Gå til innhold

RemiM2

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RemiM2

  1. Har ikke verdens beste nettverk (5mbit ned og ~.5 opp) og har flere i familien som streamer til forskjellige tider på dagen. Ofte 2-3 som er på youtube eller netflix om gangen.

     

    Ruteren vi har nå fra telenor (ZyXEL P-2812HNU-F3) støtter ikke QoS, så har tanker om å kjøpe en ny en for å kunne ha god ping for å spille diverse spill.

     

    Det jeg lurer på er hvor bra dette vil fungere med vårt internett og hvor mange som streamer samtidig? Har sett på denne ruteren hvis det har noe å si.

  2. Hei, er litt forvirret når det gjelder CPU temperaturer, er det CPU cores og CPU package jeg skal gå etter, eller den som bare heter CPU?

     

    Her er bilde etter 15 min i Prime95 med [email protected]:

    qrpTcQL.png

     

    Som du ser er det 20 grader forskjell på temperaturene. Når man sier at burde ligge under 75 grader, går man da etter høyeste CPU core tempen eller den som bare heter CPU?

  3. 2Mbit = 250KByte Du makser med andre ord linjen.

     

    Jeg vil si at 2Mbit er for lite til å kjøre Netflix og bevare god ping.

    Man bør ligge under 1Mbit belastning for å bevare anstendig ping (innen +50ms).

     

    Løste det med å opprette enda ett nettverk som er limitert til 1800kbit som kan brukes til netflix og sånt, og ett annet til å spille på. Funker ganske bra så langt

  4. Er det en måte å få bedre ping mens andre på nettverket streamer på f.eks Netflix? F.eks at routeren prioriterer datapakkene som skal til min PC slik at de kommer raskere frem, mens det fortsatt kommer datapakker til de andre på nettverket, bare litt senere? (At pakkene kommer litt senere for streaming vil jo ikke ha så mye og si, så lenge de kommer så og si kontinuerlig)

  5. Sjekk om du ikke har aktivert TPU i UEFI, ellers er det bare å sette innstillinger til default så skal overklokken fjernes.

     

    Med tanke på at du har stock-kjøler vil jeg påstå at temperaturene dine er latterlig lave.

     

    Jepp det fikset det å sette til default. Nå er den på 3.8GHz (turbo mode)

     

    Det var god temperator for stock kjøler det der! :p faktisk ganske imponerende.

     

    Haha trodde det var dårlige temperaturer jeg :p tror du stock kjøleren holder på 3.8GHz (ligger på 62-67 i stresstest) til jeg kjøper ny kjøler og skal overklokke?

  6. Hei, har en i5-3570k og asus maximus v gene. Merket når jeg så på klokkefrekvens til cpuen at prossesoren min er overklokket til 4.6ghz! Har aldri vært borti noen overklokkings instillinger før, bortsett fra turbo moden som skal klokke til 3.8GHz.

     

    Har ikke lagt merke til det før nå. Kan hende det skjedde etter jeg byttet hk, men jeg har aldri følgt med klokkefrekvensen til prossessoren før.

     

    Er dette målefeil siden jeg ikke har vært borti instillinger før? Eller er det ett eller annet som har skjedd, i så fall, hvordan kan jeg skifte det tilbake?

     

    Merker CPUen blir ganske varm etter bare noen minutter i stresstest (se bilde) Dette er nok fordi jeg har stock kjøler på, men den skal da ikke bli så varm med vanlig klokkefrekvens.

     

    Her er et bilde med openhardware monitor og CPU-Z:

    qaBAXOk.png

  7. Takk for hjelpen! Likte eksempel 1 :)

    Blir kanskje å kjøpe det! Så du vil si at det jeg bør oppdatere for å få bedre ytelse i spill, er SSD, CPU(og hovedkort er must?) og RAM? Det andre er greit?

     

    (Er ikke ekspert når det gjelder PC :p)

     

    Å oppgradere til SSD vil vel bare være nyttig for gaming hvis du vil forbedre lastetidene, men hvis du har penger og lyst så er jo det bare bedre med det :p

  8. Nei, det nye Mass Effect behøver ikke engang å befinne seg i samme univers som de gamle. Det kan jo bli et fantasy-spill eller noe slikt.Bioware har noe å bevise med sitt neste spill, etter Old Republic, Dragon Age 2 og MW3 har de gang på gang misset på det som folk likte med forgjengerne.Ser for meg det neste Mass Effect som et FPS ala CoD. Blir nice.

     

    Håper for guds skyld det ikke blir noe ala CoD

  9. Ingen årsak. :) Ja, ATX og m-ATX er kun formfaktoren på hovedkortet. Kan sammenliknes med et ark, der du har A3 og A4.

     

    Enkleste måten å finne ut om du har plass til et ATX-kort i kabinettet ditt er å søke det opp. Har du navnet på kabinettet?

     

    Kjøpte pc'n hel, så er ikke sikker på kabinett navn men navn på hk og modell på pc er CG8250

     

    EDIT: Fant dette: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=746655#extra

    Har dette sata3 (det som brukes for SSD) prøvde å finne det, men fant ingenting, ville jo regne med at de aller fleste hk har det? :p

  10. Snip

     

    Er eneste forskjellen på ATX og mATX størrelsen? Er relativt sikker på at det som står i kabinettet mitt er mATX (noen måte å finne det ut på?) og ser ikke ut som det er plass til noe større.

