Gå til innhold

Chris.Naess

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chris.Naess

  1. Vi hadde ikke en RFID skanner, men en strekkode skanner. Vi hadde en strekkode skanner som automatisk skrev inn strekkode nummeret når vi skannet et strekkode, den ble koblet opp mot PC'n via USB. Vi hadde en som var lignende denne: http://www.clasohlson.com/no/Zebex-Z-3100-Magic-C-strekkodeleser/38-4053

     

    8872176222238.jpg

     

    Hvis du ønsker å gå for RFID, så må du i tillegg kjøpe kort som har en RFID brikke. Det blir endel ekstra utgifter med det.

    Men med strekkode så kan du bare printe ut strekkoder og laminere dem sammen med kort.

    Fordelen med RFID, er at det er vanskelig å klone et RFID kort og er en mye sikrere teknologi en strekkode (da man bare trenger en kopimaskin for å forfalske et kort med en strekkode).

     

    Her er et utvalg RFID skannere (USB):

    http://www.barcodesinc.com/cats/rfid-readers/usb.htm

     

    Den som kanskje er enklest å bruke, er denne: http://www.barcodesinc.com/caen-rfid/part-wr1260ixaaaa.htm

    Da den ser mindre "klumpete" ut, og det er bare å legge kortet på, så blir den skannet automatisk.

     

    r1260i.jpg

     

    "Thanks to its low profile (15 mm) and its size (approximately an A4 page), the Slate reader is the perfect choice for various applications such as point-of sales, document tracking, tag programming stations, access control and so on. It can also be used as a building block for smart shelves and smart displays. The reader is powered and controlled directly by an USB cable, thus allowing to read EPC Class1 Gen2 UHF RFID tags in an easy desktop environment."

     

    Det billigste å gå for er altså en strekkode skanner. Men det sikreste er RFID. Men det spørs helt hva slags data som skal bli lagret og sendt til en server, og hvordan dataene skal bli behandlet.

     

    Men ta det jeg sier men en liten klype salt, da jeg er ingen ekspert på området. Og dette er kun basert på selvlært og erfart kunnskap. Man kan kalle meg en slags Hobby IT Tekniker (eller noe lignende :p).

    Jeg skal sende informasjon om når den ble registrert inn, og når den blir registrert ut. :) Dette må da bli registrert opp mot en unik ID. SLik at man kan hente ut rapporter om ID

  2. Hei,

     

    jeg lurer på om det er noen som kan hjelpe meg med følgende:

     

    Jeg skal sette opp et system hvor man skanner en brikke/kort/etc (er ikke så veldig viktig hva man skanner) og at dette blir registrert av mottageren. (hva anbefaler dere?) Det må være mulig å sende informasjonen til en server på internett hvor man kan logge seg inn og sjekke detaljer om innlogginger. Dette skal være et enkelt program slik at alle kan bruke det.

     

    Jeg er ideskaper, og har ikke ekstremt gode kunnskaper på dette området.

     

    Jeg håper dere kan hjelpe meg med dette!! :-))

  3. Hei.

    Jeg har akkurat fått et Visa Spendon kort med en verdi på 1000kr for å være med i en spørreundersøkelse. Det jeg lurer på er, kan jeg få tatt ut pengene på noen som helst måte, eller må det brukes? Håper på svar.

    Mvh

    wampster

    Hei,

     

    Jeg har selv hatt Spendon, og jeg er 99% sikker på at det ikke går :p Du kan jo selge det til en kompis for 900? ;)

  4. Hei,

    Jeg har lest gjennom hele diskusjonen, og da jeg søkte jobb hos min arbeidsgiver skjedde dette gjennom Finn.no
    Se for deg 30-40 personer ramle inn på kontoret for å presentere seg personlig. Det er som Hjemlengsel sier, for at en slik prosess skal kunne fungere må det går ryddig for seg. Det nytter ikke å tenke at det bare er "jeg" som leverer søknaden personlig. For slik er det ikke.

