Gå til innhold

KajAS

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KajAS

  1. Har jeg forstått dette riktig? Noen har utviklet en app som bare kjører WP? Jeg føler at jeg må ta meg sammen for å ikke skrive spydigheter og sarkasmer.

     

    Har i dag Lumia 950 og Galaxy 7. Trives fortreffelig i jobb-sammenheng med min Lumia 950 (og kommer sannsynligvis ikke til å pensjonere den ennå). Det er allikevel helt klart langt flere og bedre app'er til Android for personlig bruk, men de er ikke nødvendigvis noe mer nyttig i jobbsammenheng. Blir det ikke litt krampeaktig å rakke ned på disse telefonene til stadighet? Spørsmålet er hva man skal bruk dem til. For min del hadde jeg så absolutt ikke trengt alle app'ene, men de er selvfølgelig kjekk å ha når de først er tilgjengelig.

     

    Som forbrukere er det for lite med bare 1-2 alternative OS'er. Windows har så absolutt vært med på å holde opp konkurransen ut fra "risikoen" at de kunne lykkes å komme inn i markedet. Frafallet vil ikke styrke det videre presset på de gjenværende aktørene til å videreutvikle, heller øke fortjenestemarginene. Så jeg vet ikke helt hva du lovpriser? Eksistensen av Windowsbaserte telefoner har vel ikke hindret deg å velge noe annet?

     

    I framtiden blir skillet ennå mindre mellom hva som er en mobiltelefon, nettbrett og PC annet enn størrelse og om man kan ringe med det. Skal ikke se bort fra at det også i framtiden blir mulig å ringe med noe som er basert på Windows.

  2. Microsoft Lumia 950, det lille sammenleggbare tastaturet til Microsoft, samt finne en skjerm/TV med trådløs tilgang (Miracast), så har man en PC med Office-programmene og andre app'er som måtte være tilgjengelig. Er ikke skjermen tilgjengelig trådløs, så er adapteret til Microsoft utmerket for å løse dette. Alt burde få plass i en jakkelomme, dvs ikke skjermen/TV'en. I tillegg må man ha med ladder til telefonen og kanskje en mus. Begrenset hvor elegant det er i lengden å bruke mobiltelefonen til styreplate, men det fungerer. Man trenger ikke å ta med Contiuum-boksen med ledninger annet enn at man sikkert får bedre ytelse.

    • Liker 2
  3. Har brukt Garmin-klokker i mange år og de er blitt bedre og bedre både når det gjelder brukervennlighet, batterilevetid og presisjon i logging. Spesielt høydemåling kan være problematisk/unøyaktig. Man kan fort logge på seg noen meter ekstra med en dårlig klokke. Har tenkt på type Forerunner 235 eller 630, spesielt den siste (mindre og lengre batteritid enn 920). Hvorfor er ikke denne tatt med? Er også litt nysgjerrig på Microsoft Band 2 hva den kan brukes til i forhold til trening.

  4. Hvis kundene må betale selv, så vil man kunne velge hvilken måte man betaler på ut fra hva som er hensiktsmessig og hva det vil koste. Vanlig bankkort fungerer utmerket. Hvis man ønsker å bruke noe annet, så burde man betale selv det det koster, ikke la andre være med på å betale fordi noen velger dyre betalingsløsninger. Egentlig burde ette være lovfestet, så parasitter ikke får trenge seg på med sugerørene i betalingsprosessen. Spesielt små konkurranseutsatte butikker har ikke mulighet til å kreve gebyrer av de som velger dyrere betalingsløsninger, da mister de kundene. Dermed blir det heller fordelt på alle kundene innbakt i prisene.

  5. Reduksjon av støy er tydeligvis noe som DELL ikke legger nok arbeid i. Har en DELL XPS 12 som støyer nok til at jeg føler at jeg ikke kan ha den med i møter (er blitt bedre etter oppdateringer, men fortsatt ikke stille nok). Har også en Lenovo Yoga 2 Pro som ikke støyer på samme måte, så noen får det til.

     

    En bærbar PC i dag bør være tilnærmet støyfri, i alle fall når den koster over kr 10.000.

  6. Har selv Lumia 930 (sort vel og merke). Merker spesielt bedre batteritid fra 925, også større skjerm og bedre bilder/video. Ytelsen er aldri et problem. Perfekt jobb-telefon med e-post, One drive, Lync, Office-programmene (redigere selvfølgelig sjelden på telefonen). Mangelen på app'er for folk flest er sannsynligvis et overdrevet problem. Som oftest finner man et alternativ hvis det allikevel skulle dukke opp et behov.

  7. På tide at teleselskapene ikke lengre kan presentere sin dekning på samme måte som bankene reklamerer for sine spareprodukter med uante avkastningsmuligheter.

     

    Først når man får sannheten om hvilken dekning det egentlig er i Norge, så er det kanskje håp om et politisk engasjement om hvor elendig det egentlig er og hva som skal gjøres.

