Gå til innhold

marenxd94

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marenxd94

  1. Hei!

     

    Jeg kjøpte meg ny macbook pro med retina i August i år.

    Jeg har oppdatert til Yosemite nå i høst, og etter oppdateringa ble den mye tregere.. forbedret seg litt etter oppdateringa som kom etter men et problem som er veldig irriterende er facebook... Jeg kommer ikke inn på facebook, det stopper helt opp. Som student og aktiv bruker av studiegrupper og dokument som sendes der så er det veldig frustrerende å måtte ringe å gi beskjed om at jeg ikke får sett noe om må ha det via mail. Noen som har opplevd det samme og vet hvorfor det skjedde og hva jeg kan gjøre? Jeg er meget frustrert nå..

     

    Mvh

    Lei Macbruker...

  2. Hei!

    Jeg fatter ikke hva jeg kan ha stilt feil på D300s'en min. Jeg har på høy lukkertid og blender på helt grei iforhold til lyset. Skal ta bilder av dyr i fart. Har alltid stilt det inn slik, men nå bruker det så sykt lang tid på å ta et bilde. Jeg trykker og 3 sekund senere blir bildet tatt, akkurat som om jeg skulle hatt 3sekunderslukkertid, noe jeg ikke har. Jeg har gått over instillingene flere ganger men finner ikke ut hva som kan være galt.

    Idèer?

  3. Nikon sitt 18-200mm VR II ER den beste ultrazoomen i klassen testet mot de 7-8 andre alternativene inkl 2 av Nikon sine egne. Mitt første objektiv for ett par år var 18-200 første generasjon og var ett nydelig objektiv på tur til både Frankfurt og Roma så anbefales helt klart.

    Blir nok det objektivet :-) så får jeg se etterhvert :-)

  4. Det spørs jo om hva du trenger av tele det! Du kan jo titte på et 70-300mm. Det er ikke allverdens dyrt, og etter hva jeg har skjønt så er det langt bedre enn det du har i dag. Men du mister alt under 70mm. Jeg ville heller da ha gått for et 35mm 1.8 istedet for en 50mm 1.4 da spranget i fra 70mm -> 50mm ikke er så stort. :)

    Jeg er veldig intr i 18-200 fordi jeg skal prøve å selge sigma objektivet, har og sett på 70-300. 50mm har jeg hørt er fantatisk til portrett, og jeg tar mange portrett av dyr. Jeg er generelt usikker på hvilke jeg skal gå for. 18-200 som ferieobjektiv, 70-300 når jeg trenger zoomen, f.eks stevner. Og 50mm for portrett. Kan det være en smart samling? Men må nok spare opp en sum for dette da..

  5. Hei!

    Jeg driver å sparer opp til linser til mitt D300s. Skal kjøpe meg 50mm 1.8, men er på jakt etter telezoom og. Har sigma sin 18-200, men er ikke fornøyd. Jeg har vurdert både tamron og nikkor sine men klarer ikke å bestemme meg. Kan noen dele sine meninger om de forskjellige objektivene? Og er det andre linser som dere føler er et "must have"? :-)

  6. Er det en støvfjerningsfunksjon på D300s? I såfall kan det være den. Men den er vel mulig å slå av; i såfall vil lyden forsvinne, hvis det er kilden.

    ¨

    Aldri hørt om støvfjeringsfunksjon.. Men nå tok jeg å byttet til min D60's kit objektiv, 18-55 og da forsvant pipelyden så er nok mitt fantastiske Sigma som lager den lyden, haha. Men den lyden ved oppstart og avsluttning er fortsatt der. Jeg forstår ingenting..

  7. Hei!

    Jeg kjøpte meg et kamera, Nikon D300s, nå når jeg starter det lager det noen rare lyder.. høres på en måte ut som først en dør som knirker åpner seg og så lukker seg igjen. Og viss jeg har i objektiv lager den konstant en pipelyd. Bildene blir helt normale, men jeg forstår ikke hva dette kan være. Jeg er ganske grønn på dette området.

    Håper noen kan hjelpe meg.

     

    - Maren

  8. Er nok visdomstennene ja. Hvis det er så vondt som du beskriver ville jeg ringt tannlegen. Noen har ikke nok plass til de, så de må opereres ut. Får håpe dette ikke er ditt tilfelle.