    Samtidig ser jeg at de uten arbeidserfaring kunne tenke seg å stikke ut blant alle søkerne.
    For å stikke deg ut bør du heller prøve følgende:

     

    1) Skriv en ryddig og lett oversiktlig CV

    2) TENK! , hva kan DU gjøre for bedriften? Hvorfor skal de velge DEG?

    3) Skriv en kort søknad hvor du tar med det du fant ut i punkt 2.

     

     

    Det er positivt å være engasjert, men det er ikke lurt å mase på arbeidsgiveren!

     

    Smil, vær deg selv, det er det nemlig kun du som kan! :)

  5. Hadde jeg vært deg ville jeg begynt som avisbud, man tjener ikke bare gode penger, men man sitter igjen med en verdifull erfaring. Nylig fikk jeg en jobb, og det mye på grunn av min erfaring jeg fikk som avisbud! :-) Du får feriepenger, god provisjon, og mosjon. Selger du mange aviser vil jeg tro du kommer til å like jobben som avisbud.

     

    Det er ingenting i veien for at du om noen år får deg en jobb i butikk eller lignende, men mitt inntrykk av deg er at du ikke har noen form for erfaring, men er ute etter en. Dersom du bor i Hordaland kan jeg skaffe deg en jobb som avisbud allerede idag, gi meg en lyd hvis du tror det kan være av interesse! :-)

     

    Ellers vil jeg si meg enig med de andre ovenfor, det er dessverre ikke så enkelt å skaffe seg jobb i en så ung alder, men dersom du har erfaringen, kunnskapen, og motivasjonen kan du fort klatre blant stillingene som du kommer til å treffe om noen år.

     

    LYKKE TIL MED JOBBLETINGEN! :)

    • Liker 1
  6. Har du noen interesser? Noen av mine venner jobber i databransjen, matvarehandel, Frank mohn (lagerjobb) osv.

     

    Jeg er veldig glad i dagligvarebutikker da, men tror det er det å stå i kassen som frister mest. Kanskje en jobb hvor man får treffe kunder i kasse/resepsjon/lignende.. :-)

  7. Hei!

     

    Jeg har søkt meg inn på Service & Samferdsel og gleder meg til det.

    Som dere sikkert vet er det vanlig å ha 1 dag i uken hvor man har praksis.

    Jeg er usikker på hvor det er best å jobbe med tanke på en fremtidig jobb og slikt, men er det noen som har noe de ønsker å fortelle om evt. anbefale? Hva/hvorfor?

     

    Jeg kan i tillegg nevne at jeg bor i Bergen, men det har ikke noe å si dersom du snakker for en bransje el. :)

     

    Jeg er glad i fysisk arbeid, og kunne tenkt meg noe som kan gi meg muligheter innenfor salg og service.. :-)

     

     

     

    Tusen takk for svar! :)

  8. Er jo litt dumt da, og ikke syntes jeg at det gir særlig mening heller.

     

    En som har vært medlem fra f.eks 2009 trenger nødvendigvis ikke å ha 12983 innlegg. Jeg bruker forumet mest til mine egne problem, og jeg leser store deler av tiden jeg bruker på diskusjon. Så det at man ikke kan stole på personer fordi de har få innlegg blir helt feil.

     

    Hvis du skal ha alt på det rene foreslår jeg at du begynner å sjekke adressene mot de forskjellige navnene slik at alt stemmer. Dersom det ikke stemmer kan heller ikke vedkommende delta, fordi det er feil navn. Eneste grunnen til at jeg selv gidder å delta er jo av den grunn at jeg faktisk vil DELTA. Hvis jeg først skal svindle noen så er det i ihvertfall ikke ved å svindle meg til en julegave til 100,-......!! :grumpy:

     

    Håper du skjønner at jeg bli litt frustrert. Men det er nok sikkert slik det har blitt til, vi lever jo tross alt i 2012, hvor man ikke eier respekt, tillit, eller folkeskikk ovenfor andre individer i samfunnet.. :nei2:

     

     

    Takk!

×
×
  • Opprett ny...