Gå til innhold

Arnstein_Bjone

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arnstein_Bjone

  1. Det ville vært kjærkomment for mange om du kunne oppgi hva brennviddene tilsvarer for et fullformatkamera.

     

    14-42mm objektivet i tabellen tilsvarer 28-84mm, såvidt jeg kan se. Mao en "cropfactor" på 2.0.

     

    28 mm vidvinkel er ikke så verst, men selv vil jeg ikke at mitt "alltid-med-meg-kamera" skal ha noe dårligere enn 24 mm. Største blender 3.5 er litt dårlig også. Dessuten foretrekker jeg et kompaktkamera som virkelig går i skjortelomma.

     

    Jeg, og andre fotoentusiaster over hele verden ventet i 8 mndr. på Samsungs WB2000 (TL350 i USA) skulle komme i butikkene i 2010. Synd at det forsvant så fort. Jeg har ikke sett noe jeg vil bytte til i ettertid. Det ser ut til at det er en "keeper" for flere enn meg. Nesten aldri noen brukte til salgs. Jeg tror faktisk det fortsatt kan måle seg med mange nyere kompaktkameraer, og overgå dem på enkelte områder. Scneider-KREUZNACH-objektivet er svært bra. Den "intelligente" automatikken er helt fantasisk (På speilrefleksene mine bruker jeg alttid M/Tv/Av)

     

    Litt info om Samsungen her (og full-size eksempler) her, for de som vil jakte på et brukt: http://www.bjonefoto.no/WB2000/WB2000-TL350.htm

  2. Etter 29 år ved tastaturet, trenger jeg ikke så mye datahjelp lenger (jobb og hobby/nerd). Jeg er imidlertid ikke så dreven på nettverk, og står nå helt fast etter 8-10 timer med feilsøking/googling.

    Monterte et ASUS WL-130n PCI-kort for to dager siden. Sønnen min hadde brukt det sist, og det virket fint.

    Jeg installert Windows 7/64-driveren fra ASUS (samme som Windows Update bruker). Ingen gule utropstegn el. røde kryss i enhetsbehandlingen overhodet.

    "Trådløs nettverkstilkobling" er grået ut, og deaktivert. Dobbeltklikker, og Windows melder : "Aktiverer….(3 sek)….aktivert", men tilkoplingen forblir deaktivert. Har forsøkt et annet PCI-spor. Samme resultat.

     

    Kjøpte et "NetGear N600 Wireless dual Band" (WNDA3100) i dag (USB). Kjører installasjons-CD'en først, og setter inn adapteret når jeg blir bedt om det. Windows finner det imidlertid umiddelbart, og installerer driver på noen sekunder. NetGear leter i evigheter og finner det ikke… Adapteret står nå oppført som "Trådløs nettverkstilkobling 4", men er grået ut og deaktivert, akkurat som ASUS-kortet.

    Noen forslag… pleeease…?

     

    P.s. Det kan neste virke som at trådløst nettverk er blitt permanent dekativert et eller annet sted. Finner imidlertid ikke noen instilling for dette noe sted, ei heller i BIOS'n (ASUS P6T)

     

    Pss. Testet NetGear'n på laptop'n. Funker som den skal.(Funker brukbart også; 20/16 MBit på et 40/40-nettverk)

     

    2 timer senere.. feilen funnet!

    Start... kjør... services.exe...enter...scroll til WLAN AutoConfig service... egenskaper... Automatisk . Done!

     

    Jeg får 5ms/42/42 MBit på et 40/40-nettverk (fiber) med NetGear'n, og da kan man jo ikke klage :-)

    Og nå funker (selvfølgelig) også ASUS-kortet: 5 ms/43/28 MBit.

    Man skulle tro at ASUS'ns tredobble antenne ville overgå en knøttliten USB-antenne, men tydleigvis ikke. Vel, jeg får jo ikke testet dette før jeg har 100/100 MBIt nettverk i nærheten...

×
×
  • Opprett ny...