Gå til innhold

Furyon

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Furyon

  1. Hei, er på utkikk etter ny stol. Er ca 1,71m og ca 70kg (Middels bygd).

     

    Har sett på mange forskjellige typer, men greier egentlig ikke å bestemme meg. Hva har dere å anbefale? Er ikke nødt å være typisk gaming stol. Skal brukes til PC spilling med et skrivebord. 

     

    Prisklasse opp til 4k.

  2. Hei, lurer på hvordan det fungerer med oppsigelse når man er ansatt midlertidlig i et bemanningsbyrå. Fikk i dag plutselig beskjed om at det ikke var behov lengere for meg, og de hadde ikke mere jobb. Så i morgen har jeg ingenting å gå til. Er ikke spesifisert en spesiell dato i kontrakten, men står at antatt ansettelse er frem til september. Lurer på om arbeidsgiver kan si opp på dagen uten at noe galt er gjort?

     

    Og som sluttattest fikk jeg avskjedigelse, og etter å ha prøvd å lest om det så er det kun noe arbeidsgiver kan bruke i grove situasjoner (noe som ikke har hendt her). Ser at dette har en del betydning for dagpenger da jeg må gå 12 mnd uten stønad.

     

    Så hvordan er reglene når man jobber i et bemanningsbyrå? Og er det rett måte å gi avskjedigelse for dette når grunnen er lite arbeidsmengde?

  3.  

     

    Kan denne brukes på 10 A kurs/sikring?

    Har du skrusikringer kan det kansje gå så lenge det ikke er noe annet på kursen som trekker strøm og avhengig av startstrøm på spylern osv. Det må nesten bare testes å se.

     

    Automatsikringer tåler normalt mindre overbelastning over sin merkestrøm i en time før den løser ut, så har du det bør du ihvertfall ha 13/15/16A sikring

    Det er 10A automat sikring på alle ute kontaktene mine.

     

    Hadde håpet at testeren tek.no som testet denne maskinen kunne teste dette og oppdatert testen sin.

    Dette er å strekke grensene, men du kan bruke en AVA P70(2400W) på en 10A kurs om du bytter sikringen med en treg sikring (Type C, og ikke B som er normalt). Men da kan du ikke ha noen annen belastning på kursen. Om du vil være innenfor grensene så fungerer AVA P60 fint på en 10A kurs :)

  4. Har tenkt å oppgradere lyden i bilen, og tenkte å bytte ut høytallere, head unit og forsterker til høytallerene. 

     

    Tanken var 2x 6.25 komponensett, for forran og bak. Også en 4 kanals forsterker.

     

    Da lurer jeg på hva slags høytallere dere anbefaler å gå for? og hvilken type forsterker? 

     

    Vil ha mest "bang for the buck". Tenker kanskje rundt 10k for alt tilsammen, uten kabler og annet stasj. 

     

    Hadde tidligere en Pioneer 80PRS som jeg var super fornøyd med, men denne solgte jeg og har heller ikke DAB. Så her vil jeg høre gode anbefalinger av 1-DIN headunit. Vil ha funksjon over fancy greier, og helst ikke noe skjerm. Må være gode muligheter for justering av lyd. Innebygd forsterker er uinteressant da alt vil gå via egen forsterker. 

     

    Har allerede sub fra før av. 

     

    Takker på forhånd :) 

  5. HBO Nordic er langt bak blant annet Netflix når det kommer til kvalitet og innhold. Bruker stort sett Netflix, men også viaplay og tv2 sumo. HBO Nordic er ekstremt dårlig på å kommunisere mellom 2 forskjellige enheter. Er mange ganger jeg må lete etter hvilken episode jeg er på, fordi den ikke greier å huske det selv. I tillegg har jo netflix ganske gode funksjoner, sånn som at du kan skippe intro. I tillegg tilbyr de langt høyere kvalitet og mye mer innhold.

    • Liker 1
  6. Hei, min samboer har ingen inntekt, hun har også prøvd å søke på mange forskjellige jobber, men får ingen napp siden hun ikke har noen erfaring.

     

    Hun ble ferdig med 3 års VGS utdanning i fjor, og dro rett til førstegangstjenesten etterpå. Det endte med at hun ikke kunne være der lengere enn November, og ble dimmet. Hun hadde ikke krav på dagpenger, eller lignende siden hun måtte være der i 3 måneder, noe hun ikke var.

