Gå til innhold

Leeplay

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leeplay

  1.  

     

    Bedre å ha uten å få bruk for, enn å få bruk for, og ikke ha.. ;)

     

    Sant.. Men greier ikke finne noe spesifikt forskjell og hvorfor det 370x gaming plus er billigere enn b350.. Fant ikke noen på google, ENESTE jeg såvidt skumma over var noe om at lyden på b350 var bedre og at 370 har SLI..

     

     

    Umiddelbart ser det hovedsakelig ut som forskjellen mellom den billigste X370'en og B350'en du kikker på ja. Men du har også X370'en til samme pris som B350'en som har flere S-ATA porter og bedre RAID støtte, samt SLI..

     

     

    True.. Angående cpu-cooleren aner jeg faktisk ikke :/ Aldri hørt noen reagere på det før? Annet enn at de anbefalte den istedetfor den originale jeg hadde (EVo-et-eller-annet). Hmm, da vet jeg virkelig ikke :p Jeg er ødelagt av å se på komponenter og sammenligne osv haha.. 

  2.  

    Jeg ville heller lagt mindre i kabinett, spart litt til og heller investert pengene i et 1070/1080TI kort. Mye mer fremtidsrettet enn et 1060 kort.

     

    Han oppdaterte handlelisten på forrige side.

     

    @Leeplay

     

    Hvorfor har du fremdeles B350 hovedkortet i listen? Må da være bedre med et X370 når du får dem til samme pris? Her er 2 modeller som ser greie ut. Pro versjonen har nok litt bedre lydkort, og kanskje nettverkskort. Uten at jeg tror de fleste vil merke noe til det. Men X370 støtter uansett mer som B350 ikke gjør. SLI for eksempel, om du finner et billig GTX1080 til i fremtiden. 

     

     

    Jeg valgte b350, siden jeg prøvde å finne forskjell på det jeg hadde valgt og et 370x gaming plus som ligger på 200kr billigere.. Skjønte aldri hvorfor, men jeg tror ikke jeg trenger SLI.

  3.  

     

    Jepp, men om man uansett skal ha en bedre kjøler en fabrikk kjøleren til 1700, så mener jeg de 2-300 kronene ekstra for 1700X over 1700 er en billig mini gamble. Og slik sett vel verdt det. XFR på 1700X er jo også 100MHz, slik at rett ut av boksen kan den booste til 3,9GHz på 2 kjerner uten overklokking overhodet. Mens 1700'ens XFR er på 50MHz, og max boost på 2 kjerner med XFR blir 3,75GHz..

     

    Så du ville heller gått for en cpu-kjøper + 1700x? Alle de andre inne på reddit klikker jo for at jeg ikke sparer pengene og går 1700 + stockcooler istedet :p

     

     

    Vel, om du sparer $30 i Alabama. Så har du nok til 5 Big Mac menyer. Sparer du 300Kr i Norge så har du råd til 2. Prisforskjellen i forhold til kjøpekraft er mye større i USA enn i Norge..

     

    Haha touchê!

  4. Jepp, men om man uansett skal ha en bedre kjøler en fabrikk kjøleren til 1700, så mener jeg de 2-300 kronene ekstra for 1700X over 1700 er en billig mini gamble. Og slik sett vel verdt det. XFR på 1700X er jo også 100MHz, slik at rett ut av boksen kan den booste til 3,9GHz på 2 kjerner uten overklokking overhodet. Mens 1700'ens XFR er på 50MHz, og max boost på 2 kjerner med XFR blir 3,75GHz..

     

    Så du ville heller gått for en cpu-kjøper + 1700x? Alle de andre inne på reddit klikker jo for at jeg ikke sparer pengene og går 1700 + stockcooler istedet :p

  5.  

    Ja, da jeg mente oc, tenkte jeg bare rent Cpu-messig.. Jeg skal ikke oc skjermkortet :)

     

    Så du ville ha gått for 1700x uansett?

     

    2 andre som sa: "And about the gpu's. go for the cheapest one. GPU boost 3.0 generally makes the native clock speeds irrelevant. And the windforce cooler is better than the gainward cooler so it should boost higher."

