Gå til innhold

AwK

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AwK

  1. Finnes det en smartere måte å lagre dokumenter, enn den elendige løsningen Apple har for Mac? I Windows kan du velge i hvilken mappe den skal lagres i osv, men på Macen lagres bare alt under "dokumenter. Noen som vet om en løsning?

    Hjelp mottas med stor takknemlighet, hilsen frustrert student

  2.  

    En bolig som kostet 1 million for 20 år siden koster i dag 2,8 mill kr, altså en prisvekst på 180%

     

    Så skal jeg snu den formelen å finne ut hva en bolig som i dag koster 4 mill kostet for 20 år siden.

     

    Har prøvd alt jeg kommer på... Jeg klarer fint å finne prisen når den har steget, men har ingen anelse om hva jeg skal gjøre for å gå tilbake å finne prisen for 20 år siden

    2,8 million er 2,8 ganger meir enn 1 million. x*2,8 = 4 million, solve for x

     

     

    EDIT:

    Dette er vekstfaktor. Vekstfaktor er 1 + prisvekst, altså 1 + 180% = 1 + 1.8 = 2.8.

     

    Tusen takk :)

  3. En bolig som kostet 1 million for 20 år siden koster i dag 2,8 mill kr, altså en prisvekst på 180%

     

    Så skal jeg snu den formelen å finne ut hva en bolig som i dag koster 4 mill kostet for 20 år siden.

     

    Har prøvd alt jeg kommer på... Jeg klarer fint å finne prisen når den har steget, men har ingen anelse om hva jeg skal gjøre for å gå tilbake å finne prisen for 20 år siden

  4. Fikk diagnosert kyssesyke 26. mai. Ble ikke hardt rammet, slet bare med sår hals, og litt slapphet. Har vært helt fin i formen i to uker, og vært nede på legesenteret å tatt prøver som har vist god fremgang med tanke på leververdier. Problemet mitt er at på søndag skal jeg reise på guttetur til Rhodos, og alle verdiene er ikke normale. Legen sa jeg ikke burde drikke, så jeg lurte på om noen med peiling kunne sett litt på verdiene mine og komme med en mening? 

    post-278133-0-93036400-1434547382_thumb.jpg

  5. Har nylig fikset en stasjonær pc, men det viser seg at jeg ikke husker passordet. Fant ut at jeg måtte formatere den, og har nå fått tak i Windows 7 innstalasjonsdisk. Men når pcen slås på går den rett til der du skal logge inn på pcen, jeg får ingen valg om å formatere pcen. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

  6. Har dere en enkel og oversiktelig måte å finne ut hvor mye plass du har igjen i harddiskene?

    Fant denne siden http://www.cyberciti.biz/faq/linux-command-space-left-on-hard-disk-drive/, men svaret jeg fikk i Terminal, var ikke like oversiktelig for meg, som på bildene deres. Jeg fikk noenlunde det samme, men klarer ikke å se hva som er hva, og det står i kb eller mb i stedet for GB. Har dere en løsning?

    Kjører ubuntu 13.10

  7. Første regel når man spør om hjelp er å være så detaljert man klarer i beskrivelsen av problemet.

     

    Først av alt bør man alltid nevne hvilken versjon av distroen man sitter med. Det er forskjell på Ubuntu 12.04 og 13.10, og det kan også være greit å vite om du kjører 32-bit eller 64-bit.

     

    Til ditt første spørsmål: Bruker du wifi eller kabel når du laster ned? Hvor lang tid ville du normalt sett brukt på en tilsvarende nedlasting? Har du forsøkt å bruke speedometertester i Windows/Ubuntu for å sammenligne hastigheter? De 60 MB-ene du nevner, hvor lastes de ned fra?

     

    Til det andre spørsmålet: Hvilket grafikkort har du i maskina? For eksempel leveres Linux-kjernen med innebygget offisiell støtte for 99% av Intels grafikkbrikker. Nvidia og AMD har også innebygget støtte, men i ulik grad. AMD har en offisiell åpen driver, men den er veldig underlegen den lukkede Catalyst-driveren.

    Jeg har Ubuntu 13.10 og kjører 64-bit. Bruker wifi. Jeg nevnte det at jeg brukte 4 min på å laste ned 60mb fra HPs hjemmeside, noe som normalt hadde tatt 10-15 sekund topps.

     

     

    Har Intel grafikkort. Testet å se en film på VLC, da var alt normalt. Men når jeg er på nettet (youtube, facebook, vg og netflix etc.) virker grafikken å være en smule dårligere. Utseendet på oppgavelinjen også, ser ut til å ha dårlig grafikk.. Kan være at svaret er ganske enkelt, men ikke vet jeg.

     

    edit: tok speedtest nå, og målte til 24 MB/s, så tror det er fikset

×
×
  • Opprett ny...