Gå til innhold

Zuker

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zuker

  1. Har en Mitsubishi ASX som har en svak dunkelyd bak ved oppbremsing på lav fart.Har hatt bilen på verksted to ganger . Mekanikeren mente det var list som holder bremsecalipet på plass (er helt bilamatør så håper jeg har forståttt dette riktig). List ble først byttet på ene siden, dunkelyder ble da merkbart mindre. Byttet så på andre siden. Bilen ble prøvekjørt av verksted, ingen lyd da. Dagen etterpå dukket lyden opp igjen . Den kommer kun ved bremsing på lav fart , ca 20-30 km i timen.. Dunkelyden gir seg når bremsen slippes. Ved bremsing på høy fart høres ingen lyd. Bilen må på verksted igjen, men tar gjerne mot tips på hva dette kan være.

  2. Har en Tandberge ErgoClass flatskjem, ca 10 år gammel. Bilde-og lydkvalitet har vært fullt på høyde med nye tv-er, men nå har den sviktet: Det kommer et gråskjær (noen ganger over i blått/lilla) på en del av fargene. Det kan seest på bildet som er lastet opp - se spesielt på meny-teksten. Der er noe av den hvite bakgrunnen blitt grå. Kan slike feil repareres for en nøktern sum? Kan vurdere å bruke en 1000-lapp på å reparere. Har også noe erfaring med å reparasjon av mobil og pc, kan bytte deler selv, men er det noe som er over i elektriske komponenter er jeg mere tilbakeholden. 

    post-277698-0-74340800-1460488594_thumb.jpg

  3. Det er mulig å fikse dette "med Windows".

    Linux vet ikke hva den skal gjøre med Windows sitt boot configuration data (BCD).

    Bruk følgende guide:

    http://www.techspot.com/guides/630-windows-8-boot-fix/

     

     

    Om du fremdeles har problemer etter dette , hva med å kople harddisken til en annen Windows maskin.

     

    Takk for gode svar :) Har ikke prøvd å koble til en annen maskin, men det er selvsagt en mulighet jeg burde tenkt på. Mange år siden jeg gjorde noe fysisk med en pc, men regner med at det ikke er alt for vanskeligt.

     

    Skal først prøve meg på guiden fra linken over. Har gjort noen forsøk på å lage boot-disk i Win-uten å lykkes-men gjør et nytt fremstøt med denne guiden.

  4. Jeg har en Samsung Laptop model code: NP370R5E-S07SE

    For noen måneder siden stoppet laptopen å boote. Jeg fikk feilmeldingen: boot configuration data file, se bilde.

     

    Har prøvd diverse linux-løsninger for å få tatt ut filer på harddisken (har blant annet en del bilder jeg gjerne vil ta vare på), uten å lykkes. Har også prøvd å sikkerhetskopiere med Windows Repair uten å lykkes.

     

    Lurer nå på om det er noen måte å få fikset det opprinnelige problemet? Har prøvd å lage boot disk på usb, uten å få det til. Noen som kan hjelpe meg slik at jeg kommer inn på hard disken igjen. Noen som har tips?

    Maskinen har Win 8 med påloggingspassord (er dette som gjør at jeg ikke greier å finne filer når jeg kjører Linux via usb?).

     

    Feilmeldingen som opprinnelig kom opp er:

    File:\BCD

    Error code: 0x000000d

     

     

  5. Jeg har kjøpt en bil hos en seriøs merkeforhandler. Bilen ble annonsert som demonstrasjonskjørt bil. Det stod også oppført i annonsen at den var fritatt for omregistreringsavgift. Dette kunne selger bekrefte da jeg for sikkerhets skyld spurte om det. "Bilen er fritatt for omregistreringsavgift" var den muntlige beskjeden.

     

    Kontrakt er nå signert og bilen er hentet fra forhandler, dette med et midlertidig vognkort. Banken som skal betale kjøpesummen betaler ikke ut før de får får vognkortet. Jeg forventet å få vognkort i posten, men fikk i stedet en rekning på omregistreringsavgift.

     

    Jeg velger inn til videre å tro at noen har gjort en feil, ikke at forhandler har prøvd å lure meg til å kjøpe en demobil som jeg selv må betale omreg. avgift på. Har bare handlet bil privat før, så jeg er ikke inne i praksis her, men har skjønt på andre at det vanlige er at en betaler hele kjøpesummen til forhandler (inkl omreg). I kontrakten jeg har signert står det bare kjøpesummen (eksklusiv omreg).

     

    Noen som har en teori om hvor feilen ligger. Er det bilforhandler som har glemt å sende inn papirer, eller kan det være Statens Vegvesen som gjør en feil? Siden det er søndag, får jeg ikke kontakt med noen av dem, så jeg prøver dette forumet.

×
×
  • Opprett ny...