Gå til innhold

Viccy84

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Viccy84

  1. Nå har jeg endret adresse til ungen til meg, jeg har skrevet en ny samværsavtale med far som ikke er skrevet under ennå, fordi jeg må renskrive den. Og jeg har sagt klart ifra at jeg vil ha 50/50 løsning.

     

    Han ville først ikke møte på fam.råd.kontoret pga at han ikke får delt foreldreansvar med meg. Den skal være min, ferdig!

    Så ville han ikke skrive en kontrakt fordi han mister barnebidraget. Men han hadde ringt nav i følge han selv og de kunne si at han fikk litt penger hvis vi delte, noe jeg tviler på. Men jeg spiller med.

  2. Neste gang sier du bare "I følge datteren din, så er det i hvert fall en ting jeg er bedre på en deg.. Nudge, nudge, wink wink, know what I mean, know what I mean, say no more, say no more!"

     

    Så blir det nok stille fra den kanten :tease:

     

     

    We got a winner!!! (så fremt han ikke er rappkjefta og kommer med kommentaren "Ikke det jeg fikk høre sist gang..")

     

    Da svarer du : Selfølgelig vil hun ikke skryte for mye av meg;) Ingen går over en super pappa;) Bare å slenge litt tilbake ;)

     

    Er incest vanlig eller det noe jeg ikke tar. For disse forslagene her er direkte ekle.

     

    Hehehehe, bare du som ikke tar den tror jeg;) Alltid noen som finner noe de ikke forstår å skal diskutere. Men altså, nei, ingen Incest, men en måte å si at INGEN slår en pappa i OMSORG, å det å være en pappa da vettu!

  3. Neste gang sier du bare "I følge datteren din, så er det i hvert fall en ting jeg er bedre på en deg.. Nudge, nudge, wink wink, know what I mean, know what I mean, say no more, say no more!"

     

    Så blir det nok stille fra den kanten :tease:

     

     

    We got a winner!!! (så fremt han ikke er rappkjefta og kommer med kommentaren "Ikke det jeg fikk høre sist gang..")

     

    Da svarer du : Selfølgelig vil hun ikke skryte for mye av meg;) Ingen går over en super pappa;) Bare å slenge litt tilbake ;)

  4. Jeg forsøkte i dag på tlf før han slengte på røret. Jeg sa at jeg ønsker og ordne dette for ungen sin del ettersom at det er HANS ønske. HAN spør meg hvorfor han ikke får være mer hos meg. Jeg sa også at jeg vil unngå alt som heter kontor og at jeg bryr meg ikke om penger eller andre ting, bare om hvordan gutten har det.

    Da fikk jeg til svar at han måtte snakke med nav og vite om hvor mye han tapte, han hadde tross alt to andre gutter å forsørge. Da sa jeg at det er ikke min feil at han har unger med andre, og at han måtte tenke på vår gutt, og da sa han at han hadde funnet ut på nett at vi får ca 980 kr hver når vi har 50% hver (noe jeg ikke får til å stemme), men jeg bare var såå enig, bare for å få han på gli ang det han sa om at jeg kunne få han mer HVIS jeg delte ansvaret.

     

    Jge skal ringe fam.råd i morgen å høre hva de mener om det han sier, og spør om dette er noe vi kan finne ut av før vi møte opp der.

  5. Om du har 100% foreldreansvar og han ikke vil levere fra seg ungen er det vel bare å kontakte barnevern eller politi?

     

    Jeg håper virkelig at dette er noe du gjør 100% for ungen og ikke for din egen del eller som et ledd i en maktkamp med din eks forresten. Ingenting suger mer enn foreldre som misbruker barna sine på den måten.

     

    Jeg gjør dette nettopp pga ungen. Han har spurt meg mange ganger hvorfor han ikke får være like mye sammen med meg som far, og jeg har prøvd å forklare at dette er en avtale vi hadde gjort, og at jeg skal prøve å endre den. Det er det eneste jeg har villa sagt til han slik at han ikke skulle komme som mellom mann mellom to voksne.

