Gå til innhold

Panelbeater

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Panelbeater

  1. Nei. du kommer ingen vei med dette uansett hvordan du snur og vender på det..

     

    Dette er forøvrig ingen reklamasjon med mindre det har blitt gjort en reperasjon på nevnt leding eller whatever problemet måtte være. fks at du tar rusta på en bil, og den kommer tilbake før 2 år så er det reklamasjon. Eller om du bytter bakaksel som ryker etter to år, så er det reklamasjon.

     

    Det du sikter til er garanti. Ganske stor forskjell der;)

  2. Heisann! Lurte på å lease selv en gang i tiden. og sjekket litt rundt for en tid siden.

     

    Når det gjelder hva som inngår i avtalen, er det forskjell fra merke til merke. eg leste litt på privatlease.no, og velger å tro at disse er meget seriøse da de selv sier seg inhabile til spørsmålet om leasing eller kjøp er billigest. https://www.privatlease.no/Serviceavtaler/

    Ser ut til at de fleste dekker alt som omhandler service etter kilometer. derunder slitedeler og bremser.

     

    Denne syns eg personlig forklarte ting enkelt, uten masse vissvass.

    http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/Lav-rente-gjor-leasing-fristende-5586427.html

  3. trenger ikkje fjerne noe som helst. bare matte speilet ned med finere papir for at lakken du skal spraye klarer å henge fast, og ikkje flasse av ved første tur.

     

    klarlakk (hvis du i det hele tatt skal bruke klarlakk, er jævla shit på boks). sprayer du rett over fargelakken uten å pusse. bare ikkje vent for lenge, men lenge nok til at fargelakken er tørr.

     

    så:

    1. Slip/matte lakken med fint papir.

    2. legg grunning hvis du skal ha det. trenger ikkje siden det er plastikk. denne må i så fall slipes.

    3. legg farge lakk

    4 legg eventuelt klarlakk

  4. resultatet med sprayboks blir sjeldent spess bra. men bra nok om man ikkje er så nøye på det. og det hjelper fælt at det er plastikk, og ikkje en metalldel som kan ruste.

    EDIT: speilet er også en adskilt, liten del. så det har en mye høyere ''toleranse'' for fargeforskjell osv.

     

    Hvordan du skal gå fram avhenger av en ting. og det er hva slags overflate du begynner med. Hvis du har kjøpt ett nytt speil kommer det enten som rein plast, eller med en grå tynn grunning.

     

    er det rein plast, må den mattes, og legges på et grunningsstrøk for heft til lakken.

     

    Er det grunnet, eller lakkert fra før (brukt del). matter du med en matteklut (disse kommer som regel i store pakker, så einer seg ikkje for privatpersoner).

    Det andre alternativet er å bruke sandpapir. Merk at det er forskjell på korningen mellom papir til hus og papir til bil. Så husk at du skal ha papir beregnet på bil. (3m, mirka, wurth er gode produkter)

    matt med 360p papir til strukturen er vekk, og gå lett over med 500p og kansje 800p til slutt hvis du vil garantere at du ikkje får sliperiper. eventuelle steinsprut må slipes godt ut hvis du vil være litt nøye. slip ut så du får ring på minst 1cm. Det holder siden et speildeksel er en rund flate.

     

    En eller annen form for grunning er alltid en fordel. både for skjuling av ujevnheter og flyt i lakken når du kommer så langt, siden den vil legge seg forskjellig på ulike materialer hvis du får gjennomslipinger.

  5. Tommelfingerregel når det gjelder rust, er at du kan ta det du SER og gange med 3 av hva som egentlig er når man begynner å slipe.

     

    Siden du sikkert har lite slipeutstyr, bør du gå til innkjøpt av brunox eller ''rustmelk''. Disse er ruststoppere eller rustomvandlere. Grunnen til dette er at hvis du ikkje får slipt skikkelig (noe som man trenger litt utstyr for, og ofte sandblåser), til man ikkje ser så mye som en mørk prikk på størrelse med ett lite sandkorn, kommer rusten tilbake. Hvor effektive ruststoppere egentlig er, er det like mange meninger om som det er bilopprettere.