     

    Kanskje bør man stille krav om at også f.eks fritidsboligere kan koble seg til de gamle kobberledningene (ut fra et sikkerhetshensyn), der hvor det er ingen eller bare sporadisk mobildekning. Har selv blitt avvist av Telenor, selv om ledningen omtrent henger utenfor vinduet.

  8. @KajAS: jeg kan garantere deg at kartene blir etterprøvet. Hvis du hadde fulgt med i media ville du ha sett at Telenors dekningsdirektør i snart 20 år har kjørt land og strand rundt med n mobiler i bilen. Hvis noen kan noe om dekning i praksis så er det han. Alle operatører har dessuten egne målebiler som de bruker til å kvalitetssikre dekningen.

     

    Vet ikke hva du garanterer og hvor. Har hytte i et område hvor Telenor viser at det skal være 3G-dekning. Problemet viste seg at det knapt er mulighet til å motta og sende SMS. Selvfølgelig kunne det være mobiltelefonene som har dårligere antenner enn de gamle ikke-smarte. Kjørte rundt etter veiene i nærområdet og gikk rundt på alle fjellknauser (ca 3-5 km hit og dit) uten å oppleve noen revolusjon av signaler, klarte i alle fall å lese nettaviser på telefonen med litt tålmodighet (kan variere litt i ytelse). Neste steg var at jeg anskaffet en 3G-router med ekstern antenne til hytten for kanskje å få del av den påståtte 3G-dekningen, men uten å lykkes. Kanskje var beliggenheten feil, så jeg kjøpte Telenors egen 4G-router som kan kobles til strømuttak i bilen. Routeren fungerer utmerket på hotell i Oslo i alle fall. Kjørte på ny rundt på jakt etter de påståtte signalene uten å lykkes. Sam sagt, Telenors dekningskart viser at det skal være 3G-signaler, men jeg finner dem ikke. Forklaringen er selvfølgelig at senderen er 1,5-2 mil borte og selv om terrenget hadde vært flatt, så hadde det vel knappes vært tilfredsstillende signaler. Så hvilken garanti du kan gi for at dekningskartet er å stole på, det må du gjerne fortelle mer om. Og jeg tror ikke at min opplevelse er så veldig spesiell i forhold til Telenors påståtte dekning.

    • Liker 2
  9. Et vesentlig problem er at dekningskartene til Telenor og sikkert de andre aktørene baserer seg på "tvilsomme" teoretiske beregninger som aldri blir etterprøvd hverken av de som har ansvar for tele i Norge eller å følge opp usaklig markedsføring. Dermed får mobiloperatørene operere med påstander om at det finnes god dekning (og skryte på seg det), der det ikke er dekning eller sporadisk (opplever selv at det kan variere på samme sted fra noe til ingen, et område hvor Telenor påstår det er god dekning). Når det ser bedre ut enn det er i virkeligheten, så blir sikkert også det politiske engasjementet og styringen borte. Hvem bryr seg i det politiske miljøet når det ser så bra ut?

    • Liker 2
  10. Er blitt vant med Windows 8 med berøringsskjermer. Største problemet er at jeg er begynt å fingre på de andre skjermene også. Windows 8 er bra, men måtte bruke litt tid for å bli kjent, men gjorde det også fra DOS til Windows 3.0 og fra XP til Vista etc. Berøringsskjermer er absolutt en fordel i dette operativsystemet og ønsker det også på mine 2 27" skjermer på kontoret (ville være langt letter å flytte i mellom programmene istendenfor å lage slitegrop i skrivebordet med musen pga all flytting fra og tilbake).

     

    Skulle vært litt mer funksjonelt å sette opp fliser (plassering) for det enkelte program, bl.a når man installerer nye program så dukker alt opp. En oppsettsrutine burde finnes og svakt at ikke Office 2013 er bedre tilpasset flise-verden(har i alle fall ikke funnet løsning på dette).

     

    Classic Shell løser mye hvis man ønsker det gamle menysystemet, men savner det egentlig ikke, bare muligheten for en bedre måte å organisere flisene på (og selvrensende skjermer).

  11. Hvorfor skal man blande e-post fra ulike kontoer i samme liste/epost-visning? Høres helt kaotisk ut. Har jobb-epost og privatkontoene på hver sin flis (3 totalt i tillegg til telefon og tekstmelding) og det fungerer utmerket. Vet hvilke medier jeg har ubesvart/ulest til en hver tid (ut fra hvor hyppig oppdatering jeg har satt selvfølgelig).

    • Liker 3
  12. Har prøvd Samsung og HTC i tillegg til Nokia Lumia 800 og nå 920. Nokia er den eneste som lager gode Windows-telefoner. Eneste ankepunktet er høy vekt på Lumia 920 og at konen min tar nok bedre bilder med sin Nokia S8. Ellers er det en fortreffelig telefon. Manglene på APP'er må i hovedsak være knyttet til å bruke telefonen som leketøy, mangler ikke noen. Håper dette OS'et får et langt liv med god utvikling.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...