     

    Jeg vil gjøre dette 100% Dvs, jeg vil gjøre slik at JEG får bostedet hans her og ansvar alene slik at JEG kan kontrollere hvorvidt jeg kan sende han til far når f.eks han flytter rundt slik han gjør med ungen, ikke steller han, ikke følger opp med mat, lekser osv. Jeg gjør ikke dette for Kontrollen, men for at ungen min skal ha det best mulig. Samtidig vil jeg aldri nekte far over tid og ha ungen, han trenger pappaen sin like mye som han trenger meg, problemet er bare at jeg tenker slik, og far tenker penger og regler..

     

    Grunn til at jeg søker råd her nå er for å finne ut om jeg faktisk bare kan si til han nå at SORRY mac, men jeg har litt mer jeg kan si, og jeg ønsker derfor å få han litt mer..

     

    Hvem er det som har hjulpet dere med å komme frem til avtalen om at han skulle ha ungen 60%? Gjorde dere dette helt på egenhånd, og er dette en muntlig avtale så å si?

     

    Det startet med en privat avtale for noen år siden når jeg måtte flytte til nabobyen, når jeg flyttet tilbake 2 år senere nektet han, og vi dro til mekling. Og da visste jeg ikke så mye og sa til han at ok, bare jeg får se ungen min mer enn annenhver helg, så skal du få de 60%, for det var det han ville, hvis ikke fikk jeg ikke se gutten mer enn annenhver helg.

     

    Jeg har lært litt siden den gang altså.. :)

  6. Ja, jeg skulle tro det. Men til og med hun på familieråd var ikke sikker på dette. Hun hadde ikke vært borti at noen hadde mer omsorgstid med ungen enn den andre, og alikavel ikke ha foreldreansvar. Men grunnen til dette er pga at faren ikke hadde kontakt med barnet for første gang før ungen var 7 mnd gammel. Det er grunnen.

    Men hvis det er fler som vet noe mer om det å ha ansvaret, og kan fortelle meg om jeg faktisk KAN forlage mer tid med han så blir jeg kjempeglad.. To dager i h.... på grunn av dette... Sliten.

  7. Ja, fant ut i dag at jeg har foreldreansvaret alene. Ringte bv, nav, folkereg og familieråd og spurte hva jeg kunne gjøre i forhold til at jeg ikke fikk ha gutten mer pga faren.. Jeg fikk " vi vet ikke" til svar!!! Er det mulig da???

    Alle synes det var rart at vi ikke har delt foreldreansvar, men det er nettopp pga av en slik sak at jeg ville ha det alene. Takk gud for at jeg aldri delte det. Så i dag leverte jeg flyttemelding for guttungen, og avtalte møte på fam.råd kontoret, så ringte jeg far som kunne fortelle meg at han kom ALDRI til å møte opp der.

     

    Så snakket jeg med han igjen for en time siden, og da sa han at JEG kunne få 50/50 hvis jeg delte foreldreansvaret med han... Så da fikk jeg noe å tenke på. Jeg vil ha 50/50, men jeg vet hvor vanskelig han kan være.. så da er jeg redd for at han kan lage styr senere en gang igjen. For han er VELDIG sta... Forslag?

  8. Han hadde ikke kontakt med barnet det første leveåret, så da ble ingen papirer skrevet under. Litt senere skrev han under slik at han har foreldrett. Noe alle foreldre har med mindre de taper den pga narkotika, eller andre alvorlige saker.

     

    Men vi var til mekling for 1 1/2 år siden. Å synes da å huske at jeg fikk spørsmål om jeg ville at far skulle få dele foreldreansvar med meg, å da sa jeg at jeg ville tenke på det, og det har ennå ikke kommet opp! Dvs at jeg har foreldreansvaret ALENE. Så da kan vel jeg endre adresse selv?? Uten samtykke?

  9. Har dere delt foreldrerett så har begge like mye å si. Siden dere har 60/40 vil jeg tro dere har delt omsorg også. (Eller at din tid med barnet kun går som samvær, da kalles det at far har daglig omsorg.)

     

    Enten må han gå med på endring, eller så må du gå til sak. Det er helt naturlig, man kan jo ikke bare endre bosituasjonen til et barn sånn uten videre. (Tenk omvendt, om du hadde hatt ungen mest, det hadde blitt feil om far plutselig skulle krevd mer og fått det uten videre.) Så du må prøve først å ta det gjennom mekling på familievernkontoret.

