Gå til innhold

tenseii

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tenseii

  1. Et lite spørsmål: Du bor gratis hos din tante. Må hun gjøre noe, eller betale noe for at du skal bo gratis hos henne? Jeg tenker i forhold til at du da får stipend kontra å kun få lån dersom du hadde bodd med dine foreldre.

     

    Er nemlig i lignende situasjon, hvor de man skal bo hos lurer på om dette vil få noen implikasjoner for deres del, da med tanke på skatt osv.

     

    På forhånd takk :)

     

    Hei,

     

    Jeg har egentlig ikke tenkt noe på konsekvense for tante, da jeg har regnet med at hun ville si i fra dersom det får noen konsekvenser for henne...

     

    Altså; grunnen til at jeg bor hos henne er at hun bor alene; hos henne får jeg fred til å lese for meg selv, noe som jeg ikke kan få hjemme hos egen famile. Hun har nektet å ta i mot noen form for betaling! Så jeg har absolutt ingen utgifter til husleie, strøm, nettverk ol: hun betlaer jo for alt dette.

     

    Jeg har egentlig minimalt med peiling på økonomi ol, men slik jeg tenker så kan jeg vanskelig se for meg at hun skal kunne få noen problemer med dette - kan du peke noe mer på hva konkret det var du kunne tenke deg at kanskje kunne oppstå av problemer? Jeg vil veldig gjerne høre dine tanker rundt dette - vil ikke at hun skal få noen problemer mtp mitt opphold!

     

    Du sier jo noe med skatteproblemer her, men jeg ser ikke helt hva som evt ville vært et problem for henne...?

     

    Jeg tenker på om stipendet påvirkes av om man bor gratis eller ikke. Jeg går utifra at en av grunnene til at man ikke får noe i stipend dersom man bor hjemme hos foreldre er nettopp fordi man bor gratis, altså ingen månedlig husleie f.eks, og dermed ikke har det samme behov for støtte.

     

    Vil da det faktum at du bor gratis ha noen påvirkning på dette? Vil lånekassen ved vurdering om man skal få stipend eller ikke sjekke om du betaler noen husleie til din tante?

  2. Et lite spørsmål: Du bor gratis hos din tante. Må hun gjøre noe, eller betale noe for at du skal bo gratis hos henne? Jeg tenker i forhold til at du da får stipend kontra å kun få lån dersom du hadde bodd med dine foreldre.

     

    Er nemlig i lignende situasjon, hvor de man skal bo hos lurer på om dette vil få noen implikasjoner for deres del, da med tanke på skatt osv.

     

    På forhånd takk :)

×
×
  • Opprett ny...