     

    Hun har nå vært i nesten et halvt år uten inntekt siden hun ikke greier å få jobb, og jeg har i tillegg mistet jobben.. Tidligere har jeg forsørget for begge, men nå får jeg dagpenger, og dette vil ikke være nok. Derfor lurer jeg på om hun har krav på noe som helst? 

     

    Hun har pratet med NAV tidligere, men de har bare sagt at hun må søke jobb på egenhånd. Jeg tror selv hun har krav på sosialhjelp, men hun vil ikke tro på meg siden NAV ikke har nevnt det. 

     

     

    Hva har hun krav på av støtte egentlig? Syntes det er rart hvordan hun skal greie å leve uten noen inntekt? 

  7. Hei, har fått en oppgave om blant annet kjøkken, og der står det oppgitt en komfyrplatetopp på totalt 6700W. Lurer litt på hvordan jeg skal gå frem her, siden en 25A kurs kun takler 5750W. Har aldri hørt om noen som har lagt 32A til komfyrtoppen, men samtidig synes jeg det er rart om det er tillatt å legge nesten 1000W for liten kurs... Vet at det finnes en samtidighetsfaktor, men tenker jo at man burde kunne kjøre full guffe uten at kursen skal gå, siden dette tross alt er et nybygg.. 

  8. Hei, har fått en oppgave om blant annet kjøkken, og der står det oppgitt en komfyrplatetopp på totalt 6700W. Lurer litt på hvordan jeg skal gå frem her, siden en 25A kurs kun takler 5750W. Har aldri hørt om noen som har lagt 32A til komfyrtoppen, men samtidig synes jeg det er rart om det er tillatt å legge nesten 1000W for liten kurs... Vet at det finnes en samtidighetsfaktor, men tenker jo at man burde kunne kjøre full guffe uten at kursen skal gå, siden dette tross alt er et nybygg.. 

     

     

  9. Noen som har jobbet som vanlig elektriker og gått over til å jobbe offshore? Eller motsatt. Lurer veldig på hva deres meninger og tanker er om dette. Er svært usikker selv hva jeg ønsker, og trenger derfor mest mulig informasjon.

     

    Hvordan er arbeidsoppgavene, hvordan er dagene og miljøet? Hvordan er det å være 2-4 uker borte i fra familie, kjæreste? Alt mottas med stor takk :)

     

     

  10. Noen som har erfaring med å jobbe på hurtigruten? Tar gruppe L, vanlig elektriker, og har sterkt vurdert å gå videre med utdanning.

     

    Lurer sterkt på hvordan det er å jobbe som trikker på Hurtigruten. Hvordan er lønnen? Arbeidsoppgaver? Og alt sånt.

     

    I tillegg, hva kreves for å jobbe som trikker? Må man ta kurs selv, eller dekker de kurs for deg?

  11. Skjønner jo poenget ditt.. Men saken bak BMW, og alle andre sine tester er at de viser tall i fra beste scenario, ikke fra scenarioer som er veldig reelt, spesielt i Norge. Tror heller ikke de tester med førere, men med maskiner som har nøyaktig presisjon. La oss ta BMW, pluss to forskjellige motorer (2L og 3L diesel). Detter er motorer som er populær.

     

    Når BMW lager en motor, så vet de jo ganske mye om denne, og da vet de at denne 2L motoren opererer best på 1800 omdreninger i 6 gir. For å oppnå dette turtallet så må den ha 5% gasspådrag. Dette er ofte gjort på en dynobenk, fordi her er det lettest å få best resultat. INGEN svinger, bakker, stopper, andre biler, osv. For å oppnå et nøyaktig resultat kan de jo ikke bruke en menneskelig person, fordi han greier umulig å holde nøyaktig 5% gasspådrag og 1800 omdreninger i 1time. Derfor tyr de til maskinkraft, denne blir da stilt inn på å holde disse tallene som er beskrevet. Disse tallene er bare et eksempel. Alle disse tallene som man ser på bilprodusentene sine sider, det er egentlig baaare vas. Har du prøvd å få bilen din ned i det oppgitte forbruket som produsenten oppgir? Her er det også viktig at du ser på det faktiske forbruket, og IKKE det bilen forteller deg, fordi det er bare en beregning bilen gjør, du kan godt bruke langt mer i virkeligheten.

