Gå til innhold

Feeky

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Feeky's innlegg in Setermoen leir - Erfaringer o.l. ble markert som svaret   
    Rekrutten:
    Lange kvelder, og muligens mye løping. Kommer ann på hvilken sersjant du får. Setermoen er faen så glatt på den tiden du kommer. Viljen til å strø ordentlig er ikke så veldig stor virker det som, så pass på fotfestet. Ikke uvanlig at folk skader seg av å tryne på isen. Du også lærer kjapt at hatløsninger ikke lønner seg.
     
    Noe som er ganske deilig for mtp ditt innrykk er at dere blir nesten de eneste rekruttene som kommer på det tidspunktet. Mindre kø i messa er alltid en bra ting. Bare vent å se når sommerinnrykket kommer. Helt vanvittig med kø. Et litt frekt triks da er å ta på seg bereten og bare gå rett forbi hele køen og stille seg foran. Rekruttene ser stort sett ikke forskjellen på en menig og en major på begynnelsen, så de vil sjelden si noe som helst.
     
    Ta med deg PC, selv til rekrutten, da det ikke er alltid man kan dra så fort som den er ferdig. For min del tok det to måneder før vi fikk dratt på vår første perm. Klær du kan bruke ute på "byen" er også greit å ha med seg. Lite musikkanlegg kan også være greit.
     
     
    Etter rekrutten:
    Rett etter rekrutten kan dagene fortsatt være litt lange, men det er sjelden. En vanlig dag med tjeneste starter med at du må ha beina på bakken klokka 06:00, noe som er en god nok grunn til å få tak i en underkøye, og vaske og spise frem til man må stille rom, som vanligvis er klokka 07:20. Droppa etterhvert frokosten, da matlysten ikke var tilstede og jeg ikke hadde noen problemer med å holde meg frem til lunsj. Det var helt klart verdt å slappe av en halvtime til. Man kan uansett bare kjøpe seg knekkebrød og syltetøy eller noe, istedefor ådra til messa for å spise.
     
    Kvaliteten på hvordan du kommer til å bo kommer helt ann på hvilken kaserne du ender opp på. Den nye kaserna høres ut som en stor forbedring i forhold til de to andre kasernene, Livelt og Trondenes. Du kan nesten velge selv, da visse tropper/batterier hører til i forskjellige kaserner. For januarinnrykket så har det vært batteri Olga på Trondenes og Stabsbatteriet på Livelt de siste årene, men usikker på hvordan det blir nå mtp. den nye kaserna.
     
    Man holder vanligvis på til ca 15:30-16:00. Det varier dog litt fra tropp til tropp, og batteri til batteri. Resten av dagen har du fri, og må finne på noe å gjøre selv. Personlig så sov jeg ofte etter endt tjeneste. Helt ærlig, så er det bare mye sløving. Utnytt tida til å trene, se på filmer/serier eller noe. Setermoen har en egen kino. Du kan spille playstation/xbox eller biljard på velferden også.
     
    De fleste tror at de kommer til å klare å utnytte dødtida de har til å gjøre noe nyttig, f. Eks ta opp fag, ta kurs, starte med oppkjøring etc. Men de fleste gjør ingen verdens ting. Man blir vanligvis veldig gode venner med de man bor med, så du har nesten alltid underholdning der.
     
     
    Uteliv:
    Det er ikke lov til å ta med alkohol inn i leir, så den vanligste prosedyren er å gjemme bort eller grave ned drikka utenfor leiren, og hente den opp igjen når man drar på byen. Dette er hat.
     
    Neste steget er å finne et sted å drikke. Her er det bare kreativiteten som setter stopper for hvordan dere gjør det, men om vinteren så er det bare å regne med å fryse når du drikker.
    Om sommeren så er det en veldig fin grillhytte som ligger langs Nedre Sætervatnet som jeg anbefaler å bruke. Er dog maaasse mygg der i en kort periode om sommeren.
     
     
    Skilderen: Alle snakker dritt om Skilderen på Setermoen, men stedet er egentlig ganske greit for å holde til på en såpass liten plass.
    Skilderen har to etasjer hvor det kan drikkes, hvor førsteetasje/kjelleretasjen har 18-årsgrense og andreetasjen har 20-årsplass. Det er happy hour hver helg den første timen 18-årsstedet er åpent (20-årsstedet åpner alltid én time etter), så det er et greit og billig alternativ hvis du ikke vil vorse ute.
     
    Happy hour prisene gjelder bare for Mack-ølen de har der, så det er ikke akkurat pils du kommer til å sitte å kose deg med for å si det sånn. Jeg regner med at musikken de spiller der fortsatt er grusom, men det får bare gå.
     
    Fogden: Roligere og mer voksent. Er 20-årsgrense for å komme inn, og ligger 20 meter fra Skilderen. Muligheter til å vorse i smug i bygget de holder til i.
     
    Det går også ann å drikke på den ene pizzaresturanten de har der.
     
    Tromsø-turen er definitivt det feteste som skjer. Lei en leilighet over helga og ha det gøy.
×
×
  • Opprett ny...