Gå til innhold

Spiffy

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spiffy

  1. Hvorfor er vi interesserte i hva som står i denne rapporten skrevet av denne mannen? Hvem har bestilt rapporten og til hvilken nytte? Rapporten er jo skrevet av Tore Aarønæs og vennene hans. Trond Fossum som er medforfatter eier 35% av "Norsk Telecom AS" der Tore Aarønæs eier de resterende 65% gjennom et annet selskap. Flere er det ikke i dette firmaet.. Hvorfor har de fått i oppdrag å lage denne rapporten og hvor pålitelige er de? (Kilde: http://www.purehelp.no/company/details/norsktelecomas/980509419)

     

    Hjemmesiden til selskapet bak rapporten: http://www.teleinfo.no/

     

    Igjen: Hvorfor gidder norske medier å skrive så mye om denne mannen og rapporten han har tryllet frem, og hvorfor skal vi bry oss? :/

    • Liker 2
  2. Forstår ikke poenget med 3 eller flere adskilte displays i en og samme ramme? Da ville det vel være mye mer hensiktsmessig med ET display i samme form med tilsvarende større oppløsning. Altså istedet for å pakke 3x 1920x1200 displays med adskilt skjermtilkobling i en ramme, ville det vært mer praktisk med en skjerm med 5760x1200 oppløsning? Antar det er grunnen til at det ikke er mange produkter av den typen heller..

  3. Spiffy: Sydendykking?

    Dykking er vel ansett som en rimelig presis sport uansett hvor i verden man er?

    Ned til 30m syns jeg dog ikke burde være så vanskelig, sjelden vanlig dykking går under det.

     

    Sydendykking, altså dykking uten sertifikat og med guide, som da ikke bikker under 20m dybde. ;) Har man sertifikat og eget utstyr står man jo litt friere til hvor dypt man går..

  4. Selv om de er spesifisert til 10m holder de gjerne dypere enn som så. Jeg har hvertfall dykket med mitt aldrende Olympus Mju 770SW (forgjengeren til nåværende Tough modeller) og det gikk fint å duppe mellom 10 og 20 meter (riktignok syden-dykking, mulig det blir for drøyt å gå under 20 meter med disse). Overlevde hvertfall godt over (under? :p) 10 meter uten noen problemer.

     

    Tror vel uansett ikke det er mot seriøse dykkere de markedsfører disse kameraene. Det er for "vanlige" folk som vil ha et kamera de kan ha med seg ut og overalt. Det er utrolig digg å ha et kamera du kan ha med på stranda, og videre ut i vannet og sanda uten å tenke noe mer over det, eller ut i bakken og snøen på denne tiden av året, og det er vel det som er meninga.

  5. Er det noen som har lyst til å ramse opp mail-leverandører med Push-tjeneste? Altså utenom Exchange, kan man pushe gratis-eposter som gmail, home.no, start.no, yahoo.com, hotmail?

     

    Jeg vet ærlig talt ikke om det er noe "spesielt" med iPhone (altså en slags tjeneste fra apple, eller at telefonen manuelt sjekker jevnlig etter nye mail e.l.), men jeg får hvertfall push-epost til telefonen (iphonen) min automatisk fra hotmail, gmail og studiemailen min. Jeg betaler naturligvis ikke noe for dette (unntatt evt datatrafikk seff).

     

    Uansett hvordan det fungerer, er vel egentlig svaret at: JA, det er mulig å pushe epost gratis fra alle de populære epost-tjenestene som gmail, hotmail osv.

  6. All argumentasjonen om at SMS er betydelig enklere og raskere osv er jo riktig, men det man må se på er grunnen til at det er så mye enklere; dersom ingen hadde brukt sms, hadde heller ingen av telefonprodusentene eller operatørene brukt tid og penger på å legge til rette for det.

     

    Det samme vil gjelde epost mellom mobilene. Dersom en betydelig del etterhvert begynner å bruke dette, vil det bli interessant (ihvertfal for mobilprodusentene) å legge enda mer til rette for å gjøre dette sømløst og gjennomsiktig. Hvis en større del av brukerne er interessert i å bruke mail istedenfor sms, vil det relativt raskt bli en helt forventet funksjon på en ny mobil at den støtter push-epost, og samtidig har en brukervennlig epostklient.

     

    Er en slags høna og egget diskusjon her, argumentene om at SMS er mye enklere og raskere skyldes jo at det er det vi har brukt og at det er det som har blitt lagt til rette for i mange år nå. Det samme kan enkelt skje med mail, men bare dersom folk begynner å bruke det, og velge de terminalene som støtter dette.

  7. Ser mange skriver at Sony taper penger på hver solgte PS3-maskin. Er det noen som har noen kilder på dette? (nei, orka ikke google, er egentlig bare nysgjerrig) Sånn jeg har skjønt det taper de penger per solgte maskin hvis man regner inn utviklingskostnader osv, men ikke hvis man ser på direkte produksjonskostnader. Men det er sånn jeg har skjønt det, har ikke noen kilder på det..

