Gå til innhold

Simonhauan

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Simonhauan

  1.  

    Blir ikke så klok på hvordan man skal finne senteret av Melkeveien på himmelen :hm: Noen som kan forklare meg hvor på himmelen jeg skal rette kameraet for å få den i linsa? Bor i Tromsø.

    Er det ikke enklest å ta et par test-eksponeringer, så finner du det?

     

     

    Ser ut som at jeg må til den sørlige halvkule uansett for å få sett inn mot senter som Pc Lynet sier.

     

     

    Blir ikke så klok på hvordan man skal finne senteret av Melkeveien på himmelen :hm: Noen som kan forklare meg hvor på himmelen jeg skal rette kameraet for å få den i linsa? Bor i Tromsø.

    Det vil du aldri finne her på den nordlige halvkule. Da vi ser ut mot ytterkantene av galaksen vår. Når det gjelder å finne melkeveien på himmelen er det ikke spesielt vanskelig. Last ned Stellarium still inn på Tromsø og velg tid. Eventuelt se etter Stjernebildet Kassiopeia det ser ut som en W og står høyt oppe på himmelen.

     

     

    Skjønner, men for et herlig program Stellarium var da! :) Tusen takk for tipset :)

  2. chart?cht=tx&chl=8\cdot 2 + 2\cdot(-5) - 3\cdot(-5) = 16-10+15 = 21

     

    Bare for å sette noen ord på det Aleks855 har gjort, så skal alltid multiplikasjon(ganging) utføres før addisjon/subtraksjon(pluss/minus)

     

    Følger du disse reglene får du:

     

    8*2 + 2*(-5) - 3*(-5) => 16 + (-10) - (-15) => 16 - 10 + 15 = 21

     

    Takker så mye til dere begge :) Ja så nå at jeg hadde gjort denne feilen ved å legge samme 8a + a og trekke b fra -3b før jeg ganget. :p

  3. Har gått greit med bokstavutrykk til nå, men skjønner ikke hva jeg gjør feil på denne oppgaven..

     

    Regn ut verdien av utrykkene når a = 2 og b = -5

     

    Oppgaven er: 8a + a * b - 3b

     

    Fasiten sier at svaret skal bli 21, men har kun kommet fram til andre svar..

     

    Noen som kan hjelpe med å klarne det litt opp for meg?

     

    På forhånd takk :)

  4. Har man ikke adminrettigheter på skolepcen.. ? Hva innebærer det å gjøre klart for skolebruk?

     

    Har ikke noe med meg å gjøre, men en venn av meg har pcen han fikk til konf, den inneholder massevis av torrents, spill, programmer osv. når den blir klargjort for skolebruk blir dette sletta?

     

    Med skolepc kan det fort hende at du blir litt kneblet for hva du kan installere på den. Hadde selv problemer med dette for 6-7 år siden da jeg gikk på VGS. På den tiden vi en pc med 2 brukere. Den ene var for privat/hjemmebruk, der kunne du egentlig gjøre hva du ville og du var delvis sjef over brukeren. Problemet var da at du ikke kunne koble deg på skolenettet og få tilgang til filer du hadde lagret på skolen sine servere. Defor hadde vi en annen bruker rettet mot skolenettverket, med egne proxyinnstillinger og sertifikater, men nesten umulig å ha spill som Stepmania og Icy Tower på.

     

    I 2011/2012 tok jeg påbygging. Jeg hadde da min egen laptop. Tok den med til IKT-avdelingen. Det de gjorde når de klargjorde den for skolebruk var egentlig bare å innstallere et elektronisk sertifikat(for å kunne koble til skolenettet), godkjent ordbok og matteprogram. Eneste problemet var at hvis du brukte noen annen nettleser enn IE, måtte du endre proxy-innstillingene hver gang mellom skole og hjem. Ellers enn det funket privat PC helt fint pp skolen og under eksamenstiden. Office eller annet tekstprogram måtte du naturligvis selv sørge for.

     

    Håper dette hjalp noe. :)

  5. Litt OT og vet ikke om hva du kan svare men jeg spørr. Hva slags aktivitet er det på Kolsås idag?

    Spørr siden jeg jo har levd hele livet i Bærum og vant med at det var Nato base der. Men den er nedlagt så er litt nysjerring.

    Når jeg var der 2010/2011 var det iallefall mest FLO(Forsvarets Logistikk Organisasjon) Landkapasiteter, FLO IKT, litt NATO og NSM.

     

    Man kan vel si at FLO Landkap er de som invisterer pengene Forsvaret har til rådighet til utrsustning, ny teknologi, kjøretøy, våpen mm. Ellers så er det uthula fjellet Kolsåstoppen fra 1960-tallet fortsatt i bruk, iallefall deler av det. Servere eller noe. Mange som jobber på basen er sivile. Idrettsanlegget der oppe brukes av svømmeklubber, og er tilgjengelig for sivile med avtale. Barnehagen nedfor basen har også egen lekeplass oppfor idrettsanlegget. Ellers er det da folk i førstegangstjeneste eller lærlinger. Det vil si logistikkassistenter, MIF-sjåfører, vaktsoldater. IKT eller Resepsjonist-lærlinger. Mye rart altså :)

  6. 1. Heysel tragedien skjedde?

    2. Lillehammer ble tildelt OL?

    3. Berlinmuren falt?

    4. Scandinavian Star brant?

    5. Kong Olav døde?

    6. Norge slo Brasil i VM 1998?

    7. 11 september 2001?

    8. 22 juli 2011?

     

    1. Ikke født

    2. Ikke født

    3. Ikke født

    4. Ikke født

    5. Husker ikke, var 5 mnd da, sikkert hjemme og krøp.

    6. På Svalbard, hele puben tok av husker jeg.

    7. På skolen, kom hjem ca 15.00, modern sa det hadde skjedd noe grusomt borti statene og vi så på nyhetene. Var spesielt..

    8.

    Hadde akkurat tatt perm på Kolsås base(Bærum for de som ikke vet). Jeg skulle være på basen denne helgen og uka. Kjedet meg så jeg meldte meg som kjørekompis med en MIF-sjåfør opp til Hønefoss og tilbake, ante ikke før senere at vi faktisk passerte Utvika 2 ganger på denne turen.

     

    Tilbake på basen, opp på Velferden, surfet litt på nettet rett før jeg skulle spise middag i messa, så på VG at det nettopp hadde eksplodert i Oslo. Jaja tenkte jeg, sikkert bare gassflasker eller noe. Etter middag var det overalt på tv, radio og nett. Måtte på vakt igjen kort tid etter. Husker vi sto i ekstra beredskap, 1-2 helikoptere type Bell fløy over mot retning Utøya, sirener kunne høres godt da vi ikke var så langt unna Bærum sykehus. En del høye folk fra NSM kom kjørende på vei til krisemøte. Husker stemingen den kvelden var temmelig spent da man ennå ikke visste nøyaktig hvem eller hva som var målet...

  7. Jeg har ARMA på Steam, men jeg bruker Dayz Commanderen når jeg skal spille Dayz. Funker utmerket.

     

    Har lastet ned Commanderen nå, innstallerte og oppdaterte DayZ modden til v. 1.7.7 og patcha ARMA til Build 103718. Får "Bad version" når jeg prøver å koble til en server.

     

    Tviler ikke på at det er jeg som gjør noe feil her, er det noe Anti-Cheat typ Punkbuster jeg må ha innstallert i tillegg for at jeg skal kunne koble til servere?

×
×
  • Opprett ny...