Gå til innhold

annern55

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av annern55

  1. Sampson skrev (9 minutter siden):

    Du står fritt til å avtale noe sånt i avtalen med selger, da er det lurt å sette en monetær grense for hva 'vesentlige mangler' innebærer.

    Takk for svar. Det kan nok være lurt. F. Eks dersom kostnad for å utbedre feil overstiger 20k, så kan kjøpet heves eller pris reduseres. Kan bare se for meg at en eventuell selger stiller seg på bakbeina så fort bilen er solgt. Man har vel en del rettigheter som bilkjøper også så lenge man kan henvise til en skriftlig avtale? :)

  2. Hei!
    Det er labert i bruktbilmarkedet om dagen og jeg ønsker å utnytte det ved å kjøpe en ny bil, og har landet på en Tesla Model 3 Long range / performance. Mine kriterier er helst <40000km kjørelengde og 2020-2021 modell. Jeg er skeptisk av natur og ønsker dermed en tilstandsrapport på bilen. Har hørt for mange skrekkhistorier om folk som har kjøpt katta i sekken, selv om det er innenfor garantitiden, og jeg betaler gledelig 2-3000kr for en tilstandsrapport ut av egen lomme for å maksimere sjansen for at bilen er i god stand teknisk, uten skjulte feil og mangler. 
    Spørsmålet er om dette er noe jeg kan spesifisere i kjøpskontrakten, at jeg kjøper bilen under forbehold om at tilstandsrapport kommer uten betydelige feil eller mangler, og at hevet kan kjøpes hvis ikke vi blir enige om en eventuell prisreduksjon hvis det skulle vise seg å være betydelige feil på bilen som kan være dyrt å fikse.  

    Er noen ukers ventetid på å få en NAF test, så kan ikke akkurat si at jeg tar bilen på dagen hvis dette ikke foreligger, med mindre jeg kan "forbeholde meg" på noe vis. God sjanse for at en bil blir solgt til noen andre hvis jeg må vente flere uker før et eventuelt kjøp, eller at noen andre byr mer. 

    Noen som har noe tips til hva man kan gjøre her, og få ordnet det på mest mulig smidig måte? :)

    Takk på forhånd. 

  3. Hei,
    Ønsker tips og triks til å oppnå iskaldt vann utendørs i hagen, på billigst mulig vis og minst mulig vedlikehold. 
    Kunne sett for meg noe slikt: https://www.youtube.com/watch?v=95PvDegbQGM 
    Kan f.eks legge inn en smart termostat i kombinasjon med en smart switch som bryter strømmen til fryseren når termostaten når 0 grader, som gjør at fryseren holder ca 0 grader på vannet hele dagen.

    Ellers er det jo litt vedlikehold med å rense vannet til fryseren osv hvis man bader oppi der, så et annet alternativ kunne vært å bare bruke fryseren til å generere kaldt vann, og i tillegg kjøpe en stor plasttønne som man bare fyller opp med vannet fra fryseren og fyller fryseren opp med nytt vann.

    Noen andre som har noen smarte ideer her eller erfaring med å bygge noe lignende? Smile
    Takk på forhånd!

  4. Prøv å driv med ting som avleder oppmerksomheten, som en spennende bok, film, terrengsykling/løping, porno, hva som helst som får tankene vekk fra halsen. Etterhvert glemmer du forhåpentligvis hele greia!

    Av alle rådene her så må jeg nesten si at dette er det som hjelper meg mest. I dag var jeg på jobb og jeg merket så fort jeg var litt stresset/var mye som skjedde på en gang så svelget jeg ikke i det hele tatt omtrent, men så fort det roet seg litt ned så begynte jeg å tenke på det igjen og svelget manisk. Så det er åpenbart helt psykisk og det at jeg tenker på det triggerer behovet for å svelge så ofte.. 

    Men det er jo ikke lett å ha noe å gjøre hele dagen. Håper bare når halsen roer seg litt at jeg da også ikke tenker på det siden jeg ikke kjenner noe ubehag i halsen. Det er litt bekymringsverdig at jeg har hatt problemer med slike tanker før jeg nå ble syk, og også når jeg har vært helt frisk har jeg kommet på dette og begynt å svelge som en gærning og ikke klart å legge fra meg tankene på flere dager. 