  8. Hovedforskjellen på T260 og T260HD er at sistnevnte har innebygd TV-Tuner. Ikke at førstnevnte ikke støtter HD, noe den fint gjør med sine 1920x1200 piksler. Kanskje ikke dumt å få med dette i testen for å unngå forvirring?

     

     

    Mao så betaler man 1000kr ekstra for en tuner som ikke er støttet lenger?:p

     

    Tja, er nok fortsatt mange som kan bruke en slik tuner. Feks til analog kabel-tv som fortsatt er ganske utbredt. I tillegg så har den jo DTV tuner, som jo er aktuelt, selv om den ikke støtter det norske systemet.

  9. Jeg bumper skamløst denne tråden for å slippe å opprette en ny. Jeg har omtrent akkurat samme problem.

     

    Jeg har Guitar Hero III på pcn og jeg har guitaren fra Rockband til xbox 360, den er koblet til pcn og innstallert (virker helt fint i Frets on Fire), men jeg får ikke spilt med den i GH3. Det er egentlig veldig rart for guitaren fungerer som den skal i menyene i guitar hero III, altså jeg kan gjøre valg med Fret nr 1 (den grønne) og gå tilbake med den røde, og bla i menyene med stroken. MEN jeg får ikke spilt med guitaren og den fungerer ikke når jeg prøver å sette opp knappene for å spille.

     

    Noen som har vært i samme situasjon og løst problemet? Eller har noen tips? Setter STOR pris på hjelp.

  10. Jeg driver å lager et meget enkelt bildegalleri på et nettsted. Jeg bruker en form til å gå frem og tilbake i bildene, men hver gang jeg trykker på forrige eller neste-bilde så hopper siden tilbake til toppen igjen og man må scrolle nedover for å se bildet.

     

    Hvordan kan jeg løse dette på en enkel måte? Trenger en eller annen måte å få siden til å la være å hoppe til toppen igjen, og heller bare oppdatere bildet når man trykker på knappen.

     

    Siden genereres av php og jeg antar at grunnen til at den hopper opp igjen er at det blir lastet en helt ny side.

     

    Link til bildegalleriet: http://www.stud.hig.no/~020646/index.php?view=media

  11. De gir mening, da en benchmark gir en referanse som man kan sammenligne ytelsen til forskjellige systemer utifra. Hvis to systemer har forskjellige score kan jeg utifra dette vite at det ene systemet yter bedre enn det andre.

    Sammenligne hvilken ytelse? Yter bedre enn andre til hva da? SuperPi sier svært lite om ytelse slik folk opplever ytelse.

     

    Jeg synes forklaringen til knopflerbruce var mye bedre. At det er som en meningsløs sport som kappgange og at noen tilfeldigvis interesserer seg for slike meningsløse ting.

     

    Hvis man så vil vite hvor mye bedre ett skjermkort yter i forhold til et annet , så lar man resten forbli uendret og endrer skjermkortet. På den måten kan tallene fortelle meg hvilket skjermkort som er best, og hvor mye bedre det er.

    Igjen, bedre til å gjøre hva da? Blir det ikke ytterligere skivebom av at det er svært begrensede sammenligningsmuligheter?

     

    Hva er poenget i å teste ytelse til noe som ikke har noe praktisk nytte og heller ikke kan sammenlignes med noe som har praktisk nytte? (f.eks dragracing) Når kjørte noen til og fra jobben med en dragracer eller tok med campingvogna på tur med den? Hvis dragracer 1 er raskere enn dragracer 2, hva har det å si for folk som bruker bil til nytteformål?

     

    Hvis en CPU gjør en god jobb i feks SuperPI, gjør den en god jobb på å "knuse" tall, noe jeg vil si er hovedjobben til en CPU. Hvis en CPU da gjør en bedre jobb til å knuse tall enn en annen, så vil jeg si at den er raskere enn den andre. Da er den høyst sannsynligvis raskere i andre oppgaver også, siden den kan gjøre flere beregninger på samme tid.

     

    Angående dragracesammenligningen din med praktisk nyttebruk av biler, så synes jeg ikke dette er noen god sammenligning med pc verdenen. Hvordan vil du definere "praktisk bruk" av en pc? Jeg vil definere det som å yte best mulig når alle ressursene blir utnyttet, feks å gi flest mulig bilder per sekund i et spill, eller bruke kortest mulig tid til å kjøre et bildefilter i Photoshop. Her er det interessant med det systemet som får høyest score i 3dmark, den bilen som kjører 400 meter raskest eller den personen som løper raskere enn de andre.

