Gå til innhold

chrolsen

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chrolsen

  1. Hei

    Jeg er på utkikk etter cpu-kjøler til en ny maskin. Den skal kjøle 6600k i et Define S-kabinett, og være rimelig stille. Jeg hadde 212 evo i min tidligere maskin og var forholdsvis fornøyd med den, men har fått tilbud om å kjøpe en brukt NZXT x61 til en god pris (omtrentlig det nh-d15 koster ny). Pris er også en viktig faktor, men dersom en x61 til halv pris er verdt det går jeg for den.

    Så er spørsmålet: hvilken kjøler ville du valgt? (tatt i betraktning at x61 koster det samme som nh-d15)

    Har lest meg grønn de siste dagene med håp om å finne noe "nyttig" info om kjølerne satt opp mot hverandre. Enten så er testene gjort på idle uten overklokking (da virker alle like gode) eller med max hastighet og overklokking (da er visstnok x61 en jetmotor). Nå er det sånn at dette blir ytterpunkter, noe som egentlig ikke er så interessant for min del. Jeg lurer på hvordan lydnivået er ved "normal" bruk, muligens en mild overklokk. Er det sånn at x61 kjøler bedre enn nh-d15 og dermed kan man skru ned hastigheten på viftene og likevel oppnå lik temperatur? (og mindre lyd?)

    Takk på forhånd for svar!

  2. Hei

    Tenkte jeg skulle hive meg rundt å bestille ny stasjonær nå som dustin har en del fine tilbud i helga. Ser de har Msi z170a Tomahawk til en fin pris. Mangler Sli, men kan kjøre crossfire, men tviler egentlig på at 2 gpuer blir et tema for min del med det første. Skal kjøres med 6600k, 16gb DDR4 ram, evga g2 750w og tenkte å finne meg et brukt 770 eller 280(x) fram til neste generasjon skjermkort. 

    Har egentlig aldri hørt om dette kortet før nå, men ser det får ok reviews på nettet. Er dette et greit kort til prisen? Skulle det være noen annen grunn enn Sli til å gå opp 400kr til f.eks. z170a Krait?

  3. Hei

    Tenkte jeg skulle hive meg rundt å bestille ny stasjonær nå som dustin har en del fine tilbud i helga. Ser de har Msi z170a Tomahawk til en fin pris. Mangler Sli, men kan kjøre crossfire, men tviler egentlig på at 2 gpuer blir et tema for min del. Skal kjøres med 6600k, 16gb DDR4 ram og tenkte å finne meg et brukt 770 eller 280(x) fram til neste generasjon skjermkort. 

    Har egentlig aldri hørt om dette kortet før nå, men ser det får ok reviews på nettet. Er dette et greit kort til prisen? Skulle det være noen annen grunn enn Sli til å gå opp 300kr til f.eks. z170a Krait?

  4. Ser studasser ved ISS får lønn for å gå på LAOS-kurs. Noen som vet om dette gjelder andre steder, spesifikt ved IDI?

     

    Alle som skal være læringsassistenter under Teknostart må ta LAOS-kurs og får lønn under kurset betalt av sitt institutt. De som tar det frivillig får, så vidt jeg vet, ingen lønn da det ikke er påkrevd for å være "vanlig" læringsassistent. Mulig det endres fom. høsten da alle som skal være læringsassistenter da må ta LAOS-kurs.

  5. Tenker å forhåndsbestille BF4 nå i siste liten. Dersom jeg forhåndsbestiller en fysisk kopi av spillet, vil jeg kunne laste det ned fra Origin ved en senere anledning? Altså at jeg kjøper et fysisk spill, installerer og registrerer og slikt, og med det ha muligheten for å laste ned en digital versjon for å slippe å bruke cdplaten og samtidig kunne bruke spillet på en laptop uten cdrom?

  6. Hei

    Tenker å forhåndsbestille BF4 nå i siste liten. Dersom jeg forhåndsbestiller en fysisk kopi av spillet, vil jeg kunne laste det ned fra Origin ved en senere anledning? Altså at jeg kjøper et fysisk spill, installerer og registrerer og slikt, og med det ha muligheten for å laste ned en digital versjon for å slippe å bruke cdplaten og samtidig kunne bruke spillet på en laptop uten cdrom?

