Gå til innhold

Othepra

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Othepra

  1. Dette ser jo lovende ut ihvertfall:

    Tilbud gitt i suppleringsopptak for i fjor:

     

    attachicon.gifnii.PNG

    attachicon.gifni.PNG

    Dvs 9 personer var heldige.

     

    Vedkommende konkurrerer i ordinær kvote som utgjør 20%. Det er liten sjanse for at de tok inn 9 personer kun i ordinær kvote i fjor. Mer vanlig at de tar inn 1 fra hver: førstegangsvitnemål, ordinær, Nord-Norsk førstegang-og ordinær kvote, Finnmark/Nord-Troms førstegangs/ordinær og Samisk førstegang og ordinær. 

  2.  

    Hei.
    Fikk svar idag på SO.
     
    Stusset litt på meldingen om at de ikke etterfyller, men likevel er det venteliste. Skal jeg se en annen vei, eller er det håp? Her er svaret fra hovedopptaket Odontologi(tannlege) I tromsø.

     

     

    Husk at det er kvoter ved UiT. Du konkurrerer i ordinær kvote som utgjør 20%. Det er 40 plasser(eller mer). Sjansen for at 8(+) personer kommer takker nei er liten. De tar nok inn mer enn 40 antar jeg, siden er noen som takke nei. Om de på venteliste før deg takker nei(alle 12). Og du står som nummer 1, er det kanskje litt håp. Vi håper det beste for deg. 

  3. Det er jo veldig individuelt hvordan man har det på studiet tipper jeg. Om man havner utenfor clickene eller om man ligger innenfor... 

     

    Er forøvrig skeptisk om påstanden om at "mange drar til psykologer pga odontologi-utdanningen ved UiT" samt at tannleger er mer akseptert om de er utdannet ved UiO.. Er også veldig interessert i en utdypning, da jeg lurer på om denne studenten er meget subjektiv i uttalelsene. 

     

    P.s tror ikke man får mer angst og depresjon av å ha studert ved UiT ;)

    Jeg er enig med deg Fairytale. Andre forstår det ikke. UiT er ikke mitt første studiet stedet heller. Men summen av psykisk belastning her er mye verre enn alle andre steder jeg har studert. Ikke på grunn av lesing, men psykisk opplevelse med ansatte. På grunn av taushetsplikt får vi ikke fortelle mye. 

  4. Er det ikke litt sånn uansett hvor du studerer at du kan møte på arrogante mennesker som ikke liker kritkk på noen slags vis? Spørs vel også på hva kritikken handler om. 

     

    "Når du forteller dem uansett hva det handler om, vil du bli innkalle til et møte og får et advarsel." Hva mener du her? 

     

    Ut ifra hva du skriver tyder jeg det til at du studerer i Tromsø. Hvordan kan du påstå at de "flinkeste" studerer i Oslo? Og at en utdanning fra Oslo er "mest akseptert overalt i Norge"? Kan jo linke til denne saken https://www.dagbladet.no/nyheter/professorer-sex-presser-kvinnelige-stipendiater/65279670 Riktig nok ti år gammel så de har sikkert fått ryddet opp i en del, men jeg tror ikke gresset er så grønt på andre siden.

     

    Så rangeringen på universitetet, der forøvrig ingen norske universiteter har hodet over vannet på noen av disse listene, påvirker kvaliteten nok til at man burde vurdere Tromsø bort?

     

    Ikke ta dette ille opp, jeg bare setter spørsmålstegn ved noen av påstandene dine. Du er veldig velkommen til å spesifisere og utdype litt

     

    Jeg konkluderer det som skjer i kullet mitt. Det er ikke bare jeg, men mange jeg kjenner som føler det samme. Det sendes inn klager hvert år av studenter. Ingen endringer i måten de underviser og snakker på. Du kan mene hva du vil. Hvis du studerer ved UiT, let me know. Du aner ikke hva jeg har opplevd i livet. Når du skriver noen tåler ikke kritikk, bør du være forsiktig med bruken av denne setningen hvis du ikke vet bakgrunnen til den du snakker til. 

