Gå til innhold

Senshi

Medlemmer
  • Innlegg

    485
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Senshi

  1. Hei!

     

    Trenger ny maskin, da min 5 år gamle Asus G1 begynner å bli utrolig treg.

    P150E ser ut som det beste alternativet nå.

     

    Ser ut som jeg velger GTX680M skjermkortet... Burde vært fornuftig og gått for 7970M, men klarer ikke å være fornuftig akkurat i dag :p

     

    Men kan noen forklare meg mSATA SSD (alternativ systemdisk)? Jeg tenkte å ha en SSD som systemdisk pga hastighet etc, og så ha en 750 GB vanlig harddisk, og beholde DVD drev. Men mSATA SSD'ene er oppgitt med mye lavere skrive/lese hastighet enn SSD under systemdisk?

    Vil en mSATA SSD oppleves mye tregere enn om jeg kjører en SSD som systemdisk?

     

    Og under mSATA SSD valget, er det en OCZ og en INTEL SSD. OCZ er oppgitt med bedre skrive/lese hastighet, og er 40GB større, men koster omtrent det samme som INTEL sin. Hvilken er best av disse egentlig?

  2. Må vel nevne at jeg er strålende fornøyd med Noten.

    Var veldig bekymret for at den skulle bli for stor, men ble raskt vant til den. Eneste som plager meg er at jeg har null sjanse til å håndtere den med en hånd når jeg feks kjører bil. Men det er vel kanskje like greit. Er foreløpig veldig fornøyd med batteritiden også. Jeg hadde en HTC Sensation som forsåvidt var en god mobil også, men jeg er avhengig av å ha batteritid en hel arbeidsdag, og Sensation tømte jeg på 3-5 timer. Måtte faktisk gå tilbake til gode gamle Nokia E72 i noen uker nå mens jeg ventet på Note :new_woot:

     

    Har også kjøpt original Samsung aktiv billader og bordlader + 32GB minnekort, Copter screenprotector, Flip Cover, ekstra batteri + div silikon bumpers og vesker.

    Var ikke helt fornøyd med beskyttelsen flip coveret gir. Copter screenprotector vurderer jeg å fjerne. Ser ikke ut som det virka så bra sammen med bruk av stylus.

     

    Kan noen fortelle meg hvordan jeg customizer homescreen etc, og hvor jeg finner kule/nyttige apps & widgets etc som er nyttige og ha?

  3. Hei.

    Fortsatt fantastisk fornøyd etter 3 uker som Note eier. Legger ved noen screenshots av min homescreen: :thumbup:

     

    (Bildet nederst til venstre på homescreen1 åpner S-note appen.)

    (Bildet av dama på homescreen1 er en "direkte link" til hun jeg deler livet med - ja jeg vet..jeg er en heldig mann :love: )

    (På homescreen 3 har jeg laget et par snarveier til mobilbanken og norsk tipping app)

     

    Hvordan får man slik homescreen da? Sorry, men jeg er helt blank på Android... :blush:

  4. Hei,

     

    Tenkte å svi av noen feriepenger på nytt kamera.

    Har nå D40, og synes det er på tide å bytte dette ut med noe nytt og spennende.

     

    Planen var et D90, men er dette på vei ut nå? Er jo blitt veldig billig.... Kan ikke se at noen erstatter er på vei med det første? Blir sinnsykt bitter hvis det plutselig dukker opp en spennende etterkommer rett etter at jeg har kjøpt nytt.

    Ser at D300s ligger i en overkommelig prisklasse. Burde jeg gå for dette istedetfor kanskje? Eller blir dette veldig komplisert for en amatør som meg?

     

    Er bare en amatør fotograf som liker å ta endel bilder. I teorien hadde jeg klart meg med D40 en stund til, men vil oppgradere litt for gadget faktoren sin skyld.

     

    Skal kun ha kamerahus.

    Budsjett: 10 000 kr

     

    Har Nikkor 16-85 mm VR + Nikkor 70-300 mm VR + Nikon SB600 blitz fra før.