     

    Har også en annen greie som går i perioder som kanskje kan være noe av det samme. Når jeg strammer nakke/skjevemusklaturen på venstre side og drar kjeven mot høyre så kommer det en liten kneppelyd bak i nakken. Å gjøre dette noen ganger er ikke noe problem, men det har omtrent nesten blitt en slags TIX greie hvor jeg gjør det på autopilot, ofte spesielt hvis jeg er stresset. Det som er greia, er at det gir meg en "frigjørende" følelse i nakken som er godt der og da, men når jeg ender opp med å gjøre samme bevegelsen flere tusen ganger i løpet av en dag, så er resultatet bare at jeg får dritvondt i nakken til slutt, og nå nylig har jeg begynt å få vondt også i tinningen/område rundt der, og det lover ikke godt. Driver å prøve å avvende meg det nå, men jeg synes det er fryktelig vanskelig å bli kvitt..

  5. Begynner å bli dritt lei mine tvangstanker angående å måtte svelge bokstavelig talt 24/7. Har de siste årene gått i perioder hvor ille det har vært, men til tider har jeg faktisk svelget på meg en forjævelig vond hals, bare fordi jeg ikke klarer å få tankene plassert et annet sted. Så problemet er at jeg hele tiden går rundt å tenker "Ikke svelg, ikke svelg", så kjenner jeg at det bygger seg opp og det går faen ikke mange sekundene før jeg ikke klarer å holde det igjen og jeg svelger automatisk. Svelger sikkert 10-15 ganger i minuttet, og nå som jeg har blitt forkjølet og har vondt i halsen klarer jeg ihvertfall ikke tenke på noe annet. Ender opp med at jeg svelger ekstremt ofte, og halsen blir værre og værre. Føler jeg kunne vært kvitt det drittet her nå hvis det ikke var for at jeg provoserer det hele tiden. 

    Har gurglet saltvann i hele dag og spist c vitamin i høye doser, men halsen blir bare værre...

    Noen som har noen tips om noe som kan få meg til å tenke på noe annet? Eller noe som gjør at jeg kan motstå "fristelsen" av å svelge hvert tredje sekund? 

    Råd settes pris på!

  6. Get leverer ikke statisk IP. Før fikk man ofte ny IP ved å restarte modem, men nå er det sansynligvis så få ledige IP4-adresser at man nesten har statisk IP i praksis. Jeg har fått ny IP en gang av Get på ca 5 år.

    Nei det stemmer, jeg leste det nettopp på nettsiden deres at de bare leverte dynamiske ip adresser. Vel, jeg får prøve å ringe inn i dag og håpe på det beste, fordi jeg begynner å bli ganske lei ddos'inga..

  7. Hey,

    Jeg har som sagt en Cisco EPC3925 ruter, og jeg lurer på om det er mulig for meg å bytte WAN/External IP-addressen min. Det virker som om GET har valgt å gi meg en statisk WAN-IP, som ikke har bytta seg på 6-7 måneder. Har i det siste blitt plaget av DDOS angrep og har av den grunn lyst til å få bytta IP'en min, men det virker ikke som om det er mulig med en statisk IP. Å bytte over fra Statisk til Dynamisk har jeg prøvd via et script ( netsh interface ip set address name = "Local Area Network" source = dhcp), men dette bytter bare den lokale ip'en min, altså 192.168.0.x, og ikke den folk bruker for å ddos'e meg.

    Noen forslag? Kan prøve å ringe til GET i morra, men har mine tvil om at de gidder å gjøre noe.

    Takk på forhånd.

     

     

  8.  

     

    Hei, alle sammen.

     

    Veldig nyttig og spennende forum, forresten!

     

    Jeg så at det var misforståelser angående oppgaveteksten i A1, så skal se om jeg kan klarne det opp.

     

    En strofe er en sammenhengende del i lyrikk (sangtekst, dikt) som består av flere verselinjer. Dette betyr at den første linja i den første strofen i "Ja, vi elsker" er en egen verselinje. "Ja, vi elsker dette landet" er en egen verselinje og "som det stiger frem" er også en egen verselinje. Oppgaven er ikke særlig misvisende. Det står i læreplanen at man skal lære om lyrikk, og da lærer man også hva en verselinje og en strofe er. Skjønner hvis det er mange som er fortvilet.

     

    Lykke til med nynorsk i morgen!

    Altså mente oppgaven at vi bare skulle velge tre linjer? Alt går i surr for meg her nå...

     

    Neei, ikke la det gå i surr :):) Oppgaven mente du skulle analysere HELE "Ja, vi elsker"!