     

    I virkeligheten vil det være maaaange flere faktorer som spiller inn. Og mange ganger kan ikke du som sjåfør engang påvirke dette. Hva hvis den personen forran deg sakker skikkelig ned, også skal opp i fart igjen? Da må jo du også gasse på. Eller at han skal svinge av en plass, osv.. MANGE faktorer spiller inn her. Andre ting sånn som dekk, felger, veikvalitet, føre, osv spiller også en stor rolle. Dette er også lett å manipulere på resultatene, det betyr ikke at dem er feil, men er ofte veldig vanskelig å oppnå under realistiske forhold.

     

    Så jeg spør deg et spørsmål, hadde du valgt en bil med 100hk eller 200hk? Om du skulle tenkt økonomisk (Ikke tenk på innkjøpspris, men drivstoffkostnad) og miljøvennlig?

     

     

    Og for all del, husk at dette bare er et eksempel! Ingen av tallene er fakta, og dette gjelder også de fleste produsenter.. 

    • Liker 2
  12. Hadde selv en 3L diesel BMW. Denne brukte bare 0,4 på langkjøring, og under HARD kjøring kom den bare opp i 0.7 og 0.8. Dette er faktisk ganske lave tall med tanke på at dette er en 2001 modell. 

     

    Hvor ofte kjører du på Heeeelt strake veier? Ofte er det mye svinger, mye småe bakker, osv.. iallefall alle de plassene jeg har vært i Norge (Ikke sååå mange da). 

     

    Og uansett, om en bil med større motor bruker LITT mer enn den med mindre, hvorfor skal det da være så sinnsyke avgifter på den med stor motor? Forskjellene er ofte ikke særlig stor... Ny moderne motorer er langt mer effektiv en tidligere, så syntes virkelig dem burde fornye disse enda mer enn de har gjort. 

    • Liker 1
  13.  

     

     

    Ja men da er det fint jeg får det til da, som går på skole fra 8:15 til 14:30 og jobber fra 15:00 til 23:30. Norske studenter jobber veldig ofte ved siden av skole, noe andre land ikke gjør så mye.  Men ville gjerne hatt litt mer bil for pengene mine :)

     

     

    Jeg gjør omvendt av deg, jeg kjører tesla. Det er ikke umulig. 

     

    I andre land må en gjerne bruke pengene på skolen, da det ikke er gratis. 

     

     

    Skjønner ikke helt at du ikke førstår logikken.. Om du skal dytte en handlevogn opp en bakke, da må du kanskje bruke alt du har for å få den opp, men om du legger til en ekstra person som rent hypotetisk er like sterk som deg, så vil belastningen pr.person bli betydelig lavere. Så resultatet vil være at du blir mindre sliten og bruker mindre energi, dermed trenger mindre mat.. 

     

    Det samme gjelder jo også på biler. Om du har en 1L motor på 100hk, også skal du opp en bratt bakke. Da vil denne motoren kanskje bruke full kraft, dermed vil denne få en laaangt høyere utslippstall en det produsenten oppgir. Men når du plutselig legger på en diesel på 200hk og 3L. Denne vil ha et mye større moment, og vil da kunne flytte bilen mye lettere. Kanskje denne motoren bare yter 50%? også kan du jo også legge til at mange biler i dag har en eller flere turboer, for å hindre at motoren skal jobbe så hardt, Dette er for å få ned utslippet og forbruket. Blir litt som at noen står bak deg å dytter.

     

    De tallene du kommer med i fra bilprodusenten sin side er egentlig veldig uaktell, fordi disse tallene stammer ifra tester de har gjort på autobahn, eller i verste fall gjort på en dynobenk. Her får motoren svært lite motstand, og på dynoen er det nesten ingen motstand. Dette er ikke veldig aktuelt i Norge. Ikke vet man heller hvilken fart, turtall, gir, osv dette er testet i. 

     

    Så lever du en plass med flate veier, så er det nokk sannsynlig at bilen med en 1L motor vil vinne denne utslippskonkuransen, men her i Norge er jeg omtrent sikker på at 3Leren blir å oppnå lavest utslipp og forbruk. 