  5. Hei,

     

    Skal ha meg ny jobb laptop. Trenger ikke være noe RÅSKINN.

    Trenger ikke evig med ram og HD plass. Vurderte en av disse fancy mini laptopene som er kommet, men fant ut at de har for liten skjermoppløsning?

     

    Skal kun brukes til å lese/skrive mail.

     

    - Må være solid. Ligger mye i bilen påslått mens jeg kjører, og har den mye med ute i felten.

    - Må ha godt tastatur

    - Må ha minst 3 timer batteritid.

    - Skjerm må ha minst 1440 x 990 oppløsning eller noe sånt, pga jeg må ha plass til endel info i bredden.

    - Pris max 8000 kr.

     

    Noen som har noen lure tips?

  6. Hei,

     

    Min kjære mor trenger et nytt kompakt digital kamera....

     

    Jeg kjøpte akkurat Canon Ixus 870 IS til meg selv, og er strålende fornøyd, men hun synes dette ble litt dyrt.

    Hun tenker å bruke max 2000 kr inkl minnekort og evt bæreveske....

     

    Noen som har tips til et lite og lett kamera, med stor skjerm, som tar gode bilder? Bør også være enkelt å bruke (mamma'er er ikke alltid så veldig tekniske)...

     

    Er f.eks Canon Ixus 80 IS noe å satse på? Evt andre tips?

  7. har lyst og gjøre noe med mini cooperen min, men vet liksom ikke hva..

    tenkte kanskje på noe klistre merke greier, men det må jo gjøres skikkeli.. noen som vet om det er noen i bergens området som driver med dette??

    noen som har noen gode forslag om hva eg kan gjøre med minien min?

     

     

    Hva er du ute etter? Hvilke klistremerker er du på jakt etter? Du får jo hvite striper på panseret fra Jæger på Kokstad. I tillegg kan du bestille vinyl på taket (engelsk flagg etc). Evt kan du bestille evig mange og kule vinyls fra Minipirate.com. De har mye kult. Fra Jæger kan du også bestille div speilkapper til speilhusene, som frisker opp litt. Evt tar du deg en tur på ebay og bestiller disse tingene til en brøkdel av prisen Jæger tar.

     

    Evt kan du kjøpe deg Aero kitet som ble nevnt over her. Jeg har det på min bil....

    Så kan du hive på noen fete felger og senke bilen litt. Da blir det bra....

     

     

    Finnes et utall av sjapper på nettet som selger div styling... Jeg har blant annet kjøpt mye carbon snacks til min Mini Cooper S :)

  8. Har prøvekjørt 1 serien med minste diesel motor og en med bensinmotor (140 hk eller noe sånt). Den med minste motoren var kjedelig. Altfor lite motorkraft. Den med bensinmotor var ganske artig. Ble overrasket over relativt stort baggasjerom. Bilen jeg kjørte hadde M pakke + noen herlige seter. Kunne regulere sidestøtte etc elektrisk. Satt som støpt. Satt greit på veien, og morsomt med RWD på vått føre :D

  9. Kan nesten være enig med Sluquet over her.

     

    Er ikke vanskelig å se OM du har innebygget handsfree.

     

    Jeg har R53 Mini Cooper S, men har prøvekjørt den nye R56 og den nye Mini Clubman. Begge disse hadde innebygget handsfree, og da hadde den en tlf knapp på rattet såvidt jeg husker.

     

    Har du en tlf knapp på rattet slik som dette feks (sorry dårlig bilde, men dette var det eneste jeg hadde i galleriet mitt. Er tatt inni en R56)?

     

    c9f2b263.jpg

     

     

     

    Du skal også ha en knapp under speedo (igjen, beklager dårlig bilde. Dette er tatt inni en Clubman):

     

    c84c298c.jpg

  10. Hvis du er helt fersk men allikevel ønsker litt tele, bør vel nikons 70-300mm VR være et greit alternativ. Sjekk det i prisguiden, får gode tilbakemeldinger fra brukere og testere. Hvis du skal opp til 500mm som det anbefales her, må du virkelig bla opp en del kroner, samt dra med deg en ekstra koffert på tur...