     

     

    Hei, alle sammen.

     

    Veldig nyttig og spennende forum, forresten!

     

    Jeg så at det var misforståelser angående oppgaveteksten i A1, så skal se om jeg kan klarne det opp.

     

    En strofe er en sammenhengende del i lyrikk (sangtekst, dikt) som består av flere verselinjer. Dette betyr at den første linja i den første strofen i "Ja, vi elsker" er en egen verselinje. "Ja, vi elsker dette landet" er en egen verselinje og "som det stiger frem" er også en egen verselinje. Oppgaven er ikke særlig misvisende. Det står i læreplanen at man skal lære om lyrikk, og da lærer man også hva en verselinje og en strofe er. Skjønner hvis det er mange som er fortvilet.

     

    Lykke til med nynorsk i morgen!

    Altså mente oppgaven at vi bare skulle velge tre linjer? Alt går i surr for meg her nå...

     

    Neei, ikke la det gå i surr :) Oppgaven mente du skulle analysere HELE "Ja, vi elsker"!

     

    Tre strofer.

     

     

    Hvordan skal man klare å forbinde f.eks "og den saganatt som senker

    drømmer på vår jord", med naturen?

  9.  

     

    Ja, og det er jo bare tre strofer som er oppgitt. Det vil si: vi skal bruke hele teksten. Vedlegg to er tre strofer fra Ja, vi elsker. Det er jo derfor det blir brukt kolon.

    Rart at ordnett definerte en strofe som en verslinje da isåfall og ikke ett vers.

     

    "Gruppe av verselinjer som et dikt er inndelt i, populært kalt vers. Dette er den vanligste bruk av ordet nå."

    http://snl.no/strofe/vers

     

    Wow. Vel fuck ordnett da.

  10.  

     

    Skriv ein samanhengande tekst der du samanliknar korleis naturen blir framstilt i reklamen for Freia Kvikk Lunsj og i nasjonalsongen Ja, vi elsker. Kvifor trur du naturen er så viktig for nasjonalkjensla, for det å vere norsk? Grunngi synspunkta dine.:

     

    Man skal skrive en sammenhengende tekst der man skal sammenligne hvordan naturen blir framstilt i reklamen for freia kvikk lunsj og i nasjonalsangen ja, vi elsker. Med andre ord, så skal dere sammenligne hvordan naturen blir framstillt i reklamen for kvikk lunsj og i nasjonalsangen. Etter det så skal man komme med egne meninger med begrunnelser som skal omhandle "Kvifor trur du naturen er så viktig for nasjonalkjensla, for det å vere norsk"

    Ja men det sto over: Velg 3 strofer i vedlegg 2. Vil gjerne ha ett bilde av oppgavehefte bare for å dobbelsjekke.

     

    Nei, jeg sitter med oppgaveheftet her og nå, og jeg er 100 % sikker på at det står: Del A har en obligatorisk oppgave. Du skal bruke vedlegg 1: reklame for Freia Kvikk Lunsj og vedlegg 2: tre strofer fra Ja, vi elsker når du svarer på oppgaven i A1.

     

    Ingenting over, ingenting ved siden av.

     

     

    Noen som vet noe om når vi får karakterene..?

    Det er fellessensur 17. juni, da samles sensorene og bestemmer karakteren. Tror vi får vite det via faglærer dagen etter, altså 18.juni. Det blir jo dagen før vitnemålsseremonien som er 19.juni.

     

    Det kan også hende at det står på Fronter 17.juni.

     

    Ettersom det jeg har skjønt kommer karakteren til å henge på skolen med vårt kandidatnummer på!!!

     

    Kult! Det håper jeg. Virker så "amerikansk"

     

    Ja, da står det jo at vi skal bruke 3 strofer fra vedlegg 2: "og vedlegg 2: tre strofer fra Ja, vi elsker når du svarer på oppgaven i A1."

  11.  

     

    Noen som vet noe om når vi får karakterene..?

    Det er fellessensur 17. juni, da samles sensorene og bestemmer karakteren. Tror vi får vite det via faglærer dagen etter, altså 18.juni. Det blir jo dagen før vitnemålsseremonien som er 19.juni.

     

    Det kan også hende at det står på Fronter 17.juni.

     

    Ettersom det jeg har skjønt kommer karakteren til å henge på skolen med vårt kandidatnummer på!!!