  7. Det er vel ikke forskjell på 6-pinkabler bortsett fra selve utformingen av plastikkhullene (altså firkanter og "runde" hull)? På de kablene som er med PSUen er det nemlig 6 metallkontakter inne i plastikkhullene, en i hvert hull, mens den overgangen eller hva det nå er har bare 5 metallkontakter (i midten på den ene raden er det ingenting). Dette skal vel ikke ha noe å si?

  8. Er straks ferdig med bygginga, men har støtt på et lite problem. 6-pin strømkablene fra PSUen passer ikke helt i skjermkortet (Gigabyte sitt 7870). Kablene går nesten helt inn, det mangler kun en millimeter før den "haka" snapper på plass, men her stopper det altså. Har prøvd med 6-pin til molex(?)kablene som fulgte med skjermkortet, de går helt inn uten noe problem.

     

    Må jeg bare trykke enda hardere inn? Er litt skeptisk til dette da jeg ser på youtube at kablene settes inn uten problemer. Help? :)

  9. Hei

     

    Jeg er ute etter en ny skjerm. Bruksområde er stort sett gaming, surfing og skolearbeid.

     

    Budsjettet er på +-1500 kr.

     

    Jeg ser for meg en 23-24" skjerm uten et veldig merkbart etterslep da dette er noe jeg er møkklei av (kommer fra ps3 på 47" der tida fra jeg trykket til noe skjedde var oppimot 1 sek).

     

    Så denne var på kampanje på dustin, er den noe å satse på?

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    Jeg ser mange velger denne

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    evnt. denne

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    Er en av de et godt valg, evnt. hvilken er best?

     

    Hjelp settes stor pris på!

    Skjermkort er forresten http://www.dustinhom...-e-dvi-hdmi-dp/

  10. Hei

     

    Skal til å kjøpe ny pc og har et spørsmål angående skjermkort. Jeg tenkte meg i utgangspunktet et 7870 grunnet lav pris og forholdsvis god ytelse, men er litt i tvil om hvilket. Skal jeg gå for Gigabyte eller Sapphires 7870? Ser klokkefrekvensen til Gigabyte sitt er 100 MHz større og den har i tillegg en kjøleløsning som ser bedre ut (?). Er den verd de 200 kronene ekstra?

     

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    Eller er det et annet skjermkort jeg burde se på?

  11. Hei

     

    Familien skal ha seg ny stasjonær pc til hverdagsbruk; surfing, mail, musikk og bildeorganisering. Lillebror (og meg og for så vidt) gamer litt og tenker å legge i litt for at den også skal kunne brukes til vårt formål. Fra hans side går det mest i enkle spill slik som LoL og Wow, mens jeg kunne tenkt meg en pc som drar litt mer krevende spill som BF3, Arma2 og FC3.

     

    Jeg har tatt på meg oppgaven å bygge da jeg synes det virker interessant og som mange sier at det gir mer for pengene enn en ferdigbygget. Har kommet fram til et oppsett jeg tror skal fungere, men ønsker gjerne litt feedback på om det er noe jeg burde skifte ut før jeg bestiller.

     

    Ser dette greit ut?

     

    post-279047-0-00006300-1361539338_thumb.png

     

    Er litt usikker på hovedkort, er det bra? Det var det billigste jeg fant på dustin som hadde z77 chipset.

     

    Har strømforsyningen nok kabler til alt av komponenter?

    Er den modulær forresten? Ser at det står det, men på bilde ser den ikke heelt modulær ut.

     

    La til en skjerm da jeg regner med den gamle ikke vil kunne utnytte potensialet i maskinen. Kom over denne på kampanje og lurer på om den er et bedre valg? Den har IPS-panel, men høyere responstid.

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

  12. Jeg prøvde å bytte fra høy ytelse til balansert og da gikk alt mye glattere.

     

    Se også på kontroll panel ->power options-> så se hva det står på Plugged inn , kan være noe der også

     

    Her var grunnen vet du, takk! Her var det et program Acer hadde lurt inn, Acer ePower Management, jeg ikke hadde vært innom på lenge. Så at når pcen var tilkoblet strøm og kjørte høy ytelse var cpu på det laveste, mens uten lader i kjørte den på maks. Grunnen til at det gikk glattere med balansert var at her gikk cpu på maks både med og uten lader. Hvordan cpu plutselig har fått beskjed om å kjøre på minimum med lader i forblir vel et ubesvart spørsmål...

     

    Takk uansett!