     

    Fysj, har og tenkt det med å operere dem vekk, nå har jeg faktisk ikke vondt på selve visdomstennene, bar ei kjeven. Skal få kontaktet tannlegen :-)

  9. Hei!

     

    Jeg har slitt de siste dagene med visdomstennene. Er 18 år og de kommer for fullt. Jeg har hatt noen perioder der jeg er veldig hoven der de skal komme(de driver å bryter seg gjennom nå). De siste 2 dagene har jeg slitt med dette på begge sidene av munnen. Ppleier alltid å bare være en om gangen men nå var de alle de 3 som ikke har kommet helt ut enda. Men i dag, har jeg fått ufattelig vondt i kjeven på den ene siden. Det gjør liksom vondt fra midten på fjeset og litt ned på halsen og opp til øret på høyre siden. Det er forferdeligt å tygge, og det er faktisk vondest å tygge på den andre siden.. har slitt med at kjeven min har "knekkeperioder" i litt over 2 år. Akkuratt nå knekker den ikke så voldsomt, men smerten har jeg aldri opplevd maken til. Verker normalt ikke i det hele..

     

    Kan det være i forbindelse med hevelsen jeg har hatt der visdomstennene er på veg ut?

     

    Mvh Maren, fortvilt eier av noen forferdelige visdomstenner som gjør livet surt, haha!

  10. Skrev tydeligvis feil tall på canon sin, mente 18-55mm.

    Det er slike feil som fort skaper misforståelser når det finnes masse linser som heter nesten det samme. 60D med 18-55 IS er et bra sted å starte, så jeg tror ikke på noen måte du er på feil spor. Telezoom er vanskeligere å anbefale, til dels fordi de beste er veldig dyre og hva du trenger avhenger dessuten veldig av avstanden til motivet.

    Var virkeligt ikke meningen å skape forvirring og misforståelser. Bra jeg er på rett spor da for første gang på en stund. Kamerar er det så masse av og linser er enda mer forvirrende. haha

  11. Utroligt hva jeg har lært etter at jeg ble medlem på denne siden!

    Bare husk å dobbeltsjekke ting du leser på forumsider. Ikke det at jeg har lest så mye jeg kan si er feil her, men mange skriver ting de tror de husker de har lest et sted og da kan det bli noen feil innimellom. Det er også lett å snakke forbi hverandre. For eksempel spurte du om hvilken 17-55mm linse du burde velge for noen innlegg siden. Det er bare en 17-55mm som passer Canon og det er 17-55mm F2.8 IS til rundt 7000. Likevel har du fått mange svar med anbefalinger på andre linser og hva du da egentlig spurt om og hva har du fått svar på?

     

    Skrev tydeligvis feil tall på canon sin, mente 18-55mm. Går for denne pakken mest sannsynlig. http://www.japanphoto.no/product/systemkamera/speilreflekskamera/canon-eos-60d-m-18-55mm-is-ii/

    Jeg har spurt folk om linser og fått info om linser. Går alltid å sjekker pris og sånn etterpå men jeg vet jo ikke om alt de sier er sant. Ikke at folk lyver men kan jo være de husker feil. Men det jeg har vært på mest jakt etter er info om en linse som er god til å ta bilder av dyr i begevelse, men som samtidigt ikke blir for dyr for en hobby fotograf.

  12. Man får vel nærmest slengt kitobjektivet (Canon 18-55 IS)etter seg når man kjøper kamerahus, så jeg ser ingen grunn til å ikke starte med dette. Så kan du heller oppgradere når du føler at du har "vokst" ut av det objetivet.

    Ser meg ganske enig i den! :) Får den jo med for en tusenlapp tror jeg på japanfoto.no og som jeg har hørt er det et av de bedre kit objektivene?

     

    Det er to utgaver av Tamron 17-50 en med stabilisering "VC" og en uten, den uten stabilisering er hakket skarpere på bildekvaliteten, men jeg tror man må være ganske fotokyndig for å se forskjellen, fordelen med stabilisering er at man klarer og holde kameraet litt roligere og derfor kan bruke litt lengere lukkertiden som igjen gjør at man kan ta bilder i litt mørkere omgivelser.

    Takk for infoen! :) Utroligt hva jeg har lært etter at jeg ble medlem på denne siden! Tror nok det blir canon sitt kit objektiv. Siden jeg ikke er noe proff, vel laangt fra proff. Så får jeg heller oppgradere viss jeg føler for noe mer enn kit objektivet og 50mm 1.8 :)

  13. Takk for masse nyttig info!

     

    Så langt har jeg kommet frem til:

    - Canon EOS 60D

    - Canon sin kit linse 18-55mm tror jeg det er vs tamron sin tamron 17-50mm f/2.8 vc http://www.japanphot...l-if-for-canon/ tror det er denne ? eller http://www.fkpro.no/...spx?q=p:2588813 ...

    - Canon sin 55mm 1.8 (Den skal jeg ha uansett.)

     

    Så HVILKEN 17-55mm linse ville DU kjøpt? Og kom gjerne med flere argumenter for linser! :) :)

    Elsker virkeligt å lese dette! Lærer så utroligt mye.

×
×
  • Opprett ny...