Gå til innhold

Signals

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Signals

  1. GSV løser et fredsoperativt oppdrag, og har mange flere stillinger enn den velkjente grensejegeren. Var selv på GSV som sambandsmann, og selv om det til tider kan være veldig slitsomt får du veldig mye ansvar og føler virkelig at nettopp DIN jobb betyr mye for oppdraget og andre.

     

    Alt kommer ann på hvordan du ser det. Vakt styrkene til luftforsvaret er der få at flyene kan få sine timer i luften. Uten flyene står man igjen med luftrom som man ikke kan vise sin tilstedeværelse i og store områder til sjøs som ikke bli dekket .Å si at gsv er de eneste som driver operativt under fred er bare tull.

     

    Skal ikke ta for meg hva som er mest fysisk anstrengende. For det er noe helt annet. Men både gsv og luftforsvaret har sin områder å dekke.

    Jeg har da aldeles ikke sagt at GSV er de eneste som driver med fredsoperativ virksomhet - hvor har du dette i fra? Jeg snakket utelukkende fra egen erfaring som sambandsmann på GSV og fortalte at jeg så på det som en veldig givende stilling.

    Av de jeg har jobbet med som har bakgrunn i luftforsvaret har jeg blitt fortalt at det fort kan bli en veldig rutinepreget hverdag som fort kan føles "meningsløs." For å unngå ytterligere forvirring ber jeg deg om å legge merke til gåseøynene... Det er mange som har hatt en veldig positiv opplevelse i luftforsvaret! Det å påpeke at støttefunksjonene er kritiske er helt unødvendig, da jeg selv har jobbet med OPSTØ en stund nå. Det er lov å legge igjen aggresjonen i SIBO-feltet.

    • Liker 1
  2. Skal ikke uttale meg så alt for skarpt om luftforsvarets ground forces, men har et inntrykk at det blir mye tjeneste som kan føles "meningsløs," nettopp fordi man bare trener og ikke løser. Hvis du virkelig ønsker en givende og meningsfull tjeneste anbefaler jeg deg å ringe 03003 og snakke med vernepliktsverket - spør om du kan dra opp til Garnisonen i Sør-Varanger.

     

    GSV løser et fredsoperativt oppdrag, og har mange flere stillinger enn den velkjente grensejegeren. Var selv på GSV som sambandsmann, og selv om det til tider kan være veldig slitsomt får du veldig mye ansvar og føler virkelig at nettopp DIN jobb betyr mye for oppdraget og andre.

  3. En kamerat av meg som har noen ekstra kilo på kroppen og som aldri noen sinne hadde tatt en hangup i sitt liv kom inn i sjøforsvaret som presse & informasjons-assistent. Etter endt verneplikt søkte han på stilling som matros (vervet menig) og fikk den. I sin førstegangstjeneste var han blant annet i Latvia, og nå har han nettopp kommet tilbake fra Russland. Det går mye på motivasjon, personlige egenskaper, og en god andel flaks! Første steget er uansett å trene litt og søke seg til sjøforsvaret. Sivil kompetanse hjelper veldig, så ring gjerne 03003 og spør vernepliktsverket om akkurat din utdannelse er etterspurt på fartøy.

     

    ...og du er alltid velkommen til hæren! Her det skjer. =)

  4. Mange gode tips her inne, så jeg skal ikke legge meg for mye opp i det. Ønsker bare å slå et slag for den gode gamle støvelen, som får unødvendig mye dårlig oppmerksomhet. Jeg har selv et par skikkelig inngåtte feltstøvler som jeg har lagt spesialsåler i (hvis ikke blusser beinhinnebetennelsen fort opp). Jeg er enig i at de ikke er perfekte, men de er ganske bra til alt. Snø, myr, tett skog med tung pakning - you name it! Det skal nevnes at selv om jeg brukte noen triks for å gå inn det paret jeg har nå, så var det mestringsøvelsen vår som virkelig gjorde underverker. Gikk mye i myr, for så å gå på tørr grunn, så det hadde mye å si. De går seg inn så lenge brukeren går. Ta godt vare på de, og de vil være en fryd å "ski inn i" om morgenen.

     

    Skadet min venstre støvel stygt da vi trente på stridsteknikk og jeg uvitende kastet meg inn i en haug med rusten piggtråd - nekter fortsatt å bytte de. =)

  5. Dette er ikke et forsøk på å "skyte deg ned," men vær klar over at gutta i fjernesk er 110% knallharde folk. På et opptak møtte det rundt 80 mann, hvorav 20 av de var GBU fra GSV. I uke to av øvelsen var det bare GSV-folk igjen, med unntak av en ekstern (dette er tall jeg selv har jobbet med). Fjernesk er HARDT! Anbefaler ekstremt mange turer med sekk - tyngre og tyngre. Når du har jobbet opp nok støttemuskulatur er det viljen og psyken det går på, men det er tross alt litt vanskeligere å trene. Hvis det skulle gå åt skogen, anbefaler jeg at du søker GBU ISTAR (GSV). Med den opplæringen du får der vil du lære MYE om deg selv, og tilegne deg en god del feltkunnskaper og seighet. Lykke til på opptaket - det er hvertfall ikke noe for meg!

×
×
  • Opprett ny...