     

    Og:

     

    "get the cheapest gtx 1080, no difference for you"

    Jeg har datautstyr som jeg er fornøyd med, så for meg hadde det ikke vært noe problem å vente til vinteren og sett hva Coffee Lake har å by på. Men om jeg virkelig klødde etter å komme i gang, så vet jeg ikke om jeg hadde giddet å vente flere måneder på noe som kanskje er litt bedre enn det som er tilgjengelig nå..

     

    Når det gjelder GTX1080 og GPU boost så har de et poeng når det kommer til støy. Kjøleren på det billigste kortet vil kanskje avgi litt mindre støy. Men frekvensene kortene oppnår er satt i bios, eller overstyres av OC programvare. Det eneste som er riktig er som jeg sa; at du kan klokke det billigste kortet opp til samme ytelse som det litt dyrere manuelt. Og det gjelder til og med de GTX1080 kortene som har de aller dårligste kjølerne også. På TPU tror jeg faktisk kortet med referansekjøler er det kortet de har klart å overklokke høyest.

     

    Du kan se på forskjellige GTX1080 kort hos TPU og se hvordan de yter rett ut av boksen selv.

     

     

    Ja, klør selvfølgelig etter å bare bestille en :) Men vet aldri når Coffee Lake kommer.. Om det er nå i midten av september eller kanskje midten av oktober.. Hvem vet?

     

    Hvis 1700x MED en ekstra cpu-cooler er bedre til tross for litt høyere pris, er jo det noe jeg ville gått for. De fleste anbefaler bare 1700 og med stockcooler som følger med. Der er jeg litt lost.

     

     

  6. R7 1700X kan du overklokke. R7 1700 "" du overklokke. Det skiller 2-300Kr, og 1700X er en bedre "binnet" chip. Det betyr at den enten går raskere rett ut av boksen om du ikke overklokker. Eller at om du overklokker, så er det større sjanse for for å nå 4GHz, og eventuelt på en lavere spenning slik at effekt forbruk og varmeutvikling ikke blir helt avsindig. Skal du overklokke en 1700, så klarer den med stor sannsynlighet 3,8GHz på alle kjerner selv med den medfølgende kjøleren. Men av kjøle og støy hensyn anbefales det jo å legge i et par hundrelapper ihvertfall i en litt bedre kjøler enn den. Med 1700X man kjøpe kjøler utenom, ettersom det ikke følger med noen fabrikk kjøler.

     

    PSU'en du har valgt er greit dimensjonert for denne PC'en, absolutt ikke "overkill". Faktisk, om man ser historisk på det. Så kan det meget fort tenkes at en oppgradering av skjermkort i fremtiden vil føre til at du skal være svært glad for at du ikke kjøpte noe mindre ihvertfall. Personlig ville jeg aldri bygd en PC med mindre enn 750W PSU en gang.

     

    Av skjermkortene ville jeg valgt GLH versjonen til Gainward. Den gir en grei overklokk rett fra fabrikken. Det er ikke noe i veien for å spare de hundrelappene og overklokke selv med programvare som PrecisionX eller afterburner. Men problemet med slike programmer er at de bruker CPU resurser. Så om et spill er begrenset av CPU i utgangspunktet. Så får du mindre ut av en overklokk som krever egen programvare. Alternativet er å "flashe" biosen på det billigste kortet til å kjøre på de frekvensene man ønsker. Men det er litt komplisert, og knekker jo garantien. Summa summarum; jeg ville tatt GLH kortet, og dritt i overklokking utover det som kommer fra fabrikken.

     

    Du kan selvsagt vente på Coffe Lake, de er vel ventet "før jul". Så det må du se om du kan/vil selv. Jeg tror pris/ytelse på 8600K og 8700K kommer til å gjøre det svært vanskelig for AMDs Ryzen brikker. Endelig kommer det nok til å gå an å anbefale en i5 igjen. Men når det er sagt, så kommer gaming i 1440p og oppover ikke til å være så avhengig av CPU at man vil merke store forskjellen. Så argumentet om at Ryzen er bedre til streaming kommer nok fremdeles til å kunne veie tungt, for de som synes det er viktig. Og det er slett ikke sikkert at Coffe Lake kan hamle opp med Ryzen til den bruk..