     

    Steinsprut: veldig enkelt å greit som regel. Ta noe hard stål. fks en flat skrutrekker tyoe liten. og skrap så lite du kan i steinspruten HVIS det er rust der. Ha så på noe ruststopper. Fortsett med grunning og lakk.

    (2-komponent er det som duger). avhengig av lakktype, trenger du også klarlakk.

     

    Frontskjerm: Disse ruster ofte rundt hjulbuen eller i mellom støtfanger og skjerm. og ruster som regel fra innsiden og ut. Derfor er det du ser på utsiden bare en brøkdel av det som er. her er det helt nødvendig med utstyr for å gjøre jobben skikkelig. det mest tilgjengelige for vanlige folk er fiberdisk på drill. (Beklager navnet, men det mest brukte ordet for dette er negerkuse).

     

    Rust ved glassruter: Dette er værre. og blir bare en midlertidig løsning i de fleste tilfeller. Siden rusten kommer fra gnisninger mellom pakningen til ruta og karosseriet. Dette betyr at det også ruster nedover inn mot ruta.

    slip på taket, og bruk samme prosedyre som på panseret så langt ned i mellom ruta og karosseriet som du kan.

  6. tja.. ta av alle trekka på takstolpene innvendig. de sitter som regel med en skrue og ett eller to klips.

    du må som regel ta ned lys eller annet i taket framme, dette har som regel noen få skruer, og er også klipset i tilleg. for å finne skruene må du ofte ta ned ett deksel eller fler. vag har ofte skruer bak glasset foran eventuelle lys.

    du må også demnotere alle håndtake i taket.

    Med andre ord, demonter det meste av plastikk i taket:P du kan lett kjenne om det er skrudd ved å dra i det, om taket gir etter og kommer mot deg er det ikkje skrudd;)

    Taket kan du med fordel la ligge oppa seteryggene, eventuelt med støtte framme på ratt/dasjbord. På mange biler er disse tatt inn ved frontruten, og blir fort ødelagt hvis du prøver å ta det ut bak.

     

    Det å løsne plastikk som sitter med klips handler oftest om å vite hvor dekselet er klipset, og hvordan. Rett press på rett plass er avgjørende, og er bare en ''feel'' du får etterhvert.. -enten så går det, eller så går det ikkje. har ødelagt hundrevis av klips opp igjennom;) -mange lar seg ikkje demonteres uten at det blir ødelagt.

     

     

    Når det gjelder lakk og grunningsprodukter ville eg stikket innom ett lokalt verksted, og spurt om å få kjøpe litt. eventuelt en Bilextra forhandler eller lignende.

    Alt av en-komponent (spraybokser osv) duger ikkje.

    Merkeverksted er ofte mindre behjelpelige en opene verksted med dette.

    Du trenger ikkje en sprøyte til 5000 som profesjonelle bruker for å bruke disse produktene på egen bil, hvor finnishen aldri blir bra før du har fått mye trening uansett.

     

    Sparkel er stort sett den samme suppa uansett hvor du kjøper den. kjøp multisparkel, den kan du bruke til hva som helst av sparkling. Finsparkel bruker eg som regel aldri på jobb selv en gang. multi holder lenge. eneste forskjellen er at finsparkelen er noe lettere å slipe, og fyller dårligere da den har en tynnere konsistens.

  7. Bilen blir prøvd noe hardere enn vanlig kjøring ja. Og det skal den tross alt tåle, og vil være ett uskrevet krav etter min mening.

     

    Ikkje for å dømme, men Timster si noe.

    ofte har eg hatt biler inne til reprasjon (karosseri), og pluttselig klager kunden på bulker og skrammer som hele tiden har vært der, men som man ikkje ser til vanlig når man går forbi bilen for å sette seg i førersetet.

    • Liker 1
  8. vask den godt før du setter den vekk. spyl godt under alt av lister med høytrykk.

     

    Bilen bør stå tørt hvis du har mulighet til det.

     

    Ikkje la den stå med håndbrekket på.

     

    hvis det er snakk om halvt år+ bør bilen startes med gjevne mellomrom, og ta en liten tur i nabolaget og bruke bremser litt osv.

  9. grunnen til at disse ruster er at takbøylene sitter ca en millimeter for lavt i festene innvendig i taket.

    for å demontere disse må du ned med taktrekket. ett torks-sett og 13mm pipe på skralle er igrunn alt du trenger. Tror ikkje du trenger nye klips til taktrekket på den modellen.

    taktrekket ''brekker'' lett. og man må være passe forsiktig. får det en knekk, får du en strek som om man bretter ett papir og retter det ut igjen.