     

    En annen ting jeg lurer på, er vr. eller hva det heter. Pratet med en som hadde nikon d40, han sa jeg måtte ha Vr. Er det bildestabilisator på en måte så jeg slipper stativ?

    Er det ingen som klarer å anbefale et annet kamera med objektiv, gjerne et for tele? Til 4500kr etter fratrukket moms.

     

    VR er Nikon sin bildestabilisator ja. VR objektivene hjelper endel slik at du kan slippe stativ. Men skal du ha veldig klare bilder på full "zoom", og evt ved dårlige lysforhold bør man bruke stativ da.

     

    Ville ikke kjøpt 55-200 objektivet uten VR.

    Har selv 55-200 med VR, og synes ikke jeg kommer tett nok på av og til, så jeg skal oppgradere til 70-300 VR ganske snart.

  11. 1. Få blitsen bort fra kameraet, trådløst eller med kabel.

     

    2. Bounce blitsen i tak eller vegg. Her finnes også en del gode løsninger i form av diffusere som kan påmonteres blitsen og som sender littegrann diffust lys fremover i tilegg.

     

    Ok, takk for tips. Må lære meg å bounce blitsen. Når du sier det, visste jeg egentlig om det, men glemte det når jeg tok bilder.

     

    Blits avfyrt rett frem påmontert kamera git uansett grusomt stygt lys som må unngås som pesten, det er bare en aller, aller siste nødløsning om man har et unikt motiv så MÅ fotograferes. :)

     

    Vel, siden jeg ikke har noe super fancy lyssterkt objektiv, ble blits eneste løsning fant jeg ut, siden hele seansen befant seg i et mørkt lokale.

     

     

    a) det er alkohol med i bildet (selskap) siden berusede personer får større pupiller

    b) det er veldig mørkt (større pupiller igjen)

    c) du har stor avstand til motivet (= mindre relativ avstand/vinkel mellom objektiv og blits)

     

    Hmm... Dette traff spikeren på hodet. Blink på alle 3 punktene. Masse alkohol, ganske mørkt og ganske store avstander da jeg ikke alltid hadde mulighet til å gå nært motivet.

     

     

    Jaja, da har jeg hvertfall fått noen verdifulle tips. Får øve meg litt med blitsen. Er helt n00b :p

     

     

    Som oftest hjelper det å sette blitsmodus til

    "røde-øyne reduksjon".

     

     

    Har dårlig erfaring med sånn pre-flash. Lurer jo alle, slik at man ender opp med lukkede øyne på bildene?

  12. Hei!

     

    Har aldri hatt problemer med røde øyne etter at jeg gikk over til speilreflekskamera, men etter en photoshoot i et selskap for noen dager siden fikk jeg mange bilder av røde øyne. Dette var bilder tatt med kit objektiv innendørs og dårlig lys, så jeg tenkte jeg kunne prøve den nye SB-800 blitsen min :cool: Så JA, jeg er n00b med blits, men et sted må man jo begynne.

     

    Men til min store skuffelse når jeg så bildene på pcen i går kveld, ble mange av bildene ødelagt av røde øyne.

     

    Har jeg køddet med innstillingen på blitsen? Er det ikke plug & play? Bildene ble utrolig bra for å være tatt av en "amatør", men hvorfor får jeg røde øyne, og hva gjør jeg i framtiden for å unngå dette?

     

    Håper noen kan hjelpe meg, så jeg kan unngå dette neste gang.

  13. Hei folkens!

     

    Er helt n00b når det gjelder photoshop. Finnes det et enkelt program som lar meg redigere bort røde øyne + sette på en signatur i hjørnet på bildet?

     

    Finnes det et genialt program som kan sette på min copyright på mange bilder samtidig? Har ca 500 bilder fra en photoshoot som jeg vil ha "copyright" på med mitt navn på liksom.

     

    Håper noen kan hjelpe meg.

×
×
  • Opprett ny...