     

    Eller, så må du fortelle barnevernet om sviktende omsorg, som jeg fortsatt ikke helt har skjønt om forekommer eller ikke. Da kan barnevernet gripe inn, siden ungen ikke har det bra. Husk bare å komme med reelle ting, ikke legg på eller trekk fra. Da lager du krig..

     

    Takk for svar.

    Skjønner dere blir forvirret. Men barnevernet skjønte meg heldigvis :)

    Det er jo slik at jeg ønsker at barn og barnefar skal få være sammen , hvorfor skal jeg nekte han det?? Det er bare at han må få seg en "opplæring" om at han faktisk må være mer bevisst på rollen sin.

     

    Jeg tror at jeg har foreldreretten, men han har hovedomsorgen ettersom at han har guttungen mest. Skjønner? Men vhis jeg finner ut i morgen at jeg har foreldreretten, kan jeg da endre adressen til guttungen? uten fars samtykke?

  10. Da har jeg snakket med de. Men må si at jeg er litt sjokka over svaret.

    De mente (var ikke helt sikker) på at siden ungen bor 60 hos far og 40 hos meg, så har han foreldrerett og jeg kan da ikke få den tilbake med mindre han vil gi meg den, eller at jeg går gjennom rettsak?? Fordi ungen har adresse dit??!

     

    Det vil si at jeg har ingenting jeg skulle sagt..

     

    Er det noen som VET hvordan dette med foreldrerett fungerer? Trodde jeg hadde foreldreretten, så skal ringe folkereg for sikkerhetsskyld i morgen å høre. Ble helt satt ut her.. bah..

  11. Jeg ba om råd fra andre og takker veldig for det. Men ønsker ikke at andre skal henge seg opp i hva andre igjen sier og diskutere/krangle om det.

     

    Jeg synes han kommer i for små klær når han bruker 128 i klær og kommer i 116 og en ser tydelig at det er hull i sko og klær.

    Et barn skal ha hele og rene klær og klær som er til deres kropp, og ikke gamle joggebukser med hull her og der.

    Jeg forstår at du ikke ønsker å lage mer styr enn nødvendig.

    At barn har det for travelt til å spise middag innimellom kan jeg forstå, men da må jo den voksne passe på at det ikke blir en vane. Og å spise kun 1 gang om dagen er for lite.

     

    Håper det ordner seg iallefall!

    Det er ikke godt å være bekymret mamma.

     

    Takk for støtten =)

    Det er ikke godt nei, har kjent på den ganske lenge (1 år), men har brukt tiden på å prøve å snakke til far og forklare han at jeg synes lite om at han spiser lite, å at han aldri handler klær og ting han trenger. Da sier han bare ok, jeg skal se på det. Og nå er den SE PÅ DET saken holdt på lenge nok. Kan skrive etterpå hva bv anbefaler, så får vi se=)

  12. Hadde mitt barn vært utsultet, kommet i for små/ødelagte klær osv, hadde jeg hentet barnet hjem og kontaktet barnevernet på dagen.

     

    Du bør iallefall be om å få et hastemøte på fam.vernkontoret, forklar dem bekymringene dine og si at det haster.

     

    Jeg vil ikke kalle det utsultet i den forstand. Guttungen spiser når han er sulten, men han har det ofte for travelt.. så han blir ikke nektet mat, men.. Ja, jeg er bekymret alikavel.. Jeg har han her hos meg nå, men vil ikke holde han tilbake her når han skal hjem til far, han vil jo dit også. Men får høre hva bv sier etterpå.

  13. Grunn til at jeg skriver litt sånn etterhvert er fordi jeg ser at hvis jeg skal få klare svar, så er det viktig at jeg får med alt, og ikke noe. Og jeg er veldig dårlig til å formulere meg riktig, derfor ble det litt rot her.

    JEg er langt ifra feig, men søker råd i forhold til hvordan jeg kan løse dette på riktig måte i forhold til ungen. Jeg ønsker ikke å ha han på heltid og ta fra far rett, jeg ønsker å ha noen lunde like mange dager som far, MEN at jeg kan ha litt å si i forhold til mat, klær etc.. å det er jo meg som kjøper det meste til han.

     

    Så vennligst ikke trekk frem at det kan være en feig mor, for det er jeg ikke.

     

    Det jeg lurer fortsatt på er hvorfor du ikke vil kontakt barneverntjenesten?

