Gå til innhold

MortimusPrime

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MortimusPrime

  1. Fagbrev basert på IKT-servicefag gir deg grunnlag til å søke på data-linjer på de høgskolene/universitetene som tilbyr en Y-vei inn på disse linjene. Hos samtlige studiesteder er det obligatorisk å bestå et forkurs i matematikk over sommeren for å kunne gå videre til første semester. Dette er absolutt overkommelig. Studenter som tar Y-vei vil ha et noe tilpasset opplegg i forhold til andre studenter når det kommer til matematikk og fysikk, altså at de tar kurs som er tilpasset nivået de er forventet å ligge på etter yrkesfag og forkurset.

    Har du ståkarakter i R1, R2 og /eller Fy1 kan du (såvidt jeg vet) slippe forkurs og tilrettelegging, om det er intressant for deg. Det utgjør derimot ingen stor forskjell: ved endt utdannelse vil du ha samme kompentanse som andre data-studenter.

     

    Dersom du finner en passende linje på et studiested som du ønsker å studere ved, og du har motivasjon og interesse nok til at du vil gjøre en del tungt arbeid for å få denne utdannelsen, så ser jeg ingen grunn til å ikke sende inn en søknad.

     

    Ellers kan jeg nevne at det stort sett ikke er nøye om du studerer spesifikt spillprogrammering eller datateknikk. Du lærer mye relevant på begge typer linjer.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...