Gå til innhold

Tonarheim

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tonarheim

  1.  

     

     

     

    Det som hadde vært interessant å vite, er hva man går glipp av med de forskjellige MP3 komprimeringene. Er det f.eks. stor forskjell på 128 kbps og 320 kbps?

    Du kan jo se om du klarer å høre forskjell på de to låtene som presenteres her (den ene er 128 og den andre 320). Om du sjekker svaralternativene så har flertallet tippet feil... :p Kvalitenen på hodetelefonene du bruker og lydkortet på maskinen har ekstremt mye å si da, så mulig mange der ikke bruker skikkelig utstyr.
    Ganske lett å høre forskjell, synes jeg ihvertfall. Men skjønner at flertallet tar feil, da folk flest er vant med lyden man får med 128 kbps. Den mangler dynamikk og er mindre detaljert.

    Eg klarar også lett å høyre forskjell i den testen. Men for meg er det veldig vanskeleg å skilje 192+ kbps frå betre lydkvalitet. Som @blured sverga eg óg lenge til å kun lytte til FLAC, men har no gått over til å ha FLAC til arkiv og lytting heime og MP3 320kbps på mobile einingar.

     

    Uansett håpar eg "standarden" for folk flest snart blir 192 eller 256 kbps så vi kan kome oss ut av denne alderen der 128 og 96 (ok DET er stygt) ruler.

  2.  

    På mange måter har det slått meg at mindfullness er selve kjernen i all menneskelighet og det fremste kjennetegnet på menneskelig ypperlighet. Innenfor flere de religiøse tradisjonene har det vært mye fokus på mindfullness praksis , men dette kan man også finne andre steder. Kunstnere har drevet med slike ting så langt tilbake man kan huske. Og også blandt vitenskapsmenn og forskere med deres fokus på empiri og eksperimentering og observasjon ser vi at elementer fra mindfullness har stor betydning. På mange måter kan vi si at mindfullness praksis er en type ekstremt empirisk og eksperimentell tilnærming til livet der du ikke antar eller går ut fra noe som helst , men lever totalt i øyeblikket og nøye observerer nøyaktig det som skjer nøyaktig mens det skjer. Det er også viktig å huske at mindfullness kan innta en hvilken som helst ytre form og kan foregå midt under en hvilken som helst aktivitet. Det å lære om og utforske og utvikle bevisstheten øyeblikk for øyeblikk...det er liksom noe så typisk menneskelig over det.

     

    Litt off topic, men anbefaler litteratur av bl.a. Jon Kabat-Zinn (Full Catastrophy Living, Mindfulness for Beginners er to gode). Ja mindfulness ("være til stede") kan man praktisere i alle situasjonar :) Det går på å observere/oppleve objekter (dvs sanseopplevelsene) som dei er, og la alle tankar/kjensler og dømming som oppstår kome og passere og fortsette å observere/oppleve - direkte oppleving, utan mellomledd/ingen merkelappar ("fint", "kjedelig"). Ja det er jo et slags eksperiment - kor mange sekund går det før du mistar konsentrasjonen første gong, om du for eksempel prøver å følge med på korleis kroppen pustar av seg sjølv?

     

    Aaanyway, så var koblingen til topic her at denne i-sin-vestlege-form-ikkje-religiontilhøyrande praksisen kan sjekkast ut mtp for ein ateist å "forstå" det potensielt gode i kristendom.

     

    EDIT: du nevner mindfulness som er praktisert i mange ulike kontekster - eg vil berre legge til at mindfulness også inneheld ein etisk kontekst, det er ikkje rein awareness. Anders B. Breivik brukte oppmerksomhetstrening til å ta vekk fokus frå kjensler som kanskje kunne ha stoppa han frå å gjere det han gjorde. JKZ er ein av mange meget gode kjelder for å forstå begrepet, sjekk han ut på YouTube.

  3. Ja, mange kristne og ateistar sløser bort utallige timar på å snakke forbi kvarandre, og styrke negative kjensler og tankar mot andre menneskje.

     

    Eg var ein gong ein ganske sint ateist - følte hat og sinne overfor "irasjonelle påstandar" frå kristne og det det fører med seg rundt om i verda.

     

    Ateist er eg framleis, men etter at eg kom borti mindfulness, og seinare fann buddhismen, føler eg at eg er på nett med både ateistar og kristne og andrereligiøse - at eg forstår kvifor t.d. kristendom kan vere fantastisk, eller snarar kjenner det i "hjertet". Religion handlar på det mest grunnleggjande ikkje om kva som har skjedd eller kan skje. Det handlar om å vere eit best mogleg menneske her og no (deg sjølv!) - gjennom aktivering av din indre medfødte kapasitet til medkjensle, kjærleik og tilstadeværelse/åndsnærværelse. På sitt beste er religion rammeverket som hjelper deg i dette arbeidet.

     

    Vi kan vel alle innsjå at det ikkje alltid er like lett å behandle alle rundt oss med respekt og omtanke (sjå forumet)? Eg seier ikkje at ein må tilhøyre nokon som helst religion for å jobbe for dette idealet, men at for nokon er religion ein god kompanjong. For beinharde ateistar anbefalar eg verkeleg å sjekke ut nevnte mindfulness (kjernen uten religiøs kontekst, på ein måte) ;)

    • Liker 2
  4. Vel, skal dei konkurrere, må dei lansere Android, -og Windows Phone-klientar. Og kva skal dei eigentleg tilby som Spotify idag ikkje tilbyr?
    Hva kunne en iPad tilby som ikke en netbook kunne tilby?Likevell så er det i dag ikke mulig å oppdrive en netbook, mens iPad er det som dominerer markedet i samme segment. :hmm:

     

    Eg er einig i at Apple ikkje er kjend for å floppe - men eg står ved det eg hevder i resten av innlegget mitt - Apple si straumingsteneste vil først og fremst ha innverknad på Apple-brukarar. Sjå for deg ei teneste på nivå med Spotify integrert i iTunes og iOS-ekvivalenten (iTunes her óg?). Basert på denne tankegangen trur eg at folk utan iOS-produkter eller folk som ikkje nytter iTunes i nokon form ikkje vil kjenne behovet for å byte straumingsteneste.

×
×
  • Opprett ny...