     

    Ellers har AMDs Vega 56 kommet på markedet. Og den innfrir forventingene mine ganske bra. Du kan sikre deg et fra Komplett fremdeles med levering i begynnelsen midten av september for 3999,-. Og de ligger slett ikke langt bak GTX1080 i ytelse.. Allerede.. Vega 56 vil som sagt gjøre inngangsbilletten til adaptive sync en god del rimeligere. Så absolutt et godt argument for å velge det i stedet..

     

     

    Ja, da jeg mente oc, tenkte jeg bare rent Cpu-messig.. Jeg skal ikke oc skjermkortet :)

     

    Så du ville ha gått for 1700x uansett?

     

    2 andre som sa: "And about the gpu's. go for the cheapest one. GPU boost 3.0 generally makes the native clock speeds irrelevant. And the windforce cooler is better than the gainward cooler so it should boost higher."

     

    Og:

     

    "get the cheapest gtx 1080, no difference for you"

  7. Sorry for maset, boys!

    https://www.komplett.no/wishlist/shared/4983ffba-656e-443c-96ab-7164bdf043f1

     

    Dette er hva jeg har hittil.

     

    - Noen har sagt at PSU'en er overkill og at jeg bør gå for 550w.

    - Jeg har bestemt meg for å OC likevel, så er 1700 et bedre valg enn 1700x? Er stock-cooler og kjølepasta som følger med grei nok til oc?

    - Jeg tror jeg heller velger samme SSD - bare med 500gb istedet.

    - Jeg hadde dette skjermkortet originalt, men så at nummer 2 er på tilbud denne helgen:

     

     

    Originalt: https://www.komplett.no/product/895861/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/pci-express/gigabyte-geforce-gtx-1080-windforce-oc?offerId=KOMPLETT-310-895861#

     

    Nummer 2: https://www.komplett.no/product/893527/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/pci-express/gainward-geforce-gtx-1080-phoenix-glh#

    Noen mente at det var bedre kjøling på det første.

     

     

     

    ELLER bør jeg vente på Coffee Lake? Uansett, sorry for mas, og setter selvfølgelig pris på all input og hjelp :)

  8. Joda, men du er sikkert på at du klarer deg med en en 250GB SSD da? Vil anbefale deg å ha alle programmer og spill på en SSD, og bare bruke Barracuda disken til lagring av andre ting.

     

    Kan anbefale deg å bytte ut viftene i det Define R5 kabinettet om du ønsker bedre kjøling, men det haster vel ikke. 

    Jeg er litt usikker.. Hittil har jeg brukt 100 av 250 gb på ssd'en jeg har nå, med de spillene jeg spiller installert. Selvfølgelig blir det kanskje en del mer underveis, så har tygd litt på den ja :/ Ja, D-disken min er forsåvidt tom, da jeg bruker pc'en som ren gamer-pc.

     

    Grunnen til at jeg valgte R5, er at jeg har et fra før jeg er veldig fornøyd med i hvert fall med tanke på lyd. Og jeg har aldri brydd meg om no fancy kabinett eller at innmaten må se bra ut. Selvfølgelig hvis du vet om noe lignende som er bedre, så er det bare å komme med forslag :)

  9. Skal jeg gi deg et tips : Skriv navnet på det du lurer på i Google med review etterpå, så kan du finne tester på internett. Som f.eks : "MSI GTX 1070 Gaming X review". ;)

    Ja, det jeg har gjort den siste måneden på hver enkel komponent - i kombinasjon med hjelp herfra, youtube og reddit :p Men mange reviews er også bare OC-tråder. Og engelske reviews hvor mye er "bang for bucks" og priser er vel forskjellig der som jeg har skjønt.

     

    Og jeg fant ingen sammenligning mellom de to siste HK'ene :/

  10.  

    Hvis jeg velger et 1070 (prøver å lese meg opp på hvilket 1070 som er greiest for meg), men noen ligger nærmere 5k, er det da like så greit å strekke seg til dette? Eller er det en GOD grunn til at akkurat dette - kontra andre 1080 - er så "billig"?

     

     

    https://www.komplett.no/product/893659/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/pci-express/asus-geforce-gtx-1080-turbo#

     

    Hvis du bryr deg om støy, så velger du ikke det kortet. MSI Gaming X er kjent for å være et av de mest stillegående.