  5. Hvilket år går du på?

     

    Høyere enn 2.studiet år. Jeg har totalt sett fått angst for å fortelle andre hvor i studiet jeg er. Flere på kullet mitt måtte møte med psykologer. Vi må gå rundt og holder munnene lukket. Jeg vurderer selv å bytte til UiO, starter heller 3.år på nytt og bli en dyktig tannlege enn å komme ut i arbeidslivet med angst og depresjon. Vi føler aldri vi er gode nok. 

  6. Til dere som vurderer å søke odontologi i Tromsø. Tenkt godt før du bestemmer. Det er mørketid her, lange vinter og kostnader knytter til flyreise. Men også miljøet og mulighet til å si sin mening til forelesere og veiledere. Å klage på en sak er en kniv med to sider. Når du forteller dem uansett hva det handler om, vil du bli innkalle til et møte og får et advarsel. Halvparten av forelesninger er på svensk. Klinikk delen kan du vurdere selv. Det er kun halvparten som er igjen etter 5 år (eller mindre). Tenk på kvalitet og rangeringen i landet. Vil du bli en god tannlege, satse på en utdanning fra UiO. Det er krevende, men siden det er meget krevende bør du velge der de flinkeste studerer. Mulighet for å kjempe sammen i en stor gruppe. Stå på. Tannleger utdannet fra UiO er mest akseptert overalt i Norge. 

  7.  

    Mange byttet fra Odo til Med. Veldig få byttet fra Med til Odo.

     

    Går du medisin ett år og vil bytte til odo, søker du på samordnaopptak på nytt. Hvis det er på samme universitet og det er ledig plass i 2.året. Kan du starte rett i 2.året.

     

     

    Vet ikke om det er høvelig å komme med et spørsmål vedrørende studievalg her, men la gå:

     

    Situasjonen er slik:

     

    Jeg klarer ikke å bestemme meg om jeg skal bli lege eller tannlege. Står således mellom medisin/odontologi. Jeg tror jeg skal klare å komme inn på medisin, MAO. odontologi er sikret. Men jeg har blitt opplyst om at i det første året er det felles undervisning for dem som studerer medisin, odontologi og ernæringsfysiologi? I lys av dette, er det mulig for meg å først søke meg inn på medisin, og deretter bytte til odontologi studiet på samme univerisitet etter 1 år?

  8. Mulig å poste en link her? Finner ikke :/

     

     

    Bare en liten forskjell altså.  :hmm:

  9. Så statistikken, sjekk på samordnaopptak. De tok inn mye/lite annet hvert år. Mulig jeg tar feil.

     

     

     

    Helt enig med at poenggrense på UiT var veldig høy i 2016, 57,3 (førstegang). På UiT får du 4 måneder utplassering.

    UiB tok i mot dobbelt så mange i 2016, kanskje derfor ble poenggrensen lavere enn ved UiT.

    Tror UiB tar opp mindre i år enn i fjord så snittet går opp. Ved UiT er det usikker.

    Hei!

    Snittet i tromsø var på 54,8 i 2015. I 2016 hadde snittet i høsten vært på 57,3. Hva kan man forvente snitte skal være dette året?

    Hvorfor vil du tro at UiB vil ta opp mindre folk iår?
  10. Helt enig med at poenggrense på UiT var veldig høy i 2016, 57,3 (førstegang). På UiT får du 4 måneder utplassering.

    UiB tok i mot dobbelt så mange i 2016, kanskje derfor ble poenggrensen lavere enn ved UiT.

    Tror UiB tar opp mindre i år enn i fjord så snittet går opp. Ved UiT er det usikker.

    Hei!

    Snittet i tromsø var på 54,8 i 2015. I 2016 hadde snittet i høsten vært på 57,3. Hva kan man forvente snitte skal være dette året?

  11.  

     

     

    Jeg står som nummer 1 på venteliste hos UIT odontologi og nr.5 hos UIB. Litt trist.

     

    Vet ikke om jeg kommer inn. Kom inn på veterinær da.

    Du kommer nok inn ;) Har troen.... Selv jeg lå på 11. plass og kom inn ;)

     

    Ikke mist håpet ;) Good luck ^^

    Etter suppleringsopptak står jeg fortsatt nr.1 hos UiT og gikk fra nr.5 til nr.6 hos UiB. Fikk du plass etter suppleringsopptak? Etter skolestart?