     

    Helt ærlig fordi jeg kjenner barnevernet her jeg bor, og ikke alle barneværn jobber for barn, men mot. Men, som jeg sa, det er en utvei.. Og ja, fikk beskjed om å ringe de etter kl 14 i dag.. ringte i sta, hun lurte på om det var en bekymringsmld eller at jeg ønsket å snakket med noen. Jeg valgte det siste ettersom at jeg ønsker å rådføre meg først. Vil ikke lage styr av noe som kan løses på en bedre måte.

  14. Jeg stusser over at info om barnets bosituasjon og omsorg ble tillagt noen innlegg senere enn startinnlegget jeg. Hvorfor ble ikke det nevnt tidligere? Og hvorfor er ikke barnevernet aktuelt å kontakte, om det er så ille?

     

    Enten er det lagt på her, og situasjonen er en vanlig diskusjon om samvær, eller så er trådstarter en feig mor som ikke tar ansvar for at barnet skal ha det bra.

     

    Grunn til at jeg skriver litt sånn etterhvert er fordi jeg ser at hvis jeg skal få klare svar, så er det viktig at jeg får med alt, og ikke noe. Og jeg er veldig dårlig til å formulere meg riktig, derfor ble det litt rot her.

    JEg er langt ifra feig, men søker råd i forhold til hvordan jeg kan løse dette på riktig måte i forhold til ungen. Jeg ønsker ikke å ha han på heltid og ta fra far rett, jeg ønsker å ha noen lunde like mange dager som far, MEN at jeg kan ha litt å si i forhold til mat, klær etc.. å det er jo meg som kjøper det meste til han.

     

    Så vennligst ikke trekk frem at det kan være en feig mor, for det er jeg ikke.

  15. Dette handler absolutt ikke om at ungen ikke går i merkeklær når han kommer til meg eller hvor dyrt det han har på seg er. Hva det koster spiller ingen rolle for meg. MEN, jeg forventer at han kommer i hele klær, og at de er store nok, ikke gensere som knapt dekker albuen!

     

    Å hva han bruker pengene sine på bryr jeg meg heller ikke om, så lenge ungen har alt han trenger. Dvs klær, utstyr etc..

     

    Sist uke han var hos meg kjøpte jeg ny jakke, nye sko og skolesekk til en verdi av 3000 kr. Jeg spurte fint om han ville være med på å betale halvparten før jeg evt kjøpte det. Skolesekken betalte han halve av etter mye om og men siden han mente det var dyrt.. Men han var med =)

     

    For meg er det viktig at siden han bor hos far skal han ha klare regler om at en spiser mer enn 1 måltid pr dag, at det er noe som heter leggetid, og at klær/hygiene er viktig.

     

    JEg har tatt opp med han langt mer enn EN gang at jeg forventer at han sender med ungen nok mat på skolen (siden han har med 3-4 skiver på skole sfo 9 timer i løpet av dagen) , men han skylder på at det er mora som ordner dette. Å snakke til henne hjelper ikke. Gullgutten sier han ikke trenger mer, og derfor blir det slik..

     

    Nei, barnevernet synes jeg blir utveien etter å ha snakket med fam.råds.kontoret.. For der kan jeg ønske ny samværsavtale slik at jeg får 60 /40 eller 50% , og hvis han nekter (noe jeg tror) blir det kun annenhver helg hos far. Og dette er fars ønske HVIS han ikke får ha han så mye som han har han nå..

    Ja, det handler om penger fortsatt..

    • Liker 1
  16. Hva er det faren bruker disse pengene han får for ungen da?

     

    Det har jeg også lurt på. Han betaler ikke leie nå når han bor hjemme, han kjøper ikke inn mat, og det er moren som står for alt kleskjøp til ungen. Vet han har hatt noe inkasso, men så mye at hele lønnen går, det kan jeg ikke skjønne.

     

    ungen har slutta på sfo også. -så med lønn, barnebidrag og trygd så synes jeg det er merkelig at ungen ikke blir prioritert..

  17. Er det pengene som er viktig for deg også? Siden han har gått med på 50%, men ikke vil ha det på papiret. Hvis det er ønsket om å ha gutten mer, så er vel saken løst for deg? :) Du får jo det da.