     

    Ahh, takk for advarselen.. Sett noen anbefale 1070 gaming x, noen andre Evga og et fra Zotac.. Litt usikker der.. Men da tror jeg jeg går for et 1070 - hvis jeg ikke finner noe annet 1080 til 5000,-

  11. Som sagt er jeg ikke oppdatert på HK til Ryzen, så der får du bedre råd fra andre enn meg. Eneste jeg kunne se i farten var at X370 kortet faktisk var billigere enn B350 kortet. Og da hadde jeg nok gått for X370 om det er disse det står mellom. Bare husk å sjekke produsentens hjemmeside for en QVL over støttede RAM brikker om du skal ha raskere enn 2667MT/s..

    Den er grei :)

  12. https://www.komplett.no/wishlist/shared/917d06a5-aa55-4a7c-96b4-bd57abd6fc58
     

    Dette var original build.

    Dette er ny build - hvor jeg mangler da HK, skjermkort og ram. (Hvis jeg ikke har glemt noe).

     

    https://www.komplett.no/wishlist/728dc0ed-25c4-44fd-a660-e3cc9e77cfe2


    Andre ting å nevne:
    - Jeg har lest at MSI 350 gaming har vært det verste HK til enkelte - med rotete BIOS, ikke støtte for 3200mhz osv.

    - Jeg har ikke peiling på OC, så det er noe jeg regner med at jeg ikke kommer til å gjøre.
    - Ser at Ryzen build og am4 avhenger mye av RAM-speed og BIOS-update. Detta suger jeg på (sist gang jeg flasha BIOS i 2007, var CPU på 160 grader sekundet etter.

    - Jeg vurderer å kanskje oppgradere til noe bedre skjermkort, 1070 ish, KANSKJE et 1080.

    - KANSKJE jeg går for 500GB m.2 istedet for 250. We'll see.


    Noen som vil hjelpe? Setter selvfølgelig pris på all hjelp jeg har fått hittil! Tommel opp! :)

  13. Ja, strømforbruk på Vega 64 er en problemstilling. Man kan fikse en del selv, ved å undervolte kortene. Noe som man jo skulle ønsket de hadde gjort fra fabrikkens side. Men det ville vært veldig ineffektivt, og et fordyrende og forsinkende ledd i produksjonen. Men vi må ikke glemme at rett fra fabrikk, så leverer Vega 64 LC (ihvertfall) GTX1080 ytelse i "Power save" mode. Jeg tenker Vega 64 LC da bruker omtrent 70W mer enn GTX1080 på den innstillingen. Så fremdeles ikke optimalt. Men heller ikke lenger krise, som i "Turbo" mode. Jeg er ikke interessert i Vega 64, så jeg har ikke giddet å se så mye tester av de kortene. Mitt inntrykk er at de blir litt for "spesielt interesserte", som kan "skru" litt selv. På Techspot har Steve Walton funnet litt interessante ting ved test av Vega 56, der Vega 56 vel faktisk slår GTX1080Ti på minimum framerate i Dirt 4. Og gruser da også GTX1070 med rundt 30% i average. Han kunne ikke helt forstå hvorfor. Men etter litt detektiv arbeid fant han ut at Vega i ihvertfall dette spillet tapte masse ytelse på 8xMSAA som er standard på "Ultra" presets. Men han hadde ikke brukt den innstillingen. Men det kan altså se ut som at Vega kortene kan yte en god del bedre i "High" presets for eksempel. kortene har nettopp kommet, så mer info er på vei..

     

    Men Vega 56 gir altså GTX1070+ ytelse i gjennomsnitt. Og det bruker sikkert noen Watt mer på jobben, men ikke så mye at det er noe å grine over. Sammen med en Freesync skjerm blir den et godt kjøp, så lenge man får den til samme pris som GTX1070..