    Jeg kom inn ved skolestart :)

    På UiB??

  12. Oral kirurgi er som nevnt over en 5-årig spesialistutdanning som krever fullført tannlegestudie og to års arbeidserfaring som allmennpraktiker. Kjeveortopedi er en 3-årig spesialistutdanning.

    Begge disse fagene har man undervisning og eksamen i på tannlegestudiet. Som allmennpraktiker kan man i teorien utføre alle typer tannbehandling man føler seg kompetent til, inkludert kirurgi i kjevene, men visse inngrep er det kun spesialister som kan utføre for statens regning.

    Får man støtte fra lånekassen for å ha soesialisering utdanning eller må man betale selv? Jobbe ved siden av!?
  13.  

     

    Jeg står som nummer 1 på venteliste hos UIT odontologi og nr.5 hos UIB. Litt trist.

     

    Vet ikke om jeg kommer inn. Kom inn på veterinær da.

    Du kommer nok inn ;) Har troen.... Selv jeg lå på 11. plass og kom inn ;)

     

    Ikke mist håpet ;) Good luck ^^

    Etter suppleringsopptak står jeg fortsatt nr.1 hos UiT og gikk fra nr.5 til nr.6 hos UiB. Fikk du plass etter suppleringsopptak? Etter skolestart?

  14. Om Finans eller Management Consulting er veien du vil gå, så veien ganske grei.

     

    -Behold høyt snitt (A/B)

    -Relevante internships hvert år

    -Et semester eller år i utlandet. Undersøk hvilken skole som rangerer høyest.

    -Vær aktiv på fritiden. Idrett, frivillige verv og arbeid.

    -Søk på jobb ved BB banker eller MBB i London, NYC, Singapore, eller andre liknende steder . Mange Nordmenn havner hvert år i London med utdannelse fra NHH, kjenner personlig et par.

    -Jobb i 2-3 år, ta en brukbar MBA.

     

     

    Etter det er du ganske fri til å velge bransje. Du har egentlig "alle" dørene åpne på dette tidspunktet. Noen steder er nok litt for selektive rett etter endt utdanning, men etter et par år med erfaring og en solid MBA, så åpnes de dørene også.

     

    Nå skal det sies at akademisk bakgrunn og erfaring bare er en faktor. Du har tusen andre faktorer som også spiller inn. Motivasjon, personlighetstrekk, osv.

    Uansett om du velger prestisjefylt consulting eller finans, så blir det utrolig lange dager, året rundt.

    Og spør du meg, så finnes det mer givende og spennende bransjer der ute, som for øyeblikket også betaler bra.

    Tusen takk:) Dette skal jeg absolutt følge step by step!
  15.  

     

     

    En bekjent av meg fikk jobb hos UBS i London. Han fullførte sin master på NHH i år med økonomisk analyse som sin hovedprofil. Så det er kanskje den profilen du vil velge hvis du bestemmer deg for å ta master på NHH.

    Er ikke det best å ta master i det landet man ønsker å jobbe? Master på NHH(gratis) på to år vs master i England(skolepenger) på ett år.

    Det er kanskje en fordel med tanke på nettverk, men det er nok viktigere hvor god skolen er og hvor god du er. Jeg vet ikke om en ettårig master i England er like god eller bedre enn en master på NHH. Hvis ikke det involverer 120 studiepoeng på ett år, vil den i hvert fall ikke kvalifisere til tittelen siviløkonom i Norge.

    Siviløkonom tittelen er ikke så viktig for meg. Jeg tror en MBA fra top 10 top 20 skole i verden blir kanskje lagt mere vekt på i utlandet enn en siviløkonom utdanning fra NHH.
  16.  

    Å tro at man kan få internship hos en "god" internasjonal investeringsbank med en norsk middelmådig bachelor, vitner om ekstrem uvitenhet. De største investeringsbankene, typ MSI, GSI, JPM osv får flere titalls tusen søkere til deres internships, så nåløyet er ekstremt trangt.

     

    Jeg har jobbet hos en av de nevnte, og hadde på det tidspunktet en bachelorgrad fra NHH.

    There you go!

