Gå til innhold

KristianJV

Medlemmer
  • Innlegg

    770
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KristianJV

  1. Hva mener du med "tatt over for"?  Som sted å poste bilder, eller som driver/eier av nettstedet? Jeg tolket det som det første.. og det tror jeg nok ikke stemmer. Instagram har jo elendig kvalitet om man vil dele bildene, de blir ikke akkurat så store. Jeg har mistet mer og mer lysten på å bruke Instagram, der jages det "perfekte" liv, om å bli kjent, og tyter av folk som enten har spons eller vil ha spons fra div produsenter og leverandører av ymse produkter. Rette plassen om man vil være en såkalt "influencer" hvertfall og "selge" noe og være liksom-modell.. Flickr er mer foto-rettet fortsatt, heldigvis.

    På Instagram kan man stort sett velge selv hvordan bildene skal se ut, både med og uten div filter. Når jeg legger ut der, så ser ikke bildene noe anerledes ut der enn på PC-skjermen.

    • Liker 1
  2.  Jeg har lastet ned Adobe CC pakken. 

     

    Lightroom er i Engelsk , mens Photoshop er i Norsk språkdrakt.

    Problemet mitt er at jeg ikke kan fordra Norsk i et slikt programm. 

     

    Jeg har vært inne på innstillinger , men eneste mulige språk er Norsk :

     

    attachicon.gif2019-02-15_152517.png

     

     

    Sannsynligvis har jeg oversett noe  :hmm:

    Testet litt selv nå, og jeg har kun på Engelsk.

     

    Jeg gikk inn i Adobe Creative Cloud-appen og byttet språket til norsk der. Fikk så opp at jeg kunne installere PS og Bridge på nytt. Gjorde det, og da kunne jeg velge mellom Norsk og Engelsk i PS etterpå.

     

    post-277888-0-71839200-1550243877_thumb.jpg

  3. Blir spennende å se norsk pris på Canon 4000D. Pr i dag får man 1300D for 3895,- på Elkjøp, og til 3490,- på CDON. Og på Elkjøp får  man 750D for 5295,-...

    Tviler på at 4000D blir noe bestselger her til lands. Men i kanskje mindre rike land kan det bli en slager der folk ikke spyr ut penger på fotoutstyr slik vi gjør her hjemme. Vi har og et stort antall bedre og eldre canonkameraer lett tilgjengelig både på bruktmarkedet og butikker.

  4. Selvsagt skal man gidde å drasse med 600mm om man er usikker, om du ikke har noe annet fornuftig som kan dekke opp for både brennvidde og evt lettere vekt. Vi vet alle hva som er irriterende om man lar sånt være igjen hjemme... :p

    Følger Chris Jackson på Instagram(Getty images Royal photographer(UK)) som kommer til å svirre rundt i Oslo også, og følger de på reisene ellers. Ser han drasser med seg det som kan drasses med. Men ser og at han må desverre ty til å beskjære kraftig på PCen av og til ser jeg. (selv om alt av redigering gjøres av andre hos Getty).

    Irriterende med fotojobber der man ikke har fått eller får nok info til å planlegge godt på forhånd. Lykke til! :)

  5.  

    Var heldig og fikk være fotograf for NTB Scanpix et par ganger de siste dagene pga hendelser i mitt nærområde, og må si meg positivt overasket over hvor mye lettere de er å ha med å gjøre ang betaling for bilder, enn lokalaviser som nærmest prøver å prute så mye at man omtrent ender opp med å betale de for å ta bildene. Og ikke minst, godt å se at noen bildebyråer/mediehus fortsatt tyr til folk med skikkelige kameraer og ikke hopper på første og beste uklare mobilbilder.

     

    Ble dog litt test av "jobb under press" når man måtte ta skarpe og klare bilder i regn på mørke kvelden, kun med dårlig gatebelysning. Endte opp på ISO 12.800.. og var helt fornøyd med resultatet. Lokalavisen fikk delvis stryk på den testen desverre :o

     

    https://www.aftenposten.no/norge/i/5mWLE/Kumlokk-flyter-opp-og-veier-stenges-i-Telemark

     

    Vi verdsetter gode bilder, gitt at saken forsvarer det.

     

    For ordens skyld tror jeg nok vi hadde klart å vært med på leken i den saken. Sjefen kjøpte seg nettopp A7RII. :p

     

    Hva skyter du selv?

     

    Bruker Canon 1d mk4 og 5D mk2 :)

  6. Var heldig og fikk være fotograf for NTB Scanpix et par ganger de siste dagene pga hendelser i mitt nærområde, og må si meg positivt overasket over hvor mye lettere de er å ha med å gjøre ang betaling for bilder, enn lokalaviser som nærmest prøver å prute så mye at man omtrent ender opp med å betale de for å ta bildene. Og ikke minst, godt å se at noen bildebyråer/mediehus fortsatt tyr til folk med skikkelige kameraer og ikke hopper på første og beste uklare mobilbilder.

    Ble dog litt test av "jobb under press" når man måtte ta skarpe og klare bilder i regn på mørke kvelden, kun med dårlig gatebelysning. Endte opp på ISO 12.800.. og var helt fornøyd med resultatet. Lokalavisen fikk delvis stryk på den testen desverre :o

     

    https://www.aftenposten.no/norge/i/5mWLE/Kumlokk-flyter-opp-og-veier-stenges-i-Telemark

    • Liker 2
  7. Kan i grunn si meg enig med Ole Gunnar. Hvorfor ta bilde der alle andre har tatt bilder før? Da bør man hvertfall være såpass god at man klarer å ta et MYE bedre bilde enn det de andre har fått til..

     

    Om noen har vært på foredrag med Roger Brendhagen forteller han og litt om dette med å gå egne veier og ikke stå der alle andre står å tar bilder.

     

    Har prøvd meg litt på portrettfoto i det siste, og har kommet fram til at bakgrunn og location har ikke bestandig alt å si, det MÅ ikke være superspennende, det enkle er ofte det beste. Man kan jobbe mye med en enkel bakgrunn/område så lenge hovedmotivet er bra og fototeknikk og lyssetting er god.

     

    Jeg ville anbefalt å prøve å finne noe nytt. Ut å gå, sykle, kjøre eller whatever.. se seg rundt og noter seg plasser. Bare når man er på vei til/fra jobb kan man fort se steder som er aktuelle også. Er man over snittet interesert i foto, så har man sånt i bakhodet nesten 24/7....

×
×
  • Opprett ny...