     

    Angående HK er jeg ikke oppdatert på Ryzen. Men har fått med meg som du sier at det har vært en del rot. Personlig ville jeg da gått for Asus eller AsRock. Spesielt AsRock har jeg litt trua på, siden de nesten er et rent HK produsent firma. De har noen andre små-artige produkter. Men jeg tror det er HK som er "bread and butter" for dem. Det betyr potensielt at de følger opp mer med oppdateringer av BIOS, enn hva andre produsenter som har HK kun som en divisjon av firmaet, der hver avdeling må krangle til seg budsjetter. Av en eller annen merkelig grunn skjer det ofte noe med support da. ;)

    Da tror jeg basicly alt er klart for bestilling - utenom skjermkort, ram og HK - som jeg er usikker på :) Vet ikke om det var generelt 350 gaming HK-kortene generelt, men så i hvert fall at MSI sitt var mye negativt omtalt.

  14.  

    JEg ventet nå på Vega-kortene, men det så faktisk ut som en skuffelse. I'm confused :)

     

    Poenget med Vega var at de skulle levere ytelse i klassen over GTX1060/RX580. Og her har de innfridd. Vega 56 er minst like rask som GTX1070, og Vega 64 ser ut til å gi ~GTX1080 ytelse. Det er prisene fremover som vil bestemme om de er gode alternativer. Vel, det og tilgjengelighet. De kan bli vanskelige å få kjøpt..

     

    Så folk klagde på strømforbruk osv? Og at de hadde ventet SÅ lenge på at Vega ikke klarte å overgå nvidia etter så lang tid. Vet du noe om 350 HK gaming? Så mange sa det var det verste HK de hadde hatt

  15. Personlig ville jeg gått for 960 Evo'en med M.2. Utrolig kjekt å bare plugge i hovedkortet. Trenger ikke trekke s-ata eller power kabel til den. Og den er jo lynkjapp. Men etter OS er lastet, så merker man ikke mye til det. Prisforskjellen er likevel i mine øyne såpass liten at jeg synes det er vel verdt det. Men 250GB begynner allerede å bli litt smått om man like spill som tar litt plass, som typiske store "open world" spill. Så jeg ville gått for 500GB, slik at jeg kan ha mer enn 3 spill installert på den av gangen. Men om spillene dine tar typisk 10-20 GB hver så holder det jo greit med 250GB en stund til ihvertfall.

     

    Her er en artikkel med 1700 vs 7700K med fokus på streaming. Poenget og konklusjonen er ikke hvor mange fps man kan få å spille med, men hvor mange fps man klarer å sende ut, og i hvilken kvalitet. 7700K er best å spille med, men blir slaktet på å streame, de som ser på streamen kommer til å bytte kanal, fordi det blir irriterende å se på all hakkingen. Men som de sier, om man overklokker 7700K til ~4,9GHz og går ned på bildekvaliteten, pluss justere på prioritering av tasks. Så kan man bruke 7700K til streaming. Men det er egentlig full slakt av 7700K ellers. Jeg så en annen test der de med 1700'en faktisk streamet til både Youtube og Twitch på likt. fungert sånn nogenlunde med 1700, men med 7700K var det slideshow..

     

    Valg av GPU er litt vanskelig for andre enn deg å vite hva du vil bli fornøyd med. Som jeg sa i forhold til forrige test jeg linket til, så vil ikke en 1300X (og dermed sannsynligvis 1700X også) gi flere fps i CS:GO med et 1070, enn med et 1060. I det tilfellet er jo alt over GTX1060 rett og slett bortkastet. Så nei, jeg synes ikke det blir negativt å gå for 1060 sånn sett.

     

    Men på forrige side skrev jeg også litt om skjermer, og denne som jeg anbefalte til Nvidia skjermkort har nå gått 1000 kroner opp i pris slik jeg spådde. Det blir med andre ord vanskelig å finne en god skjerm til en grei pris til GTX1060. Ihvertfall når man sammenlikner med Freesync alternativene. Det hjelper ikke så mye med ~2200Kr for GTX1060, når billigste skjerm med G-Sync nå koster 3690,-

     

    Som sagt koster nøyaktig samme skjermen med Freesync 2490,- Da har man 1200 kroner ekstra å bruke på skjermkortet før prisen reelt sett blir identisk. Personlig tenker jeg at GTX1060/RX580 ytelses klassen er det minste man bør gå for i dag. Men aller helst nivået over om man kan ta seg råd. Da vil skjermkortet vare lenger før man igjen føler behovet for å oppgradere. Og man nyter jo bedre ytelse og bedre grafikk i utgangspunktet. Jeg ville definitivt ventet på RX Vega kortene som kommer nå i august, og så funnet en god Freesync skjerm til den å leke med..