    Hvordan var opptaksprosessen og gpa cut-off? Har også sett en del på linkedin som har fått en jobb der rett etter bachelorgrad.

  17. Poenget mitt er: hva er egentlig en god/dårlig internasjonal investeringsbank? Jeg vil tro at også de du nevner tiltrekker seg uendelig mange søkere, hvorav de fleste er mye mer attraktive enn en gjennomsnittlig NHHer. B+ i snitt fra NHH er veldig bra i norsk målestokk, men i internasjonal sammenheng er det mer et minimumskrav å regne enn noe annet. Men det er selvsagt ikke umulig å realisere, det er jo flere nordmenn med norsk utdannelse som har vært innom de store IBene, men da er det nok helt andre ting enn karakterer som har spilt inn.

     

    Det er nettopp det.

  18. Å tro at man kan få internship hos en "god" internasjonal investeringsbank med en norsk middelmådig bachelor, vitner om ekstrem uvitenhet. De største investeringsbankene, typ MSI, GSI, JPM osv får flere titalls tusen søkere til deres internships, så nåløyet er ekstremt trangt.

    Hva med Citi, Barclays, Bank of America, HSBC? NHH er nok en veldig dårlig ranking høyskole. Også er den Ikke en target skole. Derfor må man ta et master i England.

    Imperial MSc finance krever 2.1, Cass MSc finance krever 2.1 og begge er target skole. LSE og Oxbridge krever 1st.

  19. Jeg ville vurdert å jobbe utenfor Norge etter endt bachelorgrad om du planlegger å utsette masteren. Det er noe i nærheten av en forventning at du tar mastergrad i Norge før du begynner å jobbe, mens det f.eks. i England er langt mindre av en selvfølge. Klarer du å komme deg inn i en god investeringsbank et år eller to for så å ta en mastergrad har du et veldig godt utgangspunkt for å komme tilbake til det norske markedet.

     

    Det er verdt å merke seg at det tradisjonelt har vært langt vanskeligere å få internship enn fast jobb hos mange av de største arbeidsgiverne.

     

    Finans er et ganske bredt felt, verdt å tenke litt gjennom hva du vil jobbe med. Corporate finance, eller noe mer i retning av trading?

    Yes!

    Jeg kan tenke meg å jobbe i utlandet innenfor commodity/forex trading eller quant. Jeg vurderer å ikke komme tilbake til Norge.

  20. Jeg mener å ha hørt fra troverdig hold at "de fire store", altså PwC, Deloitte, EY og KPMG tar en tredel av NHH-erne. Hvis du holder en sterk B i snitt på master bør det derfor være mulig å få jobb hos en av dem. Hva som kreves for å få jobb med kun bachelor vet jeg ikke, men antakelig forventer de høyere karakterer enn fra en søker med master, og gjerne jobberfaringer, verv eller annen nyttig kompetanse å vise til. Har du det?

     

    Uansett vet jeg at de nevnte selskapene tilbyr internships til tredje- og fjerdekullister. Men siden de markedsfører seg mot tilnærmet alle økonomistudenter og spesielt NHH- og BI-studenter, er det høy konkurranse og det er langt fra sikkert at 4,1 i snitt holder. Tidligere har jeg fått med meg at det har vært hundrevis av søkere på få internships. Jeg var selv tredjekullist på NHH i fjor. Nå har jeg et internship på min 5. måned, men akkurat hvor vil jeg ikke si her.

     

    Jeg undersøkte hvilke muligheter som ellers fantes i mitt siste semester. Så jeg kan nevne at det er mulig å søke på internships hos Innovasjon Norge, OECD, UNESCO og forskjellige ambassader, FN-delegasjoner og organisasjoner i utlandet. Jeg har dog ingen erfaring med disse da jeg kun rakk å søke på det internshipet jeg fikk.

    Jeg er sikker på at jeg kan klare å komme opp til 4,5+ etter endt bachelor. Så kan prøve å søke på de selskapene du nevnte. Bare at til høsten når jeg skal søke internship vil jeg ikke ha mer enn 4,3 siden jeg skal på utveksling til våren. Karakterer fra utveksling skal vel ikke inngå i snittberegningen.
×
×
  • Opprett ny...