     

    Praktisk bruk av en bil for en normal person innebærer meget sjeldent å presse bilen til sitt ytterste og derfor er det ikke noe vits i å se på hvilken dragracer som er raskest her. Det samme gjelder i dataverdenen. For en person som sjelden eller aldri presser pcn sin til det ytterste(som bruker pcn til å feks, surfe, bruke kontorprogrammer og høre på musikk), gir det liten mening i å tilstrebe å ha det raskeste systemet.

  12. Hva skal overklokkere med 3DMark?

    Fire ting:

    1. Måle "ytelse" i spill, noe som forsåvidt er ganske feilslått siden det ikke måler ytelse i spill.

    2. La seg fascinere av pen grafikk

    3. Tøffe seg basert på meningsløse tall.

    4. Sjekke stabilitet, noe som forsåvidt er det eneste fornuftige jeg klarer å se.

     

    Du misser litt av poenget med benchmarks her. Jeg er enig i at poengsummene fra benchmarks ofte brukes til å "tøffe seg", men jeg er uenig i at de er meningsløse.

     

    De gir mening, da en benchmark gir en referanse som man kan sammenligne ytelsen til forskjellige systemer utifra. Hvis to systemer har forskjellige score kan jeg utifra dette vite at det ene systemet yter bedre enn det andre.

     

    Hvis man så vil vite hvor mye bedre ett skjermkort yter i forhold til et annet , så lar man resten forbli uendret og endrer skjermkortet. På den måten kan tallene fortelle meg hvilket skjermkort som er best, og hvor mye bedre det er.

     

    Poenget med benchmarks er altså ikke det du sier i punkt 2 og 3 men å ha en felles referanse for å sammenligne ytelse.

     

    [edit]knopflerbruce kom meg delvis i forkjøpet mens jeg skrev. Angående dragracemetaforen din knopflerbruce, så er jeg ikke enig i at det ikke er praktisk nytteverdi i det.

     

    Som en benchmark gir et dragrace en felles ramme for bilene, og utifra tidene de får på 400metern kan jeg dra sluttninger om hvilke biler som yter best. Og som benchmarks kan man teste enkelte komponenter ved å beholde resten likt å kun endre den ene tingen.

  13. Men poenget med SuperPI og lignende programmer har vel egentlig aldri vært å skulle regne ut pi, men å finne ut hvor FORT man klarer å regne ut pi med x desimaler, for å kunne vise hvor raskt systemet ditt er. Akkurat som andre benchmarks. Så å kunne bruke gpu til dette vil gi enda en "benchmark" til folket.

  14. For et par dager siden satte jeg opp en dugandes AoC pc for en kompis i samme båt som deg. Den kan du se på her: https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=73028

    Den er litt under budsjettet ditt på 10000. Oppsetttet mitt kommer til å koste deg rundt 8000 for å få hjem alle delene, men det gjør vel ingenting.

     

    Venter du en uke, til delene ankommer kan jeg tilogmed gi en rapport på ytelsen til Conan, men kan garantere at den pcn jeg har satt opp der kommer til å kose seg med å kjøre Conan. Pcn min i siggen kjører Age of Conan på 1920x1200 med alt på maks (men uten antialiasing) og jeg ligger da på rundt 40-50 fps i day-mode og litt mer i night-mode.

  15. Noen som vet om conq har noe melee aoe angrep med 2H? Slik som wow har whirlwind og cleave. Dvs, kan en 2H conq skade flere fiender samtidig?

     

    I age of conan skader du jo alle monstrene i nærheten når du slår vanlig. Du skader det du treffer med sverdet ditt. Du er ikke begrenset til kun det monsteret du har som target slik som i wow. I tillegg har de fleste dps klassene combo-angrep som gjør ytterligere skade på flere enn en fiende av gangen.

  16. Poenget med dette abonnementet er at det skal selges med 12mnd binding sammen med en telefon som da får sterkt redusert pris. Slik som veldig mange av Telenors, Netcoms og Tele2s abonnementer er. De koster så og så mye i mnd, og du får så og så mye billigere telefon om du binder deg til dem, det er sånn de ALLER fleste kjøper telefon og dermed abonnement.

     

    Det er ikke meningen at noen skal kaste seg over telefonen (eller over nettleseren) og bestille dette fra Telenor.

  17. Siden det tydeligvis bare skal velges én skjerm til, får jeg vel komme med noen argumenter for å velge akkurat Benq FP241W.

     

    - Den er relativt billig. (5997,- i prisguiden)

    - Den har mange tilkoblingsmuligheter andre skjermer ikke har, bla: HDMI med HDCP støtte, selvfølgelig også "standard" tilkoblinger som: DVI-D, VGA, Component og S-Video

    - Flere USB-utganger på skjermen, blant annet en på toppen beregnet på webcam.

    - Meget gode scores på bildekvalitet i de testene jeg har lest.

     

    Tester:

    Bit-Tech.net

    Trustedreviews.com

×
×
  • Opprett ny...