Gå til innhold

Kjell70

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kjell70

  1. Det var periode der det var vanskelig å få fatt i VRII, selv ny i butikk.

    Det ser ut som om bruktselgerne tror de fremdeles kan kreve nesten ny-pris for 2 år gamle utgaver, (med ripe i front-elementet :confused: )

     

    Jeg kjøpte min i strøken stand på foto.no for 10-tusen, som var en god pris, men ikke mer enn det når rabatten ifh til splitter ny urørt med full garanti bare er ca. 35%....

    Ja, det er to på foto.no nå. De ligger på 13000,- og 14500. Jeg kjøper heller nytt til 15800,- da. Hadde jeg fått et brukt vrll til 10000,- hadde jeg kjøpt det.

  2. Ja, men versjon 2 er litt bedre på ALT! Fokus treffer bedre og bommer sjeldnere, hjørneskarphet, og vignettering, ja faktisk senterskarphet er litt bedre! Den gamle var optimert rundt midten av zoom-området (105mm), mens den nye er optimert til begge endene. VR'en er blitt MYE bedre! Der den tidligere var vanskelig å håndholde under 1/60s, håndholder jeg lett VRII'en på 1/15s på 200mm!

    Prisforskjellen er for liten til at det er verdt å kjøpe den gamle.

    Vr ll er jo relativt dyr da, brukt så skal selgere ha 13-14000,- og da snakker jeg om to år gamle linser, og de er vanskelig å finne til salgs brukt. Det er jo vr ll som frister mest. Hvis noen vet om brukte til en ok pris, gi meg et tips.

  3. Samtidig vil jeg påstå at:

    Sålenge det er en ripe i frontelementet, så bør prisen ligge godt vanlig bruktpris. Med så liten forskjell på nypris vs. brukt hadde jeg også enten funnet ett uten ripe til samme prisen eller spart ett par tusen til og kjøpt det nytt.

    Så det ozone sier om pris, burde være det objektivet ligger på i pris? 1/3 av nypris?

  4. Har du muligheten til å prøve objektivet før kjøp? Og hvor mye prisavslag i forhold til normal bruktpris for dette objektivet gir han deg? Jeg skulle hatt et vesentlig prisavslag for å kjøpe et objektiv med en såpass dyp ripe selv om skaden ikke vises på bilder.

     

    Virker ikke som ripen er dyp, målene mine er lengde og bredde som et kulepennhode. Jeg får ikke prøvd objektivet da selger bor i kristinsand og jeg i Oslo. Prisen han vil ha er 11500,- har sett samme linse brukt til 13000,-. Å gi 1500,- mer for et helt objektiv er vel mer fornuftig.

  5. Tror ikke jeg ville kjøpt det objektivet likevel, for du kan ikke vite hva slags andre skader som du IKKE ser som kan ha oppstått av samme årsak som ripen.

     

    Selgern sier han ikke vet hvordan ripen ble til, og at bilder tatt med det blir bra. Jeg er i tvil om jeg kjøper det, derfor jeg trenger råd fra andre med peiling.

×
×
  • Opprett ny...