     

    Hvis ikke så kontakt familievernkontoret. Men jeg ser ikke helt hvordan dette skal være guttens beste. Om bosituasjonen har vært sånn i flere år, og fungerer fint sånn, så hvorfor ikke fortsette? Det er jo barnets beste som bør være i fokus.

     

    Nei, pengene for min del bryr jeg meg veldig lite om for å være ærlig. Poenget mitt er at jeg vil ha ungen mer, også på papiret. Nå er det jeg som kjøper alt han trenger av klær, utstyr osv. Han kommer hjem og forteller at han ikke spiser middag (slipper hvis han ikke orker), han får ALT han peker på av bestemor (som bor i huset), han kommer i utslitte og for små klær hver gang han kommer til meg. Han flere grunner også. Så derfor ønsker jeg og han han tilbake til meg. Håper svaret var godt nok:)

     

    Mvh Meg

     

    Ps. Barnet ønsker selv å få komme mer til meg, det var hans ønske først. Og jeg fant ut hvorfor.

    Ungen er syltynn, spiser et måltid pr dag (gjerne bare nudler), får drikke brus til hvert måltid om han ønsker det, får sovne til tven på rommet sitt.. Jeg mener at med så frie tøyler han får hos far, så er dette langt fra hans beste.. bestemor sier sitt, far dilter etter. Bestemor hopper med en gang ungen sier hopp!

  18. Er det pengene som er viktig for deg også? Siden han har gått med på 50%, men ikke vil ha det på papiret. Hvis det er ønsket om å ha gutten mer, så er vel saken løst for deg? :) Du får jo det da.

     

    Hvis ikke så kontakt familievernkontoret. Men jeg ser ikke helt hvordan dette skal være guttens beste. Om bosituasjonen har vært sånn i flere år, og fungerer fint sånn, så hvorfor ikke fortsette? Det er jo barnets beste som bør være i fokus.

     

    Nei, pengene for min del bryr jeg meg veldig lite om for å være ærlig. Poenget mitt er at jeg vil ha ungen mer, også på papiret. Nå er det jeg som kjøper alt han trenger av klær, utstyr osv. Han kommer hjem og forteller at han ikke spiser middag (slipper hvis han ikke orker), han får ALT han peker på av bestemor (som bor i huset), han kommer i utslitte og for små klær hver gang han kommer til meg. Han flere grunner også. Så derfor ønsker jeg og han han tilbake til meg. Håper svaret var godt nok:)

     

    Mvh Meg

  19. Til Sexylubb1

    Takk for det.

    Ja, jeg må si meg HELT enig i deg i den for likestillingens skyld. Det er for mye mødrene får viljen sin i å bare kan styre på, synes det er helt sykt.

    Men i den saken her så er han bare veldig bestemt, uten å gi meg forklaring på hvorfor. Foruten den samtalen vi hadde der han forsnakket seg slik at jeg skjønte at det var med pengene..

     

    Har ikke lyst å ringe barnevernet. Her jeg bor er NAV et sted, og barnevernet et annet sted, og familiekontoret et.. Men får ringe familiekontoret i morgen å høre kanskje..

  20. Nå er det slik at far har ungen (9år) 60% og jeg 40% etter en avtale vi laget da jeg skulle flytte fra byen. Nå har jeg flyttet tilbake for 5 år siden.

    Jeg har foreldreretten til barnet, men han har vel omsorgen ettersom at ungen bor hos han (?!) Far har også adressen til ungen hos seg.

     

    Jeg har spørt om å få guttungen i det minste 50%, men han nekter. Slik jeg har skjønt det dreier dette seg om penger. Han mister barnetrygd/barnebidrag om vi endrer til 50%.

     

    I teorien kan jeg bare holde han hos meg den ekstra dagen for å få 50% (av og til går far med på at jeg har ungen den ekstra dagen) .

     

    Men hvordan endrer jeg på denne situasjonen?

     

    Snakket med han på tlf idag. Å da sa han at jeg kunne få han 50%, men på papirene skulle det stå at han var hos far 60%, så jeg skjønner at dette handler om de pengene han får.

     

    Er det enkleste å ta turen innom familierådskontoret, eller?

     

    Vennligst kun seriøse svar, takk :)

     

    Mvh Frustrert mamma..

×
×
  • Opprett ny...