     

    Det her er bare mine egne teorier, så dette er langt ifra en profesjonell teori, men heller en mer logisk teori. Kan sikkert finne kilder til lignende, men håper at jeg slipper.

    • Liker 1
  14.  

    Hva nagrer man på? At man utførte handlingen, eller at man var så teit at man ble tatt?

     

     

     

    Jeg angrer veldig mye når det gjelder den sitasjonen. Angrer på at jeg ikke eide selvkontroll, angrer på at jeg kunne ha skadet personer eller materiell, angrer på at jeg lot meg påvirke av en passasjer, angrer på at jeg i det hele tatt vurderte risikoen.. Håper at jeg kanskje kan få mulighet til å rette opp i den største feilen i mitt liv, og dette er en feil jeg har lært av! 

     

    Som tilleggsinfo, så ble jeg ikke stoppet av politiet, det var et vitne som tipset om navnet mitt. Alt politiet hadde var 3 siffer av nummerskiltet og "en svart bmw" og et tips av navnet mitt. I teorien kunne jeg kanskje ha kommet unna dette, men var så ærlig at jeg tilstå med en eneste gang politiet dukket opp på døren og lurte på om jeg hadde gjort det. Og jeg var ikke klar over at jeg hadde passert en laserkontroll, så når politiet dukket opp var jeg ikke sikker på hvorfor, men jeg ante jo hvorfor. 

     

    Muligheten for fast jobb videre er nokk en relativt grei sannsynlighet, og blir å snakke med arbeidsgiver om å få denne attesten. Uten lappen vil det egentlig ikke være mulig å kunne være elektriker. Kommer meg jo til og fra jobb, men når jeg er på jobb må jeg jo kunne dra til kunder, hente materiell, og komme meg til jobber. Jeg trives svært godt der jeg jobber nå, og det er en ganske sikker arbeidsplass med god økonomi. Får alt jeg trenger, og er egentlig veldig enkelt å jobbe her da man får det man skal ha uten noen om og men.

     

    Min drøm er å oppnå noe stort, elektriker er nok bare starten på en karriere, men selv 1 år utsettelse på karrien kan bety ganske mye. Kanskje ikke nå i 19-20 alderen, men om man ser frem i tiden,så kan 1 år bety ganske mye. I tillegg vil jeg førsøke å opprettholde en god CV, og da syntes jeg ikke at en jobb på feks rema i 1 år er veldig passende etter lærlingtiden. 

     

    Tapen av mitt førerkort har langt i fra bare påvirket meg selv, men mange andre også. Ja den har påvirket jobben min og arbeidsgiveren min, MEN det viktigste for meg var at den påvirket både familie, og spesielt så påvirket den jenten jeg elsker.. Er så ufattelig mange ganger jeg KUNNE vært der for henne om jeg hadde hatt lappen, men har ikke kunne gjort noe særlig med det fordi det ikke går buss. Selvom hun støtter og aksepterer hva jeg har gjort, så føler jeg fortsatt at jeg har skutt henne litt i foten.. I en god del tilfeller kunne jeg ha vært en enda bedre person om bare jeg kunne hatt mulighet for å vært der. Så til dere som tror lappen bare er for mitt eget gode, det er det ikke. Ja sertifikatet betyr enormt mye for meg, fordi jeg ELSKER å kjøre bil, men det betyr også enormt mye for meg at jeg kan være tilgjengelig, jeg kan hjelpe venner, familie og kjærest. Mistet alt for mye av feilen jeg gjorde, men jeg forstår konsekvensene.. 

     

    Takk til de kanskje ikke ser på meg som en monster fordi jeg var alt for umoden og ukontrollert.. Jeg gjorde noe veldig dumt. heldigvis ble ingen skadet fysisk, men dette skadet meg selv ganske mye psykisk. 

  15. Jeg fikk 27 mnd inndragelse av førerkort, har i tillegg utført 3 uker med hjemmesoning. Blir ikke å sende en søknad nå, men blir å sende når det har gått ca 1 år. Når søknaden blir sendt vil jeg ikke søke om å få førerkort nå, men å få førerkort når lærlingtiden er ferdig, fordi da kan jeg  være lovet jobb videre. Det viktigste for meg er ikke å kunne kjøre for å kjøre, men for å kunne fortsette med utdanningen min, og ikke sette det på pause i litt under 1 år. Når jeg ønsker å få førerkortet tilbake vil det være godt 18-19mnd av soningen, noe som jeg kanskje tror kan være mulig... Eventuelt vil det være til stor hjelp å få den noen mnd tidligere, kan kanskje fordeom få jobb. 

