Gå til innhold

andreazs

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andreazs

  1. I utgangspunktet er det 2 stk. 3.5 tommers brønner i en shuttle. Man kan bruke den ene til enten floppy, kortleser eller en harddisk nr 2. Men jeg hadde ikke stappet inn noen særlig flere etter det, på grunn av varmeutviklingen. Men hvis du ikke skal ha optisk drive er det vel mulig å sette inn en hd på brackets så den passer til 5 1/4 brønn der. men jeg hadde altså ikke gjort det.

  2. Ikke er det SLI, som var en av de fine tingene med nForce 4, ikke Ultra. BIOS problemer med memory settings, P chassis, masse små vifter osv. Prisen ligger på $420, som hvertfall jeg syntes er litt VEL drøyt.

     

    420$ = 2.694KR om du synes det er alt for mye burde du sjekke prisene på shuttle omigjen.

    Man må jo sammenlikne med ting det går an å forholde seg til.

     

    På newegg.com koster Shuttle SN95G5 f.ex. $302, på komplett i Norge koster den kr 3.195, ikke 1891, som den skulle kostet ifølge en valutakalkulator. Jeg er ikke så god i matte, men det ser ut som en 10-ganger ikke er så langt unna det vi må ut med her. Hvis man gir dem tvilen til gode så kan vi kanskje få SN25P for 4000. Hvis jeg ikke har gjort noe regnefeil her så står jeg fast ved at jeg syntes prisen er VEL drøy...

  3. Jeg syns den nforce 4 saken virker for for dyr og stor for penga.

     

    Ikke er det SLI, som var en av de fine tingene med nForce 4, ikke Ultra. BIOS problemer med memory settings, P chassis, masse små vifter osv. Prisen ligger på $420, som hvertfall jeg syntes er litt VEL drøyt.

     

    Sjekk ut testen på sfftech.com, og ikke minst kommentarene.

     

    Det er også et annet review her.

     

    Jeg for min del blei ikke overbevist. Stoler faktisk ikke såpass på shuttle at jeg hadde goet første versjon av et nytt chipset de prøver på, det skjedde med SN95G5 også, glad jeg ventet til v.2 kom. Med det oppsettet jeg har idag funker alt som det skal :

     

    SN95G5 v.2

    AMD64 3500+ Newcastle

    2x Kingston HyperX 512 ( 2-2-2-5-1 )

    XFX 6800 LE ( softmod )

    2 disker og en nec dvd brenner

     

    Det kan jeg hvertfall anbefale. Har jo lest at folk har problemer med SN95G5 også, men den finnes hvertfall i v.2 nå. Jeg veit ikke hvor stor forskjellen i ytelse på nForce 3 og 4 er uten SLI og Ultra, men skulle gjerne sett en test av SN95G5 og SN25P med lik hardware siden begge er socket 939 nForce chipset.

  4. At den er picky på ram har jeg også lest. Jeg fikk til og med høre at den ikke ville like min cheap-ass TwinMos ram. Men den gikk rett opp. Nå har jeg kjøpt Kingston HyperX ( 2-2-2-5-1 ) og den funka på automatiske settings uten at jeg trengte å sette opp volten ( som anbefales ). Alt er default i bios, som er flasha..tror det var biosen fra 21.12.2004.

     

    Ville sjekka om jeg hadde hovedkort revisjon 1.x eller 2. Returner den hvis det viser seg at det er 1.x siden 2 er den gjeldende versjon. Prøvd å røske ut en brikke av gangen. slik all feilsøking på data foregår er jo at man drar ut alle enheter til man får en korrekt respons og prøver å sette inn en og en ting for å isolere problemet. men dette vet du sikkert ;)

  5. Strømforsyningen er ikke synderen !

     

    Jeg har nesten nøyaktig likt system som oddbjarne her, men med Kingston HyperX minne og Newcastlekjerne og ikke Winchester - regner med at de fleste har Winchester idag. Ellers har jeg også 6800 LE kort. Jeg hadde gjort alt klart med oppdateringer før jeg satt sammen pcen men jeg flashet ikke biosen før jeg hadde installert windows.

     

    Det jeg imidlertid hadde problem med, var å få den til å boote fra den første disken jeg satt inn. Windows klarte å partisjonere og formatere, men pcen nekta plent å boote fra den. Det var en...

     

    Den er sær på hvilke disker og minne den godtar faktisk...jeg syns det høres ut som symptomene du beskriver har med minne å gjøre, men jeg er ikke sikker.

  6. Jeg satt å tenkte på det tilbudet fra komplett, men jeg bestillte

     

    Kingston PC3200 HyperX DDR 1024MB KIT Non-ECC Ultra Low Latency (2-2-2-5-1)

     

    isteden. Skal si fra hvis det ikke funker.

     

    Her er en thread om Corsair-minnet som er på tilbud hos komplett denne uken. Virker som det funker bra, Corsair mener hvertfall det.

     

    Nå bruker jeg en standard 2x 256 TwinMos pakke.

     

    Jeg leste også at man skal sette opp volten til 2.8. Jeg har ikke gjort dette selv, siden jeg ikke har hatt problemer.

  7. Det er kanskje unødvendig å si nå lengre, men sørg for å få revisjon 2.0

     

    Når det gjelder den pinglete armen for cdutløseren så er jeg tildels enig. Jeg fant fort ut at her er det bare å kjøpe seg en brenner som funker :

     

    NEC DVD recorder ND-3520A IDE Black Bulk,DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)

     

    Ellers kjøpte jeg meg også et XFX 6800 LE kort ( softmodda til 12 / 6 bare :/ ) og vifta på det er det eneste som høres fra hele pcen når SmartFan bestemmer og 64AMD windows drivern er installert. Ligger på rundt 45 grader CPU og 50 grader northbridge idle. Husk også på å skru på "Max Battery" eller "Minimum Power Management" for å få dette til å funke.

     

    Tror jeg skal gå for ukas tilbud på komplett å kjøpe meg Corsair TWINX1024-3200C2 DDR-DIMM 1024MB Kit til 1449.-

    Noen som veit hva dette kosta før ?

     

    Når det gjelder skjermkort vet jeg ikke hvilke som er støysvake.

     

    Jeg hadde aldri i VERDEN kjøpt meg noe midikab-PC isteden for dette her. Jeg hadde det før og slik situasjonen er nå så fatter jeg ikke hvorfor.

     

    Greit, HK + Kabinett koster noen hundrelapper mer enn om man skulle kjøpt ATX-formfaktor. Men jeg ble så glad når jeg skulle sette sammen pcen min. Tenk på alt du slipper å tenke på når du skal montere pcen : montere PSU + HK, vifter, led'er og brytere og usber og jumpere og fandens oldemor. Valget er soleklart.

     

    Skal du ha den beste SFF'en med dualchannel ram så har du egentlig ikke noe valg.

     

    Sjekk ut specs + testede rambrikker her

     

    og liste over andre kompatible komponenter her

  8. Hva skjer med SLI hovedkorta liksom. Utsatt til sommern ? Syns jeg leste at de skulle være tilgjengelig fra 2. uka i november et eller annet sted. Begynner å bli litt lei av å vente. Noen andre som har klart å få tak i ?

  9. Jeg har lest meg frem til at server-utgaven av nforce4-hovedkorta blir for dual opteron pcer.

     

    Men jeg lurer på om den "vanlige" SLI-utgaven kommer for 754-prosessorer, eller om man må kjøpe 939- prosessor ?

     

    og om det er noen som tør å gjette hva et slikt hk kan komme til å koste ?

×
×
  • Opprett ny...