  13. Hei

     

    Jeg har en Acer Aspire 6935g laptop (ja, jeg vet den er gammel, og ja den skal byttes om ikke lenge) jeg nettopp har fått et noe spesielt problem med. Som tittelen sier merker jeg et voldsomt fall i ytelse når laderen kobles til.

     

    For å vise til et konkret eksempel spiller jeg DayZ uten lader tilkoblet (med alt på very low forøvrig) med sånn passe flyt. Men med en gang jeg kobler til laderen går jeg fra å telle fps til spf... Og sekundene kan fort bli veldig mange.

     

    Noen som har noe som helst anelse om hvordan jeg får fikset dette?

     

    Specs:

    Acer Aspire 6935g

    Intel Core 2 Duo p8400 @ 2.26 ghz

    Nvidia Geforce 9600m GT

    4gb ram

    Windows Vista

     

    Har oppdatert skjermkortdriver og kjører med høy ytelse-modus.

    Åpnet og blåst med luft for ca. 1 uke siden, men har ikke hatt dette problemet før nå.

     

    Jeg ser av Desktop Info at prosessorbruken går fra ca. 50 til 100% idet jeg kobler til lader hvis det er av interesse.

  14. Ok, takker for svar.

     

    Det blir lite poeng i å gå for PRO-kortet altså?

     

    Var ikke helt klar over "holdbarheten" til en PSU så regner med jeg ikke går ned i pris. Skal se litt på den XFX-PSUen du linket til. Leste at en kabel til hovedkortet var litt kort, er det noen grunn til bekymring? Håper alt skal gå så lett som mulig da dette blir som sagt mitt første bygg. :)

     

    Ser at jeg glemte en HDD. Regner med at bare en SSD blir litt lite i lengden? Har for så vidt en stor ekstern harddisk liggende, er det like greit å bare bruke denne istedenfor en intern?

  15. Hei

     

    Har tenkt å gå til innkjøp av ny stasjonær pc da min 4-5 år gamle laptop begynner å bli sliten.. Jeg ser for meg en så stille pc som mulig, men litt sus er noe jeg er godt vant til så det betyr ikke all verden. PCen skal hovedsakelig benyttes til spilling; BF, Crysis, muligens TSW hvis det overbeviser. Som antydet i overskriften trenger jeg egentlig "alt" utenom mus, så tips til både skjerm og tastatur i tillegg til komponentene tas imot med stor takk.

     

    Jeg har selvfølgelig gjort hjemmeleksa mi og lest rundt her og funnet fram til noe jeg tror vil fungere godt til mitt bruk. Men før jeg går til innkjøp håper jeg på å få noen tips til komponenter som eventuelt burde byttes ut. Budsjettet ligger på omtrent 10k til selve maskina, alt annet kommer i tillegg.

     

    post-279047-0-83575800-1343146101_thumb.jpg

     

    Mest usikker er jeg på PSU, minnebrikker og hovedkort.

     

    PSUen synes jeg var litt i dyreste laget, så hvis noen har tips til en litt billigere modulær PSU av samme kvalitet hadde det vært fint om du ville delt det. :)

     

    Videre er jeg litt usikker på om jeg skal ha Vengeance eller XMS3-brikkene fra Corsair? Forskjeller?

     

    Og til slutt hovedkortet. Ønsker et med WiFi da jeg ønsker at PCen skal kunne være litt fleksibel, og gjerne med viftekontroll. Usikkerheten ligger for det meste i om Z77 Pro-kortet fra Asus er verdt de ekstra 200 kronene. Finnes det eventuelt et billigere HK med samme spesifikasjoner?

     

    Jeg har aldri bygget en PC før så lurer rett og slett på om hvor vanskelig det egentlig er? Har sett gjennom PC-byggertutorialen fra Newegg, det så ikke så helt umulig ut. Tilkobling av kabler i hovedkort og forskjellige komponenter var stort sett det eneste som satte meg litt i tvil.

     

    Til slutt hadde det vært veldig fint om noen kunne kommet med tips til en god skjerm til mellom 1500 og 2000 kr. Kvalitet kommer foran størrelse (Tenkte rundt 24"). Bruksområde blir selvfølgelig samme som PCen; spill.

     

    Tastatur er så vidt jeg har skjønt en smakssak, men dersom du vet om et godt et kom gjerne med innspill.

     

    Takk på forhånd! :)

×
×
  • Opprett ny...