     

    anyways, for å forhindre at det ruster på nytt MÅ bøylene av, og festene innvendig demonteres for å ta rusten på innsiden også. Og du bør legge en helt vanlig skive i mellom festet og bøylene før du setter det på igjen, dekket i fks voks eller rutetettningsmiddel. -dette for å øke klaringen mellom bøylene og taket.

    Du bør også bestille den skumgummien som ligger imellom bøylene og taket nytt.

     

     

    Til slutt vil eg si at du kansje kan sjekke mulighetene for at dette er en reklamasjonssak hvis det gang på gang har kommet tilbake etter en garantireprasjon.

  10. Det er umulig å si.. Men han har i det minste erfaring. Men man finner profosjonelle med mange års erfaring som slurver og har verken stolthet i arbeidet eller øye for kvalitet.

     

    Om han kan gjøre det gratis har du ikkje annet å tape enn noen monteringsriper i værste fall;)

    Og du bør forresten legge en klar folie-teip mellom fanger og skjermer, framme og bak, når du først er i gang for å forhindre gnissing;)

    • Liker 1
  11. Prosess:

     

    -Få nye deler

    -demonter eksisterende deler

    -tilpass nye deler (de passer nesten aldri som de skal) Noe er dårlig, annet er bedre.

    -fiks eventuelle transportskader eller annet

    -lakk

    -montering av nytt

     

     

     

    hvor mye dette vil koste hos fagfolk avhenger mye av delene. Som fks ved den hekkspoileren ser det ut til at eksosen også må modifiseres, det er ikkje bare å klemme det rett på.

     

    Men for å se det sånn.. 5-6.000 bare i lakkering hvis delene er strøkene.

     

    Husker sjeldent på prisene i papira på bilene eg jobber med, men å skifte EN fanger kommer aldri under 4.000 bare i arbeid og produkter.

    • Liker 1
  12. Døde litt når eg leste ting her..

     

    Det der er en passe stor skade. beregnet tid for bare oppretting ville nok vært nesten en hel arbeidsdag.

    Og da pluss lakk i tilleg.

     

    Man trenger ett litt trent øye, men ja ganske store bulker der gitt.. -til og med på ett bilde ser man det lett.

     

    Anyways, enkleste måte:

    Slip ned til bart metall. For å få slipt godt nok, trenger du maskin av noe slag. Fiberdisk (Det mer almenne ordet er faktisk negerkuse, beklagelighvis) på drill er vel det greieste å få tak på.

     

    Hvis du ser en mørk flekk på størrelse med ett nålestikk i en bordplate kommer det rust tilbake før eller senere..

     

    Når du omsider er ferdig med dette, må du ha på noe rustbeskyttende. Det beste er å bruke en epoxy-grunning. Denne trenger som regel å tørke over natta, hvis ikkje er det antaglig noe skvip.

     

    Dette må mattes før eventuell lakk. personlig hadde eg driti i hele lakken da jallaproduktene som privatpersoner får flasser av og kan gjøre vondt værre da den ikkje er tett. En del merkeverksteder har ikkje lov å bruke det meste av sprayboks produkter, enda de er av beste kvalitet.

    -Mange gjør egene reprasjoner med sprayboks osv, og syntes det ser greit ut. Som regel bare fordi det er noe de har gjort det selv.

     

    om du driter i i jallalakken, kan du stikke innom ett lokalt verksted å spørre om en liten skvett base, og klarlakk som du simpelt pensler på. Dette er som regel opene verksted bare glade til. (ikkje merkeverksteder altså).

    Dette ser ikkje så værst ut om du sliper minimalt, og det ikkje er så mye rust. og du får ett mye bedre resultat hva kvalitet angår.

     

     

    1. slip til du ikkje ser antydning til rust, bruk bra med lys.

    2. antirust (epoxy, Brunox, syregrunning)

    3. lakk -pensle. Base/klarlakk. Sørg for at klarlakken dekker godt over omerådet du har penslet base (farge)

     

     

    -Hilsen Bilopprettern

×
×
  • Opprett ny...