     

    Takk for bra svar btw :D gjorde det mye klarere på hva jeg burde se etter

  11. Skal ha nytt hovedkort som jeg kan overklokke med, har i5-3570k.

    Har ikke peiling på hk i det hele tatt, og hva som er forskjellen mellom de forskjellige hk.

     

     

    Har funnet noen hk her:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=748566

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=743925

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=746629

     

    Hva er forskjellen mellom disse, vil jeg få bedre ytelse, lettere å overklokke hvis jeg velger sabertoothen over P8Z77-V LX, som er 600kr billigere?

  12. Betyr det at pc-skjermen funker også?

     

    Det kan være at pinnen er bøyd akkurat nok til at den får dårlig kontakt, men at ved å riste kabinettet (regner med du har vært mye inn og ut av det nå) har den fått kontakt.

     

    Eh.. bøy pinnen på egen risiko, er pc'n stabil trenger du ikke det nei.

     

    Det er 2 ledinger til HDD, en til dataoverføring, en til strøm. Den siste du ser på er ikke til en ledning, men til en "jumper" som bestemmer om HDD' skal være slave, master eller automatisk.

     

    Dette er hovedkortet ditt: http://www.asus.com/...#specifications

    Det skal ha 1x8 pin og 1x24 pin strøm.

     

    Fant HK fra dette reviewet http://www.hardwarez...-cg8250-preview

    "Essentio CG8250 employs a Socket 1155 motherboard, the P8H67-M Pro"

     

     

    Ang statisk elektrisitet kan denne være grei å lese:

    http://www.diskusjon...howtopic=247137

    "Det første du kan gjøre for å beskytte dine komponenter mot dette er å rett og slett ta i metallrammen til kabinettet ditt, mens kabinettet er koblet til en jordet strømledning, Slik:"

     

    "Du kan også velge å bruke et såkalt ESD-armbånd, det er rett og slett et armbånd du fester rundt håndleddet ditt. Fra dette armbåndet går det en leder til en eller annen jordet dings i rommet du er i, ofte er dette akkurat samme plass som jeg demonstrerte at du skulle ta tak i: metallrammen i kabinettet."

     

    Har nå byttet alle delene til de nye delene, untatt prosessoren. Når jeg prøver å bytte prosessoren til den nye, gir den ikke ut noe video signal igjen. Når jeg bytter tilbake til den gamle prosessoren funker alt som normalt (skjermen min funker igjen også) betyr dette at den nye prosessoren er ødelagt eller bare at den får dårlig kontakt med pinnen som er bøyd? Burde jeg sende den inn igjen?

  13. Hvilket hovedkort har du?

     

    Et eller annet fra Asus, som heter CG8250 (kjøpte pc hel), har tenkt å kjøpe nytt hk uansett, men ikke før om ca. 2 uker

     

    EDIT: Skal det være tre ledninger til HDD? ser det er plass til en ledning til der, men er bare to som er koblet til (en til hk og en til psu)

     

    EDIT2: Jeg prøvde å skru PCen på igjen, og plutselig funket den igjen! Men den funker bare når jeg koblet til TVen. Bør jeg prøve å bøye pinnen på sockelen tilbake igjen, eller bare la den være siden det funker?

  14. Forsøk å bøye tilbake pinnen, prøv med den nye cpuen, hvis den ikke virker prøver du med den gamle igjen. Hvis ingen av de to virker må du ha nytt hk.

     

    Ser for øvrig at du også har byttet PSU, har du sjekket/dobbelt/trippel/quadruppel sjekket at du har plugget i alle strømkablene?

     

    Skal prøve å bøye den tilbake, men er jo nesten umulig å i det hele tatt se den bøyde pinnen med mindre jeg tar bilde.

     

    Tror jeg har koblet alle i, det er to som skal i hovedkortet, (8-pin og den andre store (husker ikke hvor mange pins) også to i skjermkortet, og sata kabler i hdd og dvd, er det alle eller er det flere?

  15. Slår musen seg på (laser/optisk lys under)?

    Har du et keyboard med lys på? - kommer det lys her?

     

    Dersom de ikke slår seg på er det mye som tyder på et fritert hovedkort. Hvor festet du det antistatiske armbåndet? Personlig har jeg aldri brukt slikt, bygget over 10 pc'er de siste årene og aldri skadet pc'n, jeg tar på en radiator/vasken med jevne mellomrom i stedet. Jobber heller ikke på et teppe, men midt på parketten/bordet.

     

    Det kommer lys på tastaturet mitt, har antistatisk armbånd festet i kabinettet.

  16. Det kan nok være grunnen til at det ikke funker. Prøv å bøye den pinnen tilbake, men vær helv... forsiktig slik at du ikke knekker den. Har selv hatt en bøyd pinne på en LGA1366 sokkel, bøyde den tilbake og PC'en funket flott i over 2 år etter det.

     

    Det er vel ikke sjangse for at CPU(ene) er blitt ødelagt når jeg hadde de på sockelen med bøyd pin?

×
×
  • Opprett ny...