SLI. Kortene er meget stille, selv under tung load, kjøleløsningen er rett og slett genial! Kjølingen er dog noe stor, så sjekk om du har plass til to (angrerett kan brukes hvis du ikke har plass).

     

    Angående strømforsyning kan jeg anbefale Seasonic X750. Den er litt hissigere på pris, men har den geniale funksjonen at den kjører vifteløst når load er under 50%. I tillegg er Gold-stempelet et kvalitetsstempel, som skal gi en solid og stabil strømforsyning, som varer mange år.

  12. Helt enig med deg i dine tanker rundt lineære brytere. Må bli brune eller blå på meg. Jeg må nok tenkte litt over saken. Med håndleddstøtte og norske taster ligger prisen på ~1200 før moms og toll. Totalt blir det vel om lag 1500, som er noe høyere enn mitt opprinnelige budsjett.

    Ser at det er mulig å få tak i Qpad mk-50 med brune taster på nettsiden deres:

    http://www.corporate...php?storyid=252

     

    Blir vel 750 + moms og toll, godt over hva det koster i Norge med røde. Mulig jeg kjøper katta i sekken hvis jeg går for det, fremfor Filco-tastaturet. Et stort minus på Qpad-tastaturet er løsningen deres for å blokke ut usb- og audioportene som pro-versjonen (mk-85) har.

  13. Det er virkelig fristende. Jeg lener nok mot et Filco-tastatur, for vil kjøpe noe virkelig bra når jeg først investerer i et mekanisk tastatur, men samtidig skulle jeg likt å vist om det er verdt 2,5x prisen til et fra Tesoro.

     

    Ellers er jeg fortsatt litt usikker på om Brown eller Blue er riktig for meg. Fikk prøve Qpad mk-80 med blå taster på Lefdal i går, og synes følelsen i det var ulikt noe annet tastatur jeg har prøvd (nå er jeg riktignok bare vant til membrantaster, og har såvidt gamet litt på min brors Steelseries 7g). Er det noen av de store kjedene som selger mekaniske taster med MX Brown i Norge?

  14. Tittelen sier vel mye, men la meg allikevel forklare litt nærmere:

     

    Med stilrent mener jeg ikke en haug med ekstra makrotaster i tillegg til det ordinære tastaturet. Ønsker et tastatur i full størrelse med numpad og stor enter tast (altså vanlig størrelse i nordisk layout). Bakgrunnsbelysning er ikke noe must. Håndleddstøtte er dog en fordel.

     

    Bruker først og fremst PCen til skriving/progging, og gaming i andre rekke. Etter å ha testet Cherry MX red, black og blue, likte jeg blue desidert best, men synes den bråkte litt mye. Har hørt at brown er noe roligere, så tror det er optimalt for meg.

     

    Har kikket litt rundt på nett, og synes f.eks. Qpad mk-50 ser supert ut (og med hyggelig pris), men desverre er det bare å få tak i med røde taster fra norske leverandører.

     

    Er det noe som vet om det er mulig å få tak i akkurat det tastaturet jeg leter etter norske (nett)butikker? Eller eventuelt hvor bør jeg ellers lete?

  15. Det er 3*x16, men det blir 2*x8 i sli.

     

    Er helt ny på flere skjermkort i PCen, så faller litt ut begrepsmessig her.

    Når det gjelder valg av slot, bør jeg kjøpe en 3way-bro for å kunne sette kortene langt nok unna hverandre, eller er den medfølgende lang nok?

     

    Mulig jeg kjøper 2 Noctua-vifter, for å holde lydnivået nede. Vet du om ULN-viftene deres er kraftige nok, eller om jeg må kjøpe noen med raskere omdreining?

  16. Driver i disse dager å ser på mulighet for å oppgradere skjermkortoppsettet mitt. Har i skrivende stund ett stykk Zotax 670GTX (ikke amp-utgaven, men den vanlige). Dette er vel det billigste av 670 kortene, noe som gjør det rimelig å oppgradere, men jeg er litt redd for at jeg skyter meg selv i foten.

     

    Da jeg har et fractal R4 kabinett, uten mer en medfølgende vifter, vil det nok bli betydelig varmere med enda et skjermkort, og antageligvis mer støy. Jeg lurer derfor på om jeg heller skal få for ett Asus 670-kort, med deres direct CU II kjøling, som vistnok skal være både effektiv og stille. Eller eventuelt om jeg skal ta den helt ut, ved å selge Zotac-kortet, og kjøpe tu Asus-kort.

     

    Dette blir ca 600-700 kroner mer for hvert kort, og jeg er usikker på om det er verdt det?

     

    Setter stor pris på råd fra dere som har erfaring med oppsett med to skjermkort, i forhold til både temperatur- og støyutvikling.

×
×
  • Opprett ny...