Gå til innhold

Erlingmid

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erlingmid

  1.  

    På OEM maskiner er disse nøklene lagret i BIOS, så strengt tatt skal det være lekende lett å installere Windows 10 en gang uti november.

     

    Nei ingen ting blir lagret i BIOS.
    Det er hardware ID fra hovedkortet som blir lagret i en aktivering database hos Microsoft.
     
    From MS's OEM Licensing FAQ:
    Generally, an end user can upgrade or replace all of the hardware components on a computer—except the motherboard—and
    still retain the license for the original Microsoft OEM operating system software.
    If the motherboard is upgraded or replaced for reasons other than a defect,
    then a new computer has been created.
    Microsoft OEM operating system software cannot be transferred to the new computer,
    and the license of new operating system software is required.
    If the motherboard is replaced because it is defective,
    you do not need to acquire a new operating system license for the PC,
    as long as the replacement motherboard is the same make/model or the same manufacturer's replacement/equivalent,
    as defined by the manufacturer's warranty.

     

     

    så i'm good?

  2. Det er eget valg i Windows 10 få å resette PC-en, som fungerer på samme på som Clean install. Du finner valget under Innstillinger i startmenyen. Velg oppdateringer og sikkerhet.

     

    Ellers får du tak i installasjonsmedie på Microsoft sine nettsider.

    hvis jeg gjør vanlig reset inni windows blir det bare en factory reset med alle programmene som følger med, men hele poenget er at jeg vil installere det sånn at det ikke er noen programmer eller drivere installert på den, på den måten kan jeg velge selv hva jeg skal installere. men jeg er ikke sikker på om lisensen går over på den nye installasjonen

  3. så jeg anbefalte en pc til moren min. en Lenovo flex 2 15 med i3 prossesor og ips skjerm osv, og i utgangspunktet skal det være en bra pc, men den er ganske treig og i følge henne er den treigere enn Toshibaen hennes som er 2 år gammel og kosta 2000 når den var ny. jeg regner med at det er noe dritt lenovo har shippa med den og for å være helt ærlig orker jeg ikke å prøve å avinstallere masse ting for å ikke få noe resultat ut av det, så jeg ble enig med onkelen min at jeg skulle prøve å gjøre en clean install. i og for seg er det helt greit det, men jeg lurer på hva jeg kan gjøre for at windows 10 lisensen fortsetter å være aktivert på pc-en når jeg reinstallere. klarer windows å se at det er den samme pc-en på id-en sammen med innloggingen? eller mister jeg bare lisensen hvis jeg prøver?

    p.s det er en helt ny pc http://www.lefdal.com/product/data/barbar-pc/LE59441203/lenovo-flex-2-15-2-i-1-sort

    ble levert med windows 8.1 (huska feil)

  4.  

    En ting jeg innimellom ønsker meg er en kjapp liten kalender slik den man har når man trykker på klokke/dato i Windows. Noen ganger når jeg jobber på Macen glemmer jeg meg bort og fyker opp og trykker på klokka for å se kjapt hvilken dato det var forige mandag.

    Jeg har brukt Day-O ganske lenge, og denne fungerer fint. Selv om programmet ikke har blitt oppdatert for Yosemite, så fungerer det greit. Men om du trenger Dark Mode støtte, så har du f.eks. Itsycal. Sistnevnte har jeg ikke testet selv, men denne anbefales av Day-O utvikleren for de som trenger full støtte for Yosemite.

    day-o.png

     

    itsycalbanner2.png

    istat menus (som alle litt kyndige burde ha installert) har også en kalender funksjon som fungerer på samme måte post-276706-0-52896800-1439140038_thumb.png

  5. Da har jeg dratt ut jumperen og "forhåpentligvis" cleared cmos. Stilt inn bios settings, reinstallert windows. Det fungerte helt fint til jeg installerte Nvidia drivere. Da ble skjermen svart og maskinen stoppet å fungere. Da jeg starter maskinen igjen er skjermen svart. På følgende restart blir jeg kastet tilbake til bios. Den klarer nå ikke laste Windows lenger...

     

    Dette er veldig rart. Klarer ikke skjønne hva som er problemet. Hvor kan man evt. gå for å få slik hjelp?

    kanskje dårlig firmware eller doa kort, hvordan har du koblet opp skjermen din forresten?
×
×
  • Opprett ny...