Gå til innhold

RustyGalloway

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RustyGalloway

  1. Apple har jo frem til nylig ikke delt overskuddet med aksje-eiere. Det har gjort at de har bygd seg opp et stort reserve :)http://techcrunch.com/2012/04/24/apple-q2-earnings-apple-now-has-over-110-billion-in-cash-reserves/

     

    Greit nok, men jeg tror nok ikke at Apple kan utkonkurrere et selskap med større omsetning bare fordi de eventuelt har større egenkapital. Det handler jo mest om likviditet og evne til å skaffe nødvendig kapital for en slik investering. Og der er nok Samsung "storebror" hvis det virkelig skulle tette seg til.

     

    Det kan godt hende at Apple har større incentiv til å vinne denne konkurransen enn Samsung, men at Apple skulle kunne utkonkurrere Samsung hvis de bare ville det nok, er høyst usannsynlig. Det er nok mest snakk om hvilket selskap som har mest lyst på disse patentene når alt kommer til alt.

  2. Også er det vel liten tvil om at Apple har den største kontant-reserven av de nevnte bedriftene, så de vinner jo om de virkelig vil.

     

    Dette er en interessant betraktning.

     

    Jeg har ikke så veldig detaljert peiling på profitten og overskuddet til de nevnte selskapene, men hvorfor er det liten tvil om at det desidert minste av de to selskapene har mer reserver?

     

    Samsung Group har vel 3-4 ganger så stor omsetning som Apple Inc, og Samsung Electronics er verdens største IT/elektronikk-selskap så vidt meg bekjent.

     

     

×
×
  • Opprett ny...