     

    Men er det noen som har lyst å komme med tips og måter man kan formulere seg på for å lage en best mulig søknad? ALT blitt mottatt med stor takk.

  16. Forstår jo at jeg fortjener den straffen jeg har fått, men problemet er at det ødelegger så jævlig mye om søknaden blir avvist. Er fult klar over at dette er noe jeg burde ha tenkt på før jeg gikk løs på gassen, men nå søker jeg hjelp fordi jeg angrer noe sykt, og ville aldri gjort noe lignende på nytt igjen. Jeg fortjener ikke førerkortet noe mer enn en annen som har mistet, men jeg har forstsatt lyst å søke om nåde. Jeg er ikke noe bedre, men ønsker å se om jeg kan få en ny sjanse. Har virkelig ikke lyst å utsette karrieren min og i tillegg ødelegge cven, men må jeg så må jeg.. men vil jo prøve så godt jeg kan å unngå det. 

     

    Jeg legger meg skinnflat her, og jeg ber ikke om at dere skal respektere meg eller gi meg støtte, fordi det fortjener jeg ikke. Alt jeg ønsker er bare litt hjelp og veiledning, i håp om at dette kan påvirke livet mitt på en svært stor måte.. vær så snill....

  17. Hei, i fjor høst gjorde jeg den største tabben i mitt liv.. Jeg ble alt for ivrig når jeg gikk i fra en lat og kjedelig bil til en nyere og mye kvikkere bil.. Jeg eide ikke selvkontroll og lot ivrigheten og dumheten ta over.. Jeg endte opp med å kjøre i 119 i en 50 sone. Har brukt utallige mange timer på å tenke igjennom dette, og hadde det vært noe som helst jeg kunne gjort annerledes, så hadde jeg det. Er fult klar over hvor farlig og dumt dette var..

     

    MEN jeg har er ekstremt stort dilemma, og det er jobb. Burde virkelig tenkt lengere enn jeg gjorde, men nå sitter jeg i saksa, og søker hjelp. Jeg kan få muligheten til å få arbeidsgiveren til å skrive en dokumentasjon der han forteller at jeg får jobb dersom jeg har lappen, og tenker å bruke det som et hjelpemiddel. Men jeg trenger hjelp til å skrive en god søknad, og søker hjelp hos dere. Noen som kan komme med gode forslag til hva som kan sies og hvordan man kan uttrykke seg selv? Håper så inderlig at noen kan hjelpe meg, dette er en svært viktig situasjon som kan forandre og utgjøre en svært stor forskjell i livet mitt.. Og til de som lurer, ja jeg har VIRKELIG lært!

  18. Anbefaler deg å ta en titt på audio pro t14. Audio pro er kjent for syk bass i små høytalere. Selv har jeg en audio pro allroom air one i stua, og det er definitivt det sykeste jeg har vært borti. Høres ut som jeg har en diger dedikert sub stående under bordet. Den samme bassen skal finnes i t14, og lydbildet er nok mye bedre i t14 enn i z906.

    Skal jeg være ærlig synes jeg z906 har rævlyd i musikk, spesielt pga at mellomtonen er altfor svak.

    Hvordan er selve lyden? Om man ser bort i fra bassen. Vil jo ha god bass, men vil også ha en stor forbedring i forhold til lyden, liker ikke z906 så veeeldig godt

  19. Er i utgangspunktet ganske fornøyd med z906, men syntes ikke høytalerene kan spille så veldig høyt uten å bli veldig diskant. Liker mengden bass subben kan levere, men er kanskje ute etter litt høyere kvalitet på bassen, men hovedsaklig vil jeg ha bedre høytallere.

     

    Det må ikke være et pc-system, bare kom med alternativer :)

     

    Høytalerene trenger ikke å være like små, kan godt være gulvstående, eller vanlige høytalere, alt etter hva som fungerer best.

×
×
  • Opprett ny...