     

    Edit: Ellers når det kommer til støy og temperatur kan det være lurt å tenke litt på utforming av kabinettet. Personlig har jeg litt sansen for denne typen kabinett. Man kan montere 3 stk 120 eller 140 mm innsugsvifter i fronten som uhindret dytter kald luft på skjermkortet, og CPU området. Med en AIO kjøler med radiator montert i "taket" som trekker luft ut av kabinettet får man en veldig fin luft flyt gjennom. Men man kan montere bare et par vifter i taket også, og bruke en vanlig CPU kjøler selvfølgelig. Stikkord er uansett at jo kaldere luft viftene i maskinen får til å jobbe med, desto saktere kan de rotere, og likevel kjøle tilstrekkelig. Og jo saktere viftene roterer, desto mindre støyer de. :)

     

    Ja, så også litt på videoer om Ryzen til streaming - altså hvordan det ville være for publikum å se. Det kabinettet er bare satt opp til skissen, men jeg vurderer å bare ta samme kabinett som jeg har. R5 Define Black. Aner ikke mye om viftene og temp, men i hvert fall veldig fornøyd med stilrent utseende og hvor stillegående det er. Prøver nå å finne store forskjellen på 1700 og 1700x. Så du skrev tidligere at 1700x var grei hvis jeg ikke skulle overklokke.

  16.  

    Hmm, har en kompis som kjøpte seg denne før helga:

     

    https://www.komplett.no/wishlist/shared/66f7b7a0-f152-4f0c-a3e1-2366ba60efaf

     

     

    Han sendte tilbake cpu'en og HK - da han var misfornøyd med fps som var veldig ustabil, og droppet mer enn 100 fps. Han streamer ikke, spiller BARE cs:go. Han byttet nå til et z270 og en i7-7700, så jeg tviler ikke at han blir mer fornøyd, med tanke på at han bare spiller rent.

    Det jeg nå er litt bekymra for, er at han har langt bedre GPU enn meg, i tillegg til at jeg skal streame. Så hvis jeg går for 1700X, og verre gpu, om dette blir et kjipt setup.

    Tilleggspørsmål: Er den SSD'en langt mer for pengene, enn den jeg orginalt har satt opp?

     

    Vel, nå som du har en kompis med 7700K, så kan du jo be ham streame, eller dra over til ham og gjøre det selv, og se hvordan det går med fps da?

     

    CS:GO er et spill som er veldig glad i hver eneste MHz og god IPC. Om du kikker på denne videoen, så ser du at både G4560, og i5 7400 gir omtrent identisk fps med både GTX1060, 1070 og 1080! Det er samme tendensen med Ryzen også, men kanskje bittelitt mer variasjon.

     

    Som vi ser på testen så slår en R3 1300X, R5 1400 med GTX1060. Selv om R5'en har 4 kjerner og 8 tråder, mot 1300X's 4 kjerner med 4 tråder. Men 1300X har 200MHz høyere base frekvens, og 300MHz høyere turbo.

     

    Som du skjønner vil du neppe få mer fps selv med en R7 1700 enn 1300X i denne testen. Da også 1700 har samme turbofrekvens som 1300X. Men det må jo også nødvendigvis bety at 1700'en vil ha 4 kjerner som ikke gjør noenting, og de skal fint da kunne brukes til streaming uten påvirkning på spillytelse nesten overhodet. Det kommer nok litt an på RAM også..

     

    Som du også kan se ut fra videoen, så er det vannvittig stor forskjell på gjennomsnittlig og minimum fps uansett hvilken CPU de bruker..

     

     

     

    Jeg skal høre med både en som streamer med en i7-6700k (1080 tho), og så skal jeg høre litt med han som har fått pc.. Eneste med han er at han ikke streamer i det hele tatt. Etter som det dere sier og div. videoer, så er jeg litt lysten på en Ryzen 1700X. Men er det negativt å gå for 1060 da? Og vet du om det er veldig worth å gå for den SSD'en jeg linka - kontra den jeg posta originalt?

     

    Takker igjen for så mye informative svar til en gammal sjel  :)

×
×
  • Opprett ny...