     

    Du og de utropstegnene dine!! Jeg håper inderlig ikke at du skrev sånn på eksamen, hehe

    • Liker 1
  12. Skriv ein samanhengande tekst der du samanliknar korleis naturen blir framstilt i reklamen for Freia Kvikk Lunsj og i nasjonalsongen Ja, vi elsker. Kvifor trur du naturen er så viktig for nasjonalkjensla, for det å vere norsk? Grunngi synspunkta dine.:

     

    Man skal skrive en sammenhengende tekst der man skal sammenligne hvordan naturen blir framstilt i reklamen for freia kvikk lunsj og i nasjonalsangen ja, vi elsker. Med andre ord, så skal dere sammenligne hvordan naturen blir framstillt i reklamen for kvikk lunsj og i nasjonalsangen. Etter det så skal man komme med egne meninger med begrunnelser som skal omhandle "Kvifor trur du naturen er så viktig for nasjonalkjensla, for det å vere norsk"

    Ja men det sto over: Velg 3 strofer i vedlegg 2. Vil gjerne ha ett bilde av oppgavehefte bare for å dobbelsjekke.

  13.  

     

     

     

    Tror du skulle snakke generelt om Ja, vi elsker

    Slik jeg tolket det også. Men er usikker når jeg leser hva dere andre skriver. Håper for guds skyld det ikke hadde noe å si...

     

    Jeg å. det burde egentlig ikke ha noe å si fordi det var en veldig uklar oppgave, og mange tolket den på din måte mens mange tolket den også slik jeg tolket den. Vi får nesten bare vente å se :s

    Dette er oppgaven: Del A har en obligatorisk oppgave. Du skal bruke vedlegg 1: reklame for Freia Kvikk Lunsj og vedlegg 2: tre strofer fra Ja, vi elsker når du svarer på oppgaven i A1.

     

    Jeg ser ikke at det står verselinjer noe sted....

    det stod over oppgaven, helt på starten om jeg husker riktig.

     

    Ja, vi får vel det. Men som Lenaaf sa, så er det mulighet for å klage da det var en misledende oppgave :)

     

    Klage til hvem ???

     

    Utdanningsdirektoratet antar jeg, det er vel de som har ansvar for å lage eksamensoppgavene

  14.  

     

     

    Tror du skulle snakke generelt om Ja, vi elsker

    Slik jeg tolket det også. Men er usikker når jeg leser hva dere andre skriver. Håper for guds skyld det ikke hadde noe å si...

     

    Jeg å. det burde egentlig ikke ha noe å si fordi det var en veldig uklar oppgave, og mange tolket den på din måte mens mange tolket den også slik jeg tolket den. Vi får nesten bare vente å se :s

    Dette er oppgaven: Del A har en obligatorisk oppgave. Du skal bruke vedlegg 1: reklame for Freia Kvikk Lunsj og vedlegg 2: tre strofer fra Ja, vi elsker når du svarer på oppgaven i A1.

     

    Jeg ser ikke at det står verselinjer noe sted....

    det stod over oppgaven, helt på starten om jeg husker riktig.

     

    Ja, vi får vel det. Men som Lenaaf sa, så er det mulighet for å klage da det var en misledende oppgave :)

     

    Ja :) Gjett om jeg skal klage hvis jeg for feil på A-delen!

     

     

     

    Tror du skulle snakke generelt om Ja, vi elsker

    Slik jeg tolket det også. Men er usikker når jeg leser hva dere andre skriver. Håper for guds skyld det ikke hadde noe å si...

     

    Jeg å. det burde egentlig ikke ha noe å si fordi det var en veldig uklar oppgave, og mange tolket den på din måte mens mange tolket den også slik jeg tolket den. Vi får nesten bare vente å se :s

    Dette er oppgaven: Del A har en obligatorisk oppgave. Du skal bruke vedlegg 1: reklame for Freia Kvikk Lunsj og vedlegg 2: tre strofer fra Ja, vi elsker når du svarer på oppgaven i A1.

     

    Jeg ser ikke at det står verselinjer noe sted....

    det stod over oppgaven, helt på starten om jeg husker riktig.

     

    Nei, jeg sitter med oppgaveheftet i hånda.

     

    Kan du da et bilde av det?

  15.  

    Tror du skulle snakke generelt om Ja, vi elsker

    Slik jeg tolket det også. Men er usikker når jeg leser hva dere andre skriver. Håper for guds skyld det ikke hadde noe å si...

     

    Jeg å. det burde egentlig ikke ha noe å si fordi det var en veldig uklar oppgave, og mange tolket den på din måte mens mange tolket den også slik jeg tolket den. Vi får nesten bare vente å se :s

    Dette er oppgaven: Del A har en obligatorisk oppgave. Du skal bruke vedlegg 1: reklame for Freia Kvikk Lunsj og vedlegg 2: tre strofer fra Ja, vi elsker når du svarer på oppgaven i A1.

     

    Jeg ser ikke at det står verselinjer noe sted....

    det stod over oppgaven, helt på starten om jeg husker riktig.

  16.  

     

     

    Slik jeg forsto oppgave A1 så skulle man velge 3 strofer i vedlegg 2 (nasjonalsangen). Måtte man velge Ja vi elsker, altså første vers, første linje, eller kunne man velge 3 hvorhen man ville?

    Spurte læreren, han mente at de 3 versene var det de mente med 3 strofer.. Men jeg tolket det også slik som deg først.. :-/

     

    Kødder du? Da klikker jeg! Faen til misledene isåfall.

     

    Du er ikke alene der! ;-(

     

    Søkte til og med opp definisjonen på en strofe på ordnett og det kom opp "Verslinje", så kan ikke helt forstå hvordan vi selv skal kunne klare og vite at vi skal omformulere definisjonen på et ord. Det blir for dumt, hehe.

  17.  

    Slik jeg forsto oppgave A1 så skulle man velge 3 strofer i vedlegg 2 (nasjonalsangen). Måtte man velge Ja vi elsker, altså første vers, første linje, eller kunne man velge 3 hvorhen man ville?

    Tror du kunne velge selv. Det sto jo bare tre strofer fra ja vi elsker!

     

    Ja, håper nå det, hvis ikke er det jo helt på trynet. Spurte også læreren min, og hun sa også det samme som deg.

  18.  

    Slik jeg forsto oppgave A1 så skulle man velge 3 strofer i vedlegg 2 (nasjonalsangen). Måtte man velge Ja vi elsker, altså første vers, første linje, eller kunne man velge 3 hvorhen man ville?

    Spurte læreren, han mente at de 3 versene var det de mente med 3 strofer.. Men jeg tolket det også slik som deg først.. :-/

     

    Kødder du? Da klikker jeg! Faen til misledene isåfall.

    • Liker 1
  19. Det er ekstremt unormalt at en 14 åring får gallestein problemer, men det kan godt hende at det er en bakteriell infeksjon av noe slag. Magesmertene har dempet seg en del, men tror nok jeg tar en tur til legevakta, men det er et helvette å først måtte kjøre 30 min til nærmeste legevakt, også sitte der og vente i 5 timer...

     

    Det har nok ikke noe å si, men jeg har hatt influensa i 2 uker et par dager før jeg fikk dette...

  20. Hei. Jeg er en gutt på 14 år og lurer på hvorfor jeg har grønn avføring. Jeg har aldri blitt plaget av dette før.

    Etter å ha søkt litt så har jeg funnet ut at det kan være matforgiftning, men det skjønner jeg ikke hvordan kan ha skjedd, fordi jeg har bare spist hjemme, og her er vi nøye på sånt.

    Jeg har også et par symptomer, jeg er kvalm, har vondt i magen, og blir utrolig svimmel når jeg reiser meg opp, noe som er veldig ubehagelig, fordi jeg må på do veldig ofte. Avføringen min er som grønn diaré, men jeg leste at hvis man har matforgiftning så er avføringen din grønn, men fast, så jeg vet ikke hva dette kan være.

    Er dette noe som går over ganske fort, eller burde jeg dra til legen å få sjekket ut dette?

     

    Jeg har også søvnvansker, og har bare sovet et par timer de siste dagene.

  21. Hey folkens, jeg lurer på en ting

    Jeg var så dum som brukte Glitchyjoeys 4.20 mfw.

    Så jeg har tenkt til å reverte ps3en min.

    Jeg lurer på siden 4.21 ofw har kommet ut oppdaterer ps3en seg automatisk til 4.21? Jeg håper ikke det fordi det har kommet en 4.11 dex debug/test firmware som kan føre til en 4.11/4.20 ps3 cfw jailbreak.

    Noen kommer kanskje til å finne en security exploit i sony's system som fører til at noen klarer å cracke nøklene for å få install package files til å fungere.

     

    Takk for alle svar ;